Cutremur pe scena politică! Social-democraţia moare, dar nu se predă!

vot1

Dimensiune font:

| 27-05-2019 00:00

* institutul de sondare CURS Avangard a anunţat asertă procemte extrem de apropiate între PSD, PNL şi USR, în condiţiile în care estimările nu ţin cont de votul din diasporă * practic, oricare din cele trei formaţiuni pot câştiga alegerile după numărătoarea finală a voturilor * surpriza o constituie ALDE, care, deocamdată, nu a atins pragul de 5% * surprinzătoare au fost şi declaraţiile de după anunţarea exit-poll-urilor * astfel, Liviu Dragnea nu şi-a anunţat demisia din fruntea partidului aşa cum o anunţau unele surse din partid, afirmând, însă, că Gabriela Firea ar putea fi desemnată candidat la prezidenţiale din partdea PSD

Institutul de sondare Curs-Avangarde a a anuţat imediat după închiderea urnelor rezultatele alegerilor de ieri, datele arătând că PSD, PNL şi USR-PLUS sunt foarte apropiate. Astfel, PSD ar fi obţinut 25,8%, la fel ca şi PNL, în timp ce USR-PLUS a fost creditată cu 23,9%. Alte partide care intră în Parlamentul European sunt PRO România-5,7%, UDMR- 5,4% şi PMP-5,2%. De notat faptul că ALDE a obţinutr 4,9%.

De la 23,11 la sută în 2007, anul aderării, când a obţinut 10 mandate, la 31,07 la sută în 2009 (11 mandate) şi 37,6 la sută în 2014 (16 mandate), PSD a coborât la doar 25,8 la sută, conform datelor exit-poll-ului CURS, sau 27 la sută (Sociopol).

Marele câştigător este PNL, care şi-a asumat deja poziţia de câştigător – 29 la sută (în viziunea Sociopol) sau 25,8 (CURS), dar nici coaliţia USR-PLUS nu trebuie ignorată, aceasta consolidându-şi poziţia a trei pe scena politică românească – 23 la sută (Sociopol), 23,9 (CURS).

Alte rezultate: Sociopol - Pro Romania – 6%, UDMR – 5%, ALDE - 4%, PMP - 3%, PRU - 1%, UNPR – 1%. CURS - ProRomania – 5,7%, UDMR – 5,4%, PMP – 5,2%, ALDE – 4,9%.

Desigur, cifrele spun multe lucruri, cel puţin la nivelul zilei de vot, emoţional vorbind, însă ele nu vor aduce nimic fără efortul celor care se constituie în noul val politic de a le transforma în avantaj pentru viitoarele alegeri locale şi generale.

29 sau 25,8 rămân cifre pe care nimeni nu şi le va mai aminti peste câţiva ani, dar vor reprezenta un punct de referinţă în cazul în care voinţa poporului va fi pusă în practică de îndată.

Iohannis: „Guvernul PSD trebuie să plece!”

Este clar că acest accident al democraţiei româneşti care este guvernarea PSD trebuie să dispară. În urma acestui rezulta guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, imediat după anunţarea rezultatelor exit-polurilor. Iohannis a anunţat, aseară, că participarea la votul de la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe justiţie este una senzaţională, precizând că referendumul a trecut cu brio. „Avem în jur de 50% prezenţă la europarlamentare şi în jur de 40% prezenţă la referendum. Dragi români, vă mulţumesc”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a subliniat că votul româmilor de duminică nu poate fi ignorat de niciun politician. „Aţi dat un vot clar, ferm care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio. Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie dreaptă, pentru o justiţie independentă, pentru o bună guvernare pentru români şi pentru România”, a completat Iohannis.

Liviu Dragnea: „Îmi asum şi ce am făcut şi ce nu în şedinţa Comitetului Executiv”

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat aseară, după închiderea secţiilor de votare, că îşi asumă responsabilitatea rezultatului de la urne, dar va face asta în şedinţa Comitetului Executivului Naţional. „În mod special să le mulţumesc românilor car au votat cu PSD care şi-au păstrat încrederea în programul nostru de guvernare, în ceea ce am făcut pentru viaţa loc, pentru creşterea economică a României. Nu sunt nişte rezultate care să bucure PSD. Trebuie făcute analize foarte rapid şi serios în partid. Am înţeles că un coleg de al meu a avut o propunere. Vreau să vă spun ceva. Eu în viaţa mi-am asumat şi ce nu am făcut şi ce am făcut”, a declarat Liviu Dragnea. Şi la fel o să fac şi acum, împreună cu colegii mei, dar eu nu îmi asum astfel de lucruri pe Facebook, ci într-o discuţie serioasă în CEx”, a mai spus Dragnea.

Marian Oprişan cere demisia lui Liviu Dragnea

Chiar înaintelarea rezultatelor exit-poll-urilor, Marian Opreişan, vicepreşedinte PSD şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a solicitat Demisia liderului partidului, Liviu Dragnea. „Cifrele de la ieşirea din secţiile de vot, dar şi sentimentul general al electoratului ne dau măsura eşecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal şi a unor calcule meschine, Dragnea a reuşit să compromită încrederea covârşitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului şi incompetenţei servile, pe poziţia a doua sau chiar a treia în unele oraşe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum şi în majoritatea secţiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum! Cu toată campania mediocră a opoziţiei, cu toată creşterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat aşteptările alegătorilor noştri. Social democraţia are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar şi de curajul de a spune lucrurilor pe nume şi de mintea de a face ce trebuie.

În acest moment trebuie să începem reforma PSD. Cu limpezime şi curaj. Avem nevoie urgentă să ne reapropiem de alegătorii noştri, de România adevărată care ne susţine şi pe care o susţinem. Pe lângă despărţirea de Dragnea şi echipa sa, propun trei direcţii de acţiune imediată: promovarea liderilor care au demonstrat cu rezultate, un dialog constructiv cu familia social democraţilor europeni din care Dragnea ne-a exclus, revalidarea programului de guvernare după consultări deschise cu autorităţile locale şi cu populaţia”, a scris Oprişan pe pagina sa de socializare.

Lansez invitatia tuturor celor care credem în social-democraţie, inclusiv cei care au părăsit partidul din cauza lui Liviu Dragnea, să punem umărul la recâştigarea respectului şi a demnităţii”, a mai spus Oprişan.

Dan Barna: „Cerem oficial demisia Guvernului Dăncilă

Liderii USR-PLUS au spus, după închiderea urnelor, că guvernul Vioricăi Dăncilă trebuie să îşi dea demisia după rezultatul alegerilor şi pentru modul în care au votat cetăţenii din diaspora, subliniind că formaţiunea politică va avea un candidat şi la prezidenţiale pentru că vor guvernarea României. „Ceea ce s-a întamplat astăzi în diaspora arată o dată în plus că acest guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial formal, si explicit demisia guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetăţenilor din diaspora după ce averau experienţa din 2014. Acest lucru este de neacceptat. Dacă este să facem promisiuni în momente de victorie, alianţa USR-PLUS promite românilor din diaspora că nu vor fi niciodată gazaţi şi dispreţuiţi”, a declarat Dan Barna, după inchiderea urnelor.

Dacian Cioloş a anunţat, la rândul său, că Alianţa USR PLUS va candida şi la prezidenţiale: „Obiectivul nostru este să guvernăm România”.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei