Codaşii ajung pe funcţii înalte EXCLUSIV

default

Dimensiune font:

| 21-12-2016 12:30

Alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt o mană cerească pentru activiştii de partid care nu şi-au găsit locuri prin consilii locale şi judeţene la turul de scrutin din vară. Astfel, în urma validărilor mandatelor de deputaţi şi senatori, pe Regiunea de Nord– Est rămân vacante patru fotolii de primar, nouă de consilieri judeţeni şi unul de consilier local. Migrarea politicienilor spre capitală vacantează şi funcţiile de conducere ale unor inspectorate şcolare judeţene sau ale caselor de pensii

Conturarea listelor pentru alegerile parlamentare şi validarea dată de popor pentru deputaţii şi senatorii care ne vor reprezenta în noua legislatură este mană cerească pentru unii membri de partid care au fost codaşi pe listele de la locale, aşteptând să prindă un post în consiliile locale sau judeţene.
Fotoliile călduţe rămase libere Iaşi
La Iaşi, alegerile parlamentare au adus cele mai multe modificări în Plenul Consiliului Judeţean, care a rămas fără vicepreşedintele Victorel Lupu, validat pentru funcţia de senator, acesta urmând să facă echipă la Bucureşti cu aleşii judeţeni Vasile Cîtea şi Silviu Macovei. Pe lângă cele trei locuri lăsate de noii parlamentari, reamintim că a părăsit consiliul şi Ovidiu Laicu. În aceste condiţii, urmează să îşi facă simţită prezenţa în Executiv Marius Ostaficiuc, Costică Postârnac, Dorel Lebădă şi Liviu Vornicu. De remarcat faptul că Păstârnac a fost validat la alegerile locale din 5 iunie primar al comunei Ipatele, iar în prezent susţine că nu-i va lăsa pe localnicii care şi-au pus încrederea în el de izbelişte, motiv pentru care în locul acestuia va intra în Plen Dumitru Paraschiv, cel care s-a aflat pe locul 20 în lista de consilieri judeţeni ai stângii propusă la locale. În ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de vicepreşedinte, sunt în cărţi Romeo Olteanu, Bogdan Cojocaru şi Marius Ostaficiuc, dar decizia nu a fost luată încă.
Tot pe listele PSD a plecat în Parlament şi Camelia Gavrilă, aceasta lăsând liber postul de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Din partea dreptei, pleacă la Bucureşti Marius Bodea, în urma căruia rămâne liber postul de director al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Citește și Parlamentarii vechi şi noi EXCLUSIV


„Găuri” mari în organigrame la Suceava
Având în vedere că mai toate partidele au încercat să promoveze în Parlament persoane cu notorietate, în mai toate judeţele ţării organigramele unor instituţii au fost „sacrificate”. Astfel, Consiliul Judeţean Suceava rămâne fără Cătălin Nechifor (PSD), Virginel Iordache (PSD), Alexandru Rădulescu (PSD) şi Daniel Cadariu (PNL), iar în comuna Iacobeni trebuie să se facă alegeri deoarece penelista Angelica Fodor a prins un loc de deputat în urma alegerilor din 11 decembrie. Şi postul social-democratului Emanuel Havrici, de şef al Ocolului, nu este de lepădat, acesta rămânând liber.
Judeţul Botoşani rămâne fără consilierul judeţean Cristian Achiţei (PNL) validat pentru funcţia de senator, urmând ca în comuna Vlăsineşti să fie organizate alegeri, deoarece primarul Lucian Trufin (PSD) a prins un mandat prin redistribuire, pentru Senat. Alegerile parlamentare au lăsat libere, la Botoşani, şi alte funcţii înalte, cum ar fi şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, ocupat până de curând de deputatul Mihaela Huncă (PSD), şefia Casei de Pensii deţinută de deputatul Marius Budăi (PSD), conducerea Comisariatului Gărzii de Mediu deţinută de Răzvan Rotaru (PSD), cel care a obţinut locul de deputat prin redistribuire, şi conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, asigurată de social-democratul Costel Lupaşcu.
În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la Bacău, se observă că social-democratul Ionel Floroiu va părăsi Plenul Consiliului Judeţean pentru a ocupa funcţia de deputat, acesta fiind urmat de colega de partid Theodora Şotcan, cea care lasă şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru Casa Poporului. După turul de scrutin din 11 decembrie urmează să fie organizate alegeri şi în municipiul Moineşti, deoarece primarul Viorel Ilie a fost validat pe listele ALDE pentru funcţia de senator.

Citește și Noii parlamentari convocaţi la muncă


Vasluiul, cel mai puţin „afectat”

Cele mai puţine schimbări în urma alegerilor parlamentare se vor produce în judeţul Vaslui, acolo unde au fost vacantate numai două locuri. Primul este al consilierului local de Huşi Aurel Căciulă (PSD), iar cel de-al doilea este al liberalului Daniel Olteanu, cel ce a condus Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi care a câştigat un mandat de deputat.
Deoarece electoratul şi-a pus încrederea în toţi politicienii enumeraţi anterior, dându-le votul de încredere pentru a ajunge în viitorul Parlament, aceştia trebuie să dea dovadă de corectitudine şi să demisioneze din funcţiile deţinute înaintea turului de scrutin din 11 decembrie. Potrivit Legii 96/2006, în termen de 15 zile senatorii şi deputaţii aflaţi în incompatibilitate trebuie să anunţe Birourile celor două camere de situaţia în care se află, urmând ca în alte 30 de zile aceştia să se hotărască asupra funcţiei pe care vor să o exercite mai departe.
Dacă primarii votaţi pe 5 iunie aleg să meargă mai departe cu statutul de parlamentar, „Autoritatea Electorală Permanentă va face propunere Guvernului pentru stabilirea datei de organizare a alegerilor parţiale pentru autorităţile administraţiei publice şi sprijină organizarea acestora”, aşa cum se prevede în art. 103 al Legii 208/2015. Anca BURNICHE
* * *
Au rămas vacante în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie
4 posturi de primari
9 posturi de consilieri judeţeni în urma alegerilor şi un post în urma demisiei
1 post de consilier local

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei