Ouăle roșii și cozonacii de acasă!

1poli

Dimensiune font:

| 04-05-2021 17:29

Trupa lui Nicolo Napoli a obținut duminică prima victorie din play-out-ul care și-a consumat etapa a V-a. A câștigat cu 2-1 (2-0) pe terenul Astrei, așa cum s-a mai petrecut și acum câțiva ani, când se impunea cu același scor și încheia jocul tot în zece oameni! A stopat seria de trei înfrângeri consecutive și a reușit să înscrie după mai mult de 360 de minute de secetă! Victoria îi mai oferă ceva speranțe pentru evitarea retrogradării, dar nu va valora mare lucru dacă nu va fi dublată mâine de un succes pe teren propriu, unde deja a suferit înfrângeri la cele două apariții din play-out.

Tehnicianul italian a operat o importantă modificare în așezarea jucătorilor pe care tot mizează de la începutul play-out-ului: Mihalache a jucat fundaș central alături de Baxevanos, iar De Iriondo a fost distribuit lângă Passaglia în fața apărării. Popadiuc a fost destul de activ după ce a intrat în locul lui A. Stan, iar în minutul 15 a ajuns pe cealaltă parte de teren, era în careu și a fost lovit de stoperul Graovac cu brațul în figură. Gest imprudent, dar tot contact s-a chemat, însă arbitrul Costreie cică ar fi motivat că n-a acordat penalty pentru că n-au fost implicate picioarele!

Pentru dumnealui probabil doar picioarele împleticite contau, însă peste șapte minute am asistat la o fază cu trei jucători de la CSM Poli într-un careu în care mai erau și șapte de la Astra. Șanse destul de reduse pentru ca faza să devină periculoasă, iar pasa lui Platini a fost ușor deviată, balonul a trecut printre picioarele neatentului Balaure, dar băieții de la Astra au mâncat probabil cam multe ouă roșii și nu s-au deranjat să-i dea suficientă atenție lui Onea, venit singur din spate și care a șutat cu sete, pe jos, de la marginea careului. Boe-Kane nu l-a putut bloca, iar „coliniarii” Balaure, Graovac și Crepulja s-au întors pentru a vedea unde ajunge mingea, doar ultimul întinzând alene un picior. Găman privea și el spre portarul Lazar, destul de ezitant duminică, dar balonul i-a trecut pe sub brațe și a ajuns în plasă.

Astra continua să ruleze în gol, jucători tehnici și rapizi precum V. Gheorghe și Merloi alergând de parcă terenul era înclinat și aveau mult de escaladat până să ajungă prin aerul tot mai rarefiat cât mai aproape de poarta lui Brănescu. Nici lovitura liberă din minutul 34, executată de Vanzo, n-ar fi trebuit să producă panică în careul lui Lazar, pentru că Passaglia era încadrat de patru adversari în stânga și trei în dreapta! Singur așadar printre șapte rivali la contactul cu balonul, dar Găman a ezitat să sară pentru a-l respinge, însă și Passaglia a trecut pe lângă minge! Balonul a ajuns la Baxevanos, care a câștigat duelul aerian cu fundașul stânga David Bruno și a recentrat în fața porții, Lazar prinsese rădăcini între bare, iar Găman a fost spectatorul de lux pentru reluarea lui Passaglia în plasă, de la doi metri!

Două pierderi foarte importante!

Brănescu a părăsit accidentat terenul în minutul 40, iar locul său a fost luat de Brânză, care n-a apărat deloc în acest an. A boxat tot ce-a ajuns în preajma sa până la pauză, dar actul secund a început cu o șarjă a lui V. Gheorghe pe stânga, însă șutul său de la 14 metri a trecut pe lângă poartă. Astra și-a tot căutat formula ideală și și-a atins scopul în minutul 75, când Răduț l-a driblat ușor pe Passaglia și l-a angajat frontal, printre Onea și Mihalache, pe V. Gheorghe, acesta a intrat în careu, bine talonat de Mihalache, dar a șutat violent la colțul scurt și l-a învins pe Brânză.

Arbitrul era pus pe acordat ușor cartonașe galbene în tabăra ieșeană, iar în minutul 80 i l-a acordat pe al doilea lui Platini, pentru că a lăsat mingea jos la o repunere de la margine! „Se știe că de regulă fundașul lateral repune mingea în joc. Am alergat spre locul unde Platini lăsase jos balonul, deci nu s-ar putea spune că noi am încercat să tragem de timp”, a fost auzit Onea spunând după meci, dar Platini a fost eliminat și nu va fi pe teren la meciul de mâine cu Dinamo, programat în Copou, de la ora 16:30, în contul etapei a VI-a a play-out-ului.

Ultima parte a jocului cu Astra a fost tot echilibrată, defensiva ieșeană condusă eficient de Mihalache făcând față fără prea mari emoții palidelor atacuri gazdă. CSM Poli a meritat din plin cozonacii de acasă la care s-a gândit bună parte din meci, a cucerit trei puncte foarte importante, dar tot pe ultimul loc a rămas în clasament, cu 17 puncte, pentru că FC Hermannstadt, penultima clasată, a câștigat cu 1-0 în deplasare cu FC Voluntari și a adunat 19 puncte, iar Dinamo, ocupanta celui de-al doilea loc de baraj, s-a impus cu 2-1 în deplasare cu FC Viitorul și a ajuns la 21 de puncte. Au mai rămas patru etape de disputat până la finalul sezonului, iar victoria în jocul de mâine este obligatorie, chiar și fără Platini și, probabil, fără Brănescu. Dragoș GAȘPAR

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 227/F/21 decembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 1663/89/2021, privind debitoarea S.C. PRODIVA S.R.L. Huşi, având C.U.I. 35582319, sediul social în mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 17, Corp C2, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/80/2016, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea ȋn faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 03.02.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 14.02.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 11.03.2022. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 18.02.2022, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Boloni dă cărţile pe faţă
26/01/2022 18:34

 La nici 24 de ore de la numirea lui Edi Iordănescu in funcţia de selecţioner al Romaniei, aşa cum promisese de fapt, Ladislau Boloni a susţinut o conferinţă de presă in care a explicat, pe indelet ...

Se știu semifinalele de la Australian Open! Ce s-a întâmplat în ultimul sfert de pe tabloul feminin
26/01/2022 09:02

Iga Swiatek este ultima jucătoare calificată in semifinalele Australian Open. Jucătoarea poloneză clasată pe locul 9 WTA a invins-o pe "veterana" Kaia Kanepi (36 de ani, locul 115 WTA). A fost o ...

Simona Halep va participa la WTA Doha - Ashleigh Barty, singura absență din TOP 10
25/01/2022 20:36

 Simona Halep se află pe lista sportivelor care vor participa la turneul de categorie WTA 1000 de la Doha, programat in perioada 21 - 27 februarie, informează jurnalistul Michal Samulski. Turneul de l ...

Edi Iordănescu, prezentat oficial ca noul selecționer al României. Primele declarații
25/01/2022 18:10

Edi Iordănescu este noul antrenor al echipei nationale de fotbal. Tehnicianul a primit avizul Comitetului Executiv al FRF si a fost prezentat intr-o conferintă de presă. "Ne-am fi dorit ca numirea nou ...

Eliminată rapid la Australian Open, Emma Răducanu urcă spectaculos în clasament. Cât de aproape a ajuns de Top 10 mondial
25/01/2022 11:13

Emma Răducanu, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, a fost eliminată rapid de la Australian Open, după ce a fost invinsă in turul doi, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de Danka Kovinic din Muntenegru, locu ...

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, campion olimpic, a murit de COVID
25/01/2022 09:00

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit luni, la varsta de 51 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat autorităţile sportive. "Cu profundă tristeţe anunţăm mo ...

VIDEO Australian Open: A patra favorită, eliminată surprinzător în sferturi
25/01/2022 08:44

 Madison Keys continuă parcursul fantastic de la Australian Open, locul 51 WTA reusind să facă o nouă "victimă" din randul favoritelor. Americanca a eliminat-o pe a patra favorită, Barbora ...

Cum comentează Simona Halep ieșirea din TOP 20 WTA
24/01/2022 18:27

Simona Halep a fost eliminată in optimile de la Australian Open, jucătoarea noastră fiind invinsă după un meci epuizant (a avut loc pe o căldură sufocantă pe alocuri) de Alize Cornet. Simona nu si-a put ...

Reforme de faţadă la Academia de Fotbal Politehnica Iaşi
23/01/2022 19:47

Da, evident, cifrele arată sec o realitate dură. Rezultatele echipelor de juniori de la Academia de Fotbal Politehnica Iaşi in intrecerile "elite" n-au cum să mulţumească. Încă din vară ...

Celebrul fotbalist Pele a ajuns din nou la spital
21/01/2022 12:09

Fostul internaţional brazilian Pele a revenit in spital zilele trecute, la Sao Paulo, pentru a-şi continua tratamentul pentru cancer, informează ESPN Brazilia, precizand că nu a fost vorba de o urgenţă. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei