1primar2

Dimensiune font:

VIDEO Mihai Chirica: „Vom descuraja prezenţa vehiculelor poluante în municipiul Iaşi”

| 19-11-2019 09:13

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica

- Domnule primar, municipalitatea a câştigat, în instanţă, o parte din patrimoniul Fortus. S-au vehiculat diverse variante de utilizare a acestui patrimoniu, de la garaj CTP la sală polivalentă sau parc industrial. Se încheagă ceva acolo, aveţi proiecte în pregătire?

- Au fost analizate, într-adevăr, mai multe soluţii. Acuam, nu ne mai gândim la o sală de sport acolo, deoarece schimbarea destinaţiei dintr-o platformă industrială într-o zonă sportivă este foarte costisitoare şi nu acoperă în totalitate profilul zonei. A rămas în studiu mutarea depourilor şi a garajului CTP acolo, deja se lucrează la acest proiect, pe o finanţare pe care o acordă Banca Europeană. Consultanţii lor au fost la Iaşi, ne-am văzut şi acum două săptămâni, şi acum o lună, se fac studii tehnice şi rămâne posibilitatea ca pe ce rămâne în urma depoului - căci acolo sunt trei construcţii mari, pe 26 de hectare, să aducem şi industrie. A venit deja o tipografie elveţiană care ar fi interesată să deschidă o linie tipografică pe platforma de la Fortus, în depozitul nostru de aproape 8.000 mp şi aşteptăm şi alţi ofertanţi. În orice caz, există o dezagregare de viziune la nivelul statului, pentru că România a promovat foarte mult zonele de dezvoltare industrială pe zona greenfield, adică pe platforme pe care nu s-a făcut niciodată nimic şi a fost foarte binevoitoare cu distrugerea actualelor zonelor pe care deja terenul era infestat, era plin de instalaţii foarte utile, unde era mult mai uşor să construieşti industrial. Nu am înţeles nici acum de ce politica noastră nu s-a schimbat şi România acordă subvenţii pentru orice greenfield, în loc să acorde subvenţii pentru politica de brownhill, aşa cum se numeşte în literatura de specialitate. Cred că ar trebui să reabordăm acest subiect, care ar favoriza salvarea unor platforme industriale care fie lâncezesc, fie nu mai funcţionează.

Banda unică pentru transport în comun va fi introdusă în Nicolina, până la sfârşit de an”

- Dacă suntem în zona CUG, ce se poate face cu traficul, din ce în ce insuportabil, parcă, în zonă? Exista intenţia municipalităţii de a impune anumite restricţii acolo, o aşa-zisă bandă unică, destinată mijloacelor de transport în comun. Lucrurile s-au împotmolit sau doar se caută cea mai potrivită soluţie?

- S-au împotmolit din punct de vedere al vizibilităţii, dar se caută soluţii mai bune decât am văzut în alte zone. Nu mai putem inventa apa caldă, dar nici nu mai putem experimenta pe noi. S-a experimentat banda unică în Bucureşti, a ieşit un fiasco pe o aglomeraţie urbană oarecum similară cu a Iaşului. Apoi, ştiţi bine că am pus în dezbatere proiectul de eliminare progresivă a maşinilor poluante. Bucureştiul a trecut prin consiliu un asemenea proiect şi este intens criticat, dar noi am luat toate criticile, le-am introdus în proiectul nostru de hotărâre, pe care îl introducem în dezbatere săptămâna aceasta. Banda unică pentru transportul în comun este posibilă doar acolo unde avem trei benzi pe sens, pentru a nu molesta ceilalţi parteneri la trafic. Va fi introdusă în zona Nicolina, până la sfârşitul acestui an.

- Şi care este soluţia care s-a găsit, sub ce formă va fi implementat proiectul?

- I-am găsit în cele din urmă o rezolvare pragmatică, în sensul că vom favoriza traficul pe banda de transport în comun şi taxiurilor, pentru că există un număr rezonabil de taxiuri care, la rândul lor, ar bloca banda de circulaţie comună. Din Podu Roş, traficul de pe banda unică se va dispersa, în conformitate cu reglementările de circulaţie existente şi se mai poate regrupa în zona Păcurari, pe şoseaua Păcurari, unde circulaţia se deschide iarăşi bulevardul la trei benzi. În rest, circulaţia pe bandă unică se va face doar pe sensurile unice, care sunt în studiu la Facultatea de Mecanică, la Biroul Rutier, şi sperăm să vedem rezultatele în perioada imediat următoare. Am făcut toate analizele posibile, spunem noi, în ceea ce priveşte separarea fizică a traficului cu transportul public de călători faţă de cel al trafic şi de parc auto mobil, iar în momentul de faţă nu este posibilă o asemenea segregare. Am preluat din managementul de trafic situaţia lunară şi anuală a traficului la nivelul municipiului Iaşi. În momentul de faţă avem, în fizic, peste 178 de milioane de vehicule numărate în trafic.

Sunt două milioane de vehicule care nu mai pot fi înmatriculate în Ucraina şi vin către noi”

- Anual...

- De 178 de milioane de ori trec, într-un an, vehicule prin intersecţiile ieşene şi sunt numărate cu aparatură electronică, instalată în paviment. Deci, gândiţi-vă despre ce indicatori vorbim! Doar intersecţia Podu Roş este parcursă zilnic de peste 30 de mii de vehicule, o singură intersecţie, cu toate fluxurile de circulaţie, care vin din toate direcţiile şi se duc în toate direcţiile, de aceea abordarea nu poate fi simplă, pentru că ar fi ca şi cum ai vrea să pui o stavilă pe Dunăre. De aceea, studiem foarte atent ce măsuri luăm, prima măsură şi cea mai importantă va fi să echilibrăm raportul de forţe între transportul public de călători şi transportul privat, care sufocă şi datorită măsurilor inconştiente de a accepta în România de astăzi atât de multe vehicule poluante. Eu am făcut un apel public şi către serviciile române de securitate, dar şi către guvernanţi. Sunt două milioane de vehicule pe teritoriul Ucrainei, care nu mai pot fi înmatriculate acolo, deoarece sunt sub norma Euro 4, iar Ucraina a fost foarte isteaţă şi a legiferat interdicţia de înmatriculare, însă autoturismele acelea au început să apară, uşor-uşor, în România. Gândiţi-vă ce înseamnă să ne inunde ţara cu încă două milioane de vehicule sub Euro 4! Avem un exemplu deosebit de elocvent: comparaţia dintre Viena şi Bucureşti. Bucureştiul are 1.121.000 de maşini înmatriculate, iar Viena are doar 690.000, cu o suprafaţă a Bucureştiului la jumătate din suprafaţa Vienei.

Vrem să străpungem Hlincea, să ieşim în Poitiers pe drumul de la Târgul de cherestea”

- Introducerea benzii unice în CUG va veni la pachet cu măsura „sens unic pe Aleea Tudor Neculai”?

- Va veni la pachet, dar nu cu sens unic pe Aleea Tudor Neculai, pentru că noi o ţinem ca o zonă de refulare la orele de vârf. O lăsăm să se poată circula în ambele sensuri, toate alveolele de parcare vor fi închiriate către locatari şi sunt peste 320 de locuri de parcare identificate acolo. Dar mai căutăm o soluţie importantă, să străpungem Hlincea, spre Poitiers. Am identificat proprietarii şi de la Secţia 6 Poliţie să putem ieşi ori pe lângă Selgros, ori să traversăm înainte de şcoala 42 „Nicolea Iorga” şi să venim pe drumul de la Târgul de cherestea, să intrăm în Poitiers pe partea cealaltă.

- Zona Podu Roş a fost descongestionată şi se circulă relativ comod, cel puţin atâta vreme cât există agent rutier în sensul giratoriu. Ce ne puteţi spune despre proiectul pasarelelor rutiere din zonă?

- Este gata, în sfârşit! Avizul a fost trecut prin comisia de la ABA Prut, cu toţi indicatorii necesari, proiectantul trebuia să mai aducă câţiva indicatori tehnici ai podului şi i-am dat drumul.

- Ce presupune asta, în ce stadiu ne aflăm, practic?

- Presupune finanţarea lui, să găsim o variantă de finanţare. Lucrăm la asemenea soluţii, pentru a putea găsi finanţare în viitoare etapă 2021-2027 de fonduri europene şi sper că vom avea succes. Lucrăm, sigur că da, într-un mod cât se poate de organizat împreună cu Asociaţia Municipiilor din România, pentru a aduce soluţii în viitorul program de finanţare european.

Suntem în tratative cu Banca Europeană de Investiţii pentru proiectul Iaşi - Dancu”

- Un alt proiect mult aşteptat, cel puţin de localnici, este cel al pasarelelor din zona Popas Păcurari. IDEO a iniţiat un astfel de proiect, pe cont propriu, dar municipalitatea avea, la un moment dat, aceeaşi intenţie. Rămâne un proiect viabil, la momentul acesta?

- Se lucrează la proiect. Este o idee foarte bună, iar unul dintre motivele pentru care l-am premiat pe domnul Bogdan Piţigoi, la gala de pe 14 octombrie, a fost legat de faptul că domnia sa investeşte în partea publică a oraşului. Proiectantul său s-a prezentat la noi şi a făcut publice soluţiile tehnice pe care le propune şi o să vedem materializat în curând. O pasarelă pietonală ar putea acoperi tot capătul Păcurariului şi mare parte din începutul comunei Valea Lupului, urmând să gândim, împreună cu Valea Lupului, o altă investiţie similară spre zona Antibiotice.

- Rămânem descoperiţi cu zona Aurel Vlaicu – Dancu, a cărui proiect de modernizare stradală a fost blocat prin schimbarea regulilor de joc, de către Guvern, referitoare la finanţare. Se poate realiza, în final, acest proiect?

- Da şi speranţa mea este să deblocăm proiectul acum. Este o zonă pe care nu o abandonez sub nici o formă. Mergem pe două fronturi - primul front este cel legat de finanţarea iniţială, aşa cum a fost ea avizată, pentru că avem toate avizele deja, iar al doilea front este legat de contractarea unui credit prin care să asigurăm suplimentar tot ce nu asigură Ministerul Dezvoltării. Asta ar însemna aproximativ 70 de milioane de lei, circa 12 milioane de euro, pe care noi ar trebui să-i investim în zona respectivă, să putem face legătura cu Dancu. Unii ar spune că este mult, eu spun însă că este necesar. Suntem în tratative cu Banca Europeană de Investiţii, deja au făcut evaluarea proiectului şi am primit ok-ul. Ne-au şi transmis scrisoare de răspuns, ei speră ca până la sfârşitul lunii februarie să ne aprobe în totalitate finanţarea.

Vom elabora o strategie asupra parcului de vehicule poluante”

- Revenind la factorul poluare... exista la un moment dat intenţia municipalităţii de a interzice autovehiculele cu normă de poluare sub Euro 4. În ce stadiu se află acum respectivul proiect?

- Este pus în dezbatere publică. Am plecat de la exemplul Bucureştiului, care a rămas în câteva dileme constituţionale, spunem noi, şi care nu vor face aplicabil proiectul acolo sub nici o formă, în sensul că au tratat maşinile cu interdicţie de a intra în interior, deşi ele sunt deja în interior. Adică, nu poţi să faci abstracţie că acele bunuri sunt proprietatea cuiva care locuieşte în interiorul zonei interzise, dar noi am găsit o soluţie să-i putem lăsa şi pe ei să îşi folosească bunurile, cu măsură, pe principiul poluatorul plăteşte.

- Şi când apreciaţi că va putea fi pus în practică un asemenea proiect, la Iaşi?

- Începând cu data la cere va trece prin Consiliul Local. Cu cât dezbaterea va deveni mai spumoasă, iar rezultatul acestei dezbateri va contura un proiect final, cu atât va fi mai bine - înseamnă că o să-l băgăm în CL imediat ce considerăm noi că dezbatere a luat sfârşit.

- La începutul anului viitor?

- Eu sper că odată cu dezbaterea bugetului. Iar bugetul nu va fi o analiză sută la sută pe strategia bugetară, aşa cum o conferă legea, ci va fi un element de dezbatere mult mai larg, deoarece plecăm de la strategia pe care am introdus-o deja - Iaşi Green City. Deci, este un Masterplan pe care vreau să îl introduc în dezbatere odată cu bugetul, să punem şi noi nişte linii directoare în ceea ce priveşte transformarea Iaşului într-un oraş verde. Vom elabora strategia asupra parcului de vehicule poluante, care vine o dată cu acest proiect de hotărâre, şi strategia privind următoarele taxe şi impozite, pentru că tot prin această strategie de taxe şi impozite vom descuraja prezenţa vehiculelor poluante în municipiul Iaşi, asta având în vedere şi politicile pe care le practică şi alte state europene. De exemplu, în Danemarca, ca să intri cu o maşină sub euro 5, din alt stat, plăteşti lunar 90 euro şi o poţi folosi pe interiorul statului danez. În Germania, pentru un vehicul cu capacitate cilindrică de 1,9 l se plăteşte un impozit anual, dacă este sub euro 4, de peste 2.000 euro, iar un vehicul nepoluant sau un euro 6 plăteşte apoximativ 300-400 euro/an. Deci, există unele diferenţe foarte mari tocmai pentru a-şi alunga din ţară vehiculele poluante, pe care noi le înghiţm foarte uşor.

La sfârşitul anului sperăm să prezentăm conturul general al viitorului stadion”

- Ce noutăţi ne va aduce bugetul?

- Vom continua lucrările de modernizare a infrastructurii stradale şi ne îndreptăm atenţia către proiectele europene. Am început să săpăm din nou tot oraşul, ocolo va trebui să ne concentrăm foarte mult, să avem un ritm susţinut, încât să nu deranjăm şi noi mai mult traficul rutier sau cu poluare a datorită acestor şantiere. Apoi, avem în vedere programele destinate şcolilor, celor referitoare la sănătatea publică şi la sport. Sunt în proiectare sala de sport şi stadionul, avem deja partener, urmând să vedem cum arată proiectul. Ultima discuţie din acest an va fi la sfârşitul lunii decembrie, când deja sperăm să prezentăm conturul general al viitoarelor două proiecte şi continuăm proiectele de construire a terenurilor şi sălilor de sport şcolare.

- Asociaţia Moldova se Dezvoltă a intrat într-un con de umbră. Mai aveţi proiecte comune cu partenerii din celelalte oraşe?

- Asociaţia funcţionează. Nimeni n-ar fi crezut cât este de greu să faci o asociaţie care reuneşte, să spunem, mai multe autorităţi. În cele din urmă am reuşit să obţinem şi cod fiscal, am şi trimis scrisoarea către partenerii noştri din cele 7 localităţi şi ne vom întâlni spre sfârşitul acestei luni. Dorim un Masterplan pentru Moldova, pentru că avem nevoie de o viziune generală despre Moldova, avem deja şi sume alocate pentru asta. Apoi, dorim să deschidem şi un birou permanent al Asociaţiei la Bruxelles, să ne putem prezenta direct spre fondurile europene, nu doar prin Ministerul Dezvoltării.

A consemnat Dan M. BREZULEANU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 04.02.2020, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ Denumire şi descriere activ Valoare de evaluare (preț fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitaţiei (preț fără T.V.A.) Activ 1 ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114; COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109; RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097. - 2.424.500,00 lei, - 1.939.600,00 lei; Activ 2 ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117. - 134.910,00 lei, - 107.928,00 lei; Activ 3 ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecvența 50 Hz, anul fabricării 2010, nr. inv. 112. - 63.600,00 lei, - 50.880,00 lei; Activ 4 APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR - Aalizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6; - Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008; - Centrifuga, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm; - Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96%; - Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia; - Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria; - Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricării 03/2011, fabricat în Korea; MOBILIER ȘI APARATURĂ BIROTICĂ - Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3; - Acvariu cu filtre TETRATEC și FLUVIAL FX5; - Aer condiționat- 3 buc; - Calculator Dualcore; - Casă marcat; - Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217; - Mobilier farmacie (demontat); - Sistem Dualcore + monitor 19 ''; - Sistem Intel; - Sistem supraveghere (aferent spațiului închiriat). Tâmplărie PVC (montata). - 52.470,00 lei, - 41.976,00 lei; Activ 5 MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE -AB BERLINACU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMA POLUARE EURO 4, AN FABRICAȚIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMAR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACȚIUNE FAȚĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică – turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart - 31.470,00 lei, - 25.176,00 lei. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 03.02.2020, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 03.02.2020, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro ș la numerele de telefon: tel. 0232/43864, 0757544544, 0755132470 sau e-mail vanzari@insolventa.ro..
Programul național de depistare a hepatitei C pentru populația defavorizată debutează la Târgu Frumos
27/01/2020 17:03

Specialistii din cadrul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi vor face maine primele teste persoanelor defavorizate din localitatea Targu Frumos. Actiunea se inscrie in Programul National de Screening privi ...

Magistraţii ieşeni au protestat în stradă!
27/01/2020 16:14

Magistratii Curtii de Apel si a Tribunalului Iasi judecă, incepand de luni, doar cauzele urgente. În acelasi timp, grefierii protestează si ei. Poartă banderole albe si nu intră in sala de judecată, ...

Zeci de vasluieni lăsați fără permise de polițiști
27/01/2020 16:06

 În perioada 20 ianuarie – 26 ianuarie a.c., peste 80 de politisti din structurile de politie rutieră si ordine publică ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat, pe raza jud ...

700 de ameninţări, unele cu moartea, unei fete de 13 ani. Au continuat şi după sesizarea poliţiei
27/01/2020 14:26

 După o anchetă care a durat cateva săptămani, anchetatorii au aflat că amenintările, unele cu moartea, au fost făcute de un coleg de scoală al fetei si de un prieten al său, elev la un liceu din ...

 78 şoferi au rămas fără permise în urma unei ample acţiuni a poliţiştilor
27/01/2020 14:13

 În perioada 20 ianuarie – 26 ianuarie a.c., politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au actionat, pe raza judetului Iasi, pentru cresterea gradului de sigurantă ...

Intrat în sevraj, un cetăţean din Coarnele Caprei a spart biserica din sat şi a furat împărtăşania!
27/01/2020 12:37

Politistii din cadrul Sectiei nr. 9 Politie Rurală Harlău au fost sesizati cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins in timp ce ar fi incercat să sustragă bunuri din anexa unei case parohiale. Po ...

Un tânăr a fost prins în ce ar fi încercat să sustragă bani din incinta unei mănăstiri
27/01/2020 12:29

Politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Rurală Iasi au fost sesizati cu privire la faptul că un tanăr a fost surprins in timp ce ar fi incercat să sustragă bani din incinta unei mănăstiri. Politisti ...

Un iesean s-a ales cu dosar penal dupa ce a furat ciocolata dintr-o benzinărie
27/01/2020 11:28

 Politistii din cadrul Sectiei nr. 2 Politie Iasi au fost sesizati cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins in timp ce ar fi incercat să sustragă produse dintr-o benzinărie. Politistii s-au ...

16 șoferi au rămas fără permise
27/01/2020 11:25

 Ieri, politistii ieşeni au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 260 de sancţiuni contravenţionale, iar in urma actiunilor si interventiilor efectuate a ...

VIDEO - Un polițist rus a fost concediat după ce a pus whisky în loc de lichid de parbriz în autospeciala Lada
27/01/2020 11:18

Clipul video a fost incărcat pe reteaua de socializare VKontakte din Rusia, iar in imagini bărbatul aflat in uniformă ia sticla de whisky din portbagajul masinii si o toarnă in locul destinat lichidului de ...