1Corneliu Mihai67056023_1034605043546555_1663019639182983168_o (1)

Dimensiune font:

Spitalul de Copii din Iaşi, pe mâna unui botoşănean

| 19-07-2019 00:00

 

* decizia preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa, de a-l numi pe botoşăneanul Corneliu Mihai ca manager interimar la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” i-a iritat pe liberali * „Daţi-mi un alt exemplu de manager care a realizat ceea ce a realizat el. Am ales un profesionist”, a subliniat Maricel Popa

Începând de miercuri, 17 iulie, una dintre cele mai mari unităţi medicale din Iaşi, care asigură servicii pacienţilor minori din toată Moldova, are o conducere interimară. La conducerea Spitalului Clinic de Copii „Sf. Maria”, din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi a fost numit economistul Corneliu Mihai, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.

Astfel, animat de îndeplinirea obiectivelor de creştere a calităţii actului medical şi a gradului de satisfacţie a pacienţilor şi a aparţinătorilor, preşedintele Maricel Popa a considerat esenţial aspectul înlocuirii medicului Radu Terinte, fostul manager al unităţii medicale, cu scopul de a crea o structură adecvată pentru spital, astfel încât să se poată atinge obiectivele propuse.

Mandatul lui Terinte la conducerea spitalului a expirat miercuri, iar Consiliul Judeţean a numit un manager interimar pentru o perioadă de şase luni, în persoana economistului mai sus menţionat. Numirea lui Corneliu Mihai s-a făcut după ce membrii Consiliului de Administraţie al spitalului au analizat mai multe candidaturi. „Am luat această hotărâre nu cu inima, nu cu sufletul, ci datorită performanţelor pe care le-a realizat. Acest manager a luat spitalul cu pierderi, l-a lăsat cu aproape 15 milioane de euro în cont, a modernizat spitalul, a condus proiecte cu Banca Mondială. Este printre puţinii manageri din Moldova care a realizat 11 proiecte pe fonduri europene. Daţi-mi un alt exemplu de manager care a realizat ceea ce a realizat el. Am ales un profesionist. Spitalul Sf.Maria este un spital foarte greu, se adresează tuturor copiilor din Moldova şi trebuie să răspundă necesităţilor actuale”, a declarat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Am considerat că trebuie să vină altcineva la conducere”

În acest moment, potrivit preşedintelui CJ, spitalul are contracte de finanţare pentru 4 proiecte, în valoare de aproximativ 39 milioane de euro. „Ne trebuie oameni profesionişti, un om care poate să implementeze aceste proiecte, să nu avem penalităţi de întârziere. Astăzi îl voi prezenta colectivului”, ne-a informat Maricel Popa.

Întrebat cum apreciază modul de îndeplinire a atribuţiilor de pe poziţia de manager a medicului Radu Terinte, Maricel Popa a evitat anunţurile de evaluare a acestuia, dar, în cele din urmă, s-a oprit asupra lipsei activităţilor manageriale ţintite pe producerea rezultatelor şi creşterea performanţei unităţii medicale. „Domnului Radu Terinte i s-a terminat mandatul la conducerea spitalului miercuri. Cu mult respect pentru dumnealui, am considerat că trebuie să vină altcineva la conducere. Nu doresc să vă spun toate motivele care au condus la această hotărâre. Fiecare manager trebuie să aibă responsabilitate, trebuie să implementeze proiectele europene, să modernizeze şi să reabiliteze atât clădirile, cât şi personalul medical, mediul. Deocamdată, avem un proiect foarte important la Spitalul Sfânta Maria, vrem să fie un spital modern, ca orice pacient din Iaşi, din Moldova, să fie tratat la fel ca într-o clinică din Europa, iar acest manager are experienţă suficientă care să facă faţă provocărilor”, a conchis Maricel Popa.

Corneliu Mihai - parcurs orientat spre acţiune şi rezultate

Percepţia mediatică a realizărilor lui Corneliu Mihai este destul de puternic asociată cu un management corespunzător aşteptărilor atât a personalului medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, cât şi a pacienţilor, fiind dominată de prezenţa unui parcurs concret şi garantat, orientat spre acţiune şi rezultate.

Astfel, mass-media prezintă într-o manieră critică decizia conducerii CJ Botoşani de a-l înlocui pe acesta, fără a se lua în calcul prelungirea mandatului, după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus. Informaţia, că decizia nu pare să-i fi aparţinut fostului manager, a fost tradusă de opinia publică prin faptul că, atunci când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni care nu au culoarea politică adecvată, performanţa managerială nu înseamnă mare lucru în România.

La începutul mandatului său, Corneliu Mihai, fostul şef al Finanţelor Publice din Botoşani, a avut misiunea imposibilă de a redresa Spitalul Judeţean, o unitate sanitară falimentară, cu un deficit de 750.000 lei pe lună şi aflată în imposibilitatea de a mai plăti salarii angajaţilor în ultimele două luni ale anului, arată presa botoşăneană.
„Vreau să fac la Iaşi ceea ce am făcut în ultimii 4 ani. Cunosc provocările pe care le presupune această funcţie, aseară am luat la cunoştinţă despre obiectivele de investiţii ale Spitalului „Sfânta Maria” şi, de acum, ne punem la treabă”, a spus jurnaliştilor, ieri, Corneliu Mihai.

Tot ieri, noul manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria”, Corneliu Mihai, s-a întâlnit cu membrii echipei de conducere a unităţii medicale. La discuţii a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, alături de managerii spitalelor subordonate CJ. Corneliu Mihai a ţinut să îi cunoască şi pe şefii de secţie, afirmând că intenţionează să lucreze în echipă pentru a aduce unitatea medicală la standarde europene atât în ceea ce priveşte condiţiile de spitalizare, cât şi serviciile oferite pacienţilor.

Liberalii, indignaţi

Pe de altă parte, liberalii ieşeni susţin că decizia preşedintelui CJ de numire a unui manager din afara Iaşului la cel mai mare spital de copii din regiunea Moldovei este „o insultă la adresa clasei medicale ieşene şi a statutului de oraş universitar”. „Este strigător la cer ca unul din cele mai mari şi importante spitale din Iaşi să fie condus de către cineva din alt judeţ! Este încă o palmă dată în primul rând ieşenilor şi o umilinţă la adresa universităţilor ieşene, căci, vă asigur, se găseau suficiente persoane cu capacitate de management atât în cadrul UMF Iaşi, cât şi în cadrul Al. I. Cuza, dacă se dorea într-adevăr un specialist la conducerea acestei instituţii”, a spus deputatul Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi.

Şi grupul consilierilor judeţeni ai PNL cere justificări publice din partea lui Popa pentru schimbarea conducerii la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Este bizară decizia de a numi un director interimar de import, adus de la Unitatea Medico-Socială din comuna Flămânzi, care a fost până anul trecut director al Spitalului Judeţean din Botoşani. Pentru spitalul din Botoşani înţelegem ca nu a fost bun, deoarece nu i s-a prelungit mandatul de către conducerea PSD a Consiliului Judeţean Botoşani, în schimb, pentru un spital de anvergură la Iaşi este foarte potrivit”, a subliniat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

Spitalul „Sfânta Maria” este singura unitate medicală multidisciplinară din zona Moldovei care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani, deservind aproape 800 de mii de copii, potenţiali pacienţi. Florentina SANDU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Turmă de mistreți a 'ocupat' curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava
07/12/2019 15:42

Jandarmii suceveni au intervenit sambătă pentru a izgoni o turmă de mistreţi din curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, potrivit Agerpres. Într-un comunicat remis AGERPRES de Bir ...

Memorialul Ipoteşti, acreditat de Ministerul Culturii la 27 de ani de la înfiinţare
07/12/2019 09:40

    Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” a fost acreditat, in premieră, de Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturi ...

Poliţist din Vaslui, reţinut de DIICOT
07/12/2019 08:43

      Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore ...

PRO România va merge în formulă singură
07/12/2019 08:41

      Liderul judeţean al PRO Romania, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat ieri, intr-o conferinţă de presă la Suceava, că formaţiunea pe care o reprezintă va merge singură l ...

 

Un tânăr din Botoşani, milionar la 21 de ani în Silicon Valley
07/12/2019 08:39

      Revista Capital i-a acordat lui Sebastian Dobrincu titlul de „Liderul generaţiei de maine” la categoria „Tinerii geniali ai Romaniei”, in cadrul Galei Eroii Anul ...

Expoziţie inedită de motociclete
07/12/2019 06:37

    Patronul unui abator din Bucovina are cea mai mare colecţie de motociclete din ţară Cea mai mare colecţie de motociclete din Romania, unica din Europa de Est, se află intr-un sat din Sucea ...

Poliţiştii ieşeni au dat jos de la volan peste 650 de şoferi băuţi
07/12/2019 00:34

Iaşul a inregistrat, in 2019, un record absolut in materie de şoferi depistaţi in trafic sub influenţa băuturilor alcoolice. La 1 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi consemna 653 cazuri de ...

Peste 1.500 de candidaţi s-au înscris, la Iaşi, la examenul de rezidenţiat
07/12/2019 00:32

* in clasamentul naţional, in funcţie de numărul de inscrişi, Bucureştiul este pe primul loc, cu 3.259 de candidaţi, urmat de Iaşi - 1.528 candidaţi, şi Cluj - 1.283 candidaţi După lungi aşteptări ...

Iaşul are, la Mădârjac, o staţiunea de cercetare academică unică în ţară!
07/12/2019 00:00

Staţiunea de cercetări geografice şi de monitorizare a calităţii mediului Mădarjac a fost gandită şi realizată in perioada 2007–2010, de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din ...

Roata de pe Ştefan cel Mare îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă
07/12/2019 00:00

În spaţiul public au apărut zilele trecute afirmaţii referitoare la faptul că  roata din centrul Iaşului – adusă in premieră in Iaşi cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă – nu ...