default

Dimensiune font:

Ambuteiaj la birourile electorale din teritoriu

| 27-10-2016 06:00

Partidele politice au luat cu asalt birourile electorale judeţene pentru a-şi depune dosarele de candidaturi aferente scrutinului programat pentru data de 11 decembrie. Reamintim că astăzi este ultima zi în care doritorii de putere se pot manifesta prin depunerea candidaturilor

Procesul de finalizarea a listelor şi depunerea dosarelor de candidatură îi pune pe jar pe politicieni, care se îngrămădesc la uşile birourilor electorale judeţene, pentru a intra, cu acte în regulă în bătălia electorală pentru alegerile parlamentare programate pentru data de 11 decembrie. Aşa se face că pemepiştii validaţi pentru a se întrece în cursa electorală au fost primii care şi-au luat dosarele cu semnături în mână şi s-au prezentat ieri, 26 octombrie, la BEJ, însoţiţi de alaiul adepţilor lui Băsescu. „Am depus liste formate numai din ieşeni, din oameni care nu au dosare penale. Proiectul nostru este dublu: în primul rând să facem legi corecte şi să ne facem treaba cum trebuie şi, în egală măsură, să sprijinim proiectele Iaşului, într-un parteneriat pe care ni-l dorim cu autorităţile locale, vorbind aici despre CJ şi Primăria municipiului Iaşi”, a declarat deputatul Pentru Movilă, cel care îşi propune să-şi prelungească mandatul cu încă patru ani, în Casa Poporului. Aşa cum se poartă în prag de alegeri, băsistul a ţinut să arunce o săgeată înspre contracandidaţii din celelalte partide, reproşându-le că pe listele acestora apar nume străine, ce nu au tangenţe cu Iaşul. „Sancţionăm public faptul că, într-adevăr se văd efectele votul pe liste, care a adus în prim-plan aceeaşi practică pe care noi, ieşenii, am criticat-o, spunând că nu este în regulă ca listele partidelor mari (PSD şi PNL-n.r.) să apară tot soiul de repartizaţi de la centru, care nu ştiau nici măcar care sunt vecinii judeţului Iaşi, care sunt comunele şi proiectele judeţului. Noi respectăm oamenii inclusiv prin faptul că avem o listă formată numai din ieşeni”, a conchis Movilă, făcânD referire la Nicolae Bănicioiu, care apare pe lista pesediştilor, şi la Iuliana Scântei, cea care deschide lista dreptei ieşene la Senat.
În ceea ce-i priveşte pe adepţii lui Băsescu, aceştia deschid lista pentru deputăţie cu Movilă, continuând cu medicul Camelia Bogdănici şi cu inginerul Violeta Găburici. Pentru Senat, primul care intră în schema politică este Mircea Manolache, acesta fiind urmat de Constantin Iordache.
Şi fostul edil suspendat al Iaşului şi-a depus candidatura pentru a prinde un loc la Camera Deputaţilor, acesta fiind cap de listă pentru PRU. „Ţinta nostră este de 12 procente şi sper ca în zilele următoare să putem face o structură funcţională pentru această campanie, un program care să ajungă la fiecare ieşean în parte. Nu putem face pronosticuri în ceea ce priveşte numărul de mandate, însă este important faptul că vom fi partid parlamentar”, a declarat Gheorghe Nichita. Pe lista PRU pentru deputaţi e mai regăseşte Sebastian Tătaru, în timp ce primele două locuri pentru Senat sunt ocupate de Andrei Piticaş şi Doru Alexandru.
S-au prezentat la BEJ şi reprezentanţii ALDE Iaşi care merg cu Vasile Şalaru la senatori şi Varujan Vosganian cap de listă la deputaţi, acesta fiind urmat de Ciprian Roşca.

Citeşte şi Lista roşie a Moldovei


Îmbulzeala s-a extins
Liberalii botoşăneni s-au prezentat şi ei la BPJ pentru a-şi depune candidaturile. Astfel, la Camera Deputaţilor lista este deschisă de Cristian Achiţei, Cristian Roman, Verginel Gireadă, Mirela Saucă, Gabriel Alecsandru, Eduardt Cozminschi, Maricel Maxim şi Radu Lebădă, în timp ce pentru Senat au fost nominalizaţi Costel Şoptică, Viorel Grigoraş, Cătălina Lupaşcu, Cătălin Rotundu şi Sorin Cornilă. „Avem o echipă cu foarte multă experienţă. Salut faptul că s-a revenit la votul pe listă şi atunci orice posibilitate de vacantare a unui post de parlamentar oricând îşi poate găsi un înlocuitor de pe listă pentru că am avut foarte multe speţe cu vacantări în multe circumscripţii din ţară şi nu s-au mai făcut alegeri”, a declarat Cătălin Flutur, preşedintele PNL Botoşani, precizând că ţinta PNL este de a scoate trei posturi de deputaţi şi unul de senator.
Şi pesediştii botoşăneni şi-au depus candidaturile, precizând că vor să scoată cel mai bun scor din ultimii 16 ani. „Ne propunem ca scor electoral un număr de doi senatori şi patru deputaţi şi cu siguranţă va fi îndeplinit pentru că PSD promovează şi de această dată oameni tineri, valoroşi, oameni competenţi. Mai mult decât atât, această echipă de parlamentari va avea misiunea să susţină viitorul Guvern, Guvern PSD, un Guvern care de asemenea va avea misiunea să ridice clasa de mijloc”, a declarat Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani şi candidat pentru Senat, acesta fiind urmată de Lucian Trufin, Albert Tănase, Cătălin Olaru şi Cristian Nistor.
Pentru Camera Deputaţilor, PSD Botoşani propune o listă deschisă de medicul Tamara Ciofu, urmată în ordine de Mihaela Huncă, Marius Budăi, Răzvan Rotaru, Costel Lupaşcu, Cristina Anton, Sorin Dănilă şi Dan Deleanu.
Candidaturi s-au depus în toată Regiunea de Nord-Est, având în vedere că astăzi este ultima zi când mai pot fi depuse dosarele pentru cursa electorală din acestă iarnă, fiecare dintre candidaţi intrând în acestă bătălie politică pentru a prinde un fotoliu cald în noul parlament. Anca BURNICHE, Alina CALINIUC

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A., SUCURSALA REGIONALĂ C.F. IAŞI DIVIZIA COMERCIALĂ, sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090, organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 31 octombrie 2019, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (59 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: Bacău, Bârlad, Bicaz, Botoșani, Buhăieşti, Cîmpulung Moldovenesc, Cîmpulung Est, Dornești, Gura Humorului oraș, Hălăucești, Iaşi (Iaşi, Iaşi Nord), Lespezi-Dolhasca, Nicolina, Orbeni, Pașcani, Piatra Neamţ, Podu Iloaiei, Rădăuţi, Roman, Sîrca, Socola (Socola triaj, Socola mărfuri), Suceava (Suceava, Suceava Nord), TÎrgu Frumos, Tîrgu Neamț, Vaslui, Vatra Dornei (Vatra Dornei și Vatra Dornei Băi) și Verești. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până vineri, 25 octombrie 2019, ora 12.00, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia Comercială, Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam.123, tel. 0232/215600, centrala - int.123 149 sau 123 802.
PSD s-a baricadat în „Pactul pentru bunăstare”
15/10/2019 00:00

  * liderii partidelor parlamentare au fost convocaţi, din nou, de preşedintele Klaus Iohannis pentru o nouă rundă de negocieri in vederea desemnării unui prim-ministru care să formeze guvernul şi ...

Se pregătește CUTREMURUL în politică: Rise Project anunță dezvăluiri cu subiectul 'adevărul despre Dan Barna'
14/10/2019 22:21

 Rise Project, unul dintre site-urile de investigatii cu mare trecere in randul romanilor cu optiuni politice de dreptat, a difuzat, luni seara, pe contul de Facebook, o poză cu Dan Barna, insotită de me ...

Iaşul, invadat de prezidenţiabili!
14/10/2019 10:40

  * a inceput campania electorală * trei dintre candidaţii la preşedinţie vin zilele acestea la Iaşi * Theodor Paleologu (PMP) este astăzi prezent in oraş, iar duminică, 20 octombrie, vor ajunge K ...

Schimbare RADICALĂ în SRI, după 30 de ani
14/10/2019 08:31

Serviciul Roman de Informatii a luat decizia de a se reorganiza, după 30 de ani. Astfel, se desfiintează serviciile judetene si se trece la o regionalizare a filialelor SRI.   În locul unită ...

Partidele politice primesc subvenţii de 20 de ori mai mari decât în 2015!
14/10/2019 00:00

* in această lună, statul a virat in conturile a 5 partide parlamentare 4,4 milioane euro, dintr-un total de peste 53 milioane de euro! * anul trecut, partidele au primit atat de mulţi bani incat au raportat ...

Se pregăteşte formula liberală
12/10/2019 07:58

  * potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, marţi, cel tarziu, va fi nominalizat un prim-ministru * „După consultările de astăzi, ne indreptăm cel mai probabil spre formula unui guvern PNL sau ...

Cosette Chichirău va candida la funcţia de primar al Iaşului
12/10/2019 00:00

  Deputatul ieşean Cosette Chichirău a fost desemnată joi, 10 octombrie, drept candidat USR la alegerile locale pentru Primăria Iaşi, din 2020. Votul intern pentru alegerea candidatului a inceput inc ...

Concediaţi!
11/10/2019 00:00

  * Guvernul PSD a fost demis * Parlamentul a aprobat, ieri, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, cu 238 de voturi „pentru” * pană cand preşedintele Klaus Iohannis va convoca consultări ...

Ziua cea mare a moţiunii
10/10/2019 00:35

* moţiunea de cenzură Ca să reconstruim Romania, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă! a fost citită joia trecută in plenul Parlamentului, votul fiind programat pentru astăzi, la ora 10 * număru ...

Chirica, sprijinit de mai bine de o treime dintre ieșeni!
09/10/2019 09:12

Un sondaj de opinie realizat de cotidianul Evenimentul Regional al Moldovei la inceputul acestei luni relevă faptul că Mihai Chirica, primarul in functie al municipiului Iasi, ar castiga detasat un nou mandat ...