Autostrada Unirii, scoasă din buget!

1autostrada

Dimensiune font:

| 04-02-2019 00:00

Prezentarea proiectului de buget pentru anul în curs a tulburat şi mai tare apele în societatea românească, principalele motive fiind legate de subţirimea fondurilor destinate investiţiilor. Nu e de mirare că, lipsind cu desăvârşire din draftul bugetului de stat, Autostrada Iaşi – Târgu Mureş a pus chiar paie pe focul coaliţiei de guvernare, existând deja voci din interiorul PSD, principalul partid care asigură permanenţa la putere, că nu vor vota un asemenea proiect.

Mugurel Laicu, directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a declarat că isteria generală iscată de aşa-zisa lipsă a precizărilor privind Autostrada Iaşi - Târgu Mureş (A8) în proiectul de buget pe 2019 este „o isterie nejustificată, câtă vreme vorbim despre un proiect abia aflat în dezbatere publică şi care poate fi supus în continuare corecţiilor bugetare şi amendării în Parlament” şi îi acuză pe reprezentanţii asociaţiilor civice pentru infrastructura Moldovei că autostrada A8 tinde să se transforme într-un simplu vehicul electoral pentru aceştia. Nu pot accepta ipocrizia şi nici criticile nefondate din partea unora care nu au făcut nimic concret pentru Iaşi, mai ales a unora care s-au aflat la guvernare atâţia ani, iar acum o fac pe-a lupii moralişti. Revenind însă la domnul Urtoi, cred că prin atitudinea dânsului nu face decât să saboteze proiectele Moldovei, iar după asta îi acuză pe alţii de trădare prin presă”, a spus Mugurel Laicu. Acesta îl acuză pe liderul asociaţiei civice Împreună pentru A8 că „se foloseşte de moldoveni doar ca să îşi facă imagine”, precizând că nu s-ar mira la o eventuală candidatură a acestuia pe listele unui partid.

Replica lui Cătălin Urtoi nu a întârziat să apară, acesta infirmând apartenenţa sa la vreun partid. Dacă îşi doreau atât de mult acest proiect nu trebuia aşteptat sfârşitul anului 2018. Se putea cere finanţare din 2014 pentru proiect, de când a început derularea programului POIM 2014-2020, sau puteau cere finanţare după ce s-a aprobat HG 666/2016. Eu aş întreba ce a făcut acest om de când este director la DRDP Iaşi pentru A8? Sau de când este vicepreşedinte PSD. Ei au aşteptat sfârşitul anului şi acum spun că nu cunoaştem noi procedurile. Am mai spus şi o repet: nu sunt nici în USR, nici în PNL, nici într-un alt partid, nu îmi doresc să candidez nici la europarlamentare, însă îmi doresc să susţin oamenii competenţi pentru europarlamentare”, a declarat Cătălin Urtoi.

Şeful DRDP „vopseşte” realitatea

Mugurel Laicu a precizat că este prioritar pentru ieşeni să se respecte cronologic datele din fişa de proiect pentru A8. „Până una, alta, pentru Autostrada A8, Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş avem promisiunea prinderii în buget a unor credite în valoare de 9 milioane lei şi credite de angajament în valoare de 37 milioane de lei. Ceea ce este prioritar pentru noi, ca ieşeni, este să respectăm cronologic datele din fişa de proiect pentru completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, împărţită în două tronsoane: Târgu Mureş - Ditrău şi Ditrău - Târgu Neamţ. Valoarea estimată a contractului este de 29,9 milioane lei fără TVA, cu o finanţare asigurată în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetara a UE 2014-2020. Potrivit calendarului, după lansarea procedurilor de licitaţie, în mai 2019 ar trebui să avem deschiderea ofertelor, cu desemnarea ofertantului câştigător în septembrie, urmând ca implementarea proiectului să fie finalizată în martie 2021”, a precizat Laicu.
Potrivit acestuia, pe 7 decembrie 2018 a fost depusă cererea de finanţare nerambursabilă prin POIM (Programul Operaţional pentru Infrastructura Mare) 2014-2020, iar pe 12 decembrie a avut loc avizarea Programului Anual de Achiziţii Publice (P.A.A.P.), aferent sursei 10 (Proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014 - 2020, POIM. „Restul sunt supoziţii şi dezbateri cu iz electoral, care nu au nicio acoperire în realitate până la trecerea proiectului de buget prin Parlament. Iar pentru cei care se bat acum cu pumnul în piept pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş, au acum posibilitatea să-şi arate forţa în Parlament, prin amendamentele depuse”, spune Laicu.

Autostrada Iaşi - Târgu Mureş ar trebui să aibă filă distinctă de investiţie în buget”

Petru Movilă, deputat PMP de Iaşi a declarat că dezbaterea proiectului bugetului de stat pe 2019 nu trebuie transformată într-o competiţie oratorică şi electorală. Acesta a precizat că se aştepta ca în proiectul de buget pentru acest an să nu fie incluse sumele necesare pentru demararea investiţiilor importante pentru judeţul Iaşi. Deputatul a declarat că va depune amendamente pentru toate proiectele importante pentru Iaşi, unul dintre acestea vizând legea Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş care, potrivit acestuia, ca proiect de investiţii, ar trebui să aibă filă distinctă de investiţie în bugetul de stat. „Este un proiect de miliarde de euro, contează şi este foarte important acest aspect. Totodată, dacă parlamentarii PSD de Iaşi vor face ceea ce au spus că vor face, şi anume că nu vor vota bugetul dacă Iaşul nu va primi suficienţi bani pentru proiectele pe care le are în derulare, va conta”, a declarat Petru Movilă. Acesta afirmă că Legea pentru realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş nu este luată în calcul de Guvernul României pentru că, în proiectul de buget, la marile investiţii pe care le are Ministerul Transporturilor, această autostradă are zero lei. „Este un lucru foarte grav, argumentat de faptul că legea pe care am iniţiat-o privind obligarea Guvernului României de a construi Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş are o prevedere foarte clară: de la 30 zile de la publicarea acestei legi, Guvernul este obligat să facă toate demersurile necesare pentru ca această lege să intre efectiv în a-şi realiza scopul. Al doilea lucru grav este faptul că cei care guvernează astăzi, PSD-ALDE, au promis în toate discursurilor lor publice că acest proiect este unul prioritar, ori se vede azi că nu este aşa. Mă aştept să nu fie promulgat dacă nu respectă o lege de stat”, a spus Movilă.

Supărare printre parlamentarii ieşeni ai PSD

Pe de altă parte, senatorul PSD de Iaşi, Vasile Toma a declarat că războiul politic care se duce astăzi pe seama bugetului de stat pe 2019, între toate părţile implicate, este pentru a demonstra că Iaşul şi ieşenii din întreg judeţul merită „să se bată politic pentru proiectele de dezvoltare ale regiunii”. „Judeţul Iaşi, cu aproape un milion de locuitori (peste 950.000 în acest moment şi în creştere datorită atractivităţii ca pol de creştere în regiune) este de departe cel mai mare judeţ din România. Bugetul de stat pe 2019 trebuie să reflecte această importanţă şi să asigure realizarea obiectivelor de dezvoltare prin alocări bugetare, în primul rând, pentru Autostrada Iaşi - Paşcani - Târgu Neamţ - Târgu Mureş (A8), Şoseaua de centură, Spitalul Regional, Sala Polivalentă", spune senatorul.
Potrivit acestuia, Pentru Autostrada A8 este necesară suma estimată de CNAIR la 37 milioane lei (credite bugetare si credite de angajament) pentru Completarea Studiilor de Fezabilitate (SF) - Târgu Neamţ - Târgu Mureş). „
De asemenea, sunt necesare credite de angajament care să se transforme, pe parcursul anului, în funcţie de etapele parcurse, în credite bugetare, pentru finalizarea documentaţiilor şi începerea lucrărilor, în anul 2019, la tronsonul Iaşi – Paşcani - Târgu Neamţ (DN2) pentru realizare SF şi Proiect tehnic la secţiunea Ungheni - Iaşi şi la Podul de la Ungheni. Numai cu aceste proiecte, forma finala a Bugetului 2019 poate fi luată în considerare pentru vot pozitiv”, a precizat senatorul Vasile Toma.

Şi deputatul PSD Silviu Macovei a declarat că va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. „Am văzut alocările bugetare şi, deocamdată, în acest context, vreau să fac doar câteva precizări: acesta este doar proiectul de buget propus spre dezbatere publică. El va fi dezbătut şi vor putea fi depuse amendamente, iar eu voi fi unul dintre aceia care va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. Cu siguranţă toţi parlamentarii din toată regiunea de Nord-Est vor vota acest amendament, căci autostrada A8 este vitală pentru milioane de români”, a menţionat deputatul PSD, precizând că a asistat personal la discuţiile cu conducerea partidului, şi au fost asiguraţi „ferm” că vor fi fonduri în acest an pentru autostrada Iaşi -Târgu Mureş. „Nu vreau să mă antepronunţ cu privire la votul meu pentru întregul buget, însă îl voi vota doar cu fondurile prevăzute expres pentru A8”, a declarat Silviu Macovei.

Florentina SANDU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Politicieni a căror formă fizică a impresionat la vaccinarea anti-COVID
19/01/2021 11:46

  Muschii lui Klaus Iohannis nu au fost singurii care au devenit virali pe social media, după ce presedintele Romaniei a primit prima doză din vaccinul anti-Covid. Premierul Greciei a primit a doua doz ...

Nouriel Roubini: „Primul mandat al președintelui-ales al SUA, Joe Biden, va fi umbrit de tulburări civice pe plan intern și de atacuri cibernetice
19/01/2021 09:34

Celebrul economist Nouriel Roubini crede că primul mandat al presedintelui-ales al SUA Joe Biden va fi umbrit de tulburări civice pe plan intern si de atacuri cibernetice din exterior. El consideră că retel ...

Cine îl va apăra pe Donald Trump în procesul de insitigare deschis de Senat? Giuliani va fi martor
19/01/2021 07:45

Rudolph Giuliani nu va face parte din echipa de apărare juridică a preşedintelui in funcţie al SUA, Donald Trump, care va fi judecat in Senat pentru "instigare la insurecţie", după protestele vi ...

Război în PNL. Rareș Bogdan i-a cerut demisia lui Ludovic Orban
18/01/2021 07:55

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că partidul are nevoie de o reformă totală si că Ludovic Orban a esuat in calitatea de presedinte al formatiunii liberale. Declaratiile au fost făcute ...

Glume după vaccinarea regelui Suediei: „Nu are brandul lui Klaus
17/01/2021 11:00

Ambasada Suediei a postat o imagine cu regele Carl Gustaf vaccinandu-se anti-COVID, iar mare parte dintre comentariile la postare fac referire la imaginea preşedintelui Klaus Iohannis intr-o ipostază similar ...

 Începe lupta pentru putere în PNL. Rareș Bogdan, principalul contracandidat al lui Ludovic Orban
17/01/2021 10:30

 Începe lupta pentru putere in PNL intre Ludovic Orban si sustinătorii săi versus taberele opozante.     Primul contracandidat al lui Ludovic Orban la sefia PNL este Rares Bogdan. Mesa ...

ANUNȚ BOMBĂ! Diana Şoşoacă, avocat şi senator AUR, a depus plângere la Parchetul General după moartea lui Bogdan Stanoevici
15/01/2021 16:30

Diana Şoşoacă cere ca Bogdan Stanoevici să nu fie incinerat, aşa cum cere familia sa, şi afirmă că acesta nu mai era infectat cu noul coronavirus in momentul in care a decedat. În plus, avocata ...

Iulian Bulai (USR): Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”
15/01/2021 13:55

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, intr-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “F ...

Diana Șoșoacă, simptome de OTRĂVIRE
15/01/2021 12:30

Senatoarea AUR Diana Sosoacă a trecut prin clipe groaznice. Ea a povestit cum a fost la un pas să meargă la spital cu simptome ce păreau a fi de otrăvire. Diana Sosoacă, senator din partea celui mai cont ...

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID
15/01/2021 11:55

Klaus Iohannis s-a vaccinat vineri, 15 ianuarie, la ora 10.00, anti Covid-19. Klaus Iohannis a făcut declaraţii după ce s-a vaccinat impotriva Covid-19. "M-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei