UAIC a inaugurat noul sediu al liceului Universității și proiectează deja campusul viitorului, în zona Moara de Vânt!

b7614bb2-380b-4584-bc7d-8f33059a6835
050232ad-6806-451b-af3d-acfb0b03dd01
7e06c305-bd78-4d34-b298-af08a6781067

Dimensiune font:

| 22-09-2023 15:25

* Primăria Municipiului Iași a anunțat un parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” privind alocarea unei suprafețe „consistente” de teren în zona Moara de Vânt, în vederea realizării unui campus al Universității, care să aducă laolaltă toate unitățile de învățământ preuniversitar

Astăzi, a fost inaugurat noul sediu al Liceului Universității „Alexandru Ioan Cuza”, situat în Copou, pe strada Codrescu, amenajat într-un imobil primit de la Consiliul Județean Iași. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel Toader - Rectorul UAIC, Costel Alexe - președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Mihai Chirica - primarul municipiului Iaşi, Alexandru Muraru, deputat, prof. Luciana Antoci, inspector școlar general, prorectori, decani, cadre didactice, elevi și părinți.

„Clădirea și terenul aferent, în suprafață de 4.540 metri pătrați, au fost amenajate, adaptate învățământului în doar trei luni, ceea ce reprezintă un adevărat record în domeniu. Investiția în bani nu contează... Importantă este realizarea acestei construcții instituționale, important este faptul că am completat toate etapele de formare a tinerilor – grădiniță, școală primară, gimnaziu, liceu, trecând la nivelul următor, cu licență, masterat, doctorat și formare continuă... Deocamdată, vor fi câte două clase la fiecare nivel de studiu, iar dacă proiectul va continua - și noi sperăm că da, vrem să dublăm cifra de școlarizare, să ajungem la câte patru clase în fiecare etapă”, a precizat rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, prof.univ.dr Tudorel Toader.

Finanțarea de la bugetul de stat pentru un elev este de 8.311 lei pentru învățământul preșcolar cu program prelungit, 5.215 lei pentru învățământul primar și 6.834 lei pentru gimanzial și liceal, iar pentru un student de 6.266 lei.

În anul școlar 2023-2024, la Liceul UAIC vor studia 363 de elevi şi preşcolari: 51 de elevi la nivel liceal, 80 de elevi la nivel gimnazial, 162 de elevi la nivel primar și 70 de preșcolari.

Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se află în rețeaua școlilor de stat, cu finanțare de la bugetul de stat şi este prima unitate de învăţământ din România aflată sub egida unei universități, autorizată de Ministerul Educaţiei să școlarizeze pentru toate nivelurile de învățământ preuniversitar (preșcolar, primar, gimnazial, liceal).

Campus UAIC în Moara de Vânt

Prezent la inaugurarea noului sediu al Liceului Universității „Alexandru Ioan Cuza”, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a subliniat importanța noii structuri preuniversitare de la UAIC, care „vine să completeze spectrul școlar al municipiului și al județului Iași cu o școală elitistă”.

Primarul municipiului Iași a anunțat că s-a intrat deja în analiza unui parteneriat între Primăria Municipiului Iași și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” privind alocarea unei suprafețe consistente de teren în zona Moara de Vânt (lângă viitorul Spital Regional de Urgență), în vederea realizării unui campus al Universității, care să aducă laolaltă toate unitățile de învățământ preuniversitar ale UAIC. „Campusul este în stadiu de proiect. Am făcut primul pas, am solicitat terenul și Primăria a răspuns promp și pozitiv. Vom face acolo tot ceea ce presupune învățământul preuniversitar, un spațiu integrat – săli de curs, de seminarii, laboratoare, sală de sport, cămin, cantină și spații dee agrement. Când a fost înființată noua structură de învățământ preuniversitar la Cuza, aceasta era cu taxă și doar pentru angajați. Când am fost ales rector, am trecut în sistemul bugetat, iar admiterea este acum centralizată, în sistemul computerizat, după medii, ca la orice alt liceu de stat. Mă bucură faptul că în acest prim an de când avem liceu s-a intrat cu medii foarte mari și sunt încă solicitări de transfer, deși toate locurile au fost ocupate”, a subliniat Rectorul UAIC, prof.univ.dr Tudorel Toader.

„Este pentru noi o oportunitate, iar faptul că Universitatea Alexandru Ioan Cuza se implică este de salutat. Salutăm inițiativa domnului Rector Tudorel Toader, faptul că susține acest proiect și își continuă demersul pe care l-a promis în urmă cu câțiva ani. Noi, de asemenea, îl susținem și sperăm să ajungem să inaugurăm împreună și viitorul campus universitar dedicat învățământului preuniversitar, din zona Moara de Vânt”, a spus primarul Mihai Chirica. Adriana ILIE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
 Dr. Sidonia Susanu a, decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de „Cavaler”
01/12/2023 14:16

Cu prilejul Zilei Naţionale a Romaniei, in semn de apreciere pentru rezultatele importante avute de-a lungul carierei profesionale, pentru excelenta cu care a asigurat un act medical de inaltă calificare şi ...

Singurul muzeu din România dedicat oii. Rasa karakul de Botoșani este unică în Europa
30/11/2023 17:46

In judetul Botosani se află singurul muzeu din Romania dedicat oii. Este vorba despre muzeul rasei karakul de Botosani, situat in incinta Statiunii de Cercetare a Ovinelor si Caprinelor Popouti. Rasa Karaku ...

Un polițist și-a pus capăt zilelor, în cimitir, chiar pe mormântul fetiței sale pe care o chema Andreea
30/11/2023 12:50

Un poliţist a fost găsit mort, astăzi, in cimitirul din Vlăsineşti, judeţul Botoşani, Un bătran, care voia să aprindă o lumanare, a făcut descoperirea şi a sunat la numărul de urgenţă 112. „As ...

160.00 de pensionari ieşeni vor primi pensii majorate
30/11/2023 09:59

  De la inceputul anului viitor, punctul de pensie va creste cu 13,8% pentru totii pensionari din Romania. Noua valoare a punctului de pensie va fi de 2.032 de lei, iar la Iaşi vor beneficia de inde ...

ApaVital trage un semnal de alarmă: „Protejați-vă de îngheţ instalaţiile!”
30/11/2023 09:59

Odată cu venirea sezonului rece, specialiştii ApaVital atrag din nou atenţia atenţia asupra creşterii riscul apariţiei ingheţului pe reţelele de distribuţie şi in instalaţiile interioare. Pentru a ev ...

Foc mocnit în Sănătate şi în Educaţie
30/11/2023 09:48

Reapar nemultumirile si in randul angajaţilor din sistemul de sănătate. Sindicaliştii de la Sanitas nu exclud declanşarea unor noi forme de protest. Printre cei nemulţumiţi sunt şi cei din personalul TE ...

Ce să-i cumperi iubitului de Crăciun?
30/11/2023 09:28

Ce să-i cumperi iubitului de Crăciun?ezonul festiv se apropie, iar găsirea cadoului perfect pentru iubitul tău poate fi o misiune plină de emotie si anticipatie. Astfel, in căutarea unui cadou unic si mem ...

Benzile unice revin în actualitate
30/11/2023 09:20

Indiferent de ultimele transformări, transportul public rămane o castană fierbinte in mana actualei administratii. Problemele, dar mai ales activitatea Companiei de Transport Iasi a fost repuse pe tapet ieri ...

Managerul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și-a dat demisia
30/11/2023 09:15

* directorul economic de la Primăria Murgeni se va ocupa in această perioadă de interimat * nici acum insă nu se stie ce anume a dus la tragedia de la spital * rezultatele analizelor de laborator venite pan ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei