1palas turnul din spatele palatului
1palas turnul de pe sf andrei

Dimensiune font:

Proiectul de extindere a Palas - utilitate şi controverse

| 04-12-2019 00:00

Acestea vor fi dezbătute la Primăria Iaşi în două runde, astăzi şi pe 10 decembrie


Modificările propuse la ansamblul Palas vor fi dezbătute public astăzi, 4 decembrie, conform unui anunţ făcut de Primăria Iaşi. În acelaşi timp, o altă dezbatere, pentru extinderea Palas în zona Sf. Andrei, a fost programată pe 10 decembrie. „La şedinţa publică sunt invitaţi să participe, în limita locurilor disponibile, cei interesaţi – cetăţeni afectaţi, persoane fizice, organizaţii, asociaţii, iniţiatorii, respectiv proiectanţii şi arhitecţii implicaţi”, se arată în anunţurile publicate de către Primărie.

În cifre, extinderea Palas înseamnă o investiţie de de 335 milioane euro, 1.500 de locuri de parcare (subterane) şi 10.000 de locuri de muncă. „Compania Iulius pregăteşte la Iaşi o nouă investiţie de anvergură, în valoare de peste 335 milioane de euro, în zona Palas – Sf. Andrei. Proiectul de regenerare urbană va consolida motorul de creştere economică generat de ansamblul Palas şi va include noi funcţiuni office – care vor crea 10.000 de locuri de muncă –  soluţii de fluidizare a traficului, noi accese auto şi pietonale, 1.500 de noi locuri de parcare, opţiuni de petrecere a timpului liber, zone verzi, destinaţii de promenadă şi relaxare”, se arată într-un comunicat al firmei.

Zgârie-nori de doar 10 etaje

Punctul de atracţie al proiectului îl constituie turnul cu funcţiunea de birouri, situat în spatele Palas Mall, pe locul fostei benzinării. Clădirea propusă iniţial cu regim înalt pe locul fostului Petrom (în jur de 30 etaje) are un regim de înălţime mediu (10 etaje) şi o formă triunghiulară. „Clădirea se află în lateralul Palatului Culturii şi la o distanţă mai mult decât respectabilă, de peste 200 de metri. De asemenea, se află retrasă în spatele frontului de blocuri din zona Sf. Lazăr şi închide cumva rama cu acest accent vertical. Clădirea a fost gândită ca un monolit de cristal, silueta ei este foarte zveltă, avem o proporţie foarte fină a acestui capăt (n.r. - spre Biserica Sf. Lazăr) şi cu ce înseamnă oraşul văzut din această parte, şi o proporţie potrivită pentru scara parcului şi a grădinii din celălalt capăt”, a declarat unul dintre arhitecţii care au contribuit la realizarea proiectului. Arhitectul a dat asigurări că turnul din spatele Palas Mall nu se suprapune din niciun punct de vedere cu monumentele istorice existente sau alte clădiri importante din zonă.

De asemenea, grădina Palas se extinde în două zone: pe direcţia esplanada Teatrul Luceafărul spre str. Sf. Lazăr (pe lângă noul turn) şi în zona clădirii de la fostul Petrom, inclusiv în planul doi spre str. Palat. Astfel, se confirmă faptul că imobilul E.ON va fi demolat, iar esplanada Teatrului va fi redată publicului. În ceea ce priveşte infrastructura, vor fi făcute investiţii pentru lărgirea de străzi, iar traficul va fi fluidizat printr-un sistem de sensuri unice.

Primii contestatari

Evident, apariţia unei clădiri înalte în apropierea Palatului Culturii a generat reacţii. Istoricul Laurenţiu Rădvan a iniţiat o scrisoare deschisă semnată de

zeci de universitari, prin care aceştia atrag atenţia administraţiei locale că proiectul de modernizare a zonei Palatul Culturii ar afecta zona istorică. „Investitorul privat propune extinderea unui complex deja construit în apropierea centrului istoric, cu o serie de clădiri de birouri într-o zonă adiacentă. Problema principală aici este un turn de 27 de etaje care este propus într-o zonă foarte sensibilă, în apropierea Palatului Culturii, a Bisericii Trei Ierarhi şi a Catedralei Catolice. Înălţimea este foarte problematică, 27 de etaje, va deveni noul reper, impactul este covârşitor şi asta ne nemulţumeşte pe noi, de aceea am lansat această scrisoare. Nu s-a făcut nicio dezbatere. Sunt chestiuni care afectează grav centrul istoric şi se pare că suntem puşi în faţa faptului împlinit. Ca istoric, misiunea mea este să apăr aceste monumente, perspectiva asupra lor. Sperăm că investitorul va da dovadă de raţiune şi va înţelege, mai ales că este vorba de un ieşean, care simte locul, oraşul”, spune Laurenţiu Radvan.

Iulius: „Suntem deschişi oricăror sugestii”

Ca urmare a scrisorii deschise iniţiată de profesorul Laurenţiu Rădvan şi la care au aderat personalităţi din mediul academic şi cultural ale Iaşului, compania Iulius a făcut unele precizări. „Întrebările şi neliniştea exprimate în scrisoarea deschisă sunt repere legitime, pe care, la rândul nostru, le-am analizat înainte de a propune proiectul de extindere Palas. Faţă de fiecare dintre acestea avem o abordare amănunţită, bazată pe studii aplicate de arhitectură şi urbanism. Niciun aspect din cele menţionate nu reprezintă unul care să nu fi fost deja supus unei analize obiective din toate unghiurile şi nimic nu este mai important decât să nu îi dezamăgim pe cei care doresc respectarea istoriei oraşului. Din păcate, unele persoane, cu sau fără expertiză în domeniu, au preluat selectiv informaţii şi le-au prezentat într-o manieră distorsionată. Subliniem faptul că dezvoltările urmează cursul firesc, fiind într-o etapă în care este consultată opinia publică şi că, la acest stadiu, avem propuneri, nu proiecte definitive. Suntem deschişi oricăror sugestii şi vă asigurăm că avem viziunea şi dorinţa de a face lucrurile bine. Acesta este şi rolul dezbaterii publice organizate miercuri, 4 decembrie 2019, unde vor fi abordate toate aceste aspecte şi unde îi invităm să participe pe toţi cei care au manifestat interes faţă de proiectele propuse”, se arată într-un comunicat primit ieri pe adresa redacţiei.

Primarul promite să asculte toate opiniile

Pe de altă parte, Primăria Iaşi, prin vocea edilului-şef, spune că va ţine cont de toate părerile exprimate în această problemă pentru a găsi cele mai bune soluţii de punere în practică a acestei investiţii de sute de milioane de euro.

„Vreau să declar de la început că apreciez grija pe care o arătaţi culturii şi istoriei seculare ale Iaşului. Vă mulţumesc pentru punctul de vedere pertinent şi vă asigur că tratez cu seriozitate orice iniţiativă menită a modela profilul edilitar al oraşului. Vă încredinţez, de asemenea, că nu voi accepta niciodată mutilarea minunatelor monumente ale Iaşului, dimpotrivă, le protejez şi le pun în valoare, la fel cum nu voi bloca nicicând proiectele de modernizare a oraşului, fără de care nu am putea susţine cultura şi apăra patrimoniul nostru istoric. Voi milita întotdeauna pentru impunerea unui echilibru între nevoia de dezvoltare a comunităţii ieşene şi obligativitatea de a respecta şi duce mai departe moştenirea culturală a Capitalei Moldovei. Sunt convins că aceasta este singura cale raţională de a face din Iaşi unul dintre cele mai dinamice oraşe din estul Uniunii Europene. Sunt în acelaşi timp un adept sincer al dezbaterilor organizate între toate părţile implicate şi consider că specialiştii trebuie să aibă ultimul cuvânt. Prin urmare, vă promit că voi analiza cu temeinicie toate poziţiile care vor fi exprimate la dezbaterile din zilele următoare referitoare la proiectul Palas 2, pentru a găsi cele mai bune soluţii de punere în practică a acestei investiţii de sute de milioane de euro”, spune primarul Mihai Chirica. 

De menţionat faptul că investitorul a propus doar câteva idei, care abia după dezbaterile programate în perioada următoare vor căpăta forma unui concept, a unei viziuni edilitare. Dan CONSTANTINESCU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, jud. Iaşi, înregistrată în Registrul Societaţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de administrator judiciar al societăţii debitoare ANTREPRIZA DE LUCRĂRI DRUMURI ȘI PODURI IAȘI S.A.– în reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, cu dispozițiile Sentinței nr.646/07.05.2019, prin care a fost confirmată modificarea Planului de Reorganizare al debitoarei şi cu hotărârile adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în data de 16.12.2019, ora 13.00, a următoarelor active proprietatea, proprietatea debitoarei: Denumire Activ - Preţ de pornire a licitaţiei (EUR fără TVA) ACTIV NR. I - Proprietate industrială, situată în Mun. Iași, Str. Calea Chișinăului, constând în teren intravilan, în suprafață totală de 13.801,97 mp, din care 12.054,25 mp categoria curți– construcții și 1.747,72 categoria căi–ferate, nr. cad. 18544, CF 120110 a Mun.Iași (nr. CF vechi: 68705), pe care se află edificate un număr de opt construcții C1–C8, neintabulate, într-o stare avansată de degradare. - 700.000,00; ACTIV NR. II - Proprietate industrială, constând în teren și construcții în suprafață de 12.175,42 mp, situată în Mun. Botoșani, Str. Progresului nr.1, jud. Botoșani, împreună cu mijloacele fixe și obiectele de inventar de la locția respectivă, astfel: - 700.000,00 Teren intravilan, în suprafață totală de 12.175,42 mp, categoria curți – construcții, nr. cad. 4675, CF 53301 a Mun. Botoșani (nr. CF vechi: 13517), pe care se află edificate două construcții C1 și C2, într-o stare avansată de degradare. - 600.000,00; Mijloace fixe și obiecte de inventar - Gestiunea Botoșani - 100.000,00; Lista completă a mijloacelor fixe, respectiv a obiectelor de inventar poate fi consultată la sediul administratorului judiciar sau pe site-ul acestuia:www.lrj.ro. Proprietatea industrială, situată în Mun. Botoșani, Str. Progresului nr.1, Jud. Botoșani se vinde în bloc ca și activ funcțional sau mijloacele fixe, împreună cu obiectele de inventar în întreaga lor componență, și separat activului imobiliar. ACTIV NR. III - Proprietate industrială, constând în teren, în suprafață totală de 10.201,87 mp, nr. cad. 447-991/5, CF 30630 a Com. Dornești (nr. CF vechi:3628), compus din: teren în suprafață de 6.262,06 mp, categoria curți – construcții, nr. cad. 447 și teren în suprafață de 3.939,81 mp categoria pădure, nr. cad. 991/5, pe care se află edificate trei construcții C1, C2 și C3, neintabulate, într-o stare avansată de degradare. - 100.000,00. Prețurile nu conțin TVA. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.12.2019, la sediul administratorului judiciar. În conformitate cu prevederile art.53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activelor este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârilor adoptate în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitației, pentru fiecare activ în parte, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr: RO11BUCU1032235342088RON,deschis la ALPHA BANK, suc. Iași. Garanţia de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plăţii. În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, Iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea activelor imobile supuse procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietul de sarcini este de 3.570,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness, pe site-ul www.lrj.ro, la tel./fax:0232/220777, 0733683702, mail:vanzari@lrj.ro.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Dan Puric va conferenţia la UAIC, cu ocazia Postului Naşterii lui Iisus
16/12/2019 00:11

Maine, 17 decembrie, de la ora 18,30, in Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va avea loc Conferinţa „O lume pe care s-o invingem” s ...

Gripa a ocolit Iaşul!
16/12/2019 00:09

* peste 80.000 de persoane din judeţul Iaşi au apelat la vaccinul antigripal, majoritatea fiind adulţi cu varsta de peste 65 de ani * totodată, au fost vaccinaţi 1.691 copii şi bătrani instituţionaliza ...

Ieşenii, invitaţi la Colocviul „România Întregită la sfârşitul anului 1919”
16/12/2019 00:05

Maine, incepand cu ora 10, in sala de conferinţe a Muzeului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va avea loc colocviul intitulat „Romania Întregită la sfarşitul anului 1919 ...

Maşinile grele, scoase din parcări
16/12/2019 00:00

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din această săptămană figurează un proiect de hotarare vizand restricţionarea accesului maşinilor grele. Mai precis, va fi interzisă parcarea volunt ...

Liber la amplasarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice
16/12/2019 00:00

Municipalitatea ieşeană a pregătit un proiect de hotărare prin care proprietarii sau administratorii de imobile avand destinaţia de unităţi de cazare, spaţii comerciale sau de birouri, sedii de so ...

„Nu avem nevoie de muzee virtuale, pentru că, la noi, istoria este peste tot”
16/12/2019 00:00

Dezvoltarea turismului in Regiunea de Nord – Est a Romaniei şi provocările pe care le aduce industria turistică in contextul necesităţii de protejare şi punere in valoare a patrimoniului naţi ...

Peste 100 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava
15/12/2019 18:21

De la inceputul anului, pest 100 de conducători auto au fost incarcerati in arestul IPJ Suceava pentru infractiuni la regimul rutier, in special pentru consum de alcool la volan. Încă de la debutul pro ...

Poluarea capătă proporţii şi în mediul rural
15/12/2019 18:06

* Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunţat că există o finanţare pe Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM, pentru a mări capacitatea şi reţeaua de staţii pent ...

Doi tineri condamnaţi pentru fapte incredibile în trafic
15/12/2019 18:03

* unul dintre aceştia avea permisul anulat din 2010 şi a fost oprit de un echipaj al poliţiei de frontieră pentru că luase pe cineva „la ocazie”! * mai mult, şi numerele roşii de la maşina c ...

Ministru Sănătăţii promite, de la Iași, condiţii demne pentru pacienţi şi cadre medicale
15/12/2019 18:01

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, s-a simţit la Iaşi exact ca in anii studenţiei. Dand dovadă de un umor fin, ministrul Costache, fost absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „G ...