SRI  2847

Dimensiune font:

Cozmin Gușă face DEZVĂLUIRI despre Klaus Iohannis, Emil Constantinescu și Ion Iliescu, după ce Traian Băsescu a fost declarat COLABORATOR al Securității

| 21-09-2019 10:25

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu a făcut parte din temuta poliție politică a statului și că notele sale informative pot fi trecute doar la capitolul colaborare cu Securitatea, din postura de informator.

Cozmin Gușă este ferm convins că fostul președinte nu a făcut poliție politică și nici membru în comandamentele de opresiune ale fostei Securități, ci a fost un simplu informator, mai ales din postura de căpitan de vas comercial, funcție care aproape că te obliga să dai informații despre tot ce întâlneai în drum.


"E multă ipocrizie în societatea românească. Chiar și azi am văzut foști informatori care s-au grăbit să-l demanteleze pe Băsescu. Am văzut informatori și ai securității actuale. În cazul Băsescu nu a fost vorba de a face poliție politică, ci doar o colaborare, din postura de informator, agent de influență sau altceva", a spus consultantul.

Cozmin Gușă a declarat că l-a avertizat pe Băsescu încă din 2005 de posibila constituire a celei de a doua frății a Securității, adică actualul stat paralel.

 

"În ianuarie 2005 eram prieten cu Băsescu și l-am avertizat despre constituirea unei a doua frății a Securității.

La PSD au venit în anii aceia securiști de rang doi, dar fostele partide politice istorice erau înțesate de Securitate sau Departamentul de Informații Externe.

 

L-am sprijinit în 2004, conștient fiind că a colaborat cu Securitatea în calitate de ofițer. Era căpitanul celei mai mari nave românești comerciale, Biruința, și nu aveai cum să nu dai rapoarte și informații. Așa erau vremurile, dar toate informațiile mele nu mergeau în direcția în care s-a făcut poliție politică. Nu s-a făcut!

L-am ajutat pe Băsescu să fie președinte și ne-am certat fix la o lună după ce a devenit președinte. Eu fac apel la normalitate, chiar dacă regimul Băsescu aproape că m-a turtit. Sunt mai tare, caci altfel m-ar fi turtit.

 

L-am avertizat că din ianuarie 2005 va începe asaltul celei de a doua frății a Securității

Dar chiar și așa, Băsescu nu are scuză, pentru că l-am avertizat că îl paște, începând cu ianuarie 2005, asaltul celei de a doua frății a Securității. Băsescu a avut toate informațiile de la mine ca să ia în seamă că aceste dosare de la fosta Securitate, dacă nu sunt transparentizate, se transformă în forme de santaj. El a făcut zece ani de președinție cu acest santaj, după cum la fel au fost șantajați și Iliescu, Constantinescu sau Iohannis.

 

Șantajul a funcționat la nivel de politicieni, de jurnaliști. Oamenii din servicii guvernează lungimea lanțului!", conchide consultantul politic.

El susține că oameni precum Dan Voiculescu sau Traian Băsescu pot fi trecuți la categoria ofițeri acoperiți, nu informatori.

 

"Băsescu e clar că nu a fost informator. Categoria Voiculsecu și Băsescu o putem încadra la ofițeri acoperiți, nu de informatori. La 21-22 de ani, cât avea Băsescu atunci, cum puteai să acționezi?

România a fost prea mult dominată de impostură și ipocrizie pentru ca pe cei care ridică vocea să-i mai cred.

 

Problema cu Voiculescu și Băsescu este că au declarat că NU au colaborat cu Securitatea și atunci au apărut problemele juridice. La Băsescu este ceva în plus. Să stai tu zece ani ca președinte și să nu poți face nimic să scapi și să rămânem în situația în care instituțiile statului au fost foarte slabe.

Ei colaborau cu Securitatea, moment în care puteai fi șantajat de niște generali, asta merita discutat!

 

Oamenii noi nu colaborează cu prima Securitate, ci colaborează cu a doua Securitate, cea a statului paralel.

Băsescu are un mare inconvenient! De ce nu a recunoscut că a semnat sub pseudonimul Petrov?

 

De ce, timp de zece ani, nu a încercat să taie această posibilitate de șantaj și nu a făcut nimic să mai aplaneze această manetă a șantajului care a funcționat în România? Ion Iliescu a fost agent de influență al rușilor, dar și al serviciilor românești.

În Parlamentul European erau programate să intre doar UDMR și Pro Romania, nu și PMP

 

Emil Constantinescu a fost scos dintr-o căciulă, și el fiind tot colaboraționist. La Klaus Iohannis sunt mai rezervat pentru că nu l-a prea preocupat. CNSAS s-a trezit acum să iasă cu această informație, pentru că PMP a intrat în Parlamentul European. Schema era să intre doar UDMR și Pro România, aceasta este motivul pentru care lansează Securitatea aceste atacuri asupra lui Băsescu acum.

Avem atâția incompetenți în Parlamentul European, încât prezența lui e bună. Și noi, ca stat român, ce facem? Îi tăiem posibilitatea de a negocia de la înălțime. Parlamentul European e cimitirul elefanților din servicii.

 

Ei trebuiau să ia ciomagul și să nu lăsăm ca acest sistem baronizat să acapareze România! Asta a fost ce am vrut eu de la Băsescu. Dar, din păcate, am făcut o Românie total baronizată. Băsescu e depozitarul unui eșec al colaborării între președinte și servicii. Ironia a făcut ca el să fie victima celei de a doua frății a Securității", mai spune Cozmin Gușă.

Consultantul politic este ferm convins că sunt mulți oameni politici cu funcții cheie care au calitatea de informator al celei de a doua frății a Securității.

 

"Dacă vorbesc despre calitatea de informator a celor din comisiile parlamentare sau din CNSAS, nu terminăm discuția prea repede. Mânerele pentru aceste persoane sunt puternice. Am ajuns să-i luăm apărarea lui Băsescu.

În România nu mai primează valoarea, ci numai santajul.

Nu sunt convins că Băsescu nu a vrut să facă ceva. În schimb, cum au sărit pe el cu santajul, este bulversat. Asta și din cauză că a preferat să fie un președinte comod, fără să-și dea seama că a fost prizonierul statului paralel", a încheiat consultantul politic Cozmin Gușă. 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Noile masuri de relaxare, publicate in Monitorul Oficial
30/05/2020 06:03

 Noile masuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie si sunt incluse intr-un act normativ publicat vineri seara in Monitorul Oficial. Se redeschid terasele in aer liber, plajele, se reiau transporturile s ...

PNL si PSD scad, dar partidul lui Ponta a ajuns la 11% - barometru Europa FM
29/05/2020 13:54

 Un nou sondaj realizat de IMAS arata ca PNL si PSD au scazut la optiunile de vot pentru alegerile parlamentare. PNL este cotat cu 32,6% din optiunile de vot pentru alegerile parlamentare, fata de 33% l ...

Toate măsurile adoptate de Guvern, în cadrul unei ședințe care s-a întins până târziu în noapte
29/05/2020 09:07

 Iată lista completă: ORDONANŢE DE URGENŢĂ ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor in contextul situaţiei epidemiologic ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...

Ce înseamnă starea de alertă: cine sunt oficialii care vor lua deciziile în România/ VIDEO
10/05/2020 16:29

 În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, ...