iohannis orban

Dimensiune font:

Avem premier!

| 15-10-2019 22:52

* preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost nominalizat la funcţia de premier al României, după consultările şefului statului cu partidele politice * Orban are, conform Constituţiei, o perioadă de 10 zile în care să decidă componenţa Guvernului şi să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului * Klaus Iohannis a precizat că este vorba de un guvern de tranziţie, iar misiunea nu va fi una uşoară * „De-acum, vom monitoriza atent şi permanent noul Executiv şi măsurile pe care le va lua. În centrul preocupărilor noastre, a parlamentarilor PSD, rămâne un singur lucru: bunăstarea cetăţenilor. Vom lupta pentru fiecare român”, a declarat senatorul Victorel Lupu

După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL-ului”, a spus Klaus Iohannis, precizând că PNL a fost singurul dispus să îşi asume guvernarea.

Potrivit acestuia, PNL a fost singurul partid care a venit la consultări şi a spus că sunt dispuşi să-şi asume guvernarea în această perioadă de tranziţie. Guvernul va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluţie foarte bună, dar nu cu guvernul Dăncilă interimar”, a spus Klaus Iohannis. „Sper ca toţi actorii politici să înţeleagă că suntem în criză politică şi cu cât mai repede se ajunge la o soluţie satisfăcătoare, cu atât mai bine pentru România”, a adăugat preşedintele.

La rândul său, Ludovic Orban a subliniat principalele obiective ale guvernării liberale, printre care „refacerea echilibrelor macro-economice, restructurarea aparatului guvernamental, simplificarea administraţiei publice, profesionalizarea şi digitalizarea serviciilor publice, prioritizarea investiţiilor în infrastructura de transport, sănătate, educaţie, consolidarea parcursului european al României, respectarea tuturor rigorilor ce aparţin statului de drept şi readucerea instituţiilor statului în slujba cetăţeanului”.

Potrivit şefului statului, aşteaptă de la Guvernul Orban organizarea alegerilor prezidenţiale, elaborarea bugetului, închiderea bugetului în curs, dar şi multe alte lucruri, fiind convins că PNL se va strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziţie de succes. „Ludovic Orban, preşedintele PNL, este premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern! Un om care cunoaşte bine nevoile Iaşului. Oraşul nostru are un prieten la vârful Guvernului! România intră pe drumul normalităţii”, a spus consilierul local Răzvan Timofciuc (PNL).

Mă bucur că preşedintele PNL Ludovic Orban a fost desemnat să formeze noul Guvern. Este un prieten al Iaşului şi al proiectului autostrăzii Moldova – Transilvania. Începem să reconstruim România”, a spus şi deputatul liberal Marius Bodea.

Potrivit senatorului ieşean Victorel Lupu (PSD), însă, preşedintele Iohannis şi opoziţia „au vrut cu orice preţ să preia puterea”. În opinia sa, demersul a fost fără niciun fundament real. Acesta a făcut o comparaţie între momentul preluării guvernării de către PSD şi momentul actual. „Ca economist, ca om al cifrelor exacte, fără a avea pretenţia că realizez un bilanţ al guvernării PSD, aş dori totuşi să fac o comparaţie în doi paşi. În primul rând, o comparaţie 2019 – 2016, adică între momentul actual, al predării guvernării, şi momentul de acum trei ani, cel al preluării. Iar aceste date statistice să rămână mărturie ca să le putem, ulterior, confrunta şi cu rezultatele Executivului care se va instala zilele acestea la Palatul Victoria.

Aşadar, voi face referire doar la 3 parametri care, însă, sunt extrem de relevanţi: fondurile europene, salariile şi pensiile, împrumuturile Guvernului.
Minciuna vânturat
ă în spaţiul public, inclusiv cu ocazia moţiunii de cenzură, se referea la gradul de absorbţie a fondurilor europene. Politicienii din opoziţie au clamat că PSD nu a atras bani europeni nerambursabili.

Este o ştire falsă, o intoxicare. Iată adevărul: rata de absorbţie, în acest moment, a depăşit 32%, fiind foarte aproape de media europeană care se situează la 34%. Mai mult, românii trebuie să ştie că la sfârşitul anului 2016, când PSD a preluat guvernarea, pe actualul exerciţiu financiar, România avea un grad de absorbţie aproape de zero”, susţine Victorel Lupu.
Senatorul a ar
ătat şi „o a doua minciună” rostită cu obstinaţie de opoziţie, aceea că inflaţia ar fi anulat creşterile de salarii şi de pensii. „Din nou, ştire falsă. Adevărul: în guvernarea PSD, veniturile populaţiei au crescut mult mai mult decât preţurile. Salariul mediu net aflat la 2.172 lei în noiembrie 2016 s-a dus până la 3.142 lei în iulie 2019. Avem, deci, o majorare de 44,6%. În aceeaşi perioadă de referinţă, indicele preţurilor de consum a crescut cu 9,9%. Similar, pensia medie netă s-a mărit din 2016 şi până în 2019 cu 54,6% în condiţiile în care indicele preţurilor de consum a urcat, aşa cum spuneam, cu 9,9%. A treia minciună propagată de opozanţi în spaţiul public a fost că Guvernul s-a împrumutat exagerat. Adevărul: în guvernarea PSD, ponderea în PIB a datoriei a scăzut. (...) Astfel, în 2019, România are a patra cea mai mică datorie guvernamentală din Uniunea Europeană. (...) De-acum, vom monitoriza atent și permanent noul Executiv și măsurile pe care le va lua. În centrul preocupărilor noastre, a parlamentarilor PSD, rămâne un singur lucru: bunăstarea cetățenilor. Vom lupta pentru fiecare român”, a declarat senatorul Victorel Lupu. Florentina SANDU

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Toate măsurile adoptate de Guvern, în cadrul unei ședințe care s-a întins până târziu în noapte
29/05/2020 09:07

 Iată lista completă: ORDONANŢE DE URGENŢĂ ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor in contextul situaţiei epidemiologic ...

Hotararea nr. 26 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, privind relaxarea de la 1 iunie (text integral)
28/05/2020 23:10

 Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat joi Hotararea nr. 26, care, potrivit premierului Ludovic Orban, este baza proiectului de modificare a HG privind instituirea starii de alerta, care ...

VIDEO Lista măsurilor de relaxare de la 1 iunie. Anunțul de ultimă oră al premierului Orban
28/05/2020 20:49

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la inceputul şedinţei de Guvern, că va fi adoptată o Hotărare care să modifice Hotărarea de Guvern pentru instituirea stării de alertă, urmand a fi incluse deci ...

VIDEO Klaus Iohannis   a anunțat LISTA RESTRICȚIILOR care se ridică de la 1 iunie: liber la plajă, călătorii fără declarații, terase deschise, competiții sportive
28/05/2020 15:37

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut joi, de la ora 15:15, o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni. Printre altele, seful statului a anuntat ca de la 1 iunie se vor redeschide terasele si plajele. To ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!