1autostrada

Dimensiune font:

Autostrada Unirii, scoasă din buget!

| 04-02-2019 00:00

Prezentarea proiectului de buget pentru anul în curs a tulburat şi mai tare apele în societatea românească, principalele motive fiind legate de subţirimea fondurilor destinate investiţiilor. Nu e de mirare că, lipsind cu desăvârşire din draftul bugetului de stat, Autostrada Iaşi – Târgu Mureş a pus chiar paie pe focul coaliţiei de guvernare, existând deja voci din interiorul PSD, principalul partid care asigură permanenţa la putere, că nu vor vota un asemenea proiect.

Mugurel Laicu, directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a declarat că isteria generală iscată de aşa-zisa lipsă a precizărilor privind Autostrada Iaşi - Târgu Mureş (A8) în proiectul de buget pe 2019 este „o isterie nejustificată, câtă vreme vorbim despre un proiect abia aflat în dezbatere publică şi care poate fi supus în continuare corecţiilor bugetare şi amendării în Parlament” şi îi acuză pe reprezentanţii asociaţiilor civice pentru infrastructura Moldovei că autostrada A8 tinde să se transforme într-un simplu vehicul electoral pentru aceştia. Nu pot accepta ipocrizia şi nici criticile nefondate din partea unora care nu au făcut nimic concret pentru Iaşi, mai ales a unora care s-au aflat la guvernare atâţia ani, iar acum o fac pe-a lupii moralişti. Revenind însă la domnul Urtoi, cred că prin atitudinea dânsului nu face decât să saboteze proiectele Moldovei, iar după asta îi acuză pe alţii de trădare prin presă”, a spus Mugurel Laicu. Acesta îl acuză pe liderul asociaţiei civice Împreună pentru A8 că „se foloseşte de moldoveni doar ca să îşi facă imagine”, precizând că nu s-ar mira la o eventuală candidatură a acestuia pe listele unui partid.

Replica lui Cătălin Urtoi nu a întârziat să apară, acesta infirmând apartenenţa sa la vreun partid. Dacă îşi doreau atât de mult acest proiect nu trebuia aşteptat sfârşitul anului 2018. Se putea cere finanţare din 2014 pentru proiect, de când a început derularea programului POIM 2014-2020, sau puteau cere finanţare după ce s-a aprobat HG 666/2016. Eu aş întreba ce a făcut acest om de când este director la DRDP Iaşi pentru A8? Sau de când este vicepreşedinte PSD. Ei au aşteptat sfârşitul anului şi acum spun că nu cunoaştem noi procedurile. Am mai spus şi o repet: nu sunt nici în USR, nici în PNL, nici într-un alt partid, nu îmi doresc să candidez nici la europarlamentare, însă îmi doresc să susţin oamenii competenţi pentru europarlamentare”, a declarat Cătălin Urtoi.

Şeful DRDP „vopseşte” realitatea

Mugurel Laicu a precizat că este prioritar pentru ieşeni să se respecte cronologic datele din fişa de proiect pentru A8. „Până una, alta, pentru Autostrada A8, Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş avem promisiunea prinderii în buget a unor credite în valoare de 9 milioane lei şi credite de angajament în valoare de 37 milioane de lei. Ceea ce este prioritar pentru noi, ca ieşeni, este să respectăm cronologic datele din fişa de proiect pentru completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, împărţită în două tronsoane: Târgu Mureş - Ditrău şi Ditrău - Târgu Neamţ. Valoarea estimată a contractului este de 29,9 milioane lei fără TVA, cu o finanţare asigurată în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetara a UE 2014-2020. Potrivit calendarului, după lansarea procedurilor de licitaţie, în mai 2019 ar trebui să avem deschiderea ofertelor, cu desemnarea ofertantului câştigător în septembrie, urmând ca implementarea proiectului să fie finalizată în martie 2021”, a precizat Laicu.
Potrivit acestuia, pe 7 decembrie 2018 a fost depusă cererea de finanţare nerambursabilă prin POIM (Programul Operaţional pentru Infrastructura Mare) 2014-2020, iar pe 12 decembrie a avut loc avizarea Programului Anual de Achiziţii Publice (P.A.A.P.), aferent sursei 10 (Proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014 - 2020, POIM. „Restul sunt supoziţii şi dezbateri cu iz electoral, care nu au nicio acoperire în realitate până la trecerea proiectului de buget prin Parlament. Iar pentru cei care se bat acum cu pumnul în piept pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş, au acum posibilitatea să-şi arate forţa în Parlament, prin amendamentele depuse”, spune Laicu.

Autostrada Iaşi - Târgu Mureş ar trebui să aibă filă distinctă de investiţie în buget”

Petru Movilă, deputat PMP de Iaşi a declarat că dezbaterea proiectului bugetului de stat pe 2019 nu trebuie transformată într-o competiţie oratorică şi electorală. Acesta a precizat că se aştepta ca în proiectul de buget pentru acest an să nu fie incluse sumele necesare pentru demararea investiţiilor importante pentru judeţul Iaşi. Deputatul a declarat că va depune amendamente pentru toate proiectele importante pentru Iaşi, unul dintre acestea vizând legea Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş care, potrivit acestuia, ca proiect de investiţii, ar trebui să aibă filă distinctă de investiţie în bugetul de stat. „Este un proiect de miliarde de euro, contează şi este foarte important acest aspect. Totodată, dacă parlamentarii PSD de Iaşi vor face ceea ce au spus că vor face, şi anume că nu vor vota bugetul dacă Iaşul nu va primi suficienţi bani pentru proiectele pe care le are în derulare, va conta”, a declarat Petru Movilă. Acesta afirmă că Legea pentru realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş nu este luată în calcul de Guvernul României pentru că, în proiectul de buget, la marile investiţii pe care le are Ministerul Transporturilor, această autostradă are zero lei. „Este un lucru foarte grav, argumentat de faptul că legea pe care am iniţiat-o privind obligarea Guvernului României de a construi Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş are o prevedere foarte clară: de la 30 zile de la publicarea acestei legi, Guvernul este obligat să facă toate demersurile necesare pentru ca această lege să intre efectiv în a-şi realiza scopul. Al doilea lucru grav este faptul că cei care guvernează astăzi, PSD-ALDE, au promis în toate discursurilor lor publice că acest proiect este unul prioritar, ori se vede azi că nu este aşa. Mă aştept să nu fie promulgat dacă nu respectă o lege de stat”, a spus Movilă.

Supărare printre parlamentarii ieşeni ai PSD

Pe de altă parte, senatorul PSD de Iaşi, Vasile Toma a declarat că războiul politic care se duce astăzi pe seama bugetului de stat pe 2019, între toate părţile implicate, este pentru a demonstra că Iaşul şi ieşenii din întreg judeţul merită „să se bată politic pentru proiectele de dezvoltare ale regiunii”. „Judeţul Iaşi, cu aproape un milion de locuitori (peste 950.000 în acest moment şi în creştere datorită atractivităţii ca pol de creştere în regiune) este de departe cel mai mare judeţ din România. Bugetul de stat pe 2019 trebuie să reflecte această importanţă şi să asigure realizarea obiectivelor de dezvoltare prin alocări bugetare, în primul rând, pentru Autostrada Iaşi - Paşcani - Târgu Neamţ - Târgu Mureş (A8), Şoseaua de centură, Spitalul Regional, Sala Polivalentă", spune senatorul.
Potrivit acestuia, Pentru Autostrada A8 este necesară suma estimată de CNAIR la 37 milioane lei (credite bugetare si credite de angajament) pentru Completarea Studiilor de Fezabilitate (SF) - Târgu Neamţ - Târgu Mureş). „
De asemenea, sunt necesare credite de angajament care să se transforme, pe parcursul anului, în funcţie de etapele parcurse, în credite bugetare, pentru finalizarea documentaţiilor şi începerea lucrărilor, în anul 2019, la tronsonul Iaşi – Paşcani - Târgu Neamţ (DN2) pentru realizare SF şi Proiect tehnic la secţiunea Ungheni - Iaşi şi la Podul de la Ungheni. Numai cu aceste proiecte, forma finala a Bugetului 2019 poate fi luată în considerare pentru vot pozitiv”, a precizat senatorul Vasile Toma.

Şi deputatul PSD Silviu Macovei a declarat că va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. „Am văzut alocările bugetare şi, deocamdată, în acest context, vreau să fac doar câteva precizări: acesta este doar proiectul de buget propus spre dezbatere publică. El va fi dezbătut şi vor putea fi depuse amendamente, iar eu voi fi unul dintre aceia care va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. Cu siguranţă toţi parlamentarii din toată regiunea de Nord-Est vor vota acest amendament, căci autostrada A8 este vitală pentru milioane de români”, a menţionat deputatul PSD, precizând că a asistat personal la discuţiile cu conducerea partidului, şi au fost asiguraţi „ferm” că vor fi fonduri în acest an pentru autostrada Iaşi -Târgu Mureş. „Nu vreau să mă antepronunţ cu privire la votul meu pentru întregul buget, însă îl voi vota doar cu fondurile prevăzute expres pentru A8”, a declarat Silviu Macovei.

Florentina SANDU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. Remat S.A. Iaşi, cu sediul în mun. Iaşi, str. Aurel Vlaicu, nr. 88, jud. Iaşi, nr. de înreg. O.R.C. J22/286/1991, C.U.I. RO1977144, S.C. Nefero-Com S.R.L. Iasi, cu sediul social în mun. Iaşi, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iaşi, CUI 14413970, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/430/2003, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în data de 07.03.2019, ora 12.00, a următoarelor active: Nr. activ - Descriere comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ nr. 33-3 - Proprietate imobiliară - Fost centru colectare Remat (punct de lucru Suceava) cu teren în suprafaţă totală de 30.122 mp, construcţii în suprafaţă de 2.300,24 mp. şi platformă betonată, situat în mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 31A, jud. Suceava zona industrială, vizavi de Piaţa Agroalimentară şi în apropierea unora dintre cele mai importante lanţuri de magazine– Carrefour, Leroy Merlin, Dedeman, fiind pretabil la activităţi de producţie, depozitare, industriale, logistice, utilităţi. Proprietatea este formată din: Activ 33 aparţinând Remat S.A. - în următoarea componenţă: Teren intravilan construit la locul numit "După Gară", în mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 31A, jud. Suceava, St teren-23.168 m.p., St construită-794,53 m.p., regim de înălţime: P, P+1, cu echipamente, linie CF industrială, platformă betonată (100%), împrejmuit, învecinat cu S.C. Muha S.R.L., zona CFR-S.C. Mobstrat S.A., propr. particulare, deschidere la Calea Unirii aprox. 200 m.l.; Identif. imobil: suprafaţă de 20.668 m.p., nr. cds. 1629/1 al C.F. nr. 826/Burdujeni (nr. C.F. nou 36481/mun. Suceava); suprafaţă de 700 m.p., nr. cds. 4950 al C.F. 37146 (provenită din conversia de pe hârtie a C.F. nr. 5758 Burdujeni); suprafaţa de 600 m.p., nr. cds. 4706/1 al C.F. 37367 (provenită din conversia de pe hârtie a C.F. nr. 5987 Burdujeni) a localităţii Suceava; suprafaţă de 1.200 m.p., nr. cds. 334 al C.F. 37375 (provenită din conversia de pe hârtie a C.F. nr. 559 Burdujeni) a localităţii Suceava; şi Activ 3 aparţinând Nefero-Com S.R.L. în următoarea componenţă - Teren intravilan, St. 6.954 mp şi Clădiri industriale, St. construită 1.505,71 mp, amplasate în mun. Suceava, Calea Unirii, nr. 31 A, jud. Suceava (Zona industrială "Valea Sucevei", în spatele MES, vis-a-vis de Piaţa Angro), dispune de utilităţi, proprietatea este învecinată la NE – drum acces, SE – proprietate particulară, accesul se face pe Calea Unirii, pretabilă pentru activităţi industriale, compusă din: C1 – Hală Atelier St. utilă 1.428,71 mp, parter, 10 încăperi; C2 – Centrală Termică, St. utilă 77 mp; Platformă betonată, St. 5.449 mp. (CF. ned. nr. 5776/Suceava, nr. cad. 1629/2) - 7.814.200,00 lei - 2.950.770,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 06.03.2019 ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, c.p. 700221, jud. Iaşi, pe data de 07.03.2019, ora 12.00 şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei şi ale regulamentului de vânzare aprobat de Adunarea Creditorilor. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 06.03.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel. 0232/243864, 0758049904, 0751083082, fax: 0232/212231 email: vanzari@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ privind organizarea licitaţiei deschise în vederea atribuirii în folosinţă a PARCELELOR disponibile în perimetrul Parcului Industrial Miroslava. În conformitate cu legislaţia în vigoare şi în baza hotărârii Consiliului Local al comunei Miroslava, anexa 1 la HCL nr. 15 din 28.01.2016 privind aprobarea încheierii contractului de administrare al Parcului Industrial Miroslava între Comuna Miroslava şi SC Miroslava Industrial Parc SRL. SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL (societatea administrator a Parcului Industrial), cu sediul în judeţul Iaşi, comuna Miroslava, str. C. Langa, nr. 93, organizează în data de 01.03.2019, ora 11.00, licitaţie publică deschisă cu strigare în vederea atribuirii în folosinţă a mai multor parcele de teren cu următoarele suprafeţe: 2000mp, 19.331mp, 5051mp, 8537mp, 5000mp, 2000mp, 2700mp. Terenul este localizat în comuna Miroslava, sat Brătuleni, T14, şi face parte din Parcul Industrial Miroslava. Destinaţia parcelelor o reprezintă construcţia de hale/clădiri pentru activităţi de producţie şi/sau servicii. Durata maximă a contractului de folosinţă a parcelelor este de maxim 49 de ani de la data semnării contractului. Redevenţa minimă de pornire este de 0,9 euro/mp/an, preţ cu TVA inclus. Garanţia de participare la licitaţie este de 10.000 lei şi se depune/transferă în contul nr. RO03BRDE240SV10705792400 deschis în lei la BRD G.S.G. S.A. numele SC MIROSLAVA INDUSTRIAL PARC SRL. Documentaţia de licitaţie este disponibilă pe site-ul SC Miroslava Industrial Parc SRL www.miroslavaindustrial.ro sau la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Depunerea ofertelor se va face în perioada 18.02-27.02.2019, între orele 10.00-15.00 la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL situat în sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Evaluarea dosarelor şi ofertele publice se vor face în prezenţa ofertanţilor şi a comisiei de evaluare şi selecţie a ofertelor în data de 01.03.2019, ora 11.00, la punctul de lucru SC Miroslava Industrial Parc SRL din sat Bratuleni, strada Basarabia nr. 4 Centrul de Afaceri World Vision Center, comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Perioada pentru care ofertanţii rămân angajaţi cu privire la termenii ofertei lor: minim 60 de zile. Relaţii suplimentare şi alte informaţii pot fi obţinute la sediul SC Miroslava Industrial Parc SRL, la numărul de telefon 0748663344 sau la adresa de mail office@miroslavaindustrial.ro
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr.4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iaşi–Faliment, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitaţie publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip "ferma creştere suine") situată în extravilanul Com. Ibăneşti, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, Jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcţia C1 în sup. de 98 mp, Construcţia C2 în sup. de 720 mp şi Construcţia C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creştere suine şi panouri fotovoltaice - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare - 246.716 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preţ de pornire 65% din valoarea de piaţă stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt - Denumirea bunurilor - Buc - Preţ de pornire Lei – fără TVA 1 - Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricaţie 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 - 1 - 199.000 2 - Vidanja TESTORE model C160, fabricaţie 2015 - 1 - 50.895 3 - Semănătoare de plante praşitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricaţie 2014, nr. de identificare 2141001 - 1 - 35.443 Licitaţiiile vor avea loc în zilele de 01,08,15 şi 22.03.2019 ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl.Peneş Curcanu, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud.Iaşi, Complex de Birouri "NH BUSINESS", putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA–pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. În cazul în care creditorul garantat First Bank S.A. îşi exprimă intenţia de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitaţie, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iaşi, str. Sf.Lazăr, nr.4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr.13, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
Un baron PSD a făcut contestație în anulare, iar DNA a acceptat: dosarul se rejudecă la ICCJ
18/02/2019 10:50

Unul dintre primele mare dosare care s-ar putea rejudeca la ICCJ, ca urmare a unei contestatii in anulare, este cel al lui Constantin Nită, fost lider al PSD Brasov. Procurorii DNA au fost de acord cu solicit ...

ULTIMA ORĂ - ICCJ, un nou termen în dosarul lui Dragnea
18/02/2019 10:32

Magistratii de la ÎCCJ au decis luni ca următorul termen in dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman să aibă loc pe 18 ...

Dosarul lui Liviu Dragnea se reia la Înalta Curte de Casație și Justiție. În primă instanță a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare
18/02/2019 07:59

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reia, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, in care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in primă instanţă la 3 ani şi 6 luni inchisoare cu e ...

Iaşul a primit de la Transporturi de 16 ori mai puţini bani decât Bacăul!
18/02/2019 00:00

* judeţul Bacău va folosi 203 milioane lei pentru varianta ocolitoare a municipilului reşedinţă, iar centura ocolitoare a Iaşului a fost finanţată cu doar 5,2 milioane lei! * „Este inadmisibil ca ...

Tăriceanu și-a anunțat obiectivul pentru europarlamentare - ALDE vrea să obţină cinci mandate! Ce spune despre o listă comună cu PSD
17/02/2019 12:22

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sambătă că deocamdată nu a fost luată o decizie privind liste comune ALDE - PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, susţinand că există ...

Liviu Dragnea vine la Iaşi
17/02/2019 09:59

Liviu Dragnea este aşteptat la Iaşi vineri, 22 februarie, după cum susţin surse din filiala ieşeană a social-democraţilor. Acesta va participa la conferinţa in cadrul căreia va fi ales noul şef al org ...

Tudorel Toader, lovitură DEVASTATOARE pentru Kovesi: vrea să desemneze candidatul pentru Parchetul European
16/02/2019 11:23

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a initiat un proiect de OUG prin care candidatul Romaniei la Parchetul European să fie desemnat de către o Comisie specială pe care ministrul Justitiei o va prezida. &nb ...

Secția de investigare a magistraților, mesaj după audierea lui Kovesi
15/02/2019 19:29

 Sectia de investigare a magistratilor a transmis un mesaj de ultimă oră după audierea Laurei Codruta Kovesi. Laura Codruta Kovesi este acuzată de anchetatori că ar fi primit drept mită suma de 268. ...

Trei senatori ieşeni s-au opus majorării alocaţiilor de stat pentru copii
13/02/2019 00:00

* parlamentarii opoziţiei au propus ca alocaţia pentru copiii pană la 2 ani să crească la 300 de lei, iar pentru cei intre 2 şi 18 ani, la 150 de lei, insă majoritatea parlamentară s-a opus * printre ac ...

Opoziţia atacă bugetul din toate poziţiile
11/02/2019 00:00

După multe negocieri şi modificări, bugetul pentru anul 2019 a fost adoptat, vineri. Deşi prim-ministrul Viorica Dăncilă susţine că bugetul este unul echilibrat şi concentrat atat pe susţinerea poli ...