Oglinda definirilor de sine

default

Dimensiune font:

| 12-04-2013 05:00

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Şcoala reprezintă despărţirea de casă. Plecând, novicele trăieşte un permanent examen, o demonstraţie nesfârşită a lucrurilor visate. Şcoala este drumul lung de iniţiere, scopul ei fiind de a spulbera bariere şi de a deschide orizonturi. (Constantin Tcacenco, clasa a X-a)

Nu în ultimul rând, vă întreb: ce se întâmplă cu cărţile? Le dorim, le avem, ne bucurăm de ele; ne plictisesc, le părăsim, iar mai apoi le regăsim; le îngropăm numele în sufletele noastre şi, dacă este nevoie, le uităm. Oare nu aşa arată, de fapt, toate iubirile noastre? (Muna Assami, clasa a X-a)

Umărul lângă care mergi în fiecare zi, chiar şi atunci când nu este lângă tine. Cel căruia îi spui, chiar şi doar în gând, tot ce te bucură, tot ce te doare... Cel care îţi alină durerea, chiar dacă şi el este rănit!... Cel care, orb fiind, îţi descrie lumina soarelui şi culorile curcubeului. Cel care, chiar dacă nu merge, îţi explică minunăţia alergatului şi a plimbării în pădure. (Bianca Maria Wiersema, clasa a X-a)

Teatrul se configurează pentru mine ca o tentativă de a trăi viaţa pe care n-o trăiesc, fiind mai mult decât o artă; este calea prin care mă întâlnesc cu mine însămi, o modalitate prin care meditez asupra sensului existenţial al vieţii şi asupra relaţiei mele cu cei din jur. (Andreea Gălăţianu, clasa a XI-a)

Culorile ne reprezintă pe noi, oamenii; ele sunt cele care ne dau viaţă, ne fac să zâmbim, să ne bucurăm. Culorile sunt ca oglinda sufletului nostru: ele ne pot arăta ce fel de oameni suntem, pasionali, sobri, liniştiţi, timizi şi lista poate continua. (Irina Sofron, clasa a XI-a)

Şi strigându-mi propria realitate,/ Caut o culoare să îmi desenez respiraţia./ Stau pe o margine de gând şi aştept o eternitate/ Ca să mă amintesc zâmbind. (Irina Leica, clasa a XI-a)

 

COLEGIUL TEHNIC „IOAN C. ŞTEFĂNESCU” - IAŞI

Poarta viitorului
Speranţa într-un viitor strălucit, curajul şi încrederea în propriile forţe sunt „arme” pe care ar trebui să le deţinem în perioada anilor de liceu, având conştiinţa că lumea „de peste dealuri”, cu cărările vieţii ducând în direcţii necunoscute, unde totul ni se pare un deja-vu, dar în realitate rămânând o zonă necunoscută, este drumul pe care păşim cu responsabilitate, dar şi cu regrete, întrucât, când privim în urmă, vedem umbre şi amintiri.
În cadrul etapei adolescentine totul e posibil, dacă avem dorinţe realizabile şi putere de muncă, fiind călăuziţi de voia lui Dumnezeu şi susţinerea părinţilor, familia păstrând pentru mine cheia cuvintelor de aur.
Viaţa m-a făcut să înţeleg treptat, prin obstacolele pe care mi le-a întins, că orice situaţie dificilă are o soluţie, bună sau, de ce nu, chiar mai puţin bună, dar care zideşte de fiecare dată o temelie, restul ţinând doar de noi.
Am început să construiesc, ca să obţin un zid înalt şi puternic, mai ales împotriva exceselor şi dezamăgirilor, care să nu mă reprezinte, iar cel mai mult contează în tot ce fac nu să mă afirm, ci să îmi depăşesc limitele.
Anii de liceu continuă departe de ce am mai scump: familia, distanţa (doar fizică!) ce ne separă situându-se deja în plan secund, căci dragostea celor dragi o simt mereu alături.
Alegerea mea de a studia în România la C.T. „Ioan C. Ştefănescu” a fost o decizie corectă, pentru că mi-am dorit profilul Designer Vestimentar. Am făcut multe sacrificii, cel mai greu fiindu-mi să mă obişnuiesc cu un nou mod de viaţă, dar am mers mai departe, gândindu-mă la cuvintele pe care le-am auzit de la mai mulţi oameni cu experienţă de viaţă: „Cel mai greu e începutul, hotărârea şi primul pas, iar ceea ce urmează vine de la sine, din adâncul sufletului”.
Prietenii pe care i-am cunoscut, colegele de cameră au fost alături de mine, iar în profesori am găsit un sprijin. M-au încurajat şi m-au îndrumat prin implicarea şi participarea la diferite activităţi, şcolare şi extraşcolare, precum: concursuri de creativitate, serbări, olimpiade, sesiuni de referate şi articole ştiinţifice, obţinând premii şi diplome, dar, în primul rând, experienţă. Datorită dascălilor mei am deprins treptat siguranţa în a ţine un discurs pe o anumită temă sau arta de a scrie, articole şi alte tipuri de texte, pe care le-am publicat începând din clasa a IX-a, în revistele şcolii şi chiar în culegeri de specialitate. Am fost de asemenea motivată în a învăţa cele mai răspândite şi îndrăgite limbi moderne şi am ţinut cont de sugestii pentru lectura suplimentară, fiind primită la bibliotecă cu inima deschisă.
Pentru cele scrise mai sus şi multe alte sfaturi pe care le-am primit de la dragii mei profesori, le sunt profund recunoscătoare şi n-am să-i uit nici după ce-mi voi lua zborul spre un alt început.
Cristina Băitoi,
clasa a XII-a B


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Curtea de Apel Iași - Decizia de suspendare a cursurilor în regim față în față în școli este legală
27/11/2020 12:50

Curtea de Apel Iasi a decis, vineri, 27 noiembrie, că actele normative luate la nivel national prin care s-a decis suspendarea cursurilor in regim fată in fată in scolile din Romania sunt legale. Magistratii ...

Doi noi prorectori desemnați la UAIC
27/11/2020 08:10

În sedinta Senatului Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC), prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, a desemnat doi noi prorectori pentru mandatul 2020-2024. Astfel, cei ...

VIDEO - Scandal la Bistrița. Cum explică o profesoară de limba română o relație de iubire dintr-un manual
26/11/2020 11:13

Cum explică o profesoară de limba romană o relatie de iubire dintr-un manual.   Profesoara Daniela Fulga, de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, este protagonista unor im ...

FOTO/VIDEO - Câștigătoarea concursului „Zootehniștii au talent”
25/11/2020 17:38

   La Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitătii de Stiinte Agronomice si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” a avut loc ieri festivitatea de premiere a tinerilor care a ...

Cyberbullyingul, un nou pericol care îi paște pe copii
25/11/2020 13:56

Cursurile online au un efect major asupra psihicului elevilor. Unii psihologi atrag atentia că multi părinti vin deja la terapie cu copii nevrotici. Psihologul Gabriela Maalouf a explicat cat de periculos est ...

Servicii unice în Moldova - Consultanță online pentru fermieri, oferite de o doctorandă a USAMV
25/11/2020 13:00

O doctorandă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi vine in sprijinul micilor fermieri oferindu-le consultanţă personalizată prin se ...

Decizia de închidere a școlilor a ajuns în atenția Avocatul Poporului
25/11/2020 11:54

Instituţia Avocatului Poporului a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii un punct de vedere in legătură cu inchiderea şcolilor, in condiţiile in care OMS recomandă ca elevii să inveşe in clas ...

Magistrații și-au spus cuvântul – decizia de suspendare a activităților didactice față în față în școli este NELEGALĂ
19/11/2020 16:18

În sedinta din 19 noiembrie, instanta de Contencios Administrativ si Fiscal a admis cererea de anulare a articolelor 8 si 9 din hotărarea Comitetului pentru Situatii de Urgentă Iasi, care prevăd susp ...

17 noiembrie, Ziua Internațională a Studenților
17/11/2020 09:15

Ziua internaţională a studenţilor este sărbătorită, in fiecare an, la 17 noiembrie, fiind declarată oficial in anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele ...

Încep Zilele TUIASI. 207 de învățământ tehnic la Iași
16/11/2020 08:09

Începand de astăzi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) organizează o serie de evenimente dedicate implinirii a 207 ani de cand Gheorghe Asachi a infiintat la Iaşi p ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei