Sensuri unice în municipiul Iași! Lista completă a celor 33 de străzi din oraș pe care se modifică regulile de circulație! Se va schimba complet traficul rutier

iasi-1

Dimensiune font:

| 10-06-2020 09:32

Noi sensuri unice vor apărea în municipiul Iași. Primăria Iași a decis lista completă a celor 33 de străzi care vor fi transformate în sensuri unice. Planul municipalității ieșene cuprinde zone circulate din oraș, dar și alte artere care fac legătura între cartierele mari ale urbei. Propunerile municipalității au fost transmise Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași


Mai multe sensuri unice vor apărea în municipiul Iași. Primăria Iași a pregătit un plan pentru transformarea a 33 de zone din oraș în străzi cu sensuri unice. Planul destinat fluidizării traficului rutier cuprinde un set complet de artere care vor fi transformate integral în zone cu sens unic. Decizia finală va fi luată de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.
Lista străzilor a fost discutată și de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași. În acest caz sunt cuprinse artere din tot orașul, în zone intens circulate și unde apar des ambuteiaje.

Noi sensuri unice în municipiul Iași. Zona Copou cuprinde mai multe străzi luate în calcul de Primăria Iași
Un prim set de sensuri unice în Iași va cuprinde zona Copou. Va fi implementat sens unic de la intersecția străzii Nicolae Gane, de la intersecția cu strada Lascăr Catargi, pe sensul de coborâre până la intersecția cu strada Logofăt Tăutu. În aceeași zonă va apărea sens unic pe ruta Nicolae Gane de la intersecția cu Logofăt Tăutu, pe sensul de coborâre spre strada Vasile Conta. Urmează strada Logofăt Tăutu, de la intersecția cu strada Nicolae Gane până la cea cu strada Lascăr Catargi. Sensuri unice vor apărea pe strada Lascăr Catargi, de la intersecția cu Vasile Conta sens de urcare până la intersecția cu strada General Henri Mathias Berthelot. Aceeași măsură se va institui pe strada Vasile Pogor, de la intersecția cu bulevardul Carol I sens de mers până la intersecția cu strada Nicolae Gane.

Sensuri unice în municipiul Iași vor fi instituite și în zona centrală a orașului de către autoritatea locală
Se vor institui noi sensuri unice pe strada Gheorghe Săulescu, de la intersecția cu strada Sfântul Petru Movilă pe sensul de urcare până la intersecția cu strada Costache Negruzzi. Măsura cuprinde și strada Arhitect G. M. Cantacuzino, de la intersecția cu străzile Cloșca și Iordache Lozonschi, pe sensul de mers până la intersecția cu strada Colonel Langa. Primăria Iași a decis și sensuri unice pe strada Zimbrului, sens de mers de la intersecția cu strada Sfântul Lazăr până la intersecția cu strada Melodiei. Vor mai apărea sensuri unice pe strada George Emil Palade, pe sensul de mers de la intersecția cu strada Moldovei până la intersecția cu strada Icoanei. În plus, va fi sens unic și pe strada Icoanei, pe sens de mers de la intersecția cu strada Grigore Emil Palade până la intersecția cu strada Heliade.


Sensuri unice pe aleile din jurul căminelor studențești din municipiul Iași

Municipalitatea ieșeană a decis să instituie sensuri unice pe strada Moldovei, sens de mers de la intersecția cu strada Heliade până la intersecția cu strada George Emil Palade. Decizia cuprinde și sens unic pe strada Codrescu, pe sensul de mers de la intersecția cu strada Gheorghe Asachi până la intersecția cu strada Oastei. Vor mai apărea sensuri unice pe aleea imediată din apropierea străzii Codrescu, pe sensul de mers dinspre strada Oastei spre căminele studentești. Primăria Iași a decis să se treacă pe sensuri unice și pe Aleea Decebal, pe sensul de mers de la intersecția ce face legătura cu bulevardul Dimitrie Cantemir până în intersecția cu Aleea Rozelor. Tot sens unic pe Aleea Decebal va apărea până în intersecția cu Șoșeaua Națională.


 

Lot de străzi transformate în sensuri unice după o decizie luată de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Iași
În plan intră și sensuri unice pe strada Lotrului, pe sensul de mers de la intersecția cu strada Crișului până la intersecția cu strada Cerna. Lista cuprinde și strada Vămășoaia, pe sensul de mers dinspre strada Lotrului spre strada Crișului, arteră care va fi luată în calcul pe sensul de mers de la intersecția cu Strada Cerna până la cea cu strada Lotrului.

Se va institui sens unic pe strada Sfântul Atanasie, pe sensul de mers de la intersecția cu strada Octav Botez până la cea cu Strada Rece. Și strada Mihai Eminescu, pe sens de mers de la intersecția cu strada Manolache Drăghici până în strada Sărărie, a fost cuprinsă în plan. Obiectivul vizat de municipalitate prevede și sens unic pe strada Columnei, spre intersecția cu Bulevardul Dacia până la cea cu strada Tabacului. Tot sens unic va fi și pe strada Prof. I. Simionescu, spre intersecția cu strada Vitejilor până la cea cu strada Strămoșilor.

33 de străzi vor fi prinse în proiectul demarat de Primăria Iași pentru fluidizarea traficului rutier
În lista celor 33 de străzi transformate în sensuri unice intră integral și Aleea Rozelor. De asemenea, se va institui și pe stradela Cetățuia, pe sensul de mers dinspre intersecția cu strada Plantelor până în cea cu strada Cetățuia. Se dorește și sens unic pe aleea ce face legătura între strada Radu Vodă și strada Dimineții. Se va circula pe sensul de mers dinspre strada Radu Vodă spre strada Dimineții, alee aflată pe latura estică a Școlii „Dimitrie A. Strurdza”.

Sensuri unice vor fi instituite pe aleea ce face legătura între strada Radu Vodă și strada Dimineții sens de mers dinspre strada Dimineții spre strada Radu Vodă și pe Strada Matei Millo dinspre intersecția cu strada Dancu până la strada Agatha Bârsescu. Strada Dancu, pe sensul de mers dinspre intersecția cu strada Sfântul Sava până la strada Cuza Vodă va fi prinsă în planul Primăriei Iași. Tot strada Agatha Bârsescu, dar dinspre intersecția cu Sfântul Sava până în cea cu strada Maestrul Ion Baciu va avea sens unic.

Propunerile pentru sensuri unice în municipiul Iași vor fi avizate de Poliția județului
Toate aceste propuneri au fost supuse spre avizare Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Lista primăriei mai cuprinde și Aleea Canta, pe sensul de mers dinspre intersecția cu strada Canta până la cea cu stradela Canta, dar și cu strada Canta. Sensuri unice vor mai apărea și pe strada Titu Maiorescu, pe sensul de mers dinspre intersecția cu strada Doctor Victor Babeș până la strada Văscăuțeanu. În lista autorității locale a mai intrat și strada Văscăuțeanu, pe sensul de mers dinspre intersecția cu strada Titu Maiorescu până la intersecția cu strada Turcu. 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Google docs

22:17

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
Municipiul Iași, în fața unui nou val al pandemiei
05/03/2021 00:00

În ultimele 24 de ore, in judeţul Iaşi au fost inregistrate 113 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, in scădere faţă de ultima raportare, numărul total de infecţii de la inceputul pandemi ...

Vot pentru Institutul de Cercetare Avansată a Creierului
05/03/2021 00:00

    Universitatea de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” si Primăria Municipiului Iasi vor colabora pentru a crea un Institut de Cercetare Avansată a Creierului (iBrains). Un proie ...

CCI Iaşi reacţionează pe subiectul retrocedării terenului de la Romexpo
05/03/2021 00:00

    Camera de Comert si Industrie (CCI) Iasi isi exprimă surprinderea in ce priveste atacurile virulente la adresa unei hotărari a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) legate de modificarea Leg ...

Dezvoltatorii imobiliari ieșeni, în corzi
05/03/2021 00:00

Consilierul local Răzvan Timofciuc (USR) susţine că in aproape toate cartierele rezidentiale nou construite infrastructura este la pămant. În goana după profit, după ridicarea consctruţiilor, dezvo ...

Direcția de Asistență Socială continuă distribuirea ajutoarelor primite de la UE
05/03/2021 00:00

  Directia de Asistentă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Iasi continuă să implementeze Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) prin care sunt alocate pachete cu prod ...

Profesori infectați pe bandă rulantă
05/03/2021 00:00

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii ieri, situaţia cazurilor de COVID-19 inregistrate in cadrul unităţilor de invăţămant din judeţ de la reluarea cursurilor din semetrul al ...

Primăria a amânat concursul pentru şefia Direcţiei de Transformare Digitală şi Implementare Smart City
05/03/2021 00:00

În această perioadă Primăria Municipiului Iasi organizează mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi necesare atat pentru buna functionare a municipalitătii, cat si pentru modernizarea si ada ...

Scapi de penalizare dacă te uiţi la un film educativ!
05/03/2021 00:00

      Un proiect ce stabileste că soferii care incalcă legislatia rutieră si care, pe langă amendă, primesc si puncte de penalizare vor putea cere anularea acestora, cu conditia să parti ...

Un deţinut este nemulţumit că a fost pus să aleagă între muncă şi carte
04/03/2021 23:57

Adrian C. (38 de ani) a ajuns in Penitenciarul Iaşi, unde execută o pedeapsă de şase ani şi patru luni, in martie 2019, după o suită de stupizenii fără seamăn. De loc dintr-o comună de langă Paşcan ...

Un ieşean a scăpat de munca la Socola şi de puşcărie, plecând în străinătate
04/03/2021 23:53

Imediat după revelionul 2019/2020 a plecat să lucreze ca barman in Germania. Evident, nu s-a prezentat nici la Serviciul de Probaţiune. Văzand că timpul trece, iar condamnatul nu dă niciun semn de viaţă ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei