„Cariera politică a lui Dragnea s-a sfârșit și poate fi trecut la capitolul istorie neagră a PSD!”

default

Dimensiune font:

| 28-11-2017 05:00

Primarul Iașului, Mihai Chirica, este de părere că social-democraţia nu mai poate continua să fie asociată cu pomenile electorale şi cu Liviu Dragnea, acesta evidenţiind faptul că liderul pesediştilor trebuie să-şi dea singur demisia din funcţiile deţinute și să accepte că i s-a terminat cariera politică .Chirica nu găseşte nicio explicaţie logică pentru colegii săi de partid care s-au dus la DNA să-l susţină pe Dragnea, fiind de părere că dreptatea se face în instanţă. Deşi ultima perioadă a fost marcată de tensiuni între Mihai Chirica şi conducerea centrală a PSD, ieşeanul susţine că se consideră mai pesedist ca niciodată şi nu exclude varianta unui noi mandat în fruntea municipiului Iaşi

- Domnule Mihai Chirica, aţi explicat de multe ori modul prin care modificările fiscale vor aduce un deficit de 96,5 de milioane de lei în bugetul local. Cum veţi compensa acestă sumă?
- Din munca Avocatului Poporului, care sper să obţină un blocaj sau o modificare a noilor prevederi fiscale! Aşa cum spuneam în adresa noastră înaintată Instituției Avocatului Poporului şi Comisiei Europene, România şi-a asumat nişte responsabilităţi în relaţia cu autorităţile locale, indiferent de culoarea politică, iar acea carte europeană a autonomiei locale, care este aprobată de Guvernul ţării şi completată în 2017 printr-o hotărâre a Executivului privind aprobarea Tezelor principale în ceea ce priveşte modificarea codurilor fiscale asupra autorităţilor locale din România, avizată în guvernarea Grindeanu. Astfel, printre principalele teze aprobate se spune că Executivul îşi asumă ca toate veniturile colectate din taxe şi impozite să fie alocate autorităţilor locale începând cu anul 2018, nicidecum variantele pe care le prezintă astăzi reprezentanţii Cabinetului Tudose. Prin schimbările permanente de premier - și spun că ar fi trebui să-l lăsăm pe Sorin Grindeanu, pentru că ştia măcar ce a făcut – membrii Guvernului nu mai ştiu ce decizii au luat şi emit hotărâri care încalcă alte hotărâri. Char dacă faci aceste schimbări, lasă măcar oameni responsabili, care să te tragă de mânecă atunci când o iei pe arătură, pentru că nu poţi, peste noapte, să loveşti în lege numai datorită satisfacerii unor aberaţii conceptuale care au ajuns prin ministere din poziţii de bucătar, şofer, secretare.


- Primarul Mihai Chirica a ajuns să conteste la Avocatul Poporului legile fiscale, însă pesedistul Mihai Chirica nu îşi contestă, practic, colegii de partid? Nu contestă guvernarea formaţiunii din care face parte?
În sfârşit pot să spun, cu mâna pe inimă, că mă simt infinit mai social-democrat decât Dragnea şi mă simt mult mai inclus în acest partid decât îl văd pe dumnealui. Nu sunt bogat, nu mi-am luat insulă şi nici nu îmi trebuie, nu vreau casă în Brazilia, mă doare foarte mult când o măsură guvernamentală loveşte în populaţie şi mă doare foarte mult când văd lumea pe stradă nemulţumită. Rolul unui partid social-democrat este acela de a echilibra toate acţiunile unui stat astfel încât să pună într-o stare de consens dorinţa capitalului de a se dezvolta cu dorinţa omului de a progresa, dorinţa culturii de a creşte,. Dar şi dorinţa economiei de a susţine partea activităţii sociale şi culturale. Fericirea mea este că nu am trecut prin Partidul Democrat, nici prin Alianţa Forţa Civică, nici prin altă structură politică, ceea ce-mi dă un avânt moral mult mai mare decât are dumnealui faţă de membri PSD, pe care consideră că-i conduce.

„Social-democraţia nu trebuie să fie ataşată pomenilor sociale, pentru că s-au terminat acele vremuri. Nu mai e de unde... ”

- I-aţi cerut din nou demisia domnului Dragnea, dar am văzut, deopotrivă, mulţi colegi de-ai dumneavoastră care îşi arată susţinerea faţă de el, inclusiv la Direcţia Naţională Anticorupţie. Cum vedeţi această antiteză dintre comportamente?
- Mă bucur că sunt în dezacord cu aceste persoane şi spun acest lucru nu din punct de vedere politic, ci din punct de vedere intelectual. Oare câtă minte îţi trebuie să te duci, cu calitate de demnitate publică din Guvernul României, şi să combaţi o acţiune a justiţiei în detrimentul susţinerii unui om. Combaterea unui act de justiţie se face tot în justiţie, nu pe stradă! Mai mult, tocmai aceste aberaţii comportamentale arată faptul că nu suntem pe drumul cel bun. Eu nu contest faptul că domnul Dragnea nu poate fi nevinovat, nu sunt judecător, dar firesc este să lăsăm justiţia să meargă până la capăt, dacă tot pretindem că suntem într-un stat democrat. Nu poţi pleca de la premisa că oricine vorbeşte despre Dragnea minte. Aceasta este o lemă pe care nu o poţi accepta nici măcar în comportamentul primar al unor oameni, cu atât mai puţin în comportamentul unor persoane care se pretind a fi demnitari.


- Plecând de la premisa că aţi mai comunicat cu ceilalţi colegi social-democraţi din ţară, ce şanse îi daţi lui Liviu Dragnea să mai rămână în fruntea PSD după episodul Belina?
- Eu am spus, încă din luna februarie, că Dragnea trage partidul la pieire datorită manierei în care înţelege el să conducă. Acest domn nu conduce ca un social-democrat, dimpotrivă, aduce metode aproape staliniste într-un partid care ar fi trebui, după 27-28 de ani să înceapă să-şi şlefuiască comportamentul spre latura europeană. Mai mult, nu îmi leg destinul meu politic de destinul lui Dragnea, pentru că şansele lui politice sunt nule! Dumnealui poate fi trecut la capitolul istorie neagră a PSD. În ceea ce priveşte doctrina, social-democraţia nu trebuie să fie ataşată pomenilor sociale pentru că s-au terminat aceste vremuri. Nu mai e de unde... tot ce a fost de cumpărat, de vândut, de utilizat s-a pierdut, iar astăzi social-democraţia are şansa să aducă la o masă comună oameni foarte valoroşi, aşa cum se întâmplă în state precum Austria, Gernaţia, Elveţia, Suedia.


- Am vorbit despre viitorul politic al lui Liviu Dragnea, dar viitorul politic al lui Mihai Chirica cum îl vedeţi?
- Spre deosebire de domnul Dragnea, viitorul meu politic este la îndemâna mea, iar viitorul dumnealui nu mai este la îndemâna sa. În ceea ce priveşte sancţiunea celor de la centru (prin care primarului Mihai Chirica a fost demis din toate funcţiile deţinute în PSD- n.r.) pot să vă spun că o contest în instanţă, pentru că a fost o încălcare stalinistă a statutului acestui partid. Comitetul Executiv Naţional nu avea niciun fel de forţă să se erijeze în judecător al deciziilor de la centru.


- Nu credeţi că aţi fi putut fi, până astăzi, exclus din PSD dacă s-ar fi dorit cu adevărat?
- Încercări au fost, însă, spre deosebire de ceea ce înţelege domnul Dragea despre acest partid, aici sunt oameni raţionali, care-şi folosesc inteligenţa şi forţa să poată continua acest proiect politic. Nu aveau ce să-mi facă, mă excludeau şi mă înscriam în PSD Viena, mă dădea de acolo afară, mă duceam la Chişinău.... nu apucau ei să mă dea afară de câte ori mă puteam înscrie eu! Invitaţia mea pentru membri PSD este să nu ne pierdem încrederea şi să continuăm acest proiect politic, nu pentru că suntem noi poate cei mai buni, ci pentru că România are nevoie de social-democraţie.


- Revenind la cariera dumneavoastră politică, vă interesează un alt mandat de primar al Iaşului?

- E o întrebare provocatoare, la care am evitat să răspund dintr-un singur motiv: mi-aş dori să trag o linie de bilanţ în 2020, linie care să-mi confere libertatea de a alege. Adică, să ştiu că lucrurile făcute în primărie sunt atât de bune încât niciun alt primar să nu mă poată incrimina şi, din punct de vedere politic, să fiu la fel de clar cu colegii, astfel încât să nu îmi poată fi incriminată o deviere de la linia partidului sau o trădare a acestuia, iar de acolo să am forţa de a alege.


- Şi dacă ajungeţi acolo.....
- Dacă ajung acolo şi sunt mulţumit de mine însumi pentru lucrurile pe care le-am făcut, e posibil să aleg şi continuarea acestui mandat....


- Este „peţit” Mihai Chirica astăzi, când joacă rolul disidentului?

- Nu sunt „peţit” şi nici nu sunt deschis spre aşa ceva. Eu am intrat în PSD şi aici voi rămâne. Înainte de a ajunge candidat al social-democraţilor, am fost peţit, atunci da, dar nu voi răspunde unei alte cereri! Nu am venit în PSD pentru că puteam ajunge primar, pentru că funcţia aceasta o puteam avea pe listele altui partid, sau ca independent. Am venit în PSD pentru că am încredere în acestă formaţiune şi am încredere că va ajunge din ce în ce mai aproape de social-democraţia europeană!
A consemnat Anca BURNICHE

*
„Nu procentele sunt importante, ci conţinutul care defineşte aceste procente!”

*

„Cariera politică a lui Dragnea s-a sfârșit, și acum și peste 100 de ani, și poate fi trecut la capitolul istorie neagră a PSD!”

*
„Eu mă simt foarte ataşat de echipa PSD, pentru că alături de aceştia am muncit şi am reuşit să scot de-a lungul timpului un scor foarte bun pentru partid” 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei