Oraşul se închide...

1corona2
1corona1
1corona5

Dimensiune font:

| 13-03-2020 00:00

Ultimul bilanţ al şefilor de la Infecţioase indică cinci cazuri de infectare cu COVID 19, la care se adaugă alţi patru suspecţi * interesant este faptul că doar doi dintre cei contaminaţi sunt din Iaşi, însă aceştia au interacţionat cu un număr mare de persoane, motiv pentru care cifra ar putea creşte * vestea bună este că pacienţii nu pun probleme deosebite, iar schema de tratament gândită de medicii clinicii ieşene a fost agreată la nivel central * în acelaşi timp, numărul instituţiilor publice care îşi suspendă activitatea creşte de la o zi la alta * şeful CJ Iaşi, Maricel Popa a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate la nivel judeţean, arătându-se deranjat de faptul că o dispoziţie a Prefectului îi cere suplimentarea fondurilor acordate instituţiilor spitaliceşti din subordine * în ceea ce priveşte transportul public, un potenţial factor de risc, o echipă de epidemiologi a prelevat probe biologice de pe scaune, mânere, bare de susținere din autobuze și tramvaie și au constatat că substanțele profesionale folosite își ating scopul, rezultatul fiind în limitele normale



Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecțioase au confirmat ieri că se află în carantină patru persoane care au confirmată prezența coronavirusului, iar altele patru sunt declarate suspecte. Numărul celor infectaţi ar putea fi mult mai mare atât timp cât doar ieri au fost prelucrate 51 de teste de laborator primite din toată regiunea Moldovei. „În momentul de față avem la Spitalul de Boli Infecțioase un număr de patru suspecți și patru pacienți confirmați. Cei patru pacienți confirmați sunt cu o stare generală bună, nu ne pun probleme deosebite. Ultimul bărbat venit are 57 de ani venit din județul Vrancea confirmat la nivelul laboratorului din București și transmis de către transportul special către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Suspecții s-au internat în cursul zilei de ieri (n.r. – miercuri) și vom lucra probele în cursul zilei de astăzi (n.r. – ieri). Sunt persoane suspecte adică au intrat în contact cu o persoană care prezintă definiția de caz, sunt contacți cu aceste persoane, sunt și simptomatici pentru că nu pe toți îi aducem să îi verificăm atunci trebuie să le facem analiza de rigoare. Avem un număr de 51 de probe de pe tot teritoriul Moldovei nu numai din Iași”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Directorul clinicii s-a referit şi la tratamentele aplicate celor infectaţi, reiterând faptul că schema gândită de specialiştii spitalului sunt agreate la  nivel naţional. Totuşi, Carmen Dorobăţ avertizează că schema de tratament nu are valoare preventivă, fiind vorba strict de o schemă de terapie. „Deci, tratăm numai pacientul confirmat, avem în momentul de față la dispoziție și tratăm cu un tratament antiHIV și anti gripal și vom trata și cazurile medii și grave cu o triplă terapie medicament anti HIV, antigripal și antimalaric. Cel din urmă are rolul de a interveni pozitiv la nivelul presiunii la nivelul plămânului și de aceea va fi destinată cazurilor medii și grave. Ne-am documentat cu cei de la Institutul de Boli Infecțioase că trebuie să dăm cetățenilor de pe teritoriul României tot ceea ce este de primă linie ca și terapie. Dacă mergem din poziția asta salvăm sau poate tratăm sau nu, nu este corect, și sper că vom și salva”, a mai spus prov. univ. dr. Carmen Dorobăț.

Bolnavii nu pun probleme

La Spitalul de Boli Infecţioase patru persoane sunt în carantină după ce s-a descoperit că au fost infectate cu noul coronavirus. Alte patru persoane suspectate că au fost infectate cu acest tip de virus se află şi ele în spital şi aşteaptă răspunsul analizelor. Din cele patru cazuri confirmate cu infectare cu coronavirus, doar două sunt  din Iaşi. Persoanele internate din cauza suspiciunii infectării cu coronavirus sunt aparţinători, rude sau persoane care au intrat în contact cu cei doi ieşeni confirmaţi. „Au o stare generală bună. Nu ne pun probleme deosebite. Ultimul pacient este un bărbat în vârstă de 57 de ani, venit din judeţul Vrancea, care a fost confirmat la nivelul laboratorului din Bucureşti şi adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Suspecţii sunt internaţi din cursul zilei de ieri iar analizele vor fi aflate azi. Sunt contacţi cu aceste persoane confirmate şi obligatoriu trebuie să le facem analizele. A fi suspect înseamnă că a intrat în contact cu o persoană care prezintă simptomele din definiţia de caz”, a spus  Carmen Dorobăţ.

Medicilor epidemiologi de la DSP nu le va fi uşor să stabilească toţi contacţii, ţinând cont că bărbatul care a fost în Polonia în interes de serviciu nu a ştiut că este infectat cu coronavirus timp de mai multe zile. În această perioadă el a fost la cumpărături, s-a întâlnit cu alte cunoştinţe, rude şi colegi, iar în weekend a fost într-un club. Soţia sa, care este angajat al unei instituţii publice, este unul dintre suspecţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. De altfel, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, în cursul dimineţii, se aflau în lucru  51 de probe prelevate de la persoane suspecte de infectare cu coronavirus, persoane care provin din mai multe judeţe ale Moldovei, nu numai din Iaşi.

Medicii ne recomandă nu doar să ne spălăm bine pe mâini şi să ne dezinfectăm cu soluţii speciale, ci să dezinfectăm foarte bine şi locuinţa. „Dezinfectantul ideal este din categoria celui pe care noi îl folosim în sistemul sanitar. Este nevoie de o dezinfecţie a suprafeţelor de acasă. Aici vom folosi în primul rând spălatul pe mâini cu apă şi săpun şi tot ceea ce înseamnă detergent pe bază de alcool care poate fi folosit pe suprafaţa respectivă. Categoric, nu există dezinfectant care înseamnă  curăţenie. De aceea folosim ceea ce se găseşte în comerţ. Igiena este esenţială. Sunt sigură că este un moment temporar situaţia în care astfel de produse dispar repede de pe rafturile magazinelor. Lumea acţionează sub impulsul panicii”, a spus Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. 

Grup din Italia, plasat în carantină

 Cei de la Direcţia de Sănătate Publică anunţau că până joi dimineaţa 38 persoane venite din Italia au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţ prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontiere din zona de vest a ţării, dar au fost şi persoane ajunse pe Aeroportul Iaşi cu avionul  de Bruxelles sau cel de Eindhoven. „Acestora li se asigură servicii de cazare şi masă. Toate persoanele sunt fără simptomatologie specifică. De asemenea, un numar de 690 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate zilnic de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. La nivelul judeţului sunt 1.076 persoane izolate la domiciliu”, spun reprezentanţii DSP Iaşi.

Persoanele aflate în sutuaţii de risc vor lucra de acasă

În acest timp, autorităţile locale şi judeţene continuă aplicarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a convocat o conferinţă de presă pentru a anunţa că la nivelul instituţiei a dispus ca persoanele aflate în grupele de vârstă şi situaţii de risc să lucreze de acasă. „Femeile peste 55 de ani, bărbaţii peste 60 şi bolnavii cronic, boli cardiovasculare, afecţiuni oncologice, să poată lucra de acasă. În instituţie avem 33 de bărbaţi peste 60 de ani, 30 de femei peste 55 şi 10 persoane cu afecţiuni cronice, aflate în grupe de risc. Pentru a respecta şi deciziile transmise de autorităţile centrale, am decis ca şi alte categorii de angajaţi a căror activitate nu impune prezenţa la birou să îşi poată desfăşura activitatea la domiciliu. Am limitat accesul persoanelor străine în instituţie şi facem un apel ca acolo unde comunicarea cu instituţia se poate face prin intermediul mijloacelor electronice să se utilizeze această metodă. De săptămâna trecută am dispus montarea covoraşelor dezinfectante la intrarea în instituţie şi amplasarea unor recipiente cu dezinfectant. Acordăm o atenţie sporită asigurării necesarului de materiale igienico- sanitare atât în Consiliul Judeţean, cât şi în instituţiile subordonate”, a spus Maricel Popa.

Instituţiile publice şi-au suspendat activitatea

În ceea ce priveşte instituţile subordonate, şeful de la CJ a decis ca Muzeul Naţional al Literaturii Române să suspende toate evenimentele programate, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade. O altă măsură este cea a suspendării vizitelor în expoziţiile permanente şi temporare ale muzeelor literare ieşene. De asemenea, spectacolele de la Teatrul Luceafărul sunt amânate pentru o dată ce va fi stabilită în funcţie de evoluţia situaţiei privind răspândirea infecţiilor cu COVID-19.

Măsurile luate de conducerea Consiliului Judeţean Iaşi nu se opresc aici. Până pe 31 martie, toate evenimentele de animaţie culturală organizate la sediul central şi la filialele Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” Iaşi se anulează sau se suspendă fără nicio excepţie. De asemenea, Sala de lectură, Sala de periodice şi punctele de acces la internet sunt închise, la fel şi sălile special destinate copiilor în cadrul bibliotecii. Nici locurile de studiu din celelalte săli şi filiale nu mai sunt disponibile pentru public. Activitatea de împrumut carte la domiciliu şi de restituire a publicaţiilor împrumutate se face după programul normal cu publicul, atât la sediul central, cât şi la filialele bibliotecii, cu respectarea recomandărilor în vigoare.

 Şi ansamblul „Constantin Arvinte” îşi va suspenda toate spectacolele şi reprezentaţiile pe care le avea în această perioadă, iar în această dimineaţă şi Filarmonica a luat decizia suspendării concertelor până pe 31 martie cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, biletele ramânând valabile pentru reprezentaţiile viitoare. „Există riscul ca FILIT, FITPTI şi celelalte festivaluri să nu se mai organizeze.  În ceea ce priveşte activitatea din şcolile speciale, aceasta a fost întreruptă, copiii aflându-se la domiciliu. În unităţile medico-sociale s-au luat aceleaşi măsuri ca în spitale, iar accesul vizitatorilor a fost interzis până la noi dispoziţii”, a declarat Maricel Popa. 

Şeful CJ Iaşi a convocat toţi managerii unităţilor sanitare din judeţ aflate în subordinea sa, pentru a lua măsurile de prevenţie care se impun. 

La Spitalul de Copii, au fost suspendate internările pe timp de zi

Cele mai stricte măsuri au fost impuse la spitalul Sfânta Maria, unde vizitele în secţie au fost sistate total. „Spitalizările de zi care se făceau pe secţie au fost suspendate. Acum acestea se fac doar în spaţiile special amenajate de la parterul unităţii medicale, în amifiteatru şi în alte încăperi care până acum aveau altă destinaţie.- S-a dublat paza pentru a ne asigura că sunt respectate restricţiile privind accesul în spital. Dacă sunt pachete pe care aparţinătorii vor să lea dea celor internaţi, acestea pot fi aduse în intervalul orar 11-12.00, urmând a fi preluate de personalul medical de la parter. Medicii coboară pentru a discuta cu aparţinătorii despre situaţia pacienţilor, iar pentru cei care se internează alături de copii, a fost întărit controlul epidemiologic. În prezent, nimeni nu mai iese din unitate pentru a face cumpărături la magazinele sau hipermarketurile din zonă. Dacă există o necesitate în acest sens, se face o listă, iar un singur infirmier va face deplasarea”, a spus Maricel Popa.

În contextul răspândirii coronavirusului, la acest spital a scăzut adresabilitatea cu peste 30%.  „Până pe 10 martie în fiecare gardă au fost peste 100 copii, maxim 190. Începând cu 10 martie numărul a scăzut la 88 cazuri, iar în garda de 11-12 marie au fost 46 de cazuri. Putem pune scăderea aceasta semnificativă pe faptul că în această perioadă părinţii au dat şi dau dovadă de responsabilitate şi evită să scoată copiii în spaţiul public, de teama infectării cu coronavirus. Noi suntem aici, asigurăm nu doar urgenţe, aşa că pacienţii pot veni oricând  pentru îngrijiri medicale dacă nu sunt urgenţe majore”, a spus Solange Roşu, şeful UPU de la Spitalul de Copii. 

Concursuri de angajare amânate

Tot de teama coronavirusului cei de la Direcţia Generală de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială a amânat cu două săptămâni a concursurile de angajare. Pentru DGASPC cei de la CJ au achiziţionat şi pus la dispoziţia personalului şi beneficiarilor din serviciile de tip rezidenţial de materiale dezinfectante pe bază de clor sau alcool biocid şi măşti de protecţie. „În perioada 11 martie - 31 martie am dispus suspendarea activităţii celor 10 centre de zi pentru copii şi adulţi, iar personalul este redistribuit la centrele de tip rezidenţial. S-a dispus şi suspendarea activităţilor recreative şi de socializare organizate pentru beneficiari, în zone aglomerate: mall, tabere, sali de cinema, teatru, evenimente, spectacole. S-a suspendat primirea vizitatorilor la sediile centrelor, au fost suspendate întâlnirile copiilor plasaţi în asistenţă maternală cu părinţii sau rudele din familia naturală. Practica de specialitate a studenţilor şi a voluntariatului în toate serviciile sociale au fost, de asemenea, suspendate”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean.

Pandemia de coronavirus a stabilit un nou program de lucru cu publicul, acesta fiind de luni până vineri în intervalul orar 10.00-12.00. „Orice petiţie, solicitare, cerere, sesizare etc. ce nu necesită prezenţa la sediul DGASPC Iaşi va fi transmisă prin poştă, fax sau email. Personalul serviciilor sociale care lucrează în mod direct cu beneficiarii va avea o ţinută de schimb pe care o va folosi doar în incinta centrului, alta decât cea cu care se deplasează de la centru catre domiciliu şi invers. Hotărârile Comisiei de Protecţie a Copilului, certificatele de încadrare în grad de handicap, acordurile, vor fi trimise prin poştă; pentru persoanele încadrate în grad de handicap grav, se vor trimite către primării. În perioada 11 – 22 martie se suspendă eliberarea facilităţilor de transport pentru persoanele cu handicap”, a mai spus şeful CJ Iaşi.

Nu sunt probleme cu apa potabilă

În ceea ce priveşte transportul intrajudeţean , şeful de la Consiliul Judeţean a solicitat operatorilor de transport rutier de persoane prin servicii regulate care operează pe traseele judeţului să ia măsuri de combatere a răspândirii infecţiei cu coronavirus. La capăt de linie, microbuzele sunt igienizate, sunt dezinfectate mânerele uşilor, barele, cotierele de la scaune, precum şi celelalte suprafeţe cu care pot intra în contact călătorii.  În judeţ, operatorii au început distribuirea către şoferi a măştilor de protecţie şi substanţelor dezinfectante. Acolo unde este cazul, în sălile de aşteptare a fost amenajat un punct de dezinfecţie prevăzut cu dezinfectant gel aseptic, măşti de protecţie şi alcool sanitar. În unele mijloace de transport, cât şi în staţii, au fost afişate la loc vizibil materiale informative privind infecţia cu COVID -19.  La sfârşitul fiecărei zilei de lucru se realizează dezinfectarea mijloacelor de transport cu materiale sanitare recomandate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică.

Măsuri de prevenţie de fac şi pe Aeroportul Iaşi. Aici orice persoană care vine chiar şi din Germania, Franţa şi Spania este consultată medical şi trebuie să răspundă a chestionare. Personalul a fost dotat cu măşti şi materiale dezinfectante.

La Direcţia Judeţeană de Administrate a drumurilor şi Podurilor s-a luat legătura cu firmele care execută lucrări pentru a distribui muncitorilor dezinfectanţi.  O parte din personalul de aici a intrat în autoizolare deoarece unul dintre angajaţii instituţiei a intrat în contact indirect cu unul dintre bolnavii ieşeni diagnosticaţi cu coronavirus.

În cazul proiectelor desfăşurate de Euronest cu ieşenii din Diaspora, s-a luat decizia ca toată comunicarea să se desfăşoare în sistem electronic, astfel încât să se evite deplasarea acestora. O informare în acest sens va fi făcută şi de la nivelul Euronest.

Cei de la ApaVital au luat toate măsurile necesare pentru ca ieşenii din întreg judeţul să beneficieze de serviciul public de alimentare cu apă potabilă fără sincope. Directorul ApaVital, Mihai Doruş a spus că societatea este pregătită pentru a face faţă oricăror probleme ar putea să apară în această perioadă.

Şeful CJ, supărat pe prefect

Maricel Popa este supărat că, în contextul extinderii epidemiei de coronavirus, Consiliului Judeţean i se solicită către prefectul judeţului să

suplimenteze fondurile acordate instituţiilor spitaliceşti din subordine. „Îl anunţ pe domnul prefect că bugetul Consiliului Judeţean Iaşi este mult mai mic decât anul trecut. Vorbesc de banii alocaţi de guvern. Dacă nu aveam execedentul, eram în faliment. Culmea ironiei. Tot acest guvern ne solicită acum să facem cheltuieli suplimentare. Să nu uităm că DGASPC funcţionează deja pe banii Consiliului Judeţean, bugetul alocat de la centru acoperind cheltuielile direcţiei doar pentru o lună şi jumătate. Mi-aş fi dorit ca Prefectura Iaşi nu doar să comunice mai mult cu cetăţenii, cu presa, ci să şi ia măsuri concrete pe care doar această instituţie le poate lua. Să solicite bani din fondul de rezervă al Guvernului. Am văzut că nu s-a mişcat un deget în acest sens şi am solicitat noi fonduri suplimentare de la nivelul Guvernului. Prefectul trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile de reprezentant al Guvernului în teritoriu, de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Acum este nevoie de echipă, de colaborare, de relaţii instituţionale corecte, în interesul şi beneficiul ieşenilor. Vom răspunde urgent, la orice solicitare va ajunge pe adresa Consiliului Judeţean de la nivelul Instituţiei Prefectului, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare. Nu este momentul să se paseze responsabilitatea de la o instituţie la alta”, a spus Maricel Popa.

Transportul public din oraş, verificat de epidemiologi

La nivelul Primăriei Iaşi, aceasta a continuat acţiunile anunţate încă de miercuri. Elementul de noutate constă în faptul că o echipă de medici epidemiologi, din cadrul Laboratorului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” a prelevat probe biologice de pe scaune, mânere, bare de susținere din autobuze și tramvaie și au constatat că substanțele profesionale folosite își ating scopul, rezultatul fiind în limitele normale. Acţiunea medicilor are loc în contextul în care Compania de Transport Public Iași monitorizează fluxurile de călători în autobuze și tramvaie și ia măsuri pentru a se asigura că distanța dintre călători este una suficientă pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Deocamdată nu se aplică măsura vizând limitarea numărului de pasageri la nivelul locurilor de pe scaune. „De aproape două luni, în mod neîntrerupt, noaptea, toate mijloacele de transport public sunt dezinfectate cu o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir), procedură ce este repetată la fiecare 24 de ore.  În plus, zilnic, în perioada în care autobuzele și tramvaiele se află la stradă, echipele de curățenie igienizează și dezinfectează fiecare vehicul în parte, la capetele de linie, folosind o soluție profesională pe bază de alcool (Kiehl - Rapides). Tramvaiele și autobuzele continuă să fie dezinfectate în permanență, zi și noapte (operațiune începută pe 23 ianuarie 2020); în fiecare noapte, după retragerea la garaj, respectiv depou, mijloacele de transport public sunt igienizate și dezinfectate cu soluții profesionale pe bază de alcool (Kiehl – Rapides), respectiv oxigen activ (Oxivir). Conform indicațiilor tehnice, aceasta din urmă se folosește în încăpere închisă și, după ce este lăsată să acționeze timp de câteva ore, spațiul trebuie ventilat. De asemenea, acțiunile de dezinfecție și igienizare continuă și pe parcursul zilei, cât timp mijloacele de transport se află la stradă. La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG - Slegros și CUG - Tehnopolis, echipele de curățenie dezinfectează suprafețele de contact cu soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă. În fine, dispeceratele de la capetele de linie sunt dotate cu o soluție dezinfectantă, care este folosită atât de către angajații acestor puncte de lucru, cât și de către vatmani și șoferi. De asemenea, aceleași măsuri au fost luate și pentru personalul din cele două depouri și garaj, dar și pentru cel administrativ”, spune Cristian Stoica, şeful CTP Iaşi. Dan CONSTANTINESCU

 

O femeie de 53 de ani din Neamț va fi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase după ce testele au confirmat prezenţa virusului de tip nou.

După confirmarea infectării cu coronavirus femeia va fi adusă la Iaşi pentru a fi internată şi ţinută în carantină în zona special amenajată la Spitalul de Boli Infecţioase. Am avut în lucru 51 de probe, au mai rămas 20. Unul dintre rezultatele dintre analizelor, cea a unei femei de 53 de ani din Neamţ, a ieşit pozitiv. Ea va fi adusă la noi spre carantinare”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Omagiu distinsei etnografe Angela Olaru
28/03/2024 09:37

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită miercuri, 3 aprilie 2024, ora 15.00, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 11), la un even ...

Iaşul vrea să învețe din experienţa Italiei în domeniul luptei împotriva risipei alimentare
28/03/2024 08:42

  Municipiul Iaşi va adera la Pactul de Politică Alimentară Urbană de la Milano, organism internaţional care are ca scop lupta impotriva risipei alimentare şi a schimbărilor climatice pe glob. Co ...

  Şedinţă festivă a Consiliului Local - 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România
28/03/2024 08:30

Întruniţi miercuri in şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Iaşi profesorului universitar Nicolae Băc ...

CJ se împrumută pentru a moderniza infrastructura rutieră ce leagă județele Iași, Neamț și Vaslui
28/03/2024 08:28

Plenul Consiliului Judetean Iasi a aprobat, miercuri, demararea procedurii de achiziţie publică pentru lucrările de reparaţii cu imbrăcăminţi bituminoase uşoare pe DJ 280 limită judet Neamt - Dagata &n ...

Un criminal sadic s-a pocăit în Penitenciarul Iaşi. Acum e dulgher şi tocmai a fost liberat condiţionat
28/03/2024 08:27

Ciprian Florentin Banu avea doar 18 ani şi locuia in comuna vranceană Jariştea. Pană in primăvara lui 2006, a trăit intr-un anonimat total. Absolvent a doar opt clase şi fără loc de muncă nici nu pute ...

Sute de persoane așteaptă o minune, la Iași
28/03/2024 08:26

Boala cronică de rinichi afectează tot mai multe persoane, sustin cadrele medicale. Astfel, in Iasi, numărul celor care asteaptă să beneficieze de un transplant renal este in crestere. În aceste cond ...

Consilierii locali au dat „undă verde” împrumutului pentru stadion
28/03/2024 08:24

    Cu 15 voturi pentru şi 11 abţineri, plenul Consiliului Local a aprobat in şedinţa desfăşurată ieri contractarea de către Primăria Municipiului Iaşi (PMI) a unei finantări rambursabile ...

„A trecut vremea podurilor de flori... E vremea podurilor din fier şi beton, dublate de poduri comerciale şi de capital”
28/03/2024 08:21

  Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că in relaţia dintre Romania şi Republica Moldova a trecut vremea „podurilor de flori” şi este timpul „investiţiilor bugetate, al proiecte ...

„Imunologia este o cheie care poate deschide multe mecanisme ce ajută la înțelegerea altor domenii din medicină”
28/03/2024 08:19

Imunologia, o ramură distinctivă a stiintelor biologice, reprezintă studiul sistemului imunitar al organismelor si modul in care răspunde la agentii patogeni si alte substante străine. În medicină, ...

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică
28/03/2024 00:37

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale si Alimentare (FIRAA), in parteneriat cu Directia pentru Agricultură Judeteană Iasi or ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei