1spital copii

Dimensiune font:

Spitalul de copii stă pe un butoi cu pulbere!

| 22-09-2019 18:29

* liberalii ieşeni solicită demisia directorului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, Corneliu Mihai, după ce medicii chirurgi s-au revoltat împotriva noii conduceri a unităţii * medicii au formulat acuzaţii grave, într-o scrisoare deschisă, la adresa comportamentului „persecutiv, ostil şi arogant”, manifestat de managerul adus de la Botoşani * în dispută au intrat liderul consilierilor judeţeni liberali, Romeo Vatră, dar şi preşedintele CJ, Maricel Popa
Economistul Corneliu Mihai, fost manager al Spitalului Jude
ţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, şi-a început activitatea la cel mai mare spital de copii din regiune la mijlocul lunii iulie. Potrivit liderului consilierilor judeţeni liberali, Romeo Vatră (PNL), Corneliu Mihai a dat dovadă, de la bun-început, de un comportament „arogant şi persecutiv”. Totodată, acesta susţine că inspecţiile făcute personal la spital de către preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, atunci când la conducerea spitalului se afla vechiul manager, Radu Terinte, arăta aceeaşi atitudine. Atunci, după cele spuse de Vatră, Popa „chema la raport doctorii, să verifice prezenţa”. „Din informaţiile primite ulterior aducerii unui nou manager interimar, care a fost director la o unitate de îngrijiri bătrâni din Botoşani, am aflat că noul director are acelaşi tip de comportament arogant şi persecutiv. Am aflat, de asemenea, de intenţiile de reducere a schemei de personal cu 200 de locuri şi a liniilor de gardă. Se dovedeşte prin această scrisoare deschisă ca amploarea nemulţumirilor doctorilor din acest spital important pentru Moldova este mult mai mare”, a spus Vatră.
Liberalul consider
ă că, deşi se reabilitează clădirea Spitalului „Sf. Maria” pe fonduri europene, proiect la care a contribuit şi fostul manager, totuşi constată că singurul spital de sub tutela CJ la care s-au făcut investiţii în aparatura medicală performantă este „Nicolae Oblu”, unde „există o relaţie foarte apropiată între manager şi conducerea CJ”. „Interesele personale şi relaţiile de afaceri sau de familie ale lui Maricel Popa sunt cele care primează în luarea deciziilor la vârful judeţului. Managerul de la Elena Doamna adus de la Comăneşti şi managerul de la Sf. Maria, adus de la Botoşani, sunt aduşi să înlocuiască pe manageri din mediul medical local, fără o motivare bazată pe competenţe profesionale”, este de părere Romeo Vatră, liderul consilierilor judeţeni ai PNL.

Conducerea CJ aduce lămuriri

În replică, ca urmare a scrisorii deschise redactată de către chirurgii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”, prin care îşi exprimă punctul de vedere cu privire la apariţia în mass media a unor articole ce conţin aprecieri ale conducerii CJ la adresa medicilor de aici, aceştia au venit cu precizări.
Astfel, într-un comunicat de pres
ă, remis ieri, se neagă faptul că preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, ar fi evaluat actul medical. „Preşedintele CJ Iaşi nu a făcut referire şi nu a evaluat actul medical, ci a luat atitudine faţă de anumite situaţii constatate şi aduse la cunoştinţă de către conducerea unităţii medicale şi părinţi ai copiilor internaţi aici. Managerul spitalului este cel care coordonează activitatea, conducerea Consiliului Judeţean neintervenind în modul de desfăşurare a actului managerial. Deciziile cu privire la modul de organizare precum şi la investiţiile necesare se iau de către Consiliul de Administraţie”, se arată în comunicatul celor de la CJ.
În ceea ce prive
şte finanţarea acestei unităţi medicale, se subliniază faptul că sumele primite de unităţile din subordine nu au fost alocate discreţionar de CJ, ci în conformitate cu solicitările primite din partea conducerilor acestora, „nerefuzându-se, aşa cum se afirmă din necunoaştere, în mod constant, direcţionarea de fonduri către Spitalul Sf. Maria”. „Cât despre imposibilitatea utilizării aparaturii medicale, cauzată de diverse defecţiuni, demersurile pentru remedierea şi păstrarea în stare de funcţionare a echipamentelor, precum şi punerea în funcţiune a celor noi şi crearea de condiţii optime necesare utilizării acestora intră în sarcina conducerii unităţii medicale. În acest sens, aducem exemplu aparatul computer tomograf, primit de unitatea medicală în anul 2011, care a fost pus în funcţiune abia în anul 2012”.
Potrivit reprezenta
ţilor CJ, Spitalul de Copii „Sf. Maria” a beneficiat de un aparat de rezonanţă magnetică de 3,4 milioane lei, derulându-se în prezent proiectul de reabilitare şi modernizare, în valoare de 27 de milioane de euro, implementat şi cofinanţat de CJ. „Totodată, se află în evaluare proiectul de extindere şi dotare a unităţii de primiri urgenţe cu o valoare estimată de aproape 3 milioane de euro, precum şi dotarea cu aparatură performantă a secţiei de cardiologie din acest spital, în valoare de peste un milion de euro, ambele iniţiate şi cofinanţate de CJ. Tot aici, va fi construită o casă destinată cazării părinţilor ai căror copii sunt internaţi în clinicile unităţii medicale”, se menţionează în comunicatul celor de la CJ. Florentina SANDU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Iaşul, invadat de zgârie-nori!
19/10/2019 00:00

Etichetat de actualul edil ca fiind Dubaiul Estului, intr-un context foarte larg, cu conotaţii economice („Regiunea de Nord-Est a Romaniei este una dintre cele mai sărace din Europa de Est, iar Ia ...

Spitalul Judeţean de Urgenţă caută personal pentru „Marele Ars”!
19/10/2019 00:00

  * incepand de luna viitoare, unitatea va organiza concurs pentru ocuparea a 75 de posturi – 45 asistenţi medicali, 6 medici şi 24 infirmieri, ingrijitori sau brancardieri * după ce, in aces ...

USAMV sprijină financiar sute de tineri expuşi riscului de abandonare a studiilor
18/10/2019 19:45

* universitatea ieşeană a implementat un program complex de consiliere, tutoriat şi mentorat, dar şi suport financiar sub formă de burse, pentru un număr de minim 400 de studenţi din regiuni mai puţin d ...

Acţiune fără precedent a Poliţiei - Sute de ieşeni amendaţi la barieră!
18/10/2019 18:06

* in cateva ore, in zona trecerilor la nivel cu calea ferată, efective insemnate de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică au aplicat peste 170 de amenzi, in valoare totală de 62.900 lei ...

 

Cărţi de identitate false, la frontieră
18/10/2019 16:40

    Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stanca au descoperit, ascunsă asupra unui bărbat cu dublă cetăţenie, romană şi Republica Moldova, o carte de identitate falsă ca ...

Compania românească de outsourcing Optima a deschis al doilea sediu din Iași. Creștere cu 10% a afacerilor la 9 luni. Adam, primul coleg robot în companie
18/10/2019 12:03

  Compania romanească de outsourcing Optima a deschis al doilea sediu din Iasi. Crestere cu 10% a afacerilor la 9 luni. Adam, primul coleg robot in companie   Optima, compania de outsourcing cu ca ...

Cel mai mare spital din Moldova nu are un angiograf performant!
18/10/2019 11:26

Deşi este cel mai mare spital din zona Moldovei şi are clinică de cardiologie, in Spitalul „Sf.Spiridon” din Iaşi nu se poate trata chirurgical principala urgenţă medicală - infarctul miocard ...

Acuzaţii extrem de grave la adresa ISJ Iaşi - „La Dagâţa există clase formate pe criteriul etnic!”
18/10/2019 11:25

Elena Motaş, consilierul pe probleme de romi al Prefecturii Iaşi, semnalează „un nou caz de segregare şcolară”, tot la Şcoala Dagaţa! „Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi neagă segre ...

Ieşenii nu mai sunt interesaţi de apartamentele ANL
18/10/2019 11:25

  * Agenţia Naţională pentru Locuinţe a primit solicitări pentru mai puţin de jumătate dintre cele 151 de apartamente pe care intenţionează să le ridice la Iaşi * locuinţele sunt situate doar ...

La Lungani, numărul de asistaţi social a crescut cu 500 la sută într-o singură lună!
18/10/2019 11:24

* deşi AJPIS Iaşi a descoperit, in urmă cu cateva luni, grave nereguli la nivelul administraţiei locale din Lungani, in ceea ce priveşte gestionarea dosarelor sociale, intocmind chiar un raport relevant ...