default

Dimensiune font:

Primăria Iaşi atacă pe frontul fondurilor europene

| 06-12-2018 00:00

În această lună vor fi depuse mai multe proiecte spre a fi finanţate prin POR Axa 4 * suma totală alocată municipiului Iaşi este de 58.348.400 euro

Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, primarul Mihai Chirica a prezentat stadiul proiectelor europene ale municipalităţii. Edilul a trecut în revistă proiectele pentru care municipalitatea va solicita finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Suma totală alocată Municipiului Iaşi este de 58.348.400 euro. „Pe lângă proiectele de pe Axa 4, avem în implementare proiecte în sumă de aproximativ 180 milioane de lei. Este vorba despre proiectele de reabilitare a Palatului Braunstein, Mănăstirii Frumoasa şi Băii Turceşti, respectiv de reabilitare energetică a Spitalului de Recuperare. La acestea se adaugă şi două proiecte mai mici: ReCONNECT Diaspora şi Şcoala DA! În plus, până la jumătatea anului 2019 vom derula şi etapa a doua a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare. În urma implementării tuturor acestor proiecte avem rambursări de 34 milioane de lei, bani care se află deja în bugetul Municipiului Iaşi”, a anunţat primarul Iaşului.

Tramvaie şi autobuze electrice noi

Primul proiect aflat depus de Primăriei pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” se referă la ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. Se are în vedere reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi pe trei tronsoane: Cinci Drumuri - strada Pădurii - strada Nicoriţă, Piaţa Podu Roş - Intersecţie cu bulevardul Primăverii şi Bulevardul Virgil Săhleanu – Intersecţie cu bulevardul Metalurgiei - rond Ţuţora. Este inclusă şi achiziţionarea a cinci tramvaie. Valoarea proiectului este de  24.983.499 euro, iar cererea de finanţare depusă pe 28 septembrie se află în evaluare. Apoi, reorganizarea circulaţiei pe bulevardul Tudor Vladimirescu prevede execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente liniei de tramvai intersecţie Bucşinescu - bulevardul Tudor Vladimirescu - intersecţie Calea Chişinăului, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea a şapte tramvaie. Valoarea proiectului este de 24.864.958 euro, iar cererea se află şi ea în evaluare. Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iaşi - Dancu presupune reabilitarea infrastructurii de tramvai Iaşi - Dancu, reabilitarea podului Ciurchi II şi achiziţionarea a două tramvaie (valoare 19.400.000 euro). În acest caz, documentaţia tehnico-economică este finalizată, iar cererea de finanţare va fi depusă la mijlocul acestei luni.

Primăria mai are în vedere un sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând staţii automate de închiriere a bicicletelor. Este vorba de proiectul Iaşi VeloCity, cu o valoare: 4.852.650 euro. Cererea de finanţare, depusă pe 25 septembrie, se află în evaluare. La fel, sistem de management al transportului public şi e-ticketing (valoare 1.600.000 euro) se află în etapa de proiectare şi consultanţă, iar cererea de finanţare va fi depusă la mijlocul acestei luni.

În fine, achiziţia a 16 tramvaie noi şi 44 de autobuze electrice sau nepoluante

(valoare 76,9 milioane euro) va face ca în următorii trei ani, patrimoniul oraşului să se îmbogăţească cu 16 tramvaie noi, dar şi cu 44 de autobuze electrice sau nepoluante (20 autobuze electrice cu o lungime de 12 metri, respectiv 24 autobuze electrice cu o lungime de 10 metri), pentru care vor fi construite 13 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă.

Documentaţia a fost finalizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar cererea de finanţare este în curs de depunere, data estimată fiind 30 ianuarie 2019.

Zone verzi

Un altă subaxă pe care sunt depuse proiecte se referă la ”Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reşedinţă de judeţ”. Este vorba de două proiecte: 

Oaza de verdeaţă din cartierul nostru - program comunitar de revitalizare a spaţiilor publice abandonate / degradate de mici dimensiuni vizează reconversia şi refuncţionalizarea a 12.741 metri pătraţi de teren neutilizat (valoare 3.068.517 euro), cererea urmând a fi depusă pe 21 decembrie şi de Reabilitarea şi modernizarea zonei de agrement C. A. Rosetti, care vizează înfrumuseţarea zonei de agrement C. A. Rosetti şi include reconversia şi refuncţionalizarea a 17.912 metri pătraţi de teren neutilizat (valoare 3.061.224 euro). Documentaţia va fi depusă în jurul datei de 21 decembrie.

Zona Cicoarei va fi reabilitată

Pe subaxa 4.3 (Îmbunătăţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţilor marginalizate în municipiile reşedinţă de judeţ din România), a fost depus un singur proiect: Proiect integrat de regenerare urbană şi socială în zona Cicoarei - Centrul multifuncţional „Cicoarei”. Valoarea acestuia este de 2.524.461 euro, iar proiectul se află în etapa de achiziţie a serviciilor de proiectare, urmând a fi semnat contractul de servicii de proiectare. Documentaţia va fi depusă în jurul de datei de 28 decembrie.

Alte trei proiecte vizează  „Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă”. Aici este vorba de construirea unei grădiniţe în cartierul Dacia (valoare 1.224.490 euro – proiect care va fi depus pe 21 decembrie) şi a alteia în cartierul Bucium (valoare 996.321 euro), cu aceeaşi dată de depunere a proiectului în vederea finanţării acestuia. O altă grădiniţă care va fi reabilitată şi modernizată este Grădiniţa PP nr. 13. Valoarea proiectului este 360.000 euro, acesta aflându-se în etapa de achiziţie a serviciilor de proiectare.

Nu în ultimul rând, pentru creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă va fi modernizat campusul şcolar al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Poriectul are o valoare de 1.065.751 euro şi va fi depus pe 15 decembrie, după semnat contractului pentru servicii de proiectare şi consultanţă. Tudor DAMASCHIN

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

ANUNŢ privind organizarea licitaţiei deschise în vederea atribuirii în folosinţă a PARCELELOR disponibile în perimetrul Parcului Industrial Miroslava. În conformitate cu legislaţia în vigoare şi în baza hotărârii Consiliului Local al comunei Miroslava, anexa 1 la HCL nr. 15 din 28.01.2016 privind aprobarea încheierii contractului de administrare al Parcului Industrial Miroslava între Comuna Miroslava şi SC Miroslava Industrial Parc SRL. SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL (societatea administrator a Parcului Industrial), cu sediul în judeţul Iaşi, comuna Miroslava, str. C. Langa, nr. 93, organizează în data de 01.03.2019, ora 11.00, licitaţie publică deschisă cu strigare în vederea atribuirii în folosinţă a mai multor parcele de teren cu următoarele suprafeţe: 2000mp, 19.331mp, 5051mp, 8537mp, 5000mp, 2000mp, 2700mp. Terenul este localizat în comuna Miroslava, sat Brătuleni, T14, şi face parte din Parcul Industrial Miroslava. Destinaţia parcelelor o reprezintă construcţia de hale/clădiri pentru activităţi de producţie şi/sau servicii. Durata maximă a contractului de folosinţă a parcelelor este de maxim 49 de ani de la data semnării contractului. Redevenţa minimă de pornire este de 0,9 euro/mp/an, preţ cu TVA inclus. Garanţia de participare la licitaţie este de 10.000 lei şi se depune/transferă în contul nr. RO03BRDE240SV10705792400 deschis în lei la BRD G.S.G. S.A. numele SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL. Documentaţia de licitaţie este disponibilă pe site-ul SC Miroslava Industrial Parc SRL www.miroslavaindustrial.ro sau la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Depunerea ofertelor se va face în perioada 18.02-27.02.2019, între orele 10.00-15.00 la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Evaluarea dosarelor şi ofertele publice se vor face în prezenţa ofertanţilor şi a comisiei de evaluare şi selecţie a ofertelor în data de 01.03.2019, ora 11.00, la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL din sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Perioada pentru care ofertanţii rămân angajaţi cu privire la termenii ofertei lor: minim 60 de zile. Relaţii suplimentare şi alte informaţii pot fi obţinute la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL, la numărul de telefon 0748663344 sau la adresa de mail office@miroslavaindustrial.ro
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr.4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iaşi–Faliment, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitaţie publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip "ferma creştere suine") situată în extravilanul Com. Ibăneşti, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, Jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcţia C1 în sup. de 98 mp, Construcţia C2 în sup. de 720 mp şi Construcţia C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creştere suine şi panouri fotovoltaice - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare - 246.716 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt - Denumirea bunurilor - Buc - Preţ de pornire Lei – fără TVA 1 - Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricaţie 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 - 1 - 199.000 2 - Vidanja TESTORE model C160, fabricaţie 2015 - 1 - 50.895 3 - Semănătoare de plante praşitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricaţie 2014, nr. de identificare 2141001 - 1 - 35.443 Licitaţiiile vor avea loc în zilele de 01,08,15 şi 22.03.2019 ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl.Peneş Curcanu, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud.Iaşi, Complex de Birouri "NH BUSINESS", putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA–pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. În cazul în care creditorul garantat First Bank S.A. îşi exprimă intenţia de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitaţie, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
FOTO: La un pas de TRAGEDIE în municipiul Iaşi. Cine-i opreşte pe aceşti şoferi inconştienţi?
16/02/2019 18:46

Un tanăr şofer a fost pe punctul de a provoca o tragedie in seara de 16 februarie 2019, pe şoseaua Nicolina, in cartierul ieşean CUG. Incidentul s-a produs in jurul orei 18.00. Potrivit martorilor, bărbatu ...

Amendă în urma exploziei de la căminul de nefamilişti
16/02/2019 12:00

  Pompierii ieşeni au emis o amendă in urma exploziei care a avut loc in urmă cu două zile la un bloc de nefamilişti din zona Nicolina. Atunci au fost alertate mai multe echipaje de pompieri si per ...

Ieșean condamnat în urma unui accident rutier mortal
16/02/2019 11:00

  Un bărbat a fost condamnat de judecătorii ieseni, in urma unui accident mortal. Astfel, magistratii din cadrul Judecătoriei Iasi au dispus ieri condamnarea lui George C. la doi ani de inchisoare, c ...

Rezidential Smart Apartments, apartamente 1, 2 și 3 camere în blocuri bine construite
16/02/2019 10:00

  Rezidential Smart Apartments, apartamente 1, 2 si 3 camere in blocuri bine construite, aer condiţionat smart in standard, incălzire in pardoseală, tamplărie Salamander geam tripan, finisaje de calit ...

Peste 160 de ani de închisoare pentru zeci de ieşeni
16/02/2019 10:00

  Zeci de ieşeni au fost pedepsiţi de către magistraţi, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au acordat o pedeapsă totală de ...

Două femei, pedepsite din cauza tutunului
16/02/2019 09:00

  Două femei s-au ales cu pedespe din partea judecătorilor ieseni, după ce au fost acuzate de incălcarea unor prevederi din Codul Vamal. Astfel, magistratii din cadrul Judecătoriei Iasi au dispus i ...

Meci internaţional de rugby, în premieră la Botoşani
16/02/2019 08:57

    Staff-ul tehnic al naţionalei Romaniei a operat şase modificări in echipa de start pentru meciul cu Germania, din Rugby Europe International Championship 2019, faţă de partida cu Georgia, i ...

  Ştiinţa, mai atractivă pentru cei mici
16/02/2019 08:52

  Laborator 2.0 ii provoacă pe copiii cu varste intre 5 şi 14 ani să işi deschidă simţurile pentru ştiinţă. Eventera şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ ii invită pe cei mici să participe la ...

Mobilizare pentru donare de sânge, la Bacău
16/02/2019 08:52

    Mobilizare generală in judeţul Bacău unde, in frunte cu prefectul Maricica Luminiţa Coşa, zeci de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Ur ...

Un deceniu de pușcărie, după moartea violentă a unei adolescente
16/02/2019 08:00

  Un individ din judetul Iasi a fost pedepsit de către magistrati, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte oribile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iasi au dispus ieri condamnarea l ...