Tratamente avangardiste pentru bolnavii cu afecțiuni dermatologice

021_8100954

Dimensiune font:

| 26-07-2021 09:26

 

Cea de-a X-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene, derulată la Iași, a fost un adevărat regal științific și medical. Manifestarea națională cu participare internațională a reunit peste 2.000 de participanți, care au urmărit cu interes sporit cele peste 150 de cursuri, work-shopuri, prelegeri și simpozioane oferite de peste 100 de lectori naționali și internaționali.

Acest proiect îndrăzneț și vizionar, lansat în 2012 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, a prins aripi și s-a transformat, cu fiecare an care a trecut, într-un eveniment național interdisciplinar, cu o consistentă participare internațională, elitist și foarte apreciat de către lectori, deopotrivă cu participanții și cu partenerii din industria farmaceutică. „Pentru toate aceste lucruri minunate mulțumim tuturor acelora care ne-au susținut și ne-au ajutat să construim o conferință de referință pentru dermatologia și medicina românească. PDI a construit punți elitiste între medici, farmaciști și partenerii din industria farmaceutică, care au contribuit în fiecare an la diseminarea celor mai noi tratamente dermatologice, ce au ca și obiectiv fundamental binele pacienților noștri. PDI este o punte între generații, studenții și rezidenții intrând în fiecare an în dialog armonios și constructiv cu cei pe care ei și i-au ales drept model profesional: profesorii universitari, medicii practicieni și cercetătorii științifici. PDI a adus an de an cercetarea științifică din laboratoare pe scena conferinței și apoi, prin medicii curanți, la pacienți.”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, fondatorul PDI și co-președinte al manifestării.

PDI a câștigat notorietate grație nivelului științific foarte înalt al cursurilor, workshop-urilor și prelegerilor care s-au derulat an de an. PDI a creat o punte între specialități, implementând puternic conceptul de interdisciplinaritate în medicina românească. A adus în lumina reflectoarelor cele mai respectate voci, nu doar ale dermatologiei românești, ci și ale multor alte specialități medicale: imunologie, chirurgie vasculară, alergologie, medicină internă, cardiologie, anatomie patologică, pediatrie, oftalmologie, farmacologie, chirurgie plastică etc. Invitații de onoare din țară și din străinătate ai PDI au contribuit strategic la creșterea notorietății evenimentului, dar și a școlii românești de medicină și a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cea care, prin conducerea sa, prin colectivul de cadre didactice care au ales să fie lectori ai PDI, prin studenții și rezidenții participanți au susținut evenimentul încă de la prima sa ediție.

Și în acest an școala ieșeană de dermatologie a oferit un program științific dens, elitist și plin de actualități dermatologice de graniță. Temele propuse au fost de interes major pentru pacient: patologia tumorală dermatologică, psoriazisul, dermatita atopică, chirurgia dermatologică, update-ul în cercetarea științifică dermatologiă, terapiile inovatoare etc. Un loc aparte l-au ocupat cele două sesiuni legate de patologia dermatologică și generală indusă de noul SARS-CoV2 și de vaccinurile dezvoltate în acest context. Cursurile și dezbaterile incluse pe agenda PDI au avut teme de larg interes cum ar fi „Noi repere terapeutice în dermatologie”, „Implementarea cercetării științifice în practica dermatologică”, „Updates în alergii și în dermatita atopică”, „Terapii inovatoare pentru psoriazis”, „Bolile dermatologice: un puzzle la granița cu alte specialitați medicale”, „Pandemia cu SARS COV2 - o provocare actuală a lumii medicale”, „boala psoriazica: orizonturi interdisciplinare”, „Focus în neoplaziile cutanate”, „Heterogenitatea în dermatologie: o provocare continuă în practica medicală”, „Noutăți în boala venoasă cronică  etc. S-a discutat foarte mult și despre importanța dermatologiei, care câștigă tot mai mult teren între specialitățile medicale, fiindu-i recunoscută importanța în tratamentul multor afecțiuni, după cum a precizat și acad. prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, președintele Societății Române de Dermatologie și președinte de onoare ale PDI 2021. Trebuie pornit de la bază, de la educație, care începe din studenție. Noi lucrăm temeinic cu studenții, cu rezidenții la fel. Este important să-i cooptăm alături de noi. Societatea Română de Dermatologie este singura din țară care face o ReziDerma. Mai exact, cu sprijinul financiar al societății, sunt aduși rezidenți în câte un oraș din țară și am marea bucurie să spun că a început cu Iașul. Este foarte important să aduni 200 de rezidenți și să faci un congres doar pentru ei. Asta înțeleg eu prin a pune umărul la bază – să fim alături de studenți, rezidenți, să-i cooptăm, să-i co-interesăm și să facem tot felul de pregătiri de acest gen. Mai departe, evident că trebuie să lucrăm cu toți colegii din țară. Sunt zone mai puțin favorizate în România unde dermatologii și nu numai, să spunem că și medicii de familie, au un acces mai redus la surse de informare, la congrese, simpozioane, workshopuri. Ei bine, și aici trebuie să punem umărul și iată că PDI face acest lucru, prin această interfață cu toate aceste specialități”, a apreciat prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu.

Ca la fiecare ediție, tot ceea ce este nou şi valoros în dermatologia la interfața cu alte specialități medicale a fost prezentat, în avanpremieră, la PDI 2021, la fel ca și cele mai noi tratamente și produse farmaceutice, prezentate de companiile de profil. La fel ca și în anii anteriori, lucrările prezentate au fost reunite într-un volum de înaltă ținută academică și științtifică, intitulat Update în patologia dermatologică de graniță în pandemia cu COVID-19”. Volumul a apărut sub redacţia prof. univ. dr. Daciana Elena Branişteanu, și a fost publicat la Editura „Grigore T. Popa” UMF Iași.

Numărul mare al specialităților a dovedit necesitatea unei astfel de manifestări care încă de la început a avut girul multor societăți medicale de renume (Societatea Franceză de Dermatologie, Societatea Franceză de Flebologie, Societatea Internațională de Dermatologie, Societatea de Medici și Naturaliști Iași, Societatea Română de Dermatologie, Societatea de Imunologie și Alergologie Clinică, Societatea de Chirurgie Vasculară), al Colegiului Medicilor și al universităților de medicină și farmacie din toată țara. „Toate societățile care participă la organizarea unei manifestări științifice, a unui congres, a unei conferințe sau orice eveniment medical au un aport important. Pe lângă interacțiunea directă cu organizatorii și cu manifestarea ce va avea loc, interacționează și între ele și atunci cu cât colaborăm cu mai mulți parteneri externi, cu atât este mai benefic pentru universitate. Acest lucru este valabil în toate manifestările științifice – conferințe, congrese cu diverse alte profiluri – chirurgie, medicină internă, oftalmologie, orice altă specialitate, la care participă și societăți din întreaga lume, mai ales din Europa. Să nu uităm că în Iași avem prima societate cu profil medical din țară. Este vorba despre Societatea de Medici și Naturaliști, înființată în 1833”, a punctat și rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu

Ediția din acest an a fost organizată sub egida Universității de Medicină șu Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății de Medici și Naturaliști, a Spitalului CF Iași, a Colegiului Medicilor și Colegiului Farmaciștilor. PDI 2021 i-a avut ca președinți de onoare pe prof. dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), prof. dr. Torello Lotti (Italia), prof. dr. Niazi Khursow (SUA), prof. dr. Viorel Scripcariu (rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa Iaşi), prof. dr. Călin Giurcăneanu (președintele Societății Române de Dermatologie, București) și prof. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iaşi).

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Se scumpesc biletele de intrare la muzeele ieșene!
24/04/2024 01:48

Începand de luna viitoare, pretul unui bilet de intrare la Muzeul Municipal „Regina Maria” ar urma să fie de 15 lei, faţă de 8 lei, in prezent, in timp ce elevii, studentii şi persoanele c ...

Iașul ar putea câștiga, din nou, competiția „Destinația anului în România”
24/04/2024 00:42

Iasul este si in acest an favorit la castigarea sectiunii „Orase care inspiră”, in cadrul competitiei „Destinatia anului 2024 in Romania”, după ce, in urma numărării celor peste o su ...

Lucrările de reabilitare a „Obeliscului cu lei” vor costa mai puţin
23/04/2024 23:35

* actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de restaurare a Monumentului Regulamentului Organic va aduce municipalitătii o economie de peste 166.000 lei În cadrul sedintei de vineri ...

Invazie de şacali în zona Luncii Prutului, în Vaslui / Autorităţile estimează un efectiv de peste 400 de animale
23/04/2024 23:19

Numărul şacalilor a crescut in ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimand un efectiv de peste 400 de astfel de animale, transmite Agerpres. Probleme se inregistrează in special ...

1.200 hectare de „coridoare ecologice ”, în Moldova
23/04/2024 22:32

Pană in anul 2030, compania Delgaz Grid si-a propus să ajungă la circa 1.200 de hectare de coridoare verzi de-a lungul celor 370 de km de retele electrice aeriene de inaltă tensiune ce traversează terenuri ...

Iașul, în topul orașelor cu cele mai multe comezi de mâncare vegană la domiciliu
23/04/2024 21:28

În perioada postului Pastelui, multi romani aleg produse pe bază de plante, comenzile din acest segment inregistrand anul trecut, in această perioadă, accesul la o varietate mare de produse, in crester ...

Iașul, pol de atracție pentru cei mai buni dermatologi
23/04/2024 18:04

 Timp de o săptămană, Iasul a găzduit cea de-a 13-a editie a Primăverii Dermatologice Iesene, un eveniment de referintă in domeniu, care a reunit peste 1.600 de participanti si 130 de lectori de pres ...

Ziua Porților Deschise la Ateneul Național din Iași
23/04/2024 14:45

Cu prilejul implinirii a 104 de la infiintarea Ateneului National din Iasi, echipa institutiei invită publicul pe 25 Aprilie, la Ziua Portilor Deschise. De asemenea, pentru a marca momentul aniversar, Ateneul ...

 „Generații unite de bucuria Paștelui” în Palas. Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice
23/04/2024 13:44

 „Generatii unite de bucuria Pastelui” in Palas. Ajutoarele Iepurasului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice Nici un cozonac nu este la fel de pufos ca acela pe care i ...

„Carmen”, spectacol cu bilete epuizate la Opera Națională Română Iași
23/04/2024 12:53

  Artiştii Operei Naţionale Romane din Iaşi vor interpreta opera „Carmen”, de Georges Bizet, cu casa inchisă, ultimele două spectacole ale lunii aprilie fiind programate să se desfăşoa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei