VIDEO Mihai Chirica: „Vom descuraja prezenţa vehiculelor poluante în municipiul Iaşi”

1primar2

Dimensiune font:

| 19-11-2019 09:13

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica

- Domnule primar, municipalitatea a câştigat, în instanţă, o parte din patrimoniul Fortus. S-au vehiculat diverse variante de utilizare a acestui patrimoniu, de la garaj CTP la sală polivalentă sau parc industrial. Se încheagă ceva acolo, aveţi proiecte în pregătire?

- Au fost analizate, într-adevăr, mai multe soluţii. Acuam, nu ne mai gândim la o sală de sport acolo, deoarece schimbarea destinaţiei dintr-o platformă industrială într-o zonă sportivă este foarte costisitoare şi nu acoperă în totalitate profilul zonei. A rămas în studiu mutarea depourilor şi a garajului CTP acolo, deja se lucrează la acest proiect, pe o finanţare pe care o acordă Banca Europeană. Consultanţii lor au fost la Iaşi, ne-am văzut şi acum două săptămâni, şi acum o lună, se fac studii tehnice şi rămâne posibilitatea ca pe ce rămâne în urma depoului - căci acolo sunt trei construcţii mari, pe 26 de hectare, să aducem şi industrie. A venit deja o tipografie elveţiană care ar fi interesată să deschidă o linie tipografică pe platforma de la Fortus, în depozitul nostru de aproape 8.000 mp şi aşteptăm şi alţi ofertanţi. În orice caz, există o dezagregare de viziune la nivelul statului, pentru că România a promovat foarte mult zonele de dezvoltare industrială pe zona greenfield, adică pe platforme pe care nu s-a făcut niciodată nimic şi a fost foarte binevoitoare cu distrugerea actualelor zonelor pe care deja terenul era infestat, era plin de instalaţii foarte utile, unde era mult mai uşor să construieşti industrial. Nu am înţeles nici acum de ce politica noastră nu s-a schimbat şi România acordă subvenţii pentru orice greenfield, în loc să acorde subvenţii pentru politica de brownhill, aşa cum se numeşte în literatura de specialitate. Cred că ar trebui să reabordăm acest subiect, care ar favoriza salvarea unor platforme industriale care fie lâncezesc, fie nu mai funcţionează.

Banda unică pentru transport în comun va fi introdusă în Nicolina, până la sfârşit de an”

- Dacă suntem în zona CUG, ce se poate face cu traficul, din ce în ce insuportabil, parcă, în zonă? Exista intenţia municipalităţii de a impune anumite restricţii acolo, o aşa-zisă bandă unică, destinată mijloacelor de transport în comun. Lucrurile s-au împotmolit sau doar se caută cea mai potrivită soluţie?

- S-au împotmolit din punct de vedere al vizibilităţii, dar se caută soluţii mai bune decât am văzut în alte zone. Nu mai putem inventa apa caldă, dar nici nu mai putem experimenta pe noi. S-a experimentat banda unică în Bucureşti, a ieşit un fiasco pe o aglomeraţie urbană oarecum similară cu a Iaşului. Apoi, ştiţi bine că am pus în dezbatere proiectul de eliminare progresivă a maşinilor poluante. Bucureştiul a trecut prin consiliu un asemenea proiect şi este intens criticat, dar noi am luat toate criticile, le-am introdus în proiectul nostru de hotărâre, pe care îl introducem în dezbatere săptămâna aceasta. Banda unică pentru transportul în comun este posibilă doar acolo unde avem trei benzi pe sens, pentru a nu molesta ceilalţi parteneri la trafic. Va fi introdusă în zona Nicolina, până la sfârşitul acestui an.

- Şi care este soluţia care s-a găsit, sub ce formă va fi implementat proiectul?

- I-am găsit în cele din urmă o rezolvare pragmatică, în sensul că vom favoriza traficul pe banda de transport în comun şi taxiurilor, pentru că există un număr rezonabil de taxiuri care, la rândul lor, ar bloca banda de circulaţie comună. Din Podu Roş, traficul de pe banda unică se va dispersa, în conformitate cu reglementările de circulaţie existente şi se mai poate regrupa în zona Păcurari, pe şoseaua Păcurari, unde circulaţia se deschide iarăşi bulevardul la trei benzi. În rest, circulaţia pe bandă unică se va face doar pe sensurile unice, care sunt în studiu la Facultatea de Mecanică, la Biroul Rutier, şi sperăm să vedem rezultatele în perioada imediat următoare. Am făcut toate analizele posibile, spunem noi, în ceea ce priveşte separarea fizică a traficului cu transportul public de călători faţă de cel al trafic şi de parc auto mobil, iar în momentul de faţă nu este posibilă o asemenea segregare. Am preluat din managementul de trafic situaţia lunară şi anuală a traficului la nivelul municipiului Iaşi. În momentul de faţă avem, în fizic, peste 178 de milioane de vehicule numărate în trafic.

Sunt două milioane de vehicule care nu mai pot fi înmatriculate în Ucraina şi vin către noi”

- Anual...

- De 178 de milioane de ori trec, într-un an, vehicule prin intersecţiile ieşene şi sunt numărate cu aparatură electronică, instalată în paviment. Deci, gândiţi-vă despre ce indicatori vorbim! Doar intersecţia Podu Roş este parcursă zilnic de peste 30 de mii de vehicule, o singură intersecţie, cu toate fluxurile de circulaţie, care vin din toate direcţiile şi se duc în toate direcţiile, de aceea abordarea nu poate fi simplă, pentru că ar fi ca şi cum ai vrea să pui o stavilă pe Dunăre. De aceea, studiem foarte atent ce măsuri luăm, prima măsură şi cea mai importantă va fi să echilibrăm raportul de forţe între transportul public de călători şi transportul privat, care sufocă şi datorită măsurilor inconştiente de a accepta în România de astăzi atât de multe vehicule poluante. Eu am făcut un apel public şi către serviciile române de securitate, dar şi către guvernanţi. Sunt două milioane de vehicule pe teritoriul Ucrainei, care nu mai pot fi înmatriculate acolo, deoarece sunt sub norma Euro 4, iar Ucraina a fost foarte isteaţă şi a legiferat interdicţia de înmatriculare, însă autoturismele acelea au început să apară, uşor-uşor, în România. Gândiţi-vă ce înseamnă să ne inunde ţara cu încă două milioane de vehicule sub Euro 4! Avem un exemplu deosebit de elocvent: comparaţia dintre Viena şi Bucureşti. Bucureştiul are 1.121.000 de maşini înmatriculate, iar Viena are doar 690.000, cu o suprafaţă a Bucureştiului la jumătate din suprafaţa Vienei.

Vrem să străpungem Hlincea, să ieşim în Poitiers pe drumul de la Târgul de cherestea”

- Introducerea benzii unice în CUG va veni la pachet cu măsura „sens unic pe Aleea Tudor Neculai”?

- Va veni la pachet, dar nu cu sens unic pe Aleea Tudor Neculai, pentru că noi o ţinem ca o zonă de refulare la orele de vârf. O lăsăm să se poată circula în ambele sensuri, toate alveolele de parcare vor fi închiriate către locatari şi sunt peste 320 de locuri de parcare identificate acolo. Dar mai căutăm o soluţie importantă, să străpungem Hlincea, spre Poitiers. Am identificat proprietarii şi de la Secţia 6 Poliţie să putem ieşi ori pe lângă Selgros, ori să traversăm înainte de şcoala 42 „Nicolea Iorga” şi să venim pe drumul de la Târgul de cherestea, să intrăm în Poitiers pe partea cealaltă.

- Zona Podu Roş a fost descongestionată şi se circulă relativ comod, cel puţin atâta vreme cât există agent rutier în sensul giratoriu. Ce ne puteţi spune despre proiectul pasarelelor rutiere din zonă?

- Este gata, în sfârşit! Avizul a fost trecut prin comisia de la ABA Prut, cu toţi indicatorii necesari, proiectantul trebuia să mai aducă câţiva indicatori tehnici ai podului şi i-am dat drumul.

- Ce presupune asta, în ce stadiu ne aflăm, practic?

- Presupune finanţarea lui, să găsim o variantă de finanţare. Lucrăm la asemenea soluţii, pentru a putea găsi finanţare în viitoare etapă 2021-2027 de fonduri europene şi sper că vom avea succes. Lucrăm, sigur că da, într-un mod cât se poate de organizat împreună cu Asociaţia Municipiilor din România, pentru a aduce soluţii în viitorul program de finanţare european.

Suntem în tratative cu Banca Europeană de Investiţii pentru proiectul Iaşi - Dancu”

- Un alt proiect mult aşteptat, cel puţin de localnici, este cel al pasarelelor din zona Popas Păcurari. IDEO a iniţiat un astfel de proiect, pe cont propriu, dar municipalitatea avea, la un moment dat, aceeaşi intenţie. Rămâne un proiect viabil, la momentul acesta?

- Se lucrează la proiect. Este o idee foarte bună, iar unul dintre motivele pentru care l-am premiat pe domnul Bogdan Piţigoi, la gala de pe 14 octombrie, a fost legat de faptul că domnia sa investeşte în partea publică a oraşului. Proiectantul său s-a prezentat la noi şi a făcut publice soluţiile tehnice pe care le propune şi o să vedem materializat în curând. O pasarelă pietonală ar putea acoperi tot capătul Păcurariului şi mare parte din începutul comunei Valea Lupului, urmând să gândim, împreună cu Valea Lupului, o altă investiţie similară spre zona Antibiotice.

- Rămânem descoperiţi cu zona Aurel Vlaicu – Dancu, a cărui proiect de modernizare stradală a fost blocat prin schimbarea regulilor de joc, de către Guvern, referitoare la finanţare. Se poate realiza, în final, acest proiect?

- Da şi speranţa mea este să deblocăm proiectul acum. Este o zonă pe care nu o abandonez sub nici o formă. Mergem pe două fronturi - primul front este cel legat de finanţarea iniţială, aşa cum a fost ea avizată, pentru că avem toate avizele deja, iar al doilea front este legat de contractarea unui credit prin care să asigurăm suplimentar tot ce nu asigură Ministerul Dezvoltării. Asta ar însemna aproximativ 70 de milioane de lei, circa 12 milioane de euro, pe care noi ar trebui să-i investim în zona respectivă, să putem face legătura cu Dancu. Unii ar spune că este mult, eu spun însă că este necesar. Suntem în tratative cu Banca Europeană de Investiţii, deja au făcut evaluarea proiectului şi am primit ok-ul. Ne-au şi transmis scrisoare de răspuns, ei speră ca până la sfârşitul lunii februarie să ne aprobe în totalitate finanţarea.

Vom elabora o strategie asupra parcului de vehicule poluante”

- Revenind la factorul poluare... exista la un moment dat intenţia municipalităţii de a interzice autovehiculele cu normă de poluare sub Euro 4. În ce stadiu se află acum respectivul proiect?

- Este pus în dezbatere publică. Am plecat de la exemplul Bucureştiului, care a rămas în câteva dileme constituţionale, spunem noi, şi care nu vor face aplicabil proiectul acolo sub nici o formă, în sensul că au tratat maşinile cu interdicţie de a intra în interior, deşi ele sunt deja în interior. Adică, nu poţi să faci abstracţie că acele bunuri sunt proprietatea cuiva care locuieşte în interiorul zonei interzise, dar noi am găsit o soluţie să-i putem lăsa şi pe ei să îşi folosească bunurile, cu măsură, pe principiul poluatorul plăteşte.

- Şi când apreciaţi că va putea fi pus în practică un asemenea proiect, la Iaşi?

- Începând cu data la cere va trece prin Consiliul Local. Cu cât dezbaterea va deveni mai spumoasă, iar rezultatul acestei dezbateri va contura un proiect final, cu atât va fi mai bine - înseamnă că o să-l băgăm în CL imediat ce considerăm noi că dezbatere a luat sfârşit.

- La începutul anului viitor?

- Eu sper că odată cu dezbaterea bugetului. Iar bugetul nu va fi o analiză sută la sută pe strategia bugetară, aşa cum o conferă legea, ci va fi un element de dezbatere mult mai larg, deoarece plecăm de la strategia pe care am introdus-o deja - Iaşi Green City. Deci, este un Masterplan pe care vreau să îl introduc în dezbatere odată cu bugetul, să punem şi noi nişte linii directoare în ceea ce priveşte transformarea Iaşului într-un oraş verde. Vom elabora strategia asupra parcului de vehicule poluante, care vine o dată cu acest proiect de hotărâre, şi strategia privind următoarele taxe şi impozite, pentru că tot prin această strategie de taxe şi impozite vom descuraja prezenţa vehiculelor poluante în municipiul Iaşi, asta având în vedere şi politicile pe care le practică şi alte state europene. De exemplu, în Danemarca, ca să intri cu o maşină sub euro 5, din alt stat, plăteşti lunar 90 euro şi o poţi folosi pe interiorul statului danez. În Germania, pentru un vehicul cu capacitate cilindrică de 1,9 l se plăteşte un impozit anual, dacă este sub euro 4, de peste 2.000 euro, iar un vehicul nepoluant sau un euro 6 plăteşte apoximativ 300-400 euro/an. Deci, există unele diferenţe foarte mari tocmai pentru a-şi alunga din ţară vehiculele poluante, pe care noi le înghiţm foarte uşor.

La sfârşitul anului sperăm să prezentăm conturul general al viitorului stadion”

- Ce noutăţi ne va aduce bugetul?

- Vom continua lucrările de modernizare a infrastructurii stradale şi ne îndreptăm atenţia către proiectele europene. Am început să săpăm din nou tot oraşul, ocolo va trebui să ne concentrăm foarte mult, să avem un ritm susţinut, încât să nu deranjăm şi noi mai mult traficul rutier sau cu poluare a datorită acestor şantiere. Apoi, avem în vedere programele destinate şcolilor, celor referitoare la sănătatea publică şi la sport. Sunt în proiectare sala de sport şi stadionul, avem deja partener, urmând să vedem cum arată proiectul. Ultima discuţie din acest an va fi la sfârşitul lunii decembrie, când deja sperăm să prezentăm conturul general al viitoarelor două proiecte şi continuăm proiectele de construire a terenurilor şi sălilor de sport şcolare.

- Asociaţia Moldova se Dezvoltă a intrat într-un con de umbră. Mai aveţi proiecte comune cu partenerii din celelalte oraşe?

- Asociaţia funcţionează. Nimeni n-ar fi crezut cât este de greu să faci o asociaţie care reuneşte, să spunem, mai multe autorităţi. În cele din urmă am reuşit să obţinem şi cod fiscal, am şi trimis scrisoarea către partenerii noştri din cele 7 localităţi şi ne vom întâlni spre sfârşitul acestei luni. Dorim un Masterplan pentru Moldova, pentru că avem nevoie de o viziune generală despre Moldova, avem deja şi sume alocate pentru asta. Apoi, dorim să deschidem şi un birou permanent al Asociaţiei la Bruxelles, să ne putem prezenta direct spre fondurile europene, nu doar prin Ministerul Dezvoltării.

A consemnat Dan M. BREZULEANU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei