default

Dimensiune font:

VIDEO - Maricel Popa: „Autostrada are prevăzute, pe teritoriul Iaşului, 120 de viaducte şi 8 tuneluri, ca în munţi!”

| 24-12-2018 08:58

 

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

 

 

 

 

 

 

 

- Domnule preşedinte, la Suceava a fost parafat ieri acordul cadru de înfiinţare a Asociaţiei „Moldova se dezvoltă”, şapte primari din regiunea Nord- Est, printre care şi cel al municipiului Iaşi, fiind semnatarii acordului. De ce nu se dezvoltă Moldova, domnule preşedinte?

 - Cred că suntem pe o pistă greşită... Moldova se dezvoltă indiferent de ce spun unii sau alţii. Nu mai suntem, de multă vreme, ultima regiune din Europa, aşa cum se tot propagă în spaţiul virtual. Eu aş aduce în atenţie faptul că de zece ani avem o asociaţie – Euronest, unde fondatorii sunt preşedinţii a şapte Consilii Judeţene din regiune, iar aceasta a adus foarte multe proiecte europene. Să nu uităm că dotarea SMURD-ului, ambulanţele, modernizarea unor instituţii deconcentrate, toate însumând sute de milioane de euro, toate s-au făcut cu ajutorul Euronest. În noiembrie 2016 am înfiinţat, alături de celelalte consilii judeţene, Fundaţia pentru dezvoltarea Moldovei şi nu s-a făcut atât de multă vâlvă. Unii fac astăzi doar un joc de glezne.

 

 

De ce Bănicioiu şi Ponta au solicitat doar 150 de milioane de euro pentru spitalele regionale?”

 

- Autostradă, aeroport, şosea de centură, spital regional – este aceasta ordinea firească sau mai putem adăuga ceva în listă?

- Sunt mult mai multe proiecte! Se vorbeşte de Spitalul Regional de Urgenţă de 12 ani, dar am reuşit în acest an, noi, Consiliul Judeţean, să aducem bani mai mulţi decât programase Uniunea Europeană. UE avea programate 50 milioane de euro, iar noi am adus în doar doi ani peste 60 de milioane de euro. Pentru Spitalul Regional de Urgenţă s-a încheiat studiul de fezabilitate şi în ianuarie se va depune pentru finanţare la Comisia Europeană. Acum un an, dacă eram pe ultimul loc sau aproape nu aveam nimic, nici măcar terenul, am reuşit în cele din urmă, prin colaborarea cu Primăria, cu absolut toate agenţiile deconcentrate, cu Prefectura, să obţinem în regim de urgenţă toate avizele. Dacă în 2017 eram codaşi, acum suntem primii care depunem proiectul pentru finanţare.

- Consiliul Judeţean Cluj a transmis Comisiei Europene o adresă oficială prin care solicită preluarea proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă. Ce facem cu spitalul acesta, la Iaşi, în condiţiile în care sursa de finanţare lipseşte, iar parteneriatul public-privat pare să nu intereseze nu doar în această zonă, ci şi în multe alte regiuni?

- Deocamdată, Clujul să obţină avizele necesare, iar restul, jocul de imagine, să-l lase pentru campania electorală. Este greşit să se spună că nu sunt bani. Sunt bani. Se va depune la Comisia Europeană acest proiect şi din 50 la sută, cât era înainte finanţarea, vom ajunge la 85 la sută. Oare de ce în 2012, cei care au negociat pentru România – Nicolae Bănicioiu şi Victor Ponta, au solicitat doar 150 de milioane de euro din fonduri europene pentru cele 3 spitale regionale? Oare nu este greşeala lui Bănicioiu şi a lui Ponta faptul că au subfinanţat?

- S-au mai adăugat proiectului, pe parcurs, alte îmbunătăţiri, iar suma a crescut...

- Nu se putea face cu 50 de milioane de euro bani europeni şi 50 de milioane de la Guvern! Nu se putea scoate construcţia din pământ cu aceste sume, să fim serioşi. De la început se ştia că sunt mai puţini bani.

 

Unii politicieni au majorat studiul de fezabilitate al autostrăzii, făcând-o să coste mai mult decât în Elveţia ”

 

  - Ce-i trebuie, totuşi, Iaşului pentru a se dezvolta?

 - Şoseaua de centură este pe SEAP şi aşteptăm ca în ianuarie-februarie să intre în proceduri. Se pune problema extinderii acestei şosele, să fie pe trei benzi, pe Poitiers, până la Holboca şi îmi doresc să înceapă lucrările în 2019. La Spitalul Regional de Urgenţă vor începe lucrările în 2019 sau 2020, iar la autostradă sunt proceduri şi eu îmi doresc ca la începutul anului 2019 să se înceapă revizuirea studiului de fezabilitate pe cele trei tronsoane, cu diferite dificultăţi. Dar nimeni nu spune, în schimb, că în 2011, unii politicieni au majorat studiul de fezabilitate de la 4,6 la 9,7 miliarde euro, făcând-o să coste mai mult decât în Elveţia...

 

- Şi care este costul real?

- Costul real al autostrăzii este până în 4 miliarde de euro. Atât. Restul sunt speculaţii, iar unii, la fel, nu vor să realizeze faptul că numai pe teritoriul judeţului Iaşi sunt 120 de viaducte, însă nu viaducte sau poduri de 10-20 de metri, cum e normal, ci de 2 km! Tot pe teritoriul judeţului Iaşi, de parcă ar fi în munţi Iaşul, sunt 8 tuneluri! La Bogonos, să treci Leţcaniul e prevăzut un tunel. Asta pentru că cineva a vrut să crească artificial preţul autostrăzii...

- Vă place cum arată Iaşul în acest moment, cum se dezvoltă în raport cu alte municipii ale ţării?

- Am înţeles că parteneriatul public-privat e ceva groaznic pentru noi. Păi, avem cel mai bun exemplu parteneriatul public-privat cu Palas-ul, făcut chiar de către Primărie. Ce a rezultat de aici? Birouri de clasa A, unde s-a dezvoltat IT-ul. Primăria ar trebui să facă mult mai mult. Guvernul, în schimb, a făcut foarte multe pentru dezvoltarea zonei, pentru că noi avem un potenţial uriaş - a scăzut impozitele pe salarii şi alte facilităţi pentru dezvoltarea IT-ului, iar la ora actuală se vede lucrul acesta. Avem 25 de mii de IT-işti în Iaşi, dar este adevărat că avem o şcoală foarte bună aici. Dacă îmi place cum este Iaşul? Da! Iaşul se dezvoltă, avem bani de la Guvern şi fonduri europene. Iaşul arată foarte bine şi se dezvoltă. Noi cu ideea asta trebuie să mergem, nu trebuie să ne mai plângem. Hai să muncim cu toţii pentru dezvoltarea Iaşului, să realizăm proiecte. L-am invitat şi pe domnul primar să lase copilăriile şi să începem să facem proiecte concrete împreună, nu să ne vorbim de rău. Dacă judeţul este dezvoltat, cu siguramţă cu siguranţă vor veni şi alţii şi trebuie să vorbim frumos despre casa noastră.

 

Vom face o şosea de centură modernă, cu trei benzi pe sens”

 

- Referitor la varianta ocolitoare, nu este oare hilar faptul că o şosea de centură va trece prin interiorul municipiului Iaşi?

- Nu trece prin interiorul municipiului, traversează doar o porţiune din bulevardul Poitiers... Aşa a fost proiectat înainte... Acum, noi avem posibilitatea să o facem să treacă, de la Lunca Cetăţuii, pe varianta ocolitoare, în dreapta liniei de tren. Vom avea o porţiune de doar 1 km prin interior, însă la trei benzi, pe Poitiers. După aceea, ieşim pe Drumul hoţilor, unde vor fi câteva probleme, deoarece s-au dat câteva autorizaţii şi s-a îngustat ecartamentul drumului, dar vom găsi variante. Va fi o şosea de centură modernă, cu trei benzi pe sens. Asta se studiază acum, asta dorim noi, un proiect pentru o adevărată şosea de centură, care să satisfacă necesităţile pentru viitor, la fel cum facem şi la Aeroport. Lumea începe să spună că la Aeroport nu am avea nevoie de terminal pentru 4 milioane de călători, dar în următorii zece ani acolo vom ajunge.

- Aţi promis un miliard de euro investiţii pentru Iaşi şi, dacă adunăm cifrele dumneavoastră, se potriveşte. Nu se potriveşte, însă, cu numerele adversarilor politici, care vă cer să le le explicaţi acest calcul...

- Aceşti domni – dintre care unii n-au terminat încă şcoala, şi nici măcar nu sunt maturi, fac opoziţie. Am constatat că trebuzie să facă opoziţie din orice. Dau un exemplu: săptămâna trecută am fost de teri ori la Bucureşti, pentru că se creionează bugetul consolidat şi am mers pe la diferite ministere. Vreau să-i contrazic pe adversarii care comentează foarte mult, mai ales faptul că nu analizează foarte mult, că Iaşul nu a fost ocolit de Guvern. Trebuie să analizăm şi din păcate mulţi dintre politicieni nu vin dintr-un mediu de afaceri real, să vadă şi necesităţile, realitatea.

- Dar miliardul unde ar fi?

- Dau exemplu, că aici trebuie să comparăm mere cu pere... în 10 ani ani, cei care au condus administraţia au adus doar 138 milioane de euro bani europeni, bani guvernamentali. În doi ani, sunt peste 600 milioane de euro în judeţ. Niciodată nu s-au mai construit în judeţul Iaşi atât de mute dispensare – 44 dispensare se construiesc şi se reconsolidează în jur de 26, se modernizează 187 şcoli... La anul nu vor mai fi şcoli fără toaletă în interior, cu apă curentă şi canalizare. Încetul cu încetul vom recupera. În doi ani şi jumătate de când am preluat mandatul s-a construit foarte mult. Nu pot face ceea ce nu au făcut alţii în treizeci de ani!

 

Până la jumătatea anului viitor voi atinge miliardul de euro aduşi Iaşului”

 

- Unii contestă că ar ieşi suma aceasta pe care dumneavoastră o susţineţi

- Ei nu înţeleg de ce sunt vreo 60 de milioane de euro în diferite faze, la Spitalul de copii, de pildă, unde avem procesul de licitaţie... Direcţia mea principală este dezvoltarea infrastructurii sanitare, a infrastructurii învăţământului şi a celei rutiere pentru mobilitatea cetăţenilor acestui judeţ.

  - Deşi încă mai avem drumuri judeţene de pământ şi mult asfalt... lipsă, lucrurile par a fi intrat, în sfârşit, într-o zodie fastă în domeniul acesta, unde se investeşte masiv. Mai aveţi un an şi jumătate de mandat... cum vor arăta drumurile Iaşului la finalul acestei perioade?

 - Nu poţi ajunge acolo cu ambulanţa sau cu aprovizionarea... de aceea am început un proiect ambiţios în judeţ, de 500 km modernizaţi de la zero, cu absolut toată infrastructura, şi 200 de km de covoare asfaltice, acolo unde se mai poate salva asfaltul... Noi trebuie să creştem portanţa drumurilor, posibilitatea de a avea o sarcină mai mare pe roţi. Până acum, drumurile judeţene erau proiectate pentru 7,5 tone, dar acum şi microbuzele depăşesc această greutate. Atunci, trebuie să facem drumuri mult mai solide. În următorii doi ani de zile vom avea 500 de km de drum judeţean modernizat. Da, este adevărat, în judeţul Iaşul nu s-a investit acolo zeci de ani, ci doar reparaţii, însă acestea nu se pot cuantifica vreodată. Dacă stai să analizezi, pe un drum de piatră ar trebui să fie acum stratul de piatră de un metru grosime, sau măcar o balastieră în aval. Vă garantez că în 2019 întreg judeţul Iaşi va fi un şantier!

 

- Există încă probleme în această direcţie...

- Eu am preluat o reţea de drumuri judeţene de 1.053 km şi cu foarte multe probleme. Aveam 400 km de drum asfaltat din care 200 dezastruoşi, 400 km de drum balastat, însă cu un uşor balast, spre pământ, 93 km de drum de pământ... Drumul de pământ s-a redus cu 32 km, pe care i-am făcut anul trecut, la anul facem încă 30... Până la finalizarea mandatului, vreau să nu mai avem în judeţul Iaşi drumuri judeţene de pământ. Comentează foarte mulţi, dar hai să mergem în Ţicău, prin Păcurari, pe Cicoarei, în municipiul Iaşi sunt drumuri de pământ. Aş fi dorit să ating în acest an miliardul de euro investiţi pentru Iaşi din fonduri europene sau guvernamentale, însă n-am reuşit datorită faptului că proiectul de 347 milioane euro pentru aducţiune apă şi canalizare în mediul rural nu s-a semnat de către Comisia Europeană. Eu, însă, mi-am propus ca până la jumătatea anului viitor să ating miliardul de euro aduşi Iaşului fără acest proiect.

 

Accept critica, dar să fie constructivă, nu speculativă, cu interese”

 

  - Vă acuză opoziţia că nu aţi participat şi nici nu aţi delegat pe nimeni la ultima şedinţă a Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord – Est, unde se stabilesc bugetele şi priorităţile alocării fondurilor europene pentru fiecare judeţ din regiune. Putem spune că sunt lucruri care „ard mai tare”?

 - Acel domn care, vremelnic, a fost pe aici vreo doi ani, a reuşit şi nu ştiu cum, dar firma la care a lucrat dumnealui are foarte multe contracte cu Consiliul Judeţean. Toate spitalele sunt păzite de firma unde lucra dumnealui. Accidental, probabil! Ei bine, eu în acea zi, la ora 10, am mers la Şcoala Costeşti, pentru recepţie. Ulterior, la 10,45 am plecat către Piatra Neamţ. Datorită drumului, am întârziat 20 de minute. Am rugat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Arsene, să ţină şedinţa că voi ajunge. Nu am fost doar la început. Ordinea de zi şi orice proiect pentru Agenţie se discută cu 2-3 zile înainte. Noi ne întâlnim toţi preşedinţii şi reprezentanţii celor 7 judeţe şi discutăm problemele tematice. În luna decembrie, de obicei, sunt şedinţe de predare a mandatului, gestiune, şedinţe mai simple. Am, ajuns la ora 11,40 şi am semnat toate documentele. Ceea ce nu ştie acel cetăţean este cum funcţionează această Agenţie, că nu are de unde. Accept critica, dar să fie constructivă, nu speculativă şi cu interese, directe sau indirecte!

 

- Pe ce veţi miza în următoarea perioadă pentru dezvoltarea Iaşului? Care sunt proiectele pe care le aveţi în minte, dar mai ales pe ce sprijin financiar mizaţi?

- Sunt câteva proiecte pentru dezvoltare, pentru a crea parcuri industriale, pentru că ele sunt motorul dezvoltării, al creării locurilor de muncă rapide. Avem Parcul industrial de la Leţcani, însă am şi o dezamăgire faţă de directorul de acolo, care e liberal, pus în 2014 şi care nu vrea să colaboreze cu noi. Pur şi simplu. El vrea... nu ştiu ce vrea, îmi pare rău! Am exemplul de la Miroslava, unde parcul industrial merge foarte bine... Dincoace, abia acum am scos la licitaţie şi m-am ocupat personal de parc, pentru obţinerea autorizaţiei. Dânsul, mai puţin. Dar vom rezolva în 2019 asta. Mai departe vreau să dezvoltăm infrastructura medicală, proiectele de gaz, cu Transgaz, unde avem parteneriat pentru două magistrale noi pe Valea Prutului şi pentru conducta de la Oneşti la Iaşi, până la Ungheni.

- Ca prioritate...

- Prioritatea noastră este să avem aducţiune de gaz în toate localităţile. Este un program pe care-l susţin şi care începe să prindă contur. Vrem să dezvoltăm comunităţile rurale, pentru că 67 la sută din populaţia Iaşului este în mediul rural şi trebuie să dezvoltăm acele zone. Să nu uităm că în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cel mai bun program care funcţionează la ora actuală, în 2017-2018 am beneficiat de al doilea buget naţional. Nu s-a mai întâmplat asta niciodată, dar, la fel, sunt perspective pentru anul 2019 de dezvoltare, de continuare a investiţiilor în mediul rural.Am hotărât să aducem gaz direct din conducta de Transgaz şi avem două proiecte majore pentru această investiţie - Dumeşti – Mogoşeşti – Cozmeşti - Schitu Duca – Covasna, iar a doua conductă va merge spre Botoşani, conducta mare. Gazul, apa, canalizarea şi infrastructura sunt cele mai importante condiţii pentru a se dezvolta o comunitate.

 

Comisia Europeană va avea 13 acţiuni la Iaşi”

 

- Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi Iaşul - sună cât se poate de frumos, aveaţi chiar un plan în acest sens... Se va potrivi, credeţi, socoteala de acasă cu cea de la Bruxelles, sau mai curând cu cea de la Bucureşti?

- Avem un portofoliu foarte bogat. În Iaşi vor fi 13 acţiuni ale Comisiei Europene. Vom avea comisiile miniştrilor comunicaţiilor din statele Uniunii Europene, deoarece Iaşul este un oraş al comunităţii IT, în dezvoltare, pe 13-14 februarie 2019. În luna mai vor veni secretari de stat din toate statele UE, pe competitivitate şi cerecetare, iar în iunie vom avea întrunirea comisarilor pe apărare cu miniştrii apărării din statele UE. Mai sunt şi alte acţiuni pe diferite categorii, de directori ai Comisiei Europene. Vom avea foarte multe vizite, iar noi, Consiliul Judeţean, avem parteneriate cu absolut toate ministerele şi vom avea 13 acţiuni, dintre care trei la nivel de miniştri sau secretari de stat. Totodată, ducem tratative pentru a aduce la Iaşi Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), format din miniştrii justiţiei şi ai afacerilor interne din toate statele membre UE. Este cea mai mare promovare a Iaşului. Este o provocare!

A consemnat Dan M.BREZULEANU

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Consorţiul format din practicienii în insolvenţă Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. şi MGA Insolvency S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 09.01.2019, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 14.03.2019, ora 13.00 la sediul debitoarei SC TERMICA SA din Mun. Suceava, str. Energeticianului, nr. 1, jud. Suceava, a următoarelor active: Nr. activ – Denumirea activelor – Valoare de pornire la licitatie (lei fara T.V.A.) Activ 1 - ACTIVE AFERENTE CT HIDROCARBURI – 26.696.616,88 lei Teren intravilan, curţi constructii, în suprafaţă de 9.610,00 mp (din această suprafață cca. 1.500 mp sunt ocupați de active aferente SACET), construit, situat în str. Calea Unirii, FN, jud. Suceava, format din mai multe parcele: CF 36274, nr. cad. 2878(5.528 mp); CF 36292, nr. cad. 2879(691 mp) şi C1(nr. cad. 2879) - clădire cazan CAF1 şi CAF2, nr. inventar 100007; CF nr. 36293, nr. cad. 2880(351 mp) şi C1(nr. cad. 2880) - clădire cazan CAF3, nr. inventar 100008; CF nr. 36195, nr. cad. 2881(298 mp) şi C1(nr. cad. 2881) - clădire cazan CAF4, nr. inventar 100009; CF nr. 36275, nr. cad. 2882(589 mp) şi C1(nr. cad. 2882-C1) reprezentată prin clădire cazan CAF5, nr. inventar 100010; CF nr. 36278, nr. cad. 2883(690 mp) şi C1(nr. cad. 2883) - clădire cazan nr. 6 105 T/H nr. inventar 100005; CF nr. 36279, nr. cad. 2884(383 mp) şi C1(nr. cad. 2884-C1) - clădire cazan nr. 7 105 T/H nr. inventar 100006; CF nr. 36273, nr. cad. 2885(1.080 mp) şi C1(nr. cad. 2885) - clădire gospodăria de termoficare TRO. 3 nr. inventar 100084 şi extindere nr. inventar 100085, drumuri CAF nr. inv. 200008. Cazane, echipamente și instalații electrice/termomecanice, instalații electrice, automatizare, comandă, protecție și instalații pompare, conform descrierii din Anexa 1. Activ 2 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE COMBUSTIBIL SOLID – 2.650.404,40 lei Echipamente dezghețare și cântărire cărbune, echipament automatizare cântar vagoane, etc., bandă transportoare, separatoare de metale, grătare cu bare rotative, concasoare cu ciocane articulate, electromotoare conform descrierii din Anexa 2. Activ 3 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE PĂCURĂ CT HIDROCARBURI – 2.799.081,56 lei Teren intravilan, curţi construcţii şi căi ferate, în suprafaţă totală de 10.508,00 mp, construit, situat în str. Energeticianului, nr. 1, jud. Suceava, format din mai multe parcele: CF nr. 36280, nr. cad. 2867(2.902 mp); CF nr. 36281, nr. cad. 2868(1.008 mp căi ferate) şi construcţia industrială căi ferate gospodărie păcură nr. inventar 200016; CF nr. 36282, nr. cad. 2869(558 mp) şi rampă descărcare păcură nr. inventar 200017; CF nr. 36283, nr. cad. 2870(957 mp căi ferate) şi construcţia industrială căi ferate gospodărie păcură nr. inventar 200016; CF nr. 36284, nr. cad. 2871(308 mp căi ferate) şi C1(nr. cad. 2871) - clădire gospodărie păcură nr. inventar 100011; CF nr. 36285, nr. cad. 2872(4.012 mp); CF nr. 36286, nr. cad. 2873(338 mp) şi C1(nr. cad. 2873) - rezervor păcură 5000 mc, nr. inventar 200072; CF nr. 36287, nr. cad. 2874(344 mp) şi C1(nr. cad. 2874) - rezervor păcură cu conducte, nr. inventar 400078; CF nr. 36290, nr. cad. 2875(48 mp) şi C1(nr. cad. 2875) - componentă a rezervorului de păcură 5000 mc, nr. inventar 200072; CF nr. 36291, nr. cad. 2876(33 mp) şi C1(nr. cad. 2875) -componentă a rezervorului de păcură 5000 mc, nr. inventar 200072. Electropompe, filtre, transformator, preîncălzitoare de păcură, alte bunuri anexe pentru CT Hidrocarburi, conform descrierii din Anexa 3. Activ 4 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE PĂCURĂ CET CĂRBUNE, conform descrierii din ANEXA 4 Activ 4.1 – Rezervor depozitare păcură stoc nr. 1 (rezervoare, filtre, pompe, electropompe, etc) – 455.838,88 Activ 4.2 – Rezervor depozitare păcură nr. 2 (rezervoare, filtre, motoare, pompe, etc) – 682.491,42 Activ 4.3 – Rezervoare 500 mc dep. păcură (rezervoare, pompe, filtre, motoare, etc.), inv. 400952 – 733.329,52 Activ 4.4 – Rezervoare 500 mc dep. păcură (rezervoare, pompe, filtre, motoare, etc.), inv. 400953 – 748.469,82 Activ 5 - CAZANE DE ABUR 30 T/H ȘI ECHIPAMENTE – 3.325.151,86 lei Cazane, pompe, expandoare, răcitoare, stații, etc., conform descrierii din Anexa 5. Activ 6 - ACTIVE EVACUARE ZGURĂ ȘI CENUȘĂ – 8.041.242,51 lei Estacadă de zgură și cenușă, motoare, pompe, electropompe, conform descrierii din Anexa 6. Activ 7 - ACTIVE GRUP 1 CAZAN TURBINĂ, conform descrierii din ANEXA 7 Activ 7.1. – CAZAN ABUR 420T/H, nr. inv. 300061 – 28.377.090,00 Activ 7.2. – TURBINA DE ABUR DSL 50-1 Tip DSL-50-1, inv. 300062 – 8.102.500,00 Activ 7.3. – GENERATOR TH 60 -2, S = 75 MVA; P = 60 MW; n = 3000 rpm; inv. 300146 – 5.344.150,00 Activ 7.4. – POMPA ALIMENTARE D= 500 t/h, T = 200 grade Celsius, P=200 bar, inv. 400217, 400218- 2 buc. – 290.514,00 Activ 7.5. – Boilere termoficare – 567.280,00 Activ 7.6. – Degazoare apă alimentare – 107.850,12 Activ 7.7. – Expandoare, rezervoare – 119.785,93 Activ 7.8. – Schimbătoare de căldură – 649.629,12 Activ 7.9. – Stații reducere presiune abur – 78.057,00 Activ 7.10. – Electromotoare Un=0,4 Kv – 100.406,60 Activ 7.11. – Electromotoare Un=6 Kv – 1.106.192,50 Activ 7.12. – Pompe diverse – 630.480,66 Activ 7.13. – GRUP DIESEL P = 375 CP, n = 1500 rpm; Generator 300kVA, inv. 301277 – 16.992,50 Activ 7.14. – Motopompe, 2 buc., inv. 400313, 400254 – 13.944,00 Activ 7.15. – CONCASOR PT. ZGURĂ, inv. 300487, 2 buc. – 441.328,89 Activ 7.16. – Buncări cărbune – 1.021.697,60 Activ 7.17. – Moară cărbune, 3 buc., inv. 401188, 401189, 401190 – 2.654.988,00 Activ 7.18. – SISTEM CAPTARE SI TRANSP. CENUSA CAZAN, inv. 301487 – 612.045,00 Activ 7.19. – Instalații automatizare, măsură , comandă – 79.556,48 Activ 8 - CĂI FERATE – 6.347.856,54 lei Căi ferate interioare, căi ferate exterioare, căi ferate gospodăria de păcură conform descrierii din Anexa 8. Activ 9 - Active “Stația de tratare chimică a apei” (T), conform descrierii din Anexa 9. Activ 9.1. – Instalații și echipamente pentru tratarea chimică a apei – 2.097.196,01 Activ 9.2. – Motoare electrice asincrone trifazate – 135.947,48 Activ 9.3. – Pompe pentru apă rece – 216.078,56 Activ 9.4. – Rezervoare pentru stocare apă rece – 916.510,25 Activ 9.5. – Pompe pentru ape uzate – 17.137,12 Activ 9.6. – Rezervoare și cisterne pentru ape uzate – 341.175,51 Activ 9.7. – Pompe pentru acizi, baze, soluții alcaline – 48.533,47 Activ 9.8. – Ejectori pentru reactivi chimici – 12.678,08 Activ 9.9. – Rezervoare, cisterne și vase pentru acizi, baze, soluții alcaline – 350.545,30 Activ 9.10. – Pompe și rezervoare pentru ulei – – 195.880,39 Activ 9.11. – Aparate de măsură și echipamente – 178.075,15 Activ 9.12. – Instalații pentru hidrogen – 107.175,38 Activ 10 - ACTIVE INSTALAȚII DE RIDICAT, conform descrierii din Anexa 10 Activ 10.1. – Instalații de ridicat acționate electric – 1.307.260,88 Activ 10.2. – Ascensor persoane şi piese de schimb pentru instalații de ridicat – 13.535,21 Activ 11 - ACTIVE PENTRU PRODUCERE, STOCARE, DISTRIBUȚIE AER COMPRIMAT TEHNOLOGIC, conform descrierii din Anexa 11 Activ 11.1. – Electrocompresoare şi pisese de schimb, motoare de antrenare – 275.660,24 Activ 11.2. – Instalații și rezervoare pentru aer comprimat – 191.850,78 Activ 12 - MAȘINI, UNELTE, ECHIPAMENTE, SCULE ȘI DISPOZITIVE, conform descrierii din Anexa 12 Activ 12.1. – Strunguri pentru metale – – 49.553,86 Activ 12.2. – Mașini de frezat/rabotat pentru metale – 33.019,70 Activ 12.3. – Mașini de găurit fixe – 20.153,63 Activ 12.4. – Maşini de debitat, polizat şi şanfrenat metale – 19.674,35 Activ 12.5. – Mașini/dispozitive pentru recondiționat vane și ventile – 23.620,87 Activ 12.6. – Mașini de bobinat – 12.317,20 Activ 12.7. – Scule și dispozitive mobile – 10.422,75 Activ 12.8. – Scule și dispozitive mobile pentru ridicat și lucru la înălțime – 26.036,34 Activ 12.9. – Scule și dispozitive mobile pentru mentenanță – – 103.802,14 Activ 12.10. – Instalații/echipamente cântărit vagoane – 44.324,00 Activ 12.11. – Aparate și echipamente pentru laboratoare de analize chimice – 40.728,10 Activ 12.12. – Echipamente de sudură tăiere – 15.789,90 Activ 12.13. – Tuburi sub presiune pentru gaz – 34.825,00 Activ 12.14. – Echipamente pentru presiuni și debite fluide – 28.312,90 Activ 12.15. – Echipamente pentru comunicații – 12.775,00 Activ 12.16. – Convertizoare de frecvență – 153.019,83 Activ 13 - ACTIVE BIROTICĂ conform descrierii din Anexa 13 – 12.499,26 Activ 14 - ARMĂTURI, ELEMENTE DE LEGĂTURĂ ȘI ETANȘARE, conform descrierii din Anexa 14. Activ 14.1. – Robineți cu sertar – 70.176,20 Activ 14.2. – Robineți cu clapă flutur și robineți de reținere cu clapă, bilă și ventil – 15.812,96 Activ 14.3. – Robineți de închidere cu ventil – 23.766,25 Activ 14.4. – Robineți înaltă presiune și temperatură – 32.758,77 Activ 14.5. – Robineți cauciucați și garnituri, filtre, supape armături – 12.757,93 Activ 14.6. – Flanșe, garnituri și plăci etanșare pentru apă și abur – 18.823,60 Activ 14.7. – Piesse de schimb pentru armături (membrane, etanșări, șnururi) – 13.428,58 Activ 14.8. – Acționări pentru armături – 17.133,82 Activ 15 - Materiale pentru cazane de abur 420 T/H și cazane de apă fierbinte, conform descrierii din Anexa 15 Activ 15.1. – Piese pentru preâncălzitor de aer rotativ, – 15.710,10 Activ 15.2. – Piese pentru clape /circuite aer/gaze – 14.779,11 Activ 15.3. – Piese pentru electrofiltre – 23.020.41 Activ 15.4. – Piese pentru arzători păcură și gaz – 13.672,32 Activ 15.5. – Piese pentru sistem vaporizator – 92.326,60 Activ 15.6. – Elemente pentru suprafețe de schimb de căldură – 1.064.300,91 Activ 15.7. – Piese pentru susținere, înzidire, etanșare și termocuple – 13.212,07 Activ 15.8. – Piese pentru ventilatoare de aer/gaze – 36.090,68 Activ 15.9. – Piese pentru mori cu bile BMH și arzători praf cărbune – 64.320,93 Activ 15.10. – Piese pentru armătură fină/armături cazan – 18.783,04 Activ 15.11. – Piese pentru cazane de apă fierbinte – 41.534,50 Activ 16 - Reductoare și piese de schimb pentru reductoare, conform descrierii din Anexa 16. Activ 16.1. – Arbori pentru reductoare – 30.895,30 Activ 16.2. – Axuri pentru reductoare – 14.967,73 Activ 16.3 – Pinioane pentru reductoare – 30.365,36 Activ 16.4 – Roți dințate pentru reductoare – 112.232,35 Activ 16.5 – Reductoare – 329.099,62 Activ 16.6 – Lanțuri și roți pentru lanț – 23.188,16 Activ 16.7 – Motoreductoare, inele de siguranță pentru arbore și alezaj, curele trapezoidale – 15.216,10 Activ 16.8 – Accesorii pentru reductoare – 18.271,18 Activ 17 - Alte bunuri mobile, conform descrierii din Anexa 17 – 20.706,11 Activ 18 - Motoare și transformatoare electrice, conform descrierii din Anexa 18. Activ 18.1. – Motoare asincrone trifazate cu rotorul bobinat și în scurtcircuit – 45.705,84 Activ 18.2. – Generatoare de curent – 22.654,80 Activ 18.3. – Ventilatoare – 21.085,12 Activ 18.4. – Transformatoare electrice – 64.246,00 Activ 19 - Materiale uzate, recuperabile conform descrierii din Anexa 19. Activ 19.1. – Rezervoare metalice – 73.368,48 Activ 19.2. – Alte materiale – 22.682,33 Activ 20 - Stocuri rulmenți, bucșe pentru rulmenți, semeringuri și etanșări mecanice, conform descrierii din Anexa 20. Activ 20.1. – Rulmenți radiali cu bile pe un rând – 23.189,67 Activ 20.2. – Rulmenți radiali, axiali, radiali axilari și auto – 21.966,60 Activ 20.3. – Rulmenți radiali cu role cilindrice – 27.553,40 Activ 20.4. – Rulmenți radiali axiali cu role conice – 20.642,72 Activ 20.5. – Rulmenți radiali oscilanți cu role butoi – 175.456,51 Activ 20.6. – Bucșe pentru rulmenți – 16.372,35 Activ 21 - Pompe și piese de schimb pentru pompe, conform descrierii din Anexa 21. Activ 21.1. – Piese de schimb pompe Olt 80 – 38.329,10 Activ 21.2. – Piese de schimb pompe Olt 100 – 14.316,08 Activ 21.3. – Piese de schimb pompe Sadu 65 și Sadu 80 – 13.894,45 Activ 21.4. – Piese de schimb pompe Sadu 100 – 23.166,14 Activ 21.5. – Piese de schimb pompe cu roți dințate, pistoane, șurub, inele de siguranță, cuplaje elastice, garnituri ”O”-ring, tablă By-Lagăre – 13.882,15 Activ 21.6. – Piese de schimb pompe apă fierbinte – 53.039,92 Activ 21.7. – Piese de schimb pompe NC – 22.536,96 Activ 21.8. – Piese de schimb pompe verticale și submersibile – 12.027,76 Activ 21.9. – Piese de schimb pompe NDS, NP – 13.836,34 Activ 21.10. – Piese de schimb pompe SIRET 900, EPA 500 – 15.286,40 Activ 21.11. – Piese de schimb pompe LOTRU, PCN/S, HT, LCC, BRATEȘ – 12.326,60 Activ 21.12. – Piese de schimb pompe RDN, CERNA, CRIȘ – 10.742,92 Activ 21.13. – Diverse piese de schimb pentru pompe – 42.179,46 Activ 22- Obiecte de inventar, conform descrierii din Anexa 22. Activ 22.1. – Mobiler metalic – 36.465,10 Activ 22.2. – Mobilier de birou – 19.537,70 Activ 22.3. – Scule electrice de mână și materiale pentru sudare-tăiere oxiacetilenică, indicatoare lucrări carosabil, stingătoare/mijloace de intervenție PSI – 16.872,10 Activ 22.4. – Alte obiecte de inventar – 45.711,86 Activ 23 - Scule, dispozitive și verificatoare, conform descrierii din Anexa 23. Activ 23.1. – Alezoare – 38.747,10 Activ 23.2. – Burghie pentru metal – 53.586,40 Activ 23.3. – Chei fixe și inelare – 14.075,60 Activ 23.4. – Chei hexagonale, șoc, tubulare – 10.986,50 Activ 23.5. – Calibre și lere pentru filete – 11.536,70 Activ 23.6. – Dornuri pentru preze, freze pentru metal – 64.690,50 Activ 23.7. – Filiere și tarozi – 13.242,50 Activ 23.8. – Micrometre, şublere, suporţi ceasuri comparatoare, mandrine, portmandrine, accesorii pentru frezare/strunjire, reducţii pentru freze şi burghie, vârfuri şi role striere – 14.598,50 Activ 23.9. – Scule diverse – 13.093,26 Activ 24 - Materiale pentru turbine DSL. 50-1, conform descrierii din Anexa 24. Activ 24.1. – Piese de schimb pentru corpul turbinei – 47.238,05 Activ 24.2. – Piese de schimb pentru armături turbină – 34.697,41 Activ 24.3. – Piese de schimb pentru auxiliare turbină – 89.327,89 Activ 25 - Piese de schimb auto conform descrierii din Anexa 25. – 14.084,31 lei Activ 26 - Bare, profile și materiale metalice conform descrierii din Anexa 26. – 24.279,52 Activ 27 – Electrozi, sârme și accesorii pentru echipamente de sudare conform descrierii din Anexa 27 – 10.448,88 Activ 28 - Sticlărie, echipamente și consumabile laborator chimic şi cabinete medicale conform descrierii din Anexa 28 – 13.148,55 Activ 29 – Stocuri semeringuri pentru etanșare conform descrierii din Anexa 29 – 11.505,57 Activ 30 – Etanșări mecanice conform descrierii din Anexa 30 – 20.818,94 Activ 31 – Elemente de asamblare conform descrierii din Anexa 31 – 72.687,20 Activ 32 – Stocuri – piese pentru gospodăria de combustibil solid conform descrierii din Anexa 32 – 63.351,82 Activ 33 – Țevi și fitinguri pentru instalații de apă și canal conform descrierii din Anexa33 – 47.129,27 Anexele menționate anterior pot fi vizualizate pe site-ul lichidatorilor judiciari www.insolventa.ro şi www.mgainsolvency.ro, precum şi pe site-ul SC Termica SA www.sesv.ro. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei) sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorilor judiciari MGA Insolvency S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Castanilor, nr. 2, bl. 2, sc. A, ap. 17, et. 5 sau Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iași, Aleea Nicolina, nr. 82 în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 13.03.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe: site-ul SC Termica SA www.sesv.ro, pe site-ul Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL - www.insolventa.ro, pe site-ul MGA Insolvency S.P.R.L. - www.mgainsolvency.ro şi la numerele de telefon: SC Termica SA Suceava – fax 0230/257066, tel. 0230/532638, 0735550565; Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL - 0749244377, 0757545545, 0232/243864; MGA Insolvency S.P.R.L. – 0330/115167.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 08.04.2019, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (preţ fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (preţ fără T.V.A.*) Activ 1 – ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114 COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109 RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097 – 2.424.500,00 lei – 2.060.825,00 lei Activ 2 – ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117 – 134.910,00 lei – 114.673,50 lei Activ 3 – ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecventa 50 Hz, anul fabricarii 2010, nr. inv. 112 – 63.600,00 lei – 54.060,00 lei Activ 4 – APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR Analizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6 Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008 – Centrifugă, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm – Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96% Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia – Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricării 03/2011, fabricat în Korea MOBILIER ŞI APARATURĂ BIROTICĂ Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3 Acvariu cu filtre TETRATEC şi FLUVIAL FX5 Aer condiţionat - 3 buc Calculator Dualcore Casă marcat Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217 Mobilier farmacie (demontat) Sistem Dualcore + monitor 19 Sistem Intel Sistem supraveghere (aferent spaţiului închiriat) Tâmplărie PVC (montată) – 52.470,00 lei – 44.599,50 lei Activ 5 – MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE -AB BERLINĂ CU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMĂ POLUARE EURO 4, AN FABRICAŢIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMĂR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică - turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart – 31.470,00 lei – 26.749,50 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 05.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 05.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L

 

GALERIE FOTO: Accident rutier cu victimă-motociclist, pe bulevardul Anastasie Panu!
25/03/2019 13:02

În urmă cu cateva minute, pe bulevardul Anastasie Panu a avut loc un accident rutier. Astfel, potrivit martorilor, un autoturism a intrat intr-o motocicletă. În urma impactului, la fata loculu ...

„O zi bună de muncă este când ne întoarcem cu tot echipajul la bază fără incidente!”
25/03/2019 12:30

  Are un deceniu de cand activează in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, iar, azi, C.M., a fost premiat cu titlul de „Politistul Anului 2018”, in cadrul unei ceremonii care a av ...

Traficant de droguri, dus la pușcărie
25/03/2019 12:00

  Agentii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean - Serviciul de Investigaţii Criminale au prins recent un tanăr de 32 de ani, din municipiul Iaşi, pe numele căruia Tribunalul Judetean a emis ...

Bani mulţi pentru Valea Muntelui
25/03/2019 11:13

  Autoritatea judeţeană nemţeană vrea să implementeze un proiect cu finanţare europeană de aproape 12,5 milioane de lei pentru „Asigurarea unui management integrat, conservativ şi durabil a ...

„Țeparii” nu renunță la metoda „Accidentul”!
25/03/2019 11:00

  Poliţiştii au fost sesizaţi recent de către un bărbat de 65 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că mama sa, de 85 de ani, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care ...

  Performanţă cu mâna întinsă
25/03/2019 10:16

  Elevii Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ fac ce ştiu mai bine, performanţă! Dacă in anii trecuţi s-au luat la intrecere cu echipaje din Europa şi de pe alte continente, iar roboţ ...

Prinși băuți la volan, pe străzile din oraș
25/03/2019 10:00

  Politistii din cadrul Biroului Rutier au prins la finele săptămanii trecute, in municipiul Iasi, un bărbat de 63 de ani in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta alcoolului. În ur ...

Dezastru parţial de la simulări
25/03/2019 09:12

  În cadrul simulărilor organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile evaluării naţionale, la proba de limba şi literatura romană 1.671 dintre cei 3.981 de elevi de clasa a VII-a şi 1. ...

Reținere spectaculoasă pe Aeroportul Iași
25/03/2019 09:00

  Un individ căutat de autoritătile germane a fost incătusat la finele săptămanii trecute pe Aeroportul International Iasi. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au precizat ieri ...

 CELE MAI BUNE LOCURI DE MUNCĂ PENTRU ȘOFERII DE CAMION, ÎN OLANDA
25/03/2019 08:22

1ToDrive este o organizatie ambitioasă si profesională din Olanda, din domeniul recrutării temporare. Ne axăm in principal pe soferi si alti profesionisti din domeniul logisticii din Europa de Est, precum R ...