SRI  2847

Dimensiune font:

Cozmin Gușă face DEZVĂLUIRI despre Klaus Iohannis, Emil Constantinescu și Ion Iliescu, după ce Traian Băsescu a fost declarat COLABORATOR al Securității

| 21-09-2019 10:25

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu a făcut parte din temuta poliție politică a statului și că notele sale informative pot fi trecute doar la capitolul colaborare cu Securitatea, din postura de informator.

Cozmin Gușă este ferm convins că fostul președinte nu a făcut poliție politică și nici membru în comandamentele de opresiune ale fostei Securități, ci a fost un simplu informator, mai ales din postura de căpitan de vas comercial, funcție care aproape că te obliga să dai informații despre tot ce întâlneai în drum.


"E multă ipocrizie în societatea românească. Chiar și azi am văzut foști informatori care s-au grăbit să-l demanteleze pe Băsescu. Am văzut informatori și ai securității actuale. În cazul Băsescu nu a fost vorba de a face poliție politică, ci doar o colaborare, din postura de informator, agent de influență sau altceva", a spus consultantul.

Cozmin Gușă a declarat că l-a avertizat pe Băsescu încă din 2005 de posibila constituire a celei de a doua frății a Securității, adică actualul stat paralel.

 

"În ianuarie 2005 eram prieten cu Băsescu și l-am avertizat despre constituirea unei a doua frății a Securității.

La PSD au venit în anii aceia securiști de rang doi, dar fostele partide politice istorice erau înțesate de Securitate sau Departamentul de Informații Externe.

 

L-am sprijinit în 2004, conștient fiind că a colaborat cu Securitatea în calitate de ofițer. Era căpitanul celei mai mari nave românești comerciale, Biruința, și nu aveai cum să nu dai rapoarte și informații. Așa erau vremurile, dar toate informațiile mele nu mergeau în direcția în care s-a făcut poliție politică. Nu s-a făcut!

L-am ajutat pe Băsescu să fie președinte și ne-am certat fix la o lună după ce a devenit președinte. Eu fac apel la normalitate, chiar dacă regimul Băsescu aproape că m-a turtit. Sunt mai tare, caci altfel m-ar fi turtit.

 

L-am avertizat că din ianuarie 2005 va începe asaltul celei de a doua frății a Securității

Dar chiar și așa, Băsescu nu are scuză, pentru că l-am avertizat că îl paște, începând cu ianuarie 2005, asaltul celei de a doua frății a Securității. Băsescu a avut toate informațiile de la mine ca să ia în seamă că aceste dosare de la fosta Securitate, dacă nu sunt transparentizate, se transformă în forme de santaj. El a făcut zece ani de președinție cu acest santaj, după cum la fel au fost șantajați și Iliescu, Constantinescu sau Iohannis.

 

Șantajul a funcționat la nivel de politicieni, de jurnaliști. Oamenii din servicii guvernează lungimea lanțului!", conchide consultantul politic.

El susține că oameni precum Dan Voiculescu sau Traian Băsescu pot fi trecuți la categoria ofițeri acoperiți, nu informatori.

 

"Băsescu e clar că nu a fost informator. Categoria Voiculsecu și Băsescu o putem încadra la ofițeri acoperiți, nu de informatori. La 21-22 de ani, cât avea Băsescu atunci, cum puteai să acționezi?

România a fost prea mult dominată de impostură și ipocrizie pentru ca pe cei care ridică vocea să-i mai cred.

 

Problema cu Voiculescu și Băsescu este că au declarat că NU au colaborat cu Securitatea și atunci au apărut problemele juridice. La Băsescu este ceva în plus. Să stai tu zece ani ca președinte și să nu poți face nimic să scapi și să rămânem în situația în care instituțiile statului au fost foarte slabe.

Ei colaborau cu Securitatea, moment în care puteai fi șantajat de niște generali, asta merita discutat!

 

Oamenii noi nu colaborează cu prima Securitate, ci colaborează cu a doua Securitate, cea a statului paralel.

Băsescu are un mare inconvenient! De ce nu a recunoscut că a semnat sub pseudonimul Petrov?

 

De ce, timp de zece ani, nu a încercat să taie această posibilitate de șantaj și nu a făcut nimic să mai aplaneze această manetă a șantajului care a funcționat în România? Ion Iliescu a fost agent de influență al rușilor, dar și al serviciilor românești.

În Parlamentul European erau programate să intre doar UDMR și Pro Romania, nu și PMP

 

Emil Constantinescu a fost scos dintr-o căciulă, și el fiind tot colaboraționist. La Klaus Iohannis sunt mai rezervat pentru că nu l-a prea preocupat. CNSAS s-a trezit acum să iasă cu această informație, pentru că PMP a intrat în Parlamentul European. Schema era să intre doar UDMR și Pro România, aceasta este motivul pentru care lansează Securitatea aceste atacuri asupra lui Băsescu acum.

Avem atâția incompetenți în Parlamentul European, încât prezența lui e bună. Și noi, ca stat român, ce facem? Îi tăiem posibilitatea de a negocia de la înălțime. Parlamentul European e cimitirul elefanților din servicii.

 

Ei trebuiau să ia ciomagul și să nu lăsăm ca acest sistem baronizat să acapareze România! Asta a fost ce am vrut eu de la Băsescu. Dar, din păcate, am făcut o Românie total baronizată. Băsescu e depozitarul unui eșec al colaborării între președinte și servicii. Ironia a făcut ca el să fie victima celei de a doua frății a Securității", mai spune Cozmin Gușă.

Consultantul politic este ferm convins că sunt mulți oameni politici cu funcții cheie care au calitatea de informator al celei de a doua frății a Securității.

 

"Dacă vorbesc despre calitatea de informator a celor din comisiile parlamentare sau din CNSAS, nu terminăm discuția prea repede. Mânerele pentru aceste persoane sunt puternice. Am ajuns să-i luăm apărarea lui Băsescu.

În România nu mai primează valoarea, ci numai santajul.

Nu sunt convins că Băsescu nu a vrut să facă ceva. În schimb, cum au sărit pe el cu santajul, este bulversat. Asta și din cauză că a preferat să fie un președinte comod, fără să-și dea seama că a fost prizonierul statului paralel", a încheiat consultantul politic Cozmin Gușă. 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Iaşul a deschis 34 de secţii de votare noi în ultimii 5 ani!
19/10/2019 00:00

  * faţă de alegerile europarlamentare din mai, in judeţ vor fi deschise două noi secţii de votare, in comunele Scanteia şi Vanători * in total, Iaşul va avea, la alegerile prezidenţiale, 748 de ...

Alegeri locale şi parlamentare în Republica Moldova
18/10/2019 18:05

  * după mai bine de un an, Curtea de Apel Chişinău ii face dreptate lui Andrei Năstase, primarul ales in 2018, validandu-i mandatul * astfel, magistraţii au casat, marţi, hotărarea Judecătoriei C ...

Senatorii PSD și UDMR nu doresc alegeri locale în două tururi de scrutin
17/10/2019 00:00

  * Legea privind organizarea alegerilor locale in două tururi de scrutin, iniţiată de USR, a fost respinsă ieri, la Senat, de PSD si UDMR * proiectul face parte din categoria legilor organice si va m ...

VIDEO Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat
16/10/2019 08:08

 Jumătate roman, jumătate maghiar, de profesie inginer si meloman innăscut, premierul desemnat să formeze noul guvern, liberalul Ludovic Orban (56 de ani), a avut o carieră politică de 27 de ani intr ...

 

Avem premier!
15/10/2019 22:52

* preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost nominalizat la funcţia de premier al Romaniei, după consultările şefului statului cu partidele politice * Orban are, conform Constituţiei, o perioadă de 10 zile ...

PSD s-a baricadat în „Pactul pentru bunăstare”
15/10/2019 00:00

  * liderii partidelor parlamentare au fost convocaţi, din nou, de preşedintele Klaus Iohannis pentru o nouă rundă de negocieri in vederea desemnării unui prim-ministru care să formeze guvernul şi ...

Iaşul, invadat de prezidenţiabili!
14/10/2019 10:40

  * a inceput campania electorală * trei dintre candidaţii la preşedinţie vin zilele acestea la Iaşi * Theodor Paleologu (PMP) este astăzi prezent in oraş, iar duminică, 20 octombrie, vor ajunge K ...

Partidele politice primesc subvenţii de 20 de ori mai mari decât în 2015!
14/10/2019 00:00

* in această lună, statul a virat in conturile a 5 partide parlamentare 4,4 milioane euro, dintr-un total de peste 53 milioane de euro! * anul trecut, partidele au primit atat de mulţi bani incat au raportat ...

Se pregăteşte formula liberală
12/10/2019 07:58

  * potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, marţi, cel tarziu, va fi nominalizat un prim-ministru * „După consultările de astăzi, ne indreptăm cel mai probabil spre formula unui guvern PNL sau ...

Cosette Chichirău va candida la funcţia de primar al Iaşului
12/10/2019 00:00

  Deputatul ieşean Cosette Chichirău a fost desemnată joi, 10 octombrie, drept candidat USR la alegerile locale pentru Primăria Iaşi, din 2020. Votul intern pentru alegerea candidatului a inceput inc ...