1alegeri1

Dimensiune font:

Alegerile au trecut, speranţele rezistă!

| 28-05-2019 00:00

Duminică, la Iaşi, după un scrutin electoral care a doborât recordurile de prezenţă la vot înregistrate în ultimul deceniu (43,75 la sută), speranţele au renăscut pe scena politică locală. Iar bucuria majorităţii celor care au participat la vot a fost cu atât mai mare cu cât rezultatele au adus în prim-plan, din nou, posibilitatea unei reale schimbări nu doar în plan politic, ci şi socio-economic.

Pe lângă bucuria învingătorilor – logică şi destul de rezervată, printre politicienii ieşeni ai actualei puteri şi-au făcut loc şi unele voci care incriminează metodele folosite de conducerea formaţiunii pentru acest scrutin, catalogându-le drept falimentare.

Costel Alexe: „Votul din 26 mai este un reper într-o ţară cu o democraţie fragilă şi influenţabilă”

Potrivit ultimelor rezultate, PNL este partidul care va trimite cei mai mulţi membri în Parlamentul European, după ce a obţinut la alegerile din 26 mai aproape 27% din voturile românilor. La procentul de 26.97%, care înseamnă peste 2,4 milioane de voturi, liberalii şi-au adjudecat cel puţin 10 mandate de europarlamentari, dacă punem la calcul şi voturile care vor fi redistribuite de la cei care nu au trecut pragul electoral. Astfel, PNL îi va trimite în Parlamentul European pe Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi şi Marian-Jean Marinescu. La alegerile din 2014, liberalii au obţinut un scor modest de (15%), şi au trimis în Parlamentul European doar 6 oameni. „Mă bucur şi sunt mândru că pe 26 mai România a spus, printr-un vot covârşitor, stop corupţiei, iar ieşenii au contribuit masiv la moţiunea populară împotriva celei mai toxice guvernări! Votul din 26 mai este o bornă în istoria României, este un reper pentru trecut, prezent şi viitor într-o ţară cu o democraţie fragilă şi influenţabilă”, a spus Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

Dan Lungu: „Diaspora şi satul românesc sunt capabile de surprize şi mai mari”

Cei din Alianţa 2020 USR PLUS, surpriza de proporţii a acestui scrutin europarlamentar, îi vor trimite în Parlamentul European pe Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoş Tudorache, Nicolae Ştefănuţ, Vlad-Marius Botoş şi Ramona Strugariu. Primul sub linie şi aici este juristul USR Vlad Gheorghe, al nouălea pe lista Alianţei 2020. „O mobilizare exemplară şi un procent impresionant. Lucrurile sunt clare: oamenii sunt sătui de corupţie şi de confiscarea statului şi justiţiei de către personaje îndoielnice, certate cu legea. Lumea vrea schimbare. Ca o noutate, valul indignării din diaspora a ajuns, prin reţele de rudenie, şi în satele din Moldova, astfel încât PSD se află la un minim istoric. Diaspora şi satul românesc sunt capabile în viitorul apropiat de surprize şi mai mari. Analiştii bănuiau o spirală a tăcerii, dar iată că avem de-a face cu o spirală a indignării, responsabilităţii şi entuziasmului. Scorul obţinut de USR PLUS Iaşi înseamnă o responsabilitate uriaşă. Noi ne păstrăm atitudinea corectă şi continuăm extinderea filialelor în judeţ, pentru că ruralul este la fel de important pentru noi ca şi mediul urban. De asemenea, pregătim în continuare proiecte şi soluţii, precum şi resurse umane pentru a ocupa cu competenţă şi maturitate locuri de consilieri şi primari. Ne pregătim serios pentru alegerile locale de anul viitor”, a declarat Dan Lungu, senator USR de Iaşi.

Silviu Macovei: „Strategia pe care partidul a îmbrăţişat-o, falimentară”

În clasamentul voturilor obţinute la alegerile de duminică, liberalii sunt urmaţi de PSD şi USR PLUS, cu o distanţă foarte mică între ele, astfel că formaţiunea clasată pe locul doi este cel mai probabil să obţină 8 posturi de europarlamentar, la egalitate cu cea de pe locul trei. Europarlamentarii social-democraţi vor fi, cel mai probabil, Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru şi Dragoş Benea. Primul sub linie este fostul ministru al Afacerilor Europene Victor Negrescu, dar el va intra în Parlamentul European doar în eventualitatea retragerii cuiva deja ales. La alegerile din 2014, PSD a trimis în legislativul european nu mai puţin de 16 oameni, după ce obţinuse un scor istoric, de peste 37%. „Orice am spune, rezultatul PSD la aceste alegeri este unul dezastruos şi trebuie să ne asumăm acest lucru. Cred că strategia pe care partidul, de la centru, a îmbrăţişat-o s-a dovedit falimentară. Depărtarea de electoratul nostru, radicalizarea discursului contra Uniunii Europene şi strategia de comunicare agresivă sunt cauzele clare pentru acest eşec. Sunt alte generaţii de români acum, iar succesul economic şi salariile crescute nu mai sunt suficiente. Oamenii ne-au arătat că vor decenţă în discurs, apartenenţă la Uniunea Europeană, calm şi echilibru pe scena politică. De asta ne-au votat în 2016, iar conducerea actuală s-a depărtat de acest deziderat al românilor.
Pentru a supravieţui pe scena politică, PSD are nevoie să se întoarcă la social democraţia adevărată, moderată şi puternic argumentată ideologic. În caz contrar, PSD va pierde toate alegerile următoare. Vom pierde pe mâna noastră, cu toate atuurile guvernării, ale preşedinţiei Consiliului European, ale creşterii economice. Este nevoie de un suflu complet nou, să nu ne îmbătăm cu apă rece!
Pentru Iaşi este şi o veste foarte bună: medicul Tudor Ciuhodaru ne va reprezenta în Parlamentul European. Vom avea un europarlamentar ieşean, cu siguranţă! Am încredere că se va bate acolo pentru ca regiunea Nord Est şi judeţul nostru, în special, să capete vizibilitatea şi importanţa pe care o merită. Dar el nu poate fi singur acolo, are nevoie şi de un partid puternic, reîmprospătat”
, a spus Silviu Macovei, deputat PSD de Iaşi.

Varujan Vosganian: „Fruntea sus, capul pe umeri şi mergem înainte”

Partidul lui Dragnea a scăzut sub minimul istoric înregistrat la europarlamentarele din 2007, în timp ce ALDE e marele perdant, sub pragul electoral. „Am mai trecut prin asta. Îmi amintesc, în anul 2000, la alegerile parlamentare, când PSD a luat 45% şi PRM 25%. Iar Uniunea Forţelor de Dreapta, partidul pe care îl conduceam, aliat cu PNT-cd, nu a intrat în Parlament. Acum avem PNL, fără forţa PSD de odinioară, şi USR la fel de liber în exprimări precum PRM de odinioară. Aşadar, fruntea sus, capul pe umeri şi mergem înainte”, a precizat Varujan Vosganian, preşedintele ALDE Iaşi.

Alin Aivănoaei: „Speranţe pentru un viitor mai bun”

Celelalte formaţiuni care au trecut pragul electoral – PRO România, PMP şi UDMR, vor trimite la Bruxelles şi Strasbourg câte doi europarlamentari: PRO România – Mihai Tudose (prin retragerea lui Victor Ponta) şi Corina Creţu, PMP – Traian Băsescu şi Eugen Tomac, iar UDMR –Iuliu Winkler şi Lorant-Gyorgy Vincze.

Alin Aivănoaei, preşedintele organizaţiei municipale a PMP, i-a asigurat pe ieşeni, atât pe cei care au votat PMP, cât şi pe cei care au avut alte opţiuni de vot, „că îi respectă în aceeaşi măsură şi că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a promova şi susţine proiectele de dezvoltare necesare pentru zona Moldovei. „Ne unesc multe lucruri, dar cel mai important este faptul că, indiferent de preferinţele politice, avem cu toţii aceleaşi speranţe pentru un viitor mai bun. Dorim să vă răsplătim încrederea în noi, în echipa noastră şi în proiectele pe care le avem împreună. Votul dumneavoastră ne obligă să fim mai responsabili şi mult mai prezenţi în viaţa administrativă a Iaşului. Un mare mulţumesc transmit echipei de campanie, membrilor noştri de partid, voluntarilor, simpatizanţilor şi tuturor celor implicaţi, oameni care m-au sprijinit şi mi-au fost alături în toată această perioadă”, a afirmat Alin Aivănoaei, preşedintele organizaţiei municipale a PMP.

Mircea Manolache: „Nu te poţi bate nici cu sistemul, nici cu politicienii decât la alegeri”

În ceea ce îi priveşte pe Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu, care au participat la alegerile pentru Parlamentul European din partea UNPR, aceştia au eşuat în tentativa de a deveni europarlamentari. Partidul condus de Gabriel Oprea este în grupul partidelor care au obţinut în total 3,7% din totalul voturilor la alegerile de duminică, rezultat care nu permite UNPR să trimită vreun om la Bruxelles.

Mircea Manolache, preşedintele UNPR Iaşi, referindu-se la rezultatele Alianţei USR PLUS, care a obţinut cele mai multe voturi atât în municipiul Iaşi, cât şi în judeţ, a spus că: „nu se putea ca USR să obţină un asemenea scor, dacă nu exista nemulţumirea cetăţenilor faţă de PSD”. „Această sfidare faţă de justiţie, încălcând toate drepturile legale şi ilegale, au adus un număr de cetăţeni mare la vot. Era de aşteptat ca oamenii să-şi exprime nemulţumirea faţă de Guvern. Nu te poţi bate nici cu sistemul, nici cu politicienii decât la alegeri, când poţi să-ţi exprimi votul şi să îi sancţionezi dur pe cei care au greşit”, a declarat Manolache.

Gregoriana Tudoran: „Lupta noastră continuă!”

De remarcat şi scorul candidatului independent Gregoriana Tudoran (3,9% la nivelul judeţului, 5,6% în municipiu), care nu au fost suficiente voturi pentru a trece pragul electoral, dar au fost de ajuns „pentru a speria clasa politică nereformată, care încă mai speră să-i amăgească pe moldoveni”. „Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi susţinut şi credeţi în puterea noastră de a forţa autorităţile să realizeze proiectele autostrăzilor în Moldova şi nu numai. Cele aproximativ 100.000 de voturi ale voastre pentru candidatul independent Gregoriana Tudoran înseamnă enorm pentru noi toţi şi este cel mai important semnal pe care îl dăm acum partidelor politice care au batjocorit întotdeauna Moldova. Nu au fost suficiente voturi pentru a trece pragul electoral, dar sunt de ajuns pentru a speria clasa politică nereformată, care încă mai speră să-i amăgească pe moldoveni şi nu numai. Fiecare vot acordat Gregorianei Tudoran este, fără dubii, unul câştigat cu demnitate de toţi alegătorii, care au înţeles că România nu se poate dezvolta fără infrastructura promisă de absolut toate partidele care au împărţit promisiuni deşarte în fiecare campanie electorală. Aşadar, un candidat independent, venit din rândul oamenilor simpli, care reprezintă cu adevărat societatea civilă care urmăreşte proiecte concrete, poate fi o mare surpriză nedorită de către politicieni. Este adevărat, timpul scurt şi lipsa unui buget de partid în campania electorală (care nu a făcut posibilă expunerea suficientă în mass-media, pentru prezentarea întregii oferte electorale în faţa alegătorilor, asemenea partidelor politice), au contat ieri, la vot. Dar susţinerea a peste 100.000 de români care au votat şi a altor zeci de mii care nu au putut să-şi exercite acest drept constituţional, trebuie să-i pună în mod serios pe gânduri pe actorii politici din România. Suntem convinşi că rezultatul alegerilor a fost influenţat într-o măsură importantă şi de munca societăţii civile din Moldova din ultimii doi ani, care a introdus pe agenda naţională problemele grave ale regiunii noastre şi ale întregii ţări: infrastructura rutieră! Lupta noastră continuă! Nu vom renunţa până ce politicienii nu fac ceea ce trebuia de prea mulţi ani: autostrăzile A8 şi A7”, a spus Gregoriana Tudoran.

George Simion: „Curentul predominant a fost altul!”

Candidatul independent George Simion a reuşit să aibă mai multe procente decât PSD la votul din diaspora, adunând aproximativ 120.000 de voturi. Sunt voturi importante care reprezintă aproximativ 1,27% din opţiunile de vot ale românilor, însă nu au fost suficiente pentru a-i asigura acestuia accesul în Parlamentul European.
„Am obţinut aproximativ 120 mii voturi după malaxorul secţiilor de votare, rezultat final: locul 9 pe intern şi 4 pe românii din afara graniţelor. E rezultatul pentru un singur om care are acum, oficial, 120.000 de oameni care i-au acordat încrederea. Din păcate, insuficient pentru un mandat de europarlamentar. Acesta este şi numărul de voturi la care ne şi aşteptam să le primim sigur. Curentul predominant a fost altul! Aşa cum am promis, nu abandonez”, a spus George Simion. Florentina SANDU

Rezultatele finale ale votului la nivelul judeţului Iaşi

Total voturi valabil exprimate – 328.367, în 746 secţii votare

1. USR – 88.190 voturi (26.8%)

2. PNL 83.947 voturi (25.5%)

3. PSD - 67.243 voturi (20.4%)

4. PRO România - 21.508 voturi (6.5%)

5. PMP - 19.362 voturi (5.89%)

6. Gregoriana Tudoran - 13.008 voturi (3.96%)

7. ALDE - 11.117 voturi (3.38%)

8. George Simion - 5.827 voturi (1.77%)

9. Peter Costea - 4.037 voturi (1.22%)

10. UNPR - 3.435 voturi (1.04%)

11. PRODEMO - 3.185 voturi (0.96%)

12. UDMR - 2.033 voturi (0.61%)

13. PRU - 1.869 voturi (0.56%)

14. PSR - 1.664 voturi(0.50%)

15. PSDI - 1.150 voturi (0.35%)

16. BUN - 792 voturi (0.24%)

Rezultate finale alegeri europarlamentare în municipiul Iaşi

1. USR - 60.332 voturi (37,23%)

2. PNL - 30.134 voturi (18,59%)

3. PSD - 24.284 voturi (14,98%)

4. PRO România – 10.953 voturi (6,76%)

5. PMP - 10.038 voturi (6,19%)

6. Gregoriana Tudoran – 9.082 voturi (5,6%)

7. ALDE – 4.962 voturi (3,06%)

8. George Simion – 3.760 (2,32%)

9. Peter Costea – 2.337 voturi (1,44%)

10. PRO DEMO – 1.850 voturi (1,14)

11. UNPR – 1.377 voturi (0,84%)

12. UDMR - 536 voturi (0,33%)

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
USR publică LISTA NEAGRĂ: oamenii lui Dragnea, cooptați rapid de PNL
25/05/2020 10:31

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că liberalii, de cand au preluat puterea, au preluat si oamenii care votau proiectele controversate din perioada lui Liviu Dragnea. Năsui face o analiză in urma căreia ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...

Ce înseamnă starea de alertă: cine sunt oficialii care vor lua deciziile în România/ VIDEO
10/05/2020 16:29

 În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, ...

TOT ce trebuie să știți: ce ÎNSEAMNĂ starea de alertă care va fi declarată din 15 mai
05/05/2020 04:18

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 4 mai 2020, că după 15 mai se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă. Ce inseamnă starea de alertă la care va trece Romania din 15 mai aflati mai ...

Senatorul  USR Dan Lungu: Elevii din satele Moldovei  sunt astăzi victimele sistemului de învățământ românesc
30/04/2020 14:01

 COMUNICAT DE PRESĂ Dan Lungu: Elevii din satele Moldovei sunt astăzi victimele sistemului de invătămant romanesc   Adaptarea scolilor din mediul rural la noile metode de predare trebuie să ...