2CJ Iasi

Dimensiune font:

Patru spitale ieşene vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie

| 26-06-2019 00:00

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, o parte dintre proiectele de hotărâre care vor fi supuse spre avizare în şedinţa de Consiliu Judeţean de astăzi. Astfel, patru spitale din Iaşi vor fi dotate cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie, pentru achiziţionarea cărora instituţia pe care o coordonează va contribui cu aproape două milioane de lei.
Investiţiile constau în aparatură şi echipamente medicale pentru care s-au alocat fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi pentru care, conform legii, Consiliul Judeţean contribuie la achiziţionarea acestora cu sume de minim 10 la sută din valoare.
Costul total al aparaturii medicale ce urmează a fi achiziţionată este de 17.019.000 lei, din care contribuţia CJ este de 1.711.000 lei.

După aprobarea consilierilor, la Spitalul de Pneumoftiziologie vor fi achiziţionate 6 ventilatoare de înaltă performanţă, 2 mese de operaţie, 2 lămpi sciatice, o trusă completă de chirurgie viodeoasistată 4k, instrumentar de chirurgie, sistem de sigilare vasculară cu ultrasunete, 6 aparate de ventilaţie non-invazivă. Unitatea medicală este cel mai important centru teritorial de diagnostic, monitorizare şi tratament al pacienţilor cu afecţiuni respiratorii din toată zona Moldovei. Numai în Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului de Pneumoftiziologie, unde vor fi făcute dotări moderne, se realizează 1.500 de operaţii pe an, unele intervenţii efectuate în doar două centre din ţară.

Noi achiziţii „unicat” la Spitalul de Neurochirurgie

La Spitalul de Neurochirurgie se vor cumpăra printre altele, şase mese de operaţie radiotransparente electromecanice, cu accesorii de neurologie şi de chirurgie generală, doi roboţi mobili de dezinfecţie cu lumină UV, 4 sisteme electrochirurgicale. În urma dotărilor din ultimii ani spitalul este recunoscut drept unul dintre cele mai moderne centre de neurochirurgie din Europa.

Cele mai multe aparate şi dispozitive medicale vor ajunge la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”. Pentru această unitate vor fi achiziţionate ecografe, incubatoare, monitor pentru funcţii vitale, o instalaţie mobilă de radiodiagnistic pentru radiografierea nou-născuţilor, un audiometru, analizoare şi aparatură pentru sălile de operaţie.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” vor fi cumpărate două truse de laparoscopie, un ecograf, în spital existând în acest moment doar un singur astfel de dispozitiv, achiziţionat în 2012 şi două incubatoare nou-născuţi care urmează a fi folosite în cadrul secţiei ATI. Spitalul de Copii asigură asistenţă medicală de înaltă specialitate pentru pacienţii cu vârste cuprinse 0-18 ani din toate judeţele Moldovei.

Un alt proiect care se referă la investiţii în aparatură medicală este cel referitor la
achiziţionarea unui echipament de ultimă generaţie, GAMA KNIFE, pentru Spitalul de Neurochirurgie. Unitatea va deveni astfel singura din România care va deţine cel mai recent model. CJ va aloca suma de 20.275.000 lei pentru achiziţionarea aparaturii şi 93.000 de lei pentru amenajarea spaţiului necesar. Tratamentul cu Gama Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concentrate de radiaţii să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze ţesutul sănătos. În cazul tumorilor cerebrale- Gama Knife este prima opţiune şi elimină necesitatea operaţiei tradiţionale. Intervenţia nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicaţii, se face fără anestezie generală. Pacienţii se pot întoarce la activităţile lor normale imediat după procedură.

Actorul Petru Ciubotaru ar putea primi cea mai înaltă distincţie a Consiliul Judeţean

Tot spre avizare va fi supus şi proiectul care presupune consolidarea şi reabilitarea pavilionului administrativ al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva". CJ va aloca pentru aceste lucrări 347.937,22 lei , din care 165.563,04 lei cu TVA , venituri proprii ale CJ, iar 182.374,18 lei, venituri proprii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Spitalul funcţionează în corpuri de clădiri vechi, reabilitarea spaţiilor destinate cazării pacienţilor, fiind urmate de modernizarea sectorul administrativ.

Un alt proiect pe ordinea de zi este cel privitor la revizuirea devizului pentru DJ 249 E- Tomeşti- Ţuţora, 7,8 km. Pentru a compensa majorarea preţurilor, valoarea se modifică de la 12,92 milioane la 22,15 milioane de lei (inclusiv TVA).

În atenţia consilierilor judeţeni va fi şi Aeroportul Internaţional Iaşi unde, prin cedarea spre folosinţă gratuită a unei părţi din clădirea Aviaţiei Utilitare către Inspectoratul General de Aviaţie, ar putea fi amenajată o bază pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Actorul Teatrului Naţional din Iaşi, Petru Ciubotaru ar putea primi cea mai înaltă distincţie a Consiliul Judeţean - medalia „Pro Amicitia-Pro Fidelitate” pentru activitatea artistică naţională, dar şi internaţională. Absolvent al Institutului de Arta Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" Bucureşti, promoţia 1963, Petru Ciubotaru este actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri" Iaşi din 1964. Luna aceasta a împlinit 80 de ani, iar ieşenii şi nu numai încă se pot bucura. Florentina SANDU

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A., SUCURSALA REGIONALĂ C.F. IAŞI DIVIZIA COMERCIALĂ, sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090, organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 31 octombrie 2019, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (59 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: Bacău, Bârlad, Bicaz, Botoșani, Buhăieşti, Cîmpulung Moldovenesc, Cîmpulung Est, Dornești, Gura Humorului oraș, Hălăucești, Iaşi (Iaşi, Iaşi Nord), Lespezi-Dolhasca, Nicolina, Orbeni, Pașcani, Piatra Neamţ, Podu Iloaiei, Rădăuţi, Roman, Sîrca, Socola (Socola triaj, Socola mărfuri), Suceava (Suceava, Suceava Nord), TÎrgu Frumos, Tîrgu Neamț, Vaslui, Vatra Dornei (Vatra Dornei și Vatra Dornei Băi) și Verești. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până vineri, 25 octombrie 2019, ora 12.00, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia Comercială, Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam.123, tel. 0232/215600, centrala - int.123 149 sau 123 802.
FOTO: Accidente cu victime, la Iaşi
14/10/2019 00:18

Două accidente deosebit de grave s-a produs in această seară, in judeţul Iaşi. Ambii şoferi se indreptau către Sfantă. Un autovehicul in care se aflau trei persoane s-a răsturnat in ...

Record de pelerini la Iaşi!
14/10/2019 00:00

Pană ieri, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfantului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, adus din Insula Corfu, trecuseră peste 70.000 de credincioşi. Alte zeci de mii de persoane ...

FOTO - Specialiştii spun că Iaşul nu are nevoie de o „centură” prin CUG!
14/10/2019 00:00

Consilierii locali ieşeni au avizat declanşarea procedurilor de contractare a Şoselei de Centură de către Ministerul Transporturilor, mai precis a investiţiei „Varianta de ocolire a Munici ...

70.500 de pelerini au trecut pe la raclă
13/10/2019 18:40

La Iaşi, zeci de mii de pelerini aşteaptă să se inchine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit unor estimări valabile pentru orele 12.00, randul este format din 42.000 de persoane. De asemene ...

Razie rurală
13/10/2019 18:05

 La data de 12 octombrie a.c., politistii din cadrul Poliţiei Oraşului Targu Frumos şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Targu Frumos au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat c ...

Tânără beată, oprită în trafic
13/10/2019 18:01

La data de 13 octombrie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de o femeie, de 31 de ani, din municipiul Iasi.   Avand ...

Tânără fără permis, la plimbare cu maşina pe uliţa satului
13/10/2019 17:57

La data de 11 octombrie a.c., politistii din cadrul Postului de Poliţie Lungani au oprit, pentru control, pe DJ 282 E, in comuna Lungani, un autoturism condus de o tanără, de 20 de ani, din comuna Lungani. ...

Sâmbăta neagră a şoferilor ieşeni
13/10/2019 17:53

* Au fost retinute in vederea suspendării 41 de permise de conducere  Ieri, politistii ieşeni au intervenit la peste 210 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.  Au aplicat peste 290 de sancţiu ...

Conduceți prudent! Telefonul poate aștepta!
13/10/2019 17:50

 De astăzi, au intrat in vigoare modificările pe care toti le-am dorit in urma multiplelor accidente provocate din aceste cauze…live la volan, vorbitul la telefon fără handsfree, butonatul telef ...

Băiat în stare gravă, din cauza unui tractorist
13/10/2019 17:21

    Un copil in varstă de 8 ani a fost rănit grav, sambătă seara, după ce a fost lovit de un tractor, in localitatea Cioatele, judetul Vaslui. Copilul a suferit mai multe traumatisme şi şoc h ...