default

Dimensiune font:

VIDEO - Maricel Popa: „Autostrada are prevăzute, pe teritoriul Iaşului, 120 de viaducte şi 8 tuneluri, ca în munţi!”

| 24-12-2018 08:58

 

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

 

 

 

 

 

 

 

- Domnule preşedinte, la Suceava a fost parafat ieri acordul cadru de înfiinţare a Asociaţiei „Moldova se dezvoltă”, şapte primari din regiunea Nord- Est, printre care şi cel al municipiului Iaşi, fiind semnatarii acordului. De ce nu se dezvoltă Moldova, domnule preşedinte?

 - Cred că suntem pe o pistă greşită... Moldova se dezvoltă indiferent de ce spun unii sau alţii. Nu mai suntem, de multă vreme, ultima regiune din Europa, aşa cum se tot propagă în spaţiul virtual. Eu aş aduce în atenţie faptul că de zece ani avem o asociaţie – Euronest, unde fondatorii sunt preşedinţii a şapte Consilii Judeţene din regiune, iar aceasta a adus foarte multe proiecte europene. Să nu uităm că dotarea SMURD-ului, ambulanţele, modernizarea unor instituţii deconcentrate, toate însumând sute de milioane de euro, toate s-au făcut cu ajutorul Euronest. În noiembrie 2016 am înfiinţat, alături de celelalte consilii judeţene, Fundaţia pentru dezvoltarea Moldovei şi nu s-a făcut atât de multă vâlvă. Unii fac astăzi doar un joc de glezne.

 

 

De ce Bănicioiu şi Ponta au solicitat doar 150 de milioane de euro pentru spitalele regionale?”

 

- Autostradă, aeroport, şosea de centură, spital regional – este aceasta ordinea firească sau mai putem adăuga ceva în listă?

- Sunt mult mai multe proiecte! Se vorbeşte de Spitalul Regional de Urgenţă de 12 ani, dar am reuşit în acest an, noi, Consiliul Judeţean, să aducem bani mai mulţi decât programase Uniunea Europeană. UE avea programate 50 milioane de euro, iar noi am adus în doar doi ani peste 60 de milioane de euro. Pentru Spitalul Regional de Urgenţă s-a încheiat studiul de fezabilitate şi în ianuarie se va depune pentru finanţare la Comisia Europeană. Acum un an, dacă eram pe ultimul loc sau aproape nu aveam nimic, nici măcar terenul, am reuşit în cele din urmă, prin colaborarea cu Primăria, cu absolut toate agenţiile deconcentrate, cu Prefectura, să obţinem în regim de urgenţă toate avizele. Dacă în 2017 eram codaşi, acum suntem primii care depunem proiectul pentru finanţare.

- Consiliul Judeţean Cluj a transmis Comisiei Europene o adresă oficială prin care solicită preluarea proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă. Ce facem cu spitalul acesta, la Iaşi, în condiţiile în care sursa de finanţare lipseşte, iar parteneriatul public-privat pare să nu intereseze nu doar în această zonă, ci şi în multe alte regiuni?

- Deocamdată, Clujul să obţină avizele necesare, iar restul, jocul de imagine, să-l lase pentru campania electorală. Este greşit să se spună că nu sunt bani. Sunt bani. Se va depune la Comisia Europeană acest proiect şi din 50 la sută, cât era înainte finanţarea, vom ajunge la 85 la sută. Oare de ce în 2012, cei care au negociat pentru România – Nicolae Bănicioiu şi Victor Ponta, au solicitat doar 150 de milioane de euro din fonduri europene pentru cele 3 spitale regionale? Oare nu este greşeala lui Bănicioiu şi a lui Ponta faptul că au subfinanţat?

- S-au mai adăugat proiectului, pe parcurs, alte îmbunătăţiri, iar suma a crescut...

- Nu se putea face cu 50 de milioane de euro bani europeni şi 50 de milioane de la Guvern! Nu se putea scoate construcţia din pământ cu aceste sume, să fim serioşi. De la început se ştia că sunt mai puţini bani.

 

Unii politicieni au majorat studiul de fezabilitate al autostrăzii, făcând-o să coste mai mult decât în Elveţia ”

 

  - Ce-i trebuie, totuşi, Iaşului pentru a se dezvolta?

 - Şoseaua de centură este pe SEAP şi aşteptăm ca în ianuarie-februarie să intre în proceduri. Se pune problema extinderii acestei şosele, să fie pe trei benzi, pe Poitiers, până la Holboca şi îmi doresc să înceapă lucrările în 2019. La Spitalul Regional de Urgenţă vor începe lucrările în 2019 sau 2020, iar la autostradă sunt proceduri şi eu îmi doresc ca la începutul anului 2019 să se înceapă revizuirea studiului de fezabilitate pe cele trei tronsoane, cu diferite dificultăţi. Dar nimeni nu spune, în schimb, că în 2011, unii politicieni au majorat studiul de fezabilitate de la 4,6 la 9,7 miliarde euro, făcând-o să coste mai mult decât în Elveţia...

 

- Şi care este costul real?

- Costul real al autostrăzii este până în 4 miliarde de euro. Atât. Restul sunt speculaţii, iar unii, la fel, nu vor să realizeze faptul că numai pe teritoriul judeţului Iaşi sunt 120 de viaducte, însă nu viaducte sau poduri de 10-20 de metri, cum e normal, ci de 2 km! Tot pe teritoriul judeţului Iaşi, de parcă ar fi în munţi Iaşul, sunt 8 tuneluri! La Bogonos, să treci Leţcaniul e prevăzut un tunel. Asta pentru că cineva a vrut să crească artificial preţul autostrăzii...

- Vă place cum arată Iaşul în acest moment, cum se dezvoltă în raport cu alte municipii ale ţării?

- Am înţeles că parteneriatul public-privat e ceva groaznic pentru noi. Păi, avem cel mai bun exemplu parteneriatul public-privat cu Palas-ul, făcut chiar de către Primărie. Ce a rezultat de aici? Birouri de clasa A, unde s-a dezvoltat IT-ul. Primăria ar trebui să facă mult mai mult. Guvernul, în schimb, a făcut foarte multe pentru dezvoltarea zonei, pentru că noi avem un potenţial uriaş - a scăzut impozitele pe salarii şi alte facilităţi pentru dezvoltarea IT-ului, iar la ora actuală se vede lucrul acesta. Avem 25 de mii de IT-işti în Iaşi, dar este adevărat că avem o şcoală foarte bună aici. Dacă îmi place cum este Iaşul? Da! Iaşul se dezvoltă, avem bani de la Guvern şi fonduri europene. Iaşul arată foarte bine şi se dezvoltă. Noi cu ideea asta trebuie să mergem, nu trebuie să ne mai plângem. Hai să muncim cu toţii pentru dezvoltarea Iaşului, să realizăm proiecte. L-am invitat şi pe domnul primar să lase copilăriile şi să începem să facem proiecte concrete împreună, nu să ne vorbim de rău. Dacă judeţul este dezvoltat, cu siguramţă cu siguranţă vor veni şi alţii şi trebuie să vorbim frumos despre casa noastră.

 

Vom face o şosea de centură modernă, cu trei benzi pe sens”

 

- Referitor la varianta ocolitoare, nu este oare hilar faptul că o şosea de centură va trece prin interiorul municipiului Iaşi?

- Nu trece prin interiorul municipiului, traversează doar o porţiune din bulevardul Poitiers... Aşa a fost proiectat înainte... Acum, noi avem posibilitatea să o facem să treacă, de la Lunca Cetăţuii, pe varianta ocolitoare, în dreapta liniei de tren. Vom avea o porţiune de doar 1 km prin interior, însă la trei benzi, pe Poitiers. După aceea, ieşim pe Drumul hoţilor, unde vor fi câteva probleme, deoarece s-au dat câteva autorizaţii şi s-a îngustat ecartamentul drumului, dar vom găsi variante. Va fi o şosea de centură modernă, cu trei benzi pe sens. Asta se studiază acum, asta dorim noi, un proiect pentru o adevărată şosea de centură, care să satisfacă necesităţile pentru viitor, la fel cum facem şi la Aeroport. Lumea începe să spună că la Aeroport nu am avea nevoie de terminal pentru 4 milioane de călători, dar în următorii zece ani acolo vom ajunge.

- Aţi promis un miliard de euro investiţii pentru Iaşi şi, dacă adunăm cifrele dumneavoastră, se potriveşte. Nu se potriveşte, însă, cu numerele adversarilor politici, care vă cer să le le explicaţi acest calcul...

- Aceşti domni – dintre care unii n-au terminat încă şcoala, şi nici măcar nu sunt maturi, fac opoziţie. Am constatat că trebuzie să facă opoziţie din orice. Dau un exemplu: săptămâna trecută am fost de teri ori la Bucureşti, pentru că se creionează bugetul consolidat şi am mers pe la diferite ministere. Vreau să-i contrazic pe adversarii care comentează foarte mult, mai ales faptul că nu analizează foarte mult, că Iaşul nu a fost ocolit de Guvern. Trebuie să analizăm şi din păcate mulţi dintre politicieni nu vin dintr-un mediu de afaceri real, să vadă şi necesităţile, realitatea.

- Dar miliardul unde ar fi?

- Dau exemplu, că aici trebuie să comparăm mere cu pere... în 10 ani ani, cei care au condus administraţia au adus doar 138 milioane de euro bani europeni, bani guvernamentali. În doi ani, sunt peste 600 milioane de euro în judeţ. Niciodată nu s-au mai construit în judeţul Iaşi atât de mute dispensare – 44 dispensare se construiesc şi se reconsolidează în jur de 26, se modernizează 187 şcoli... La anul nu vor mai fi şcoli fără toaletă în interior, cu apă curentă şi canalizare. Încetul cu încetul vom recupera. În doi ani şi jumătate de când am preluat mandatul s-a construit foarte mult. Nu pot face ceea ce nu au făcut alţii în treizeci de ani!

 

Până la jumătatea anului viitor voi atinge miliardul de euro aduşi Iaşului”

 

- Unii contestă că ar ieşi suma aceasta pe care dumneavoastră o susţineţi

- Ei nu înţeleg de ce sunt vreo 60 de milioane de euro în diferite faze, la Spitalul de copii, de pildă, unde avem procesul de licitaţie... Direcţia mea principală este dezvoltarea infrastructurii sanitare, a infrastructurii învăţământului şi a celei rutiere pentru mobilitatea cetăţenilor acestui judeţ.

  - Deşi încă mai avem drumuri judeţene de pământ şi mult asfalt... lipsă, lucrurile par a fi intrat, în sfârşit, într-o zodie fastă în domeniul acesta, unde se investeşte masiv. Mai aveţi un an şi jumătate de mandat... cum vor arăta drumurile Iaşului la finalul acestei perioade?

 - Nu poţi ajunge acolo cu ambulanţa sau cu aprovizionarea... de aceea am început un proiect ambiţios în judeţ, de 500 km modernizaţi de la zero, cu absolut toată infrastructura, şi 200 de km de covoare asfaltice, acolo unde se mai poate salva asfaltul... Noi trebuie să creştem portanţa drumurilor, posibilitatea de a avea o sarcină mai mare pe roţi. Până acum, drumurile judeţene erau proiectate pentru 7,5 tone, dar acum şi microbuzele depăşesc această greutate. Atunci, trebuie să facem drumuri mult mai solide. În următorii doi ani de zile vom avea 500 de km de drum judeţean modernizat. Da, este adevărat, în judeţul Iaşul nu s-a investit acolo zeci de ani, ci doar reparaţii, însă acestea nu se pot cuantifica vreodată. Dacă stai să analizezi, pe un drum de piatră ar trebui să fie acum stratul de piatră de un metru grosime, sau măcar o balastieră în aval. Vă garantez că în 2019 întreg judeţul Iaşi va fi un şantier!

 

- Există încă probleme în această direcţie...

- Eu am preluat o reţea de drumuri judeţene de 1.053 km şi cu foarte multe probleme. Aveam 400 km de drum asfaltat din care 200 dezastruoşi, 400 km de drum balastat, însă cu un uşor balast, spre pământ, 93 km de drum de pământ... Drumul de pământ s-a redus cu 32 km, pe care i-am făcut anul trecut, la anul facem încă 30... Până la finalizarea mandatului, vreau să nu mai avem în judeţul Iaşi drumuri judeţene de pământ. Comentează foarte mulţi, dar hai să mergem în Ţicău, prin Păcurari, pe Cicoarei, în municipiul Iaşi sunt drumuri de pământ. Aş fi dorit să ating în acest an miliardul de euro investiţi pentru Iaşi din fonduri europene sau guvernamentale, însă n-am reuşit datorită faptului că proiectul de 347 milioane euro pentru aducţiune apă şi canalizare în mediul rural nu s-a semnat de către Comisia Europeană. Eu, însă, mi-am propus ca până la jumătatea anului viitor să ating miliardul de euro aduşi Iaşului fără acest proiect.

 

Accept critica, dar să fie constructivă, nu speculativă, cu interese”

 

  - Vă acuză opoziţia că nu aţi participat şi nici nu aţi delegat pe nimeni la ultima şedinţă a Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord – Est, unde se stabilesc bugetele şi priorităţile alocării fondurilor europene pentru fiecare judeţ din regiune. Putem spune că sunt lucruri care „ard mai tare”?

 - Acel domn care, vremelnic, a fost pe aici vreo doi ani, a reuşit şi nu ştiu cum, dar firma la care a lucrat dumnealui are foarte multe contracte cu Consiliul Judeţean. Toate spitalele sunt păzite de firma unde lucra dumnealui. Accidental, probabil! Ei bine, eu în acea zi, la ora 10, am mers la Şcoala Costeşti, pentru recepţie. Ulterior, la 10,45 am plecat către Piatra Neamţ. Datorită drumului, am întârziat 20 de minute. Am rugat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Arsene, să ţină şedinţa că voi ajunge. Nu am fost doar la început. Ordinea de zi şi orice proiect pentru Agenţie se discută cu 2-3 zile înainte. Noi ne întâlnim toţi preşedinţii şi reprezentanţii celor 7 judeţe şi discutăm problemele tematice. În luna decembrie, de obicei, sunt şedinţe de predare a mandatului, gestiune, şedinţe mai simple. Am, ajuns la ora 11,40 şi am semnat toate documentele. Ceea ce nu ştie acel cetăţean este cum funcţionează această Agenţie, că nu are de unde. Accept critica, dar să fie constructivă, nu speculativă şi cu interese, directe sau indirecte!

 

- Pe ce veţi miza în următoarea perioadă pentru dezvoltarea Iaşului? Care sunt proiectele pe care le aveţi în minte, dar mai ales pe ce sprijin financiar mizaţi?

- Sunt câteva proiecte pentru dezvoltare, pentru a crea parcuri industriale, pentru că ele sunt motorul dezvoltării, al creării locurilor de muncă rapide. Avem Parcul industrial de la Leţcani, însă am şi o dezamăgire faţă de directorul de acolo, care e liberal, pus în 2014 şi care nu vrea să colaboreze cu noi. Pur şi simplu. El vrea... nu ştiu ce vrea, îmi pare rău! Am exemplul de la Miroslava, unde parcul industrial merge foarte bine... Dincoace, abia acum am scos la licitaţie şi m-am ocupat personal de parc, pentru obţinerea autorizaţiei. Dânsul, mai puţin. Dar vom rezolva în 2019 asta. Mai departe vreau să dezvoltăm infrastructura medicală, proiectele de gaz, cu Transgaz, unde avem parteneriat pentru două magistrale noi pe Valea Prutului şi pentru conducta de la Oneşti la Iaşi, până la Ungheni.

- Ca prioritate...

- Prioritatea noastră este să avem aducţiune de gaz în toate localităţile. Este un program pe care-l susţin şi care începe să prindă contur. Vrem să dezvoltăm comunităţile rurale, pentru că 67 la sută din populaţia Iaşului este în mediul rural şi trebuie să dezvoltăm acele zone. Să nu uităm că în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cel mai bun program care funcţionează la ora actuală, în 2017-2018 am beneficiat de al doilea buget naţional. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată, dar, la fel, sunt perspective pentru anul 2019 de dezvoltare, de continuare a investiţiilor în mediul rural.Am hotărât să aducem gaz direct din conducta de Transgaz şi avem două proiecte majore pentru această investiţie - Dumeşti – Mogoşeşti – Cozmeşti - Schitu Duca – Covasna, iar a doua conductă va merge spre Botoşani, conducta mare. Gazul, apa, canalizarea şi infrastructura sunt cele mai importante condiţii pentru a se dezvolta o comunitate.

 

Comisia Europeană va avea 13 acţiuni la Iaşi”

 

- Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi Iaşul - sună cât se poate de frumos, aveaţi chiar un plan în acest sens... Se va potrivi, credeţi, socoteala de acasă cu cea de la Bruxelles, sau mai curând cu cea de la Bucureşti?

- Avem un portofoliu foarte bogat. În Iaşi vor fi 13 acţiuni ale Comisiei Europene. Vom avea comisiile miniştrilor comunicaţiilor din statele Uniunii Europene, deoarece Iaşul este un oraş al comunităţii IT, în dezvoltare, pe 13-14 februarie 2019. În luna mai vor veni secretari de stat din toate statele UE, pe competitivitate şi cerecetare, iar în iunie vom avea întrunirea comisarilor pe apărare cu miniştrii apărării din statele UE. Mai sunt şi alte acţiuni pe diferite categorii, de directori ai Comisiei Europene. Vom avea foarte multe vizite, iar noi, Consiliul Judeţean, avem parteneriate cu absolut toate ministerele şi vom avea 13 acţiuni, dintre care trei la nivel de miniştri sau secretari de stat. Totodată, ducem tratative pentru a aduce la Iaşi Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), format din miniştrii justiţiei şi ai afacerilor interne din toate statele membre UE. Este cea mai mare promovare a Iaşului. Este o provocare!

A consemnat Dan M.BREZULEANU

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Samyx Forest S.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 20.12.2018, ora 12.00, a următorului activ: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 – Proprietate imobiliară situată în sat Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, inscrisă în Cartea Funciară nr.30010/Calafindesti, cu nr. cad. 30010, ce include: teren intravilan cu categoria de folosință Curți Construcții cu suprafața de 982 mp pe care sunt amplasate corp C1 – Clădire Brutărie cu suprafața construită de 216 mp, regim înălțime P și corp C2 – Clădire Magazie cu suprafața construită de 46 mp, regim înălțime P. Proprietatea dispune de utilități și are deschidere frontală la drumul comunal DC39, asfaltat. Terenul este dobândit în baza CVC nr. 3138/2008. Clădirile Corp C1 și C2 au fost dobândite în baza Sentinței civile nr. 2818/16 iunie 2008. – 85.910,00 lei – 85.910,00 lei Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, până la data de 19.12.2018, ora 12.00, documentele aferente. Bunurile se vând libere de sarcini. Tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Spaima ieşenilor care vor urca drogaţi la volan!
23/01/2019 07:30

De aproximativ trei ani, cateva Inspectorate de Poliţie din Romania au fost dotate cu aparate pentru depistarea şoferilor care urcă drogaţi la volan. De exemplu, Directia Generală de Politie a Municipiul ...

Peste 16 milioane de lei s-au întors la bugetul judeţului Bacău
23/01/2019 07:28

      Sumelor recuperate de la Comisia Europeană in cadrul proiectelor retrospective a fost tema conferinţei susţinută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Silviu Ionel Prav ...

Monumentul de la Podul Înalt are aceeaşi valoare ca Muzeul Judeţean Vaslui
23/01/2019 07:27

  Consiliul Judeţean a efectuat reevaluarea activelor fixe ale Muzeul Judeţean. A rezultat că monumentul Podul Înalt are cam aceeaşi valoare cu a imobilului in care funcţionează muzeul (două ...

Vasluienii, chemaţi la „referendum”
23/01/2019 06:45

      Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din Romania (FZMAUR) a incheiat un Banca Mondială un parteneriat, de identificare, in scopul prioritizării, de către autorit ...

Peste 6.000 de străini trăiesc în Iaşi
23/01/2019 06:00

Anul trecut, politistii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciului pentru Imigrări Iasi au asigurat managementul sederii si rezidentei in judet pentru 6.141 de persoane, dintre care 4.38 ...

„Povestea Unirii”, pe urmele exilului lui Cuza
23/01/2019 05:49

    Din dorinţa de a celebra intr-o formă cat mai inedită unul dintre cele mai importante momente istorice, Ateneul din Iaşi invită publicul, pe 24 ianuarie, de la ora 19, in Sala Mare de Spect ...

Ieşenii, preveniţi împotriva infractorilor
23/01/2019 05:30

Politistii din cadrul Biroului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii Iasi au desfăsurat zilele trecute o activitate informativă in zonele Oancea, Ciurchi şi Grădinari, din cartierul Tătăraşi. Poli ...

„Take, Ianke şi Cadîr”, premiera lunii ianuarie la Ateneu
23/01/2019 05:22

  Una dintre cele mai cunoscute piese de teatru romaneşti va deschide seria premierelor pe care Ateneul din Iaşi le va oferi publicului in acest an. Este vorba despre „Tache, Ianke şi Cadar&rdquo ...

Tentaţiile lecturii, la Casa Cărţii
23/01/2019 05:11

    Sosită la Iaşi ca invitat in cadrul proiectului „AICI – Autori Iubiţi şi Cărţile lor la Iaşi”, lansat de către Editura Sedcom Libris, scriitoarea Corina Ozon a fost pri ...

Vieţi sfârşite în flăcări
23/01/2019 04:25

    Un bărbat a murit, ieri, intr-un incendiu izbucnit in locuinţa acestuia din oraşul Siret, a informat purtătorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Găleată. Pompierii militari ai Gărzii de Int ...