Aruncă-l pe Goe din tren!

17_11zon

Dimensiune font:

| 22-09-2023 12:13

Fostul repetent a îmbătrânit urăt: cu fața schimonosită de ură, bate isteric din picior și terorizează călătorii... O amenință inclusiv pe Mamițica.

Polonia și Ucraina, marile aliate de până ieri, se află în război total: al declarațiilor, diplomatic, economic...

Era o chestiune de ore până când războiul să se extindă și în plan militar.

Pasul a fost făcut rapid.

Miercuri seara, într-o apariție la televiziunea poloneză Polsat, premierul Matteusz Morawiecki a anunțat că țara sa nu mai trimite arme Ucrainei, pentru că trebuie să se înarmeze mai întâi pe sine.

„Nu mai transferăm arme Ucrainei, pentru că acum înarmăm Polonia cu arme mai moderne. Dacă nu vrei să fii în defensivă, trebuie să te aperi singur.”

Premierul de la Varșovia a ținut totuși să dea asigurări că măsura nu pune în pericol securitatea Ucrainei (!).

Explicația bâlbâită a lui Morawiecki –în răspăr cu tot ce a declarat în ultimele 18 luni - nu a păcălit pe nimeni.

Gestul Poloniei de a nu mai trimite arme „surorii” sale, Ucraina, reprezintă încă o escaladare abruptă a conflictului dintre ele.

Tăbălăul suroricid a pornit de la refuzul de a mai importa cereale ucrainene.

Kievul a reacționat furibund, amenințând că dă în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia la Organizația Mondială a Comerțului.

De asemenea, a răspuns cu sancțiuni comerciale, interzicând importul de legume și fructe din Polonia.

În discursul său de la tribuna Adunării Generale a ONU, președintele Zelenski nu a ezitat să arunce cu murături din borcanele anti-dronă în capul fostelor aliate.

După ce, timp de un an și jumătate, de la începutul războiului, acestea s-au făcut preș la picioarele Ucrainei, sacrificându-și propriile interese și popoare, liderul de la Kiev le-a acuzat acum de ipocrizie și de teatru politic:

„Este alarmant să vedem cum unii din Europa mimează solidaritatea într-un teatru politic, transformând cerealele într-o melodramă.”

Mai mult, în mod aiuritor, Zelenski și-a acuzat aliații de... „Putinism”.

Ucraineanul a zis:

„Par să își joace propriul lor rol, însă, în realitate, ele contribuie la pregătirea terenului pentru un actor moscovit.”

Pe polonezi (mai ales pentru liderul de facto al țării, Jaroslaw Kaczynski, al cărui frate geamăn a murit într-un accident suspect de avion în Rusia), decât să-i faci filo-ruși, mai bine îi înjuri de mamă.

Ambasadorul Ucrainei a fost convocat de urgență la Ministerul de Externe al Poloniei și avertizat că vor urma represalii.

La câteva ore după discursul de la New York al lui Zelenski, premierul Morawiecki a făcut o declarație tăioasă la televiziunea poloneză:

„Avertizez autoritățile ucrainene: dacă escaladează conflictul în acest mod, vom interzice noi produse la import în Polonia. Autoritățile ucrainene nu înțeleg gradul în care agricultura poloneză a fost destabilizată. Îi protejăm pe fermierii polonezi.”

A urmat apoi faimoasa deja declarație a președintelui polonez Andrzej Duda, în care a comparat Ucraina cu un înecat care își trage în adâncuri salvatorii.

Relațiile dintre Polonia și Ucraina au ajuns atât de proaste într-un timp atât de scurt, încât întâlnirea dintre Duda și Zelenski, programată să aibă loc la New York, a fost anulată.

Evident că Washingtonul - care nu poate tolera breșe în alianța anti-Rusia - va interveni de urgență pentru a opri escaladarea.

În ultimele ore, Kievul a pus puțină surdină declarațiilor oțărâte.

Însă Răul a fost produs. În blocul occidental al aliaților Ucrainei, fisura a apărut exact în punctul său de maximă rezistență: veriga Varșovia-Kiev.

Oricând s-ar strădui Washingtonul să o stopeze și să o remaieze, ruptura a fost făcută. Inevitabil, ea se va lăbărța.

Începând cu polonezii, Aliații au văzut fața adevărată a „fratelui” Zelenski: un Goe îmbătrânit în rele, schimonosit de ură și isteric, gata să o omoare la propriu pe Mamițica pentru capriciile sale.

Și să dea foc la lume, dacă nu îl oprește de urgență cineva.

De mai multă vreme, se vorbește despreDebarcarea lui Zelenski.

Acum, semnalul de alarmă a fost tras.

Operațiunea „Aruncă-l pe Goe din tren”pare iminentă!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Mesajul lui Antony Blinken de Ziua Națională: SUA și România sunt „aliaţi, parteneri şi prieteni”
01/12/2023 18:58

Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis un mesaj de felicitări Romaniei de Ziua Naţională, la implinirea a 105 de ani de la Marea Unire. „Leadership-ul Romaniei in cadrul NATO intăreşte se ...

Karl Nehammer a uimit toată România! Ce a făcut cancelarul Austriei
01/12/2023 16:53

O corespondentă intre cancelarul austriac Karl Nehammer si premierul Marcel Ciolacu pare să aibă efecte favorabile in ceea ce priveste relatiile dintre cele două tări. Nehammer l-a felicitat pe Ciolacu de ...

Foștii miniștri Ilan Laufer și Liviu Pop și-au unit partidele - Vor candida alături de AUR
01/12/2023 16:15

Partidul Alianta pentru Patrie, condus de Liviu Marian Pop, fostul ministru al educatiei, si partidul Forta Identitătii Nationale, condus de Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, au fuzionat in ...

Mesajul marilor puteri pentru România, de Ziua Națională: Qatar vrea să facă investiții neașteptate
01/12/2023 16:07

Ambasadori acreditaţi la Bucureşti au transmis, vineri, mesaje de Ziua Naţională a Romaniei. Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, a transmis că este impresionat de amabilitatea şi ospitali ...

Peste 30.000 membri AUR la Alba Iulia. Armata lui Simion pregătită de luptă
01/12/2023 15:35

Romania se trezeste, peste 30.000 de romani din toate colturile tării au participat de 1 decembrie la Marsul Unirii organizat de AUR si George Simion la Alba Iulia. Alianta pentru Unirea Romanilor a invadat A ...

Judecătoarea Dana Gîrbovan, lecție dureroasă de istorie de Ziua Națională: 'Învățați să vedeți singuri semnele minciunii, ale manipulării'
01/12/2023 15:31

Judecătoarea Dana Girbovan, presedintele Curtii de Apel Cluj, transmite un mesaj despre semnificatia Zilei Nationale a Romaniei - Marea Unire si evenimentele istorice prin care făuritorii ei au ajuns să fie ...

Predoiu calcă pedala Schengen: Argumentul dur pentru urechile lui Nehammer
01/12/2023 15:22

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la Reuniunea la nivel inalt privind Parteneriatele pentru Talente, care reprezintă unul dintre aspectele cheie ale dimensiunii externe a Pactului p ...

Premierul bulgar dă speranțe și României pentru Schengen: 'La sfârşitul anului, ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv'
01/12/2023 15:15

Prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, participă la controlul parlamentar care se desfăşoară in Adunarea Naţională de la Sofia. Şeful executivului bulgar a răspuns intrebărilor adresate de parlament ...

Klaus Iohannis, la recepția de Ziua Națională: 'România este o ţară sigură şi cetăţenii săi nu au motive să se teamă'
01/12/2023 15:10

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că la 105 ani de la Marea Unire este important să reflectăm asupra reuşitelor şi a progreselor realizate. "Dragi romani, 1 Decembrie este sărbătoarea c ...

Klaus Iohannis le arată pisica alegătorilor și lui Ciolacu: Anul 2024 va fi hotărâtor. E nevoie de accelerarea reformelor
01/12/2023 15:03

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că in Romania mai sunt multe lucruri de făcut, iar schimbările amanate atat de mult timp trebuie să continue intr-un ritm mai alert. "Suntem cu toţii con ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei