Cine sunt membrii administrației Joe Biden

joe-biden-covid-vaccine-campaign-01-rt-llr-200915_1600274203316_hpMain_16x9_1600

Dimensiune font:

| 21-01-2021 14:13

Senatul SUA a început procesul de confirmare a miniștrilor numiți de Joe Biden. O administrație pe care noul președinte o dorește să reflecte diversitatea Americii.

 

 

În calitate de candidați, Joe Biden și Kamala Harris promiseră o administrație care „seamănă cu America” în diversitatea sa. Acest lucru ar trebui să devină realitate. După ce Senatul va confirma miniștrii care au fost nominalizați pentru a forma echipa ce vine după Trump.

Rezultatul procedurii, care a început marți, 19 ianuarie, lasă puține îndoieli. Deoarece democrații dețin majoritatea în camera superioară. Cu vocea vicepreședintelui Kamala Harris adăugată în caz de egalitate (50 de senatori democrați, 50 de republicani).

 

Antony Blinken și Wendy Sherman vor „repara” diplomația americană
Diplomat specializat în afaceri international, Antony Blinken îi va succeda lui Mike Pompeo în funcția de secretar de Stat. La 58 de ani, este de 21 de ani unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Joe Biden. Și un obișnuit al administrațiilor. A fost membru al Consiliului de Securitate Națională sub Bill Clinton (1994-2001). Responsabil cu securitatea națională a vicepreședintelui Biden (2009-2013). Și secretar adjunct de stat sub administrația Obama (2015-2017). Francofon, a făcut o parte din studii la Paris. Blinken este un apărător al multilateralismului pe scena internatională, scrie France 24.

El va avea sarcina specială de a se ocupa de dosarul nuclear Iranian. Pentru aceasta, el va fi asistat de Wendy Sherman (71 de ani), care va fi numărul doi în diplomația americană. În 2015, Wendy Sherman a fost un negociator major pentru acordul programului nuclear de la Teheran. Anthony Blinken și Wendy Sherman vor avea misiunea de a „repara politica externă americană”. Dar și de a o „reimagina”, potrivit unui comunicat al echipei Biden-Harris.

Janet Yellen, prima femeie secretar al Trezoreriei
Alt post cu greutate în administrația SUA. Secretariatul Trezoreriei este echivalentul ministerului Economiei și Finanțelor. Trezoreria va fi condusă de Janet Yellen. La 74 de ani, acesta este un pariu sigur în lumea economică americană. Succesiv președintă a Fed din San Francisco (2004-2010) și vicepreședintă a Fed (2010-2014). A fost numită președintă a Băncii Centrale Americane – o premieră pentru o femeie – de Barack Obama în 2014.

Janet Yellen este o alegere consensuală pentru a „satisface stânga Partidului Democrat și a comunității de afaceri”, scrie Le Monde.

Lloyd Austin, primul afro-american la departamentul Apărării

Lloyd Austin este un fost general de patru stele din Pentagon. În vârstă de 67 de ani, va fi prima persoană afro-americană care va conduce departamentul Apărării. S-a retras din armată în 2016, după 40 de ani de serviciu. A luptat în special în Irak și în Afganistan. La numirea sa în funcția de șef al Comandamentului Central al Armatei SUA, Lloyd Austin a devenit, în 2013, primul afro-american care a condus Centcom. Comandament responsabil pentru operațiunile militare din Orientul Mijlociu. Dar și din Asia centrală și Asia de Sud.

Fostul general îl cunoaște Joe Biden de câțiva ani, Când Biden era vicepreședinte, Austin a ocupat postul de comandant al forțelor americane din Irak. Post deținut până la sfârșitul anului 2011. Lloyd Austin și președintele ales au lucrat împreună în special la retragerea trupelor americane din Irak.

Merrick Garland, un procuror general pentru „restaurarea independenței” justiției
La 68 de ani, Merrick Garland va prelua conducerea departamentului Justiției în noua administrație.

A fost judecător la Curtea de Apel din Districtul Columbia timp de aproape 24 de ani. Va avea sarcina grea de a „restabili onoarea, integritatea și independența” justiției americane, potrivit lui Joe Biden.

Ales de Biden la 7 ianuarie, Merrick Garland și-a exprimat atașamentul față de statul de drept: „Nu este o simplă expresie de avocat. Este chiar fundamentul democrației noastre”, a declarat el.

„Aceste principii – asigurarea statului de drept și realizarea promisiunii unei justiții egale în fața legii – sunt principiile pe care s-a întemeiat Ministerul Justiției. Și pe care trebuie să le apere întotdeauna”.

Deb Haaland, prima amerindiană la Interne
Ea este, alături de Lloyd Austin, o față a diversității americane pe care Joe Biden intenționa să o ofere administrației sale. Deb Haaland, în vârstă de 60 de ani, va deveni prima persoană amerindiană care va prelua șefia departamentului de Interne. Deb Haaland a fost și prima amerindiană aleasă, împreună cu Sharice Davis, în Congres, în 2018. Această reprezentantă din New Mexico a fost încântată de nominalizarea sa. „O voce ca a mea nu a fost niciodată secretar de cabinet sau șef al ministerului de Interne”, a scris ea pe Twitter.

Pete Buttigieg, un secretar iconoclast la Transporturi

În plus față de vârsta sa, 38 de ani, viitorul secretar al Transporturilor este o figură inedită în peisajul politic american. S-a declarat deschis „homosexual și creștin”.

Fost primar al orașului South Bend, Indiana, Buttigieg a ieșit pe scena națională în timpul primarelor democrate, la începutul anului 2020.

Ajungând chiar în top în Iowa, înaintea lui Joe Biden și Bernie Sanders.

„Crearea de locuri de muncă, lupta împotriva crizei climatice și echitatea sunt în centrul viziunii noastre despre transport și infrastructură”, a spus Buttigieg.

Gina Raimondo, o „doamnă de fier” în comerț
Guvernatoarea din Rhode Island este aureolată de o reputație de „doamnă de fier” în cadrul negocierilor. Într-un departament din care nu lipsesc dosarele complexe.

Necunoscută la nivel național, Gina Raimondo face parte – la fel ca Pete Buttigieg – din noua generație de democrați locali, promovată de administrația Biden.

În calitate de secretar al comerțului, ea va trebui în mod special să gestioneze relațiile cu China, țară aflată în război comercial cu SUA, sub administrația Trump.

Alejandro Mayorkas, un imigrant cubanez „mândru de identitatea sa”, la securitatea internă
La 61 de ani, Alejandro Mayorkas va deveni secretarul departamentului de Securitate Internă. Un departament care îi este familiar de când era subsecretar al lui Jeh Johnson, sub conducerea lui Barack Obama (2013-2016). Departamentul de Securitate Internă a fost în centrul politicii anti-migrație sub administrația Trump. Alejandro Mayorkas este fiu de imigranți cubanezi. „Sunt foarte mândru de moștenirea mea, sunt foarte mândru de părinții mei. 
„Și, mai ales, sunt mândru că sunt cetățean american. În calitate de secretar pentru securitatea internă, sper să pot reprezenta pentru alții oportunitățile pe care America le oferă tuturor ”.

Avril Haines, prima femeie în fruntea comunității de informații
La 51 de ani, Avril Haines va deveni prima femeie secretară a informațiilor naționale. După ce a fost între 2013 și 2015 prima femeie care a ocupat postul de director adjunct al CIA.

Avril Haines va coordona și superviza activitățile CIA. Ale Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi altor 15 agenţii cu competenţe în domeniul intelligence. Ea a lucrat deja cu președintele ales în timpul unui mandat anterior, fiind fostul consilier adjunct al lui Barack Obama pentru afaceri de securitate națională (2015-2017).

John Kerry, trimisul special pentru climă
John Kerry ocupă din nou scena centrală. Secretarul de stat (2013-2017) și semnatar pentru SUA al Acordului de la Paris, în 2015, va fi trimisul special al Joe Biden pentru climă în noua administrație.

La 77 de ani, i se dă sarcina dificilă de a remedia dezmembrarea politicii climatice a SUA de către administrația Trump.

„Președintele ales are dreptate să adere la acordul climatic de la Paris din prima zi de la învestitură”, a spus John Kerry.

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU

Diplomată cu experiență, Linda Thomas-Greenfield va deveni noul ambasador american la Națiunile Unite. La 69 de ani, a petrecut o mare parte a carierei sale lucrând în Africa: Kenya, Gambia și Liberia, unde a fost ambasador al SUA din 2008 până în 2012.

„Am avut privilegiul de a construi relații cu lideri din întreaga lume în ultimii 35 de ani”, a a spus ea. „În calitate de ambasador la ONU, mă voi strădui să restabilesc statutul Americii în lume. Și să reînnoiesc relațiile cu aliații noștri. Sunt fericită pentru această oportunitate”

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 23.09.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009 4.400,00 PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP 2011 4.700,00 LEXUS RX 450H PRESIDENT 2009 8.400,00 TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D 2011 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB 2011 9.200,00 Licitația va avea loc în data de 23.09.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 23.09.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 22.09.2021, ora 15:00): (i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie; (ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare) Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., , în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 23.09.2021 și 07.10.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31 ,et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni ,Jud.Brăila, CF nr.70378 a Com. Vădeni, astfel: 842.386,30 1.Teren și construcții cu destinație nerezidențială 636.747,30 a.Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud.Brăila, nr.cad.70378, CF nr.70378 a Com.Vădeni 26.880,00 b.Construcția C1,cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C1, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.286,90 c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C2, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.313,50 d.Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr.cad.70378-C3, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp,cu regim de înălțime P 15.310,40 e.Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr.cad.70378-C4, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp,cu regim de înălțime P+1E 34.392,40 f.Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr.cad.70378-C5, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 4.648,70 g.Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr.cad.70378-C6, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp,cu regim de înălțime P 4.619,30 h.Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr.cad.70378-C7, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp,cu regim de înălțime P+1E 64.824,90 i.Construcția C11,cu destinație hală producție, nr.cad.70378-C11,CF nr.70378,a Com.Vădeni,cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp,cu regim de înălțime D+P+1E+M 314.309,80 j.Construcția C12,cu destinație anexă tehnologică, nr.cad.70378-C12, CF nr.70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 97.161,40 2.Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 89.523,00 3.Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 86.016,00 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 30.100,00 Activul imobil,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2), lit.F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A.Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail:vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află.Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, e-mail:vanzari@lrj.ro, manuel.stoica@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail:stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Schimbare importantă în administrația publică: Angajarea funcționarilor publici se va face după un concurs naţional obligatoriu
17/09/2021 09:45

Intrarea in sistem a funcţionarilor publici se va face prin concurs naţional organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, care a ...

Experimentul lui Ilie Bolojan: 'Am redus personalul cu 50% și putem funcționa, toate proiectele au continuat'
17/09/2021 08:30

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), anunţă o nouă desfiintare de posturi in institutie. Edilul a explicat că nimic nu s-a blocat după ce a redus personalul cu 50%. ”Am f ...

 Premierul britanic, Boris Johnson, şi-a remaniat Guvernul
16/09/2021 13:00

Premierul britanic, Boris Johnson, şi-a remaniat ieri guvernul, inlocuindu-i pe miniştrii săi cei mai criticaţi, pentru a forma ceea ce consideră a fi o ‘echipă unită’ pentru perioada post- ...

Spectacole, nunţi și conferinţe doar cu certificat VERDE. Aceleași măsuri și pentru restaurante şi săli de fitness
16/09/2021 12:52

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a adoptat in sedinta de astăzi, 16 septembrie 2021, Hotărarea numărul 70 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate in contextul pandem ...

Contul de Youtube al Senatului României a fost blocat din cauza Dianei Șoșoacă
16/09/2021 07:58

Contul oficial de Youtube al Senatului Romaniei a fost suspendat pentru o perioadă de 7 zile din cauza declaratiilor antivacciniste rostite de senatorul Diana Sosoacă, de la tribuna Senatului. În ace ...

Raed Arafat sfidează totul și aruncă România în aer: VACCINARE OBLIGATORIE pentru medici, profesori și militari
15/09/2021 23:43

Personalul medical, profesorii si militarii trebuie fie vaccinati obligatoriu, fie testati cel putin o dată pe săptămană din fonduri proprii, spune, miercuri, seful Departamentului pentru Situatii de Urgent ...

Liviu Dragnea, la prima apariție televizată, după ieșirea din penitenciar
15/09/2021 13:00

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, va acorda primul interviu televizat de la iesirea din penitenciar. Interviul va fi duminică la ora 21:00 la Realitatea Plus. Liviu Dragnea a părăsit penitenciarul, ...

Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV / Ce pedepse au primit fostul primar Pinalti și fosta șefă a CNA Laura Georgescu
14/09/2021 20:18

 Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani inchisoare cu executare in dosarul Giga TV. În acest dosar au mai fost condamnati fostul primar ...

Ce se întâmplă legal cu Guvernul după demisia miniștrilor USR PLUS. Explicațiile fostului președinte CCR Augustin Zegrean
10/09/2021 09:36

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a explicat luni, pentru STIRIPESURSE.RO, că după demisia ministrilor USR PLUS, dacă vrea să isi completeze cabinetul cu ministri care nu sunt ...

BREAKING Inculpat din dosarul fostului EDIL Oprescu vrea `BLOCAREA` judecății - Cere CAB trimiterea dosarului la Curtea de Justiție a UE privind o Directivă
09/09/2021 15:45

Curtea de Apel Bucuresti a reluat, joi, dezbaterile in mega-dosarul de coruptie al fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, in complet de divergentă iar unul dintre cei judecati in dosar a cerut Cu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei