Ziua Mondială a Pâinii şi Ziua Internaţională a Alimentaţiei
Dimensiune font:
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi compania SC Mopan SA vor sărbători Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România. Cu acest prilej, vor organiza workshop-ului „Profilul inginerului de industrie alimentară - între percepţie şi cerinţe”, aflat la cea de-a cincea ediţie.
Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) a decis, începând cu anul 2001, ca data de 16 octombrie să devină Ziua Mondială a Pâinii, eveniment sărbătorit în aproape 30 de ţări de pe toate continentele. De asemenea, în fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură si Alimentaţie (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei, în onoarea datei fondării acesteia, în anul 1945. Începând cu anul 2012, pe 16 octombrie se sărbătoreşte şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România.
La Suceava, sărbătoarea îşi propune să ofere participanţilor la eveniment oportunitatea de a vorbi despre pâine şi despre brutari, de a afla mai multe despre istoria produsului, despre importanţa şi viitorul acestuia, dar şi despre importanţa alimentaţiei sănătoase, în general.
Evenimentul este menit să păstreze şi să mărească numărul de contacte cu firme de profil, deosebit de utile pentru viitorii specialişti din domeniul Ingineria Produselor Alimentare şi pentru cadrele didactice în stabilirea direcţiilor de cercetare aplicativă.
SC Mopan SA este cel mai mare producător de produse de panificaţie, patiserie-cofetărie din judeţ.
Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau