Cine sunt membrii administrației Joe Biden

joe-biden-covid-vaccine-campaign-01-rt-llr-200915_1600274203316_hpMain_16x9_1600

Dimensiune font:

| 21-01-2021 14:13

Senatul SUA a început procesul de confirmare a miniștrilor numiți de Joe Biden. O administrație pe care noul președinte o dorește să reflecte diversitatea Americii.

 

 

În calitate de candidați, Joe Biden și Kamala Harris promiseră o administrație care „seamănă cu America” în diversitatea sa. Acest lucru ar trebui să devină realitate. După ce Senatul va confirma miniștrii care au fost nominalizați pentru a forma echipa ce vine după Trump.

Rezultatul procedurii, care a început marți, 19 ianuarie, lasă puține îndoieli. Deoarece democrații dețin majoritatea în camera superioară. Cu vocea vicepreședintelui Kamala Harris adăugată în caz de egalitate (50 de senatori democrați, 50 de republicani).

 

Antony Blinken și Wendy Sherman vor „repara” diplomația americană
Diplomat specializat în afaceri international, Antony Blinken îi va succeda lui Mike Pompeo în funcția de secretar de Stat. La 58 de ani, este de 21 de ani unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Joe Biden. Și un obișnuit al administrațiilor. A fost membru al Consiliului de Securitate Națională sub Bill Clinton (1994-2001). Responsabil cu securitatea națională a vicepreședintelui Biden (2009-2013). Și secretar adjunct de stat sub administrația Obama (2015-2017). Francofon, a făcut o parte din studii la Paris. Blinken este un apărător al multilateralismului pe scena internatională, scrie France 24.

El va avea sarcina specială de a se ocupa de dosarul nuclear Iranian. Pentru aceasta, el va fi asistat de Wendy Sherman (71 de ani), care va fi numărul doi în diplomația americană. În 2015, Wendy Sherman a fost un negociator major pentru acordul programului nuclear de la Teheran. Anthony Blinken și Wendy Sherman vor avea misiunea de a „repara politica externă americană”. Dar și de a o „reimagina”, potrivit unui comunicat al echipei Biden-Harris.

Janet Yellen, prima femeie secretar al Trezoreriei
Alt post cu greutate în administrația SUA. Secretariatul Trezoreriei este echivalentul ministerului Economiei și Finanțelor. Trezoreria va fi condusă de Janet Yellen. La 74 de ani, acesta este un pariu sigur în lumea economică americană. Succesiv președintă a Fed din San Francisco (2004-2010) și vicepreședintă a Fed (2010-2014). A fost numită președintă a Băncii Centrale Americane – o premieră pentru o femeie – de Barack Obama în 2014.

Janet Yellen este o alegere consensuală pentru a „satisface stânga Partidului Democrat și a comunității de afaceri”, scrie Le Monde.

Lloyd Austin, primul afro-american la departamentul Apărării

Lloyd Austin este un fost general de patru stele din Pentagon. În vârstă de 67 de ani, va fi prima persoană afro-americană care va conduce departamentul Apărării. S-a retras din armată în 2016, după 40 de ani de serviciu. A luptat în special în Irak și în Afganistan. La numirea sa în funcția de șef al Comandamentului Central al Armatei SUA, Lloyd Austin a devenit, în 2013, primul afro-american care a condus Centcom. Comandament responsabil pentru operațiunile militare din Orientul Mijlociu. Dar și din Asia centrală și Asia de Sud.

Fostul general îl cunoaște Joe Biden de câțiva ani, Când Biden era vicepreședinte, Austin a ocupat postul de comandant al forțelor americane din Irak. Post deținut până la sfârșitul anului 2011. Lloyd Austin și președintele ales au lucrat împreună în special la retragerea trupelor americane din Irak.

Merrick Garland, un procuror general pentru „restaurarea independenței” justiției
La 68 de ani, Merrick Garland va prelua conducerea departamentului Justiției în noua administrație.

A fost judecător la Curtea de Apel din Districtul Columbia timp de aproape 24 de ani. Va avea sarcina grea de a „restabili onoarea, integritatea și independența” justiției americane, potrivit lui Joe Biden.

Ales de Biden la 7 ianuarie, Merrick Garland și-a exprimat atașamentul față de statul de drept: „Nu este o simplă expresie de avocat. Este chiar fundamentul democrației noastre”, a declarat el.

„Aceste principii – asigurarea statului de drept și realizarea promisiunii unei justiții egale în fața legii – sunt principiile pe care s-a întemeiat Ministerul Justiției. Și pe care trebuie să le apere întotdeauna”.

Deb Haaland, prima amerindiană la Interne
Ea este, alături de Lloyd Austin, o față a diversității americane pe care Joe Biden intenționa să o ofere administrației sale. Deb Haaland, în vârstă de 60 de ani, va deveni prima persoană amerindiană care va prelua șefia departamentului de Interne. Deb Haaland a fost și prima amerindiană aleasă, împreună cu Sharice Davis, în Congres, în 2018. Această reprezentantă din New Mexico a fost încântată de nominalizarea sa. „O voce ca a mea nu a fost niciodată secretar de cabinet sau șef al ministerului de Interne”, a scris ea pe Twitter.

Pete Buttigieg, un secretar iconoclast la Transporturi

În plus față de vârsta sa, 38 de ani, viitorul secretar al Transporturilor este o figură inedită în peisajul politic american. S-a declarat deschis „homosexual și creștin”.

Fost primar al orașului South Bend, Indiana, Buttigieg a ieșit pe scena națională în timpul primarelor democrate, la începutul anului 2020.

Ajungând chiar în top în Iowa, înaintea lui Joe Biden și Bernie Sanders.

„Crearea de locuri de muncă, lupta împotriva crizei climatice și echitatea sunt în centrul viziunii noastre despre transport și infrastructură”, a spus Buttigieg.

Gina Raimondo, o „doamnă de fier” în comerț
Guvernatoarea din Rhode Island este aureolată de o reputație de „doamnă de fier” în cadrul negocierilor. Într-un departament din care nu lipsesc dosarele complexe.

Necunoscută la nivel național, Gina Raimondo face parte – la fel ca Pete Buttigieg – din noua generație de democrați locali, promovată de administrația Biden.

În calitate de secretar al comerțului, ea va trebui în mod special să gestioneze relațiile cu China, țară aflată în război comercial cu SUA, sub administrația Trump.

Alejandro Mayorkas, un imigrant cubanez „mândru de identitatea sa”, la securitatea internă
La 61 de ani, Alejandro Mayorkas va deveni secretarul departamentului de Securitate Internă. Un departament care îi este familiar de când era subsecretar al lui Jeh Johnson, sub conducerea lui Barack Obama (2013-2016). Departamentul de Securitate Internă a fost în centrul politicii anti-migrație sub administrația Trump. Alejandro Mayorkas este fiu de imigranți cubanezi. „Sunt foarte mândru de moștenirea mea, sunt foarte mândru de părinții mei. 
„Și, mai ales, sunt mândru că sunt cetățean american. În calitate de secretar pentru securitatea internă, sper să pot reprezenta pentru alții oportunitățile pe care America le oferă tuturor ”.

Avril Haines, prima femeie în fruntea comunității de informații
La 51 de ani, Avril Haines va deveni prima femeie secretară a informațiilor naționale. După ce a fost între 2013 și 2015 prima femeie care a ocupat postul de director adjunct al CIA.

Avril Haines va coordona și superviza activitățile CIA. Ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi altor 15 agenţii cu competenţe în domeniul intelligence. Ea a lucrat deja cu președintele ales în timpul unui mandat anterior, fiind fostul consilier adjunct al lui Barack Obama pentru afaceri de securitate națională (2015-2017).

John Kerry, trimisul special pentru climă
John Kerry ocupă din nou scena centrală. Secretarul de stat (2013-2017) și semnatar pentru SUA al Acordului de la Paris, în 2015, va fi trimisul special al Joe Biden pentru climă în noua administrație.

La 77 de ani, i se dă sarcina dificilă de a remedia dezmembrarea politicii climatice a SUA de către administrația Trump.

„Președintele ales are dreptate să adere la acordul climatic de la Paris din prima zi de la învestitură”, a spus John Kerry.

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU

Diplomată cu experiență, Linda Thomas-Greenfield va deveni noul ambasador american la Națiunile Unite. La 69 de ani, a petrecut o mare parte a carierei sale lucrând în Africa: Kenya, Gambia și Liberia, unde a fost ambasador al SUA din 2008 până în 2012.

„Am avut privilegiul de a construi relații cu lideri din întreaga lume în ultimii 35 de ani”, a a spus ea. „În calitate de ambasador la ONU, mă voi strădui să restabilesc statutul Americii în lume. Și să reînnoiesc relațiile cu aliații noștri. Sunt fericită pentru această oportunitate”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei S.C. Old Age S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 5193/99/2015(290/2015) aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei S.C. Old Age S.R.L.: 1. Bun imobil – Proprietate industrială situată în Comuna cadastrală UAT Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași – formată din : - teren intravilan în sup. de 1.976 mp și construcțiile C1 – hală (s.c. 681,33mp) și C2 – platformă betonată (s.c. 488,15 mp); - teren intravilan în sup. de 4.065 mp și construcțiile C1 – hală (grajd nr. 4 – s.c. 383,88 mp), C2 – platformă betonată (s.c. 227,21 mp) și C3 – magazie (s.c. 17,82 mp)- teren intravilan în sup. de 2.712 mp și construcțiile C1 – hală (s.c. 685,44 mp), C2 – platformă betonată (s.c. 422,46 mp) și C3 – hală (s.c. 695,86 mp) - Cota indiviză teren în suprafață de 810,62 mp din teren în suprafață totală de 2.326 mp, având nr. cad. 1519/10 înscris în CF nr. 3019 a UAT Ciurea, Jud. Iași. Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare- 209.840 Euro (exclusivTVA). 2. Bunuri mobile de natura echipamentelor tehnologice și mijloacelor de transport- Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în zilele de: 12,19,26.02.2021 respectiv 05,12 și 19.03.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare, astfel:  500 lei pentru bunurile mobile  2.000 lei pentru bunul imobil  dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA–pentru bunul imobil;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO47PIRB2400741082005000 deschis pe numele debitoarei S.C. Old Age S.R.L. la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@ gmail.com.
Angela Merkel refuză vaccinul produs de AstraZeneca
26/02/2021 14:43

 Angela Merkel refuză să se vaccineze cu serul anti-COVID-19, produs de AstraZeneca. Potrivit cancelarului german, este prea in varstă pentru vaccinul britanic, informează presa internatională. 66 de ...

Un nou partid pe scena politică românească, în urma deciziei definitive a Curtei de Apel Bucureşti
26/02/2021 11:53

Volt Europa, mişcarea politică paneuropeană, anunţă inregistrarea ca partid politic in Romania, in urma deciziei definitive a Curţii de Apel Bucureşti. Ca urmare a inscrierii in registrul partidelor poli ...

Ieseanul Andrei Muraru va fi numit ambasador în SUA
26/02/2021 00:29

 Consilierul prezidential Andrei Muraru este viitorul ambasador al Romaniei la Washington, au declarat surse oficiale pentru Libertatea. Informatia apare la doar trei zile după ce presedintele Klaus Io ...

Pedofilii au scăpat! Deputații au respins castrarea chimică
25/02/2021 15:45

Deputatii au respins castrarea chimică a pedofililor! „Textul nu respectă cerintele de claritate si previzibilitate” Motivarea acestei respingeri de către deputatii juristi a fost: „Cu oc ...

Parlamentul a început dezbaterea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale
25/02/2021 14:49

Parlamentul a inceput astăzi dezbaterea proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021. Guvernul a transmis marţi Legislativului cele două proiecte de le ...

Rareș Bogdan despre deputații care au votat împotriva ajutorului oferit Schitului Podromu de la Muntele Athos: „Ignoranți și necunoscători de tradiții, istorie și diplomație”
25/02/2021 12:00

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, in rol decizional, acordarea unui sprijin financiar de 960.000 de euro pentru Schitul romanesc „Prodromu” de la Muntele Athos, Grecia. Initiativa a fo ...

FOTO/VIDEO - Palatul lui Putin de la Marea Neagră, cea mai mare mită din istorie. A costat 1,35 miliarde de dolari
24/02/2021 16:45

Aleksei Navalnii, criticul de la Kremlin, care a fost arestat la intoarcerea in Rusia weekend-ul trecut, a lansat marti o anchetă cu privire la o proprietate fastuoasă din Marea Neagră despre care pretinde c ...

JUDECATĂ în dosarul fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu - Judecătorii vor asculta martorii DNA care spun cum primea demnitarul MITĂ
24/02/2021 15:34

Instanta supremă a respins, miercuri, contestatiile depuse de cei fată de care un complet al ICCJ a stabilit inceperea judecătii in dosarul in care au fost trimisi in judecată, pentru fapte de mare coruptie ...

Fostul președinte ceh Vaclav Klaus, bolnav de COVID-19. El a provocat un scandal prin încălcarea măsurilor restrictive
24/02/2021 15:27

Fostul preşedinte ceh Vaclav Klaus, care a provocat un scandal prin incălcarea măsurilor restrictive impuse de guvern din cauza pandemiei de COVID-19, este infectat cu coronavirus, a anunţat purtătorul s ...

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi şantaj
24/02/2021 13:15

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost trimis in judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu şi şantaj. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei