1Corneliu Mihai67056023_1034605043546555_1663019639182983168_o (1)

Dimensiune font:

Spitalul de Copii din Iaşi, pe mâna unui botoşănean

| 19-07-2019 00:00

 

* decizia preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, de a-l numi pe botoşăneanul Corneliu Mihai ca manager interimar la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” i-a iritat pe liberali * „Daţi-mi un alt exemplu de manager care a realizat ceea ce a realizat el. Am ales un profesionist”, a subliniat Maricel Popa

Începând de miercuri, 17 iulie, una dintre cele mai mari unităţi medicale din Iaşi, care asigură servicii pacienţilor minori din toată Moldova, are o conducere interimară. La conducerea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria”, din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi a fost numit economistul Corneliu Mihai, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.

Astfel, animat de îndeplinirea obiectivelor de creştere a calităţii actului medical şi a gradului de satisfacţie a pacienţilor şi a aparţinătorilor, preşedintele Maricel Popa a considerat esenţial aspectul înlocuirii medicului Radu Terinte, fostul manager al unităţii medicale, cu scopul de a crea o structură adecvată pentru spital, astfel încât să se poată atinge obiectivele propuse.

Mandatul lui Terinte la conducerea spitalului a expirat miercuri, iar Consiliul Judeţean a numit un manager interimar pentru o perioadă de şase luni, în persoana economistului mai sus menţionat. Numirea lui Corneliu Mihai s-a făcut după ce membrii Consiliului de Administraţie al spitalului au analizat mai multe candidaturi. „Am luat această hotărâre nu cu inima, nu cu sufletul, ci datorită performanţelor pe care le-a realizat. Acest manager a luat spitalul cu pierderi, l-a lăsat cu aproape 15 milioane de euro în cont, a modernizat spitalul, a condus proiecte cu Banca Mondială. Este printre puţinii manageri din Moldova care a realizat 11 proiecte pe fonduri europene. Daţi-mi un alt exemplu de manager care a realizat ceea ce a realizat el. Am ales un profesionist. Spitalul Sf.Maria este un spital foarte greu, se adresează tuturor copiilor din Moldova şi trebuie să răspundă necesităţilor actuale”, a declarat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Am considerat că trebuie să vină altcineva la conducere”

În acest moment, potrivit preşedintelui CJ, spitalul are contracte de finanţare pentru 4 proiecte, în valoare de aproximativ 39 milioane de euro. „Ne trebuie oameni profesionişti, un om care poate să implementeze aceste proiecte, să nu avem penalităţi de întârziere. Astăzi îl voi prezenta colectivului”, ne-a informat Maricel Popa.

Întrebat cum apreciază modul de îndeplinire a atribuţiilor de pe poziţia de manager a medicului Radu Terinte, Maricel Popa a evitat anunţurile de evaluare a acestuia, dar, în cele din urmă, s-a oprit asupra lipsei activităţilor manageriale ţintite pe producerea rezultatelor şi creşterea performanţei unităţii medicale. „Domnului Radu Terinte i s-a terminat mandatul la conducerea spitalului miercuri. Cu mult respect pentru dumnealui, am considerat că trebuie să vină altcineva la conducere. Nu doresc să vă spun toate motivele care au condus la această hotărâre. Fiecare manager trebuie să aibă responsabilitate, trebuie să implementeze proiectele europene, să modernizeze şi să reabiliteze atât clădirile, cât şi personalul medical, mediul. Deocamdată, avem un proiect foarte important la Spitalul Sfânta Maria, vrem să fie un spital modern, ca orice pacient din Iaşi, din Moldova, să fie tratat la fel ca într-o clinică din Europa, iar acest manager are experienţă suficientă care să facă faţă provocărilor”, a conchis Maricel Popa.

Corneliu Mihai - parcurs orientat spre acţiune şi rezultate

Percepţia mediatică a realizărilor lui Corneliu Mihai este destul de puternic asociată cu un management corespunzător aşteptărilor atât a personalului medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, cât şi a pacienţilor, fiind dominată de prezenţa unui parcurs concret şi garantat, orientat spre acţiune şi rezultate.

Astfel, mass-media prezintă într-o manieră critică decizia conducerii CJ Botoşani de a-l înlocui pe acesta, fără a se lua în calcul prelungirea mandatului, după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus. Informaţia, că decizia nu pare să-i fi aparţinut fostului manager, a fost tradusă de opinia publică prin faptul că, atunci când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni care nu au culoarea politică adecvată, performanţa managerială nu înseamnă mare lucru în România.

La începutul mandatului său, Corneliu Mihai, fostul şef al Finanţelor Publice din Botoşani, a avut misiunea imposibilă de a redresa Spitalul Judeţean, o unitate sanitară falimentară, cu un deficit de 750.000 lei pe lună şi aflată în imposibilitatea de a mai plăti salarii angajaţilor în ultimele două luni ale anului, arată presa botoşăneană.
„Vreau să fac la Iaşi ceea ce am făcut în ultimii 4 ani. Cunosc provocările pe care le presupune această funcţie, aseară am luat la cunoştinţă despre obiectivele de investiţii ale Spitalului „Sfânta Maria” şi, de acum, ne punem la treabă”, a spus jurnaliştilor, ieri, Corneliu Mihai.

Tot ieri, noul manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria”, Corneliu Mihai, s-a întâlnit cu membrii echipei de conducere a unităţii medicale. La discuţii a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, alături de managerii spitalelor subordonate CJ. Corneliu Mihai a ţinut să îi cunoască şi pe şefii de secţie, afirmând că intenţionează să lucreze în echipă pentru a aduce unitatea medicală la standarde europene atât în ceea ce priveşte condiţiile de spitalizare, cât şi serviciile oferite pacienţilor.

Liberalii, indignaţi

Pe de altă parte, liberalii ieşeni susţin că decizia preşedintelui CJ de numire a unui manager din afara Iaşului la cel mai mare spital de copii din regiunea Moldovei este „o insultă la adresa clasei medicale ieşene şi a statutului de oraş universitar”. „Este strigător la cer ca unul din cele mai mari şi importante spitale din Iaşi să fie condus de către cineva din alt judeţ! Este încă o palmă dată în primul rând ieşenilor şi o umilinţă la adresa universităţilor ieşene, căci, vă asigur, se găseau suficiente persoane cu capacitate de management atât în cadrul UMF Iaşi, cât şi în cadrul Al. I. Cuza, dacă se dorea într-adevăr un specialist la conducerea acestei instituţii”, a spus deputatul Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi.

Şi grupul consilierilor judeţeni ai PNL cere justificări publice din partea lui Popa pentru schimbarea conducerii la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Este bizară decizia de a numi un director interimar de import, adus de la Unitatea Medico-Socială din comuna Flămânzi, care a fost până anul trecut director al Spitalului Judeţean din Botoşani. Pentru spitalul din Botoşani înţelegem ca nu a fost bun, deoarece nu i s-a prelungit mandatul de către conducerea PSD a Consiliului Judeţean Botoşani, în schimb, pentru un spital de anvergură la Iaşi este foarte potrivit”, a subliniat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

Spitalul „Sfânta Maria” este singura unitate medicală multidisciplinară din zona Moldovei care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani, deservind aproape 800 de mii de copii, potenţiali pacienţi. Florentina SANDU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Copil strivit de dulapul de bucătărie
19/08/2019 12:24

Un echipaj medical a intervenit cu elicopterul SMURD in localitatea Zece Prăjini pentru a salva viaţa unui copil de doi ani. Micuţul a suferit răni grave după ce mama a tras de un sertar şi a căzut dulap ...

19/08/2019 12:21

Politistii de Frontieră Iasi au oprit pentru control in localitatea Tabăra com. Bivolari, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din judetul Iasi. Întrucat emana halenă alcoolică, conduc ...

Fata dispărută în apele Siretului, găsită fără viaţă
19/08/2019 12:19

* trupul neinsufletit al copilei de 12 ani a fost găsit astăzi, la ora 11.35, de scafandri O fată de 12 ani, din Lunca Paşcani, a căzut in apele Siretului duminică seara, in jurul orei 19,00. Între ...

Ministrul Agriculturii vrea revitalizarea zonelor montane
19/08/2019 11:33

    Legea Muntelui este cel mai valoros instrument juridic pus la dispoziţia locuitorilor din zonele montane ale ţării, iar prin aceasta se urmăreşte revitalizarea acestora, după ce au fost p ...

  Sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor
19/08/2019 10:29

    Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) acordă sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor si plantelor prin submăsura 17.1 din Programul National de Dezvoltare Ru ...

  Milioane de euro pentru împăduriri
19/08/2019 08:24

  Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale a stabilit graficul ultimelor sesiuni pentru depunerea cererilor de sprijin aferente schemelor de ajutor de stat pentru „Prima impădurire” si ...

O treime din numărul salariaţilor din Moldova au plecat din ţară
19/08/2019 06:27

    Potrivit unui raport al Eurostat, in 2018, romanii au condus detasat clasamentul european al persoanelor in varstă de muncă (20-64 de ani) plecate in străinătate. Cei mai mulţi au fost roma ...

USR cere demisia preşedintelui CJ Neamţ
19/08/2019 06:20

  „Fapte, nu vorbe”, este expresia folosită de către preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, ori de cate ori vorbeşte despre realizările sale. El susţine că in judet nu ...

„Nu există rolul principal pentru toată lumea, asta nu te face un actor mai puțin bun”
19/08/2019 05:34

    - Pianist sau actor? Ce a fost prima dată? Cand v-ati decis să alegeti si a doua cale? - Prima iubire a fost pianul si rămane cea mai puternică. Muzica este calea pe care mi-am dorit-o si a ...

Sute de copii în situaţia de a rămâne acasă în prima zi de şcoală!
19/08/2019 01:00

* la Şcoala Humosu, din comuna Sireţel, există incă riscul major ca, din cauza blocajului politic şi financiar, copiii să nu inceapă anul şcolar * in judeţul Iaşi există incă 207 şcoli cu toaleta i ...