DECLARAȚIA CARE ARUNCĂ ÎN AER ROMÂNIA!

default

Dimensiune font:

| 23-06-2014 10:59

 

Din culisele dorinței pentru Independența Transilvaniei: "Cu cât doreşte cineva mai mult autonomie, cu atât e un mai bun maghiar"

Conceptul de autonomie teritorială în discursul public din România a apărut în 1992, când la iniţiativa lui Tőkés László Consiliul Delegaţilor Naţionali (forul de conducere politică a UDMR de atunci) a adoptat o hotărâre privind includerea autonomiei între obiectivele politice ale uniunii.UDMR însă – nici atunci, şi nici mai târziu – nu a considerat necesar să definească acest concept. Liderii politici s-au mulţumit cu explicaţii generale de gen „sistem administrativ în care noi decidem în privinţa problemelor noastre” şi „preluarea unei părţi din suveranitatea naţională de către comunităţile locale) sau erau invocate modele din străinătate (autonomia bascilor din Spania, a nemţilor din Tirolul de Sud sau a suedezilor din insula finlandeză Åland). Nimeni nu a definit însă în mod concret modul de organizare a doritei regiuni autonome, instituţii specifice, competenţe, relaţionare între guvernul din Bucureşti şi administraţia autonomă etc..

Motivul pentru care conceptul de autonomie a rămas doar la nivelul unui obiectiv politic fără detalierea conţinutului a fost una eminamente politică, mai precis susţinătorii proiectului de autonomie foloseau acest concept ca mijloc de luptă împotriva conducerii UDMR care era reticentă să înceapă o dezbatere publică despre autonomie cu societatea românească, pentru că nu dorea să conflictualizeze relaţia, şi aşa sensibilă, româno-maghiară de atunci. Elementul cheie a retoricii opoziţiei interne a conducerii UDMR, condusă pe vremea aceea de Tőkés László, era teza că dorinţa de autonomie este un fel de aparat de măsură a conştiinţei naţionale. Cu cât doreşte cineva mai mult autonomie, cu atât e un mai bun maghiar; dimpotrivă, cine nu doreşte este trădătorul cauzei maghiarimii. Această teză era credibilizată prin faptul că toată clasa politică românească era ostilă ideii de autonomie teritorială (deşi nici ei nu ştiau care este conţinutul acesteia).
Merită menţionat faptul că – având în vedere sensibilitatea naţională şi emoţională a acestui subiect – nici partizanii şi nici adversarii taciţi ai conceptului de autonomie nu au dorit să definească în mod amănunţit proiectul lor, tocmai pentru a nu se expune criticilor celeilalte părţi. Astfel conceptul nedefinit a funcţionat ca un ecran pe care fiecare a putut proiecta dorinţele cele mai ascunse. Mai mult, conceptul nedefinit a devenit şi un subterfugiu pentru inactivitatea sau eşecurile politicienilor maghiari, care puteau să se apere, că de aceea nu au putut realiza angajamentele lor faţă de electorat pentru că nu există autonomie. În lipsa unei definiţii clare a conceptului din partea UDMR primul care a venit cu o oarecare descriere a conţinutului autonomiei teritoriale, a fost Guvernul României, prin Ministerul de Externe. Vorbind despre solicitarea UDMR, Teodor Meleşcanu, pe vremea aceea ministru de externe, a folosit sintagma „autonomie teritorială pe criterii etnice” sugerând faptul că într-o astfel de regiune conducerea administrativă ar fi exercitată exclusiv de persoane de naţionalitate maghiară, deci persoane care nu au această naţionalitate ar fi excluse de la decizii publice. În urma acestei „definiţii” conceptul de autonomie putea să fie catalogat clar contrar Constituţiei, care declara egalitatea de drepturi a cetăţenilor indiferent de naţionalitate. În consecinţă poziţia partidelor politice româneşti s-a consolidat în jurul ideii de refuzare a autonomiei teritoriale, dar cu menţiunea că doresc consolidarea autonomiei locale, promovarea descentralizării, dar care ar trebui să fie egală pentru toate regiunile ţării, indiferent că este vorba despre Harghita, Covasna, sau Teleorman.

Este interesant că UDMR – deşi nu a susţinut niciodată o autonomie bazată pe criteriul etnic – nu a considerat necesar să conteste definiţia dată de Meleşcanu, dimpotrivă a insistat că dorita autonomie teritorială trebuie să aibă în vedere specificităţile regiunilor locuite majoritar de minorităţile naţionale. Putem constata, deci, că în jurul conceptului de autonomie s-au desfăşurat două discursuri. Unul în interiorul UDMR, iar altul între reprezentanţii comunităţii maghiare şi partidele politice româneşti fără ca vreunul din actorii dezbaterii să ştie care este conţinutul conceptului pe care îl doreşte sau îl refuză. Prima tentativă de definire a conceptului de autonomie a venit de la fostul senator UDMR Csapó József care a elaborat aşa numitul Statut de autonomie a Ţinutului Secuiesc, pe care UDMR l-a depus la Parlamentul României. Acest proiect însă a rămas dator cu descrierea amănunţită a instituţiilor şi competenţelor acestora, lăsând soluţionarea mai tuturor problemelor pe seama unor acte ulterioare ale Guvernului, care ar fi trebuit să elaboreze hotărâri pentru executarea legii – evident, în cazul în care Parlamentul ar fi aprobat acest proiect. Din punct de vedere politic însă domnul senator Csapó se pare că a fost influenţat de definiţia lui Meleşcanu, pentru că în aliniatul 4 al primului articol stabileşte: „Autonomia comunităţii reprezintă dreptul şi capacitatea efectivă a colectivităţii majoritare autohtone a ţinutului istoric de a dispune de prerogativele de autoadministrare şi de unele prerogative de ordin statal, în scopul preluării sub propria ei responsabilitate şi în interesul întregii colectivităţi, o parte importantă a problemelor de interes public, în conformitate cu principiul subsidiarităţii.” Analizând acest text ajungem la concluzia că subiectul ”prerogativelor de autoadministrare şi unele prerogative de ordin statal” nu putea să fie decât „colectivitatea majoritară autohtonă”, adică cetăţeni, care dintr-un anumit punct de vedere sunt majoritari în regiunea respectivă. Deşi autorul nu nominalizează criteriul pe baza căruia se stabileşte majoritatea autohtonă, este greu să ne gândim la altceva decât la criteriul etnic, aşa că proiectul lui Csapó practic reia într-o formulare mai eufemistică definiţia meleşcanistă a autonomiei teritoriale.
După ce acest proiect de lege a fost respins de două ori fără nici o dezbatere în parlament, iar conducerea UDMR a fost supusă la presiuni din ce în ce mai mari că nu doreşte autonomia maghiarilor, deci nu ar avea legitimitatea reprezentării comunităţii, UDMR a declarat anul trecut la Congresul din Miercurea Ciuc că în curând va elabora un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Deşi termenul pentru depunerea acestui proiect a fost depăşit de mai multe ori, UDMR nu a depus proiectul, liderii uniunii declarând că un grup de lucru analizează mai multe variante şi după o dezbatere publică în interiorul formaţiunii politice se va lua a o decizie politică. Trebuie menţionat că întârzierea depunerii proiectului se explică şi prin faptul că UDMR a intrat la guvernare în primăvara acestui an alături de USD. Asumarea unui astfel de demers probabil că ar tensiona relaţiile dintre partenerii de coaliţie, mai ales că în preajma alegerilor prezidenţiale PSD nu ar putea să sprijine un astfel de proiect.Faptul că autonomia teritorială este un concept eminamente administrativ şi nu politic şi că aplicarea lui pentru o regiune sau alta poate să fie benefică sau nu, în funcţie de conţinutul reglementării şi de situaţia specifică economică, socială sau geografică a ţării, nu a interesat niciodată factorii politici din România. Dezbaterea pe această temă a devenit pur politică (nu o dată politicianistă). Această dezbatere însă nu s-a păstrat în interiorul graniţelor ţării. UDMR, împreună cu alţi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale – pentru a lărgi sprijinul faţă de demersul său – a iniţiat anul trecut în Parlamentul European aşa numitul Minority Safe Pack Initiative, care conţinea o serie de norme pe care UE ar fi trebuit să le recomande ţărilor membre, inclusiv crearea de regiuni autonome acolo, unde minorităţile naţionale sunt majoritare. Însă UE a respins demersul invocând faptul că reglementările propuse exced competenţele organizaţiei. Cu toate acestea, recent, PPE – facţiunea cea mai numeroasă a Parlamentului European – a inclus în programul său electoral elaborarea unei set de norme europene pentru protecţia minorităţilor, fără însă să vorbească explicit despre autonomie teritorială.
Recent Orbán Viktor, primul-ministru al Ungariei, a declarat că guvernul său sprijină eforturile comunităţilor maghiare din Ucraina şi din România privind obţinerea autonomiei. Această declaraţie însă, în contextul evenimentelor din Ucraina, mai degrabă a micşorat, decât a mărit şansele unei dezbateri serioase despre autonomia teritorială.

Autor: Székely Ervin 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
ANUNȚ BOMBĂ! Diana Şoşoacă, avocat şi senator AUR, a depus plângere la Parchetul General după moartea lui Bogdan Stanoevici
15/01/2021 16:30

Diana Şoşoacă cere ca Bogdan Stanoevici să nu fie incinerat, aşa cum cere familia sa, şi afirmă că acesta nu mai era infectat cu noul coronavirus in momentul in care a decedat. În plus, avocata ...

Iulian Bulai (USR): Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”
15/01/2021 13:55

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, intr-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “F ...

Diana Șoșoacă, simptome de OTRĂVIRE
15/01/2021 12:30

Senatoarea AUR Diana Sosoacă a trecut prin clipe groaznice. Ea a povestit cum a fost la un pas să meargă la spital cu simptome ce păreau a fi de otrăvire. Diana Sosoacă, senator din partea celui mai cont ...

BREAKING - Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA
15/01/2021 12:07

Fostul premier al Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, a sosit, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, după ce presedintele Klaus Iohannis a dat undă verde declansării urmăririi penale pe numel ...

BREAKING Fostul ministru Eugen Nicolăescu, audiat la DNA
15/01/2021 12:04

Fostul ministru Eugen Nicolăescu este chemat astăzi la DNA pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar al lui Tăriceanu, anuntă Antena3. Urmează ca şi fostul premier să ajungă la sediul Direcţiei Naţi ...

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID
15/01/2021 11:55

Klaus Iohannis s-a vaccinat vineri, 15 ianuarie, la ora 10.00, anti Covid-19. Klaus Iohannis a făcut declaraţii după ce s-a vaccinat impotriva Covid-19. "M-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu ...

Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA
15/01/2021 11:30

Fostul premier al Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, a sosit, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, după ce presedintele Klaus Iohannis a dat undă verde declansării urmăririi penale pe n ...

La Casa Albă a fost zărit un camion pentru mutări: imaginea, viral pe rețelele de socializare
15/01/2021 11:28

Imaginea unui camion al unei firme de mutări, parcat in faţa Casei Albe, a devenit virală pe reţelele de socializare, internauţii sărbătorind ceea ce ei au numit inceputul plecării lui Donald Trump ...

Silvio Berlusconi, internat de urgență într-un spital din Monte Carlo. Are probleme cu inima
15/01/2021 08:20

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost internat de urgentă intr-un spital din Monte Carlo din cauza unor probleme cardiace. Anuntul a fost făcut astăzi de medicul său personal pentru agentia ...

Dragnea, chemat la DNA. Va trebui să dea detalii legate de întânirea lui cu Donald Trump
14/01/2021 12:06

Fostul sef al PSD Liviu Dragnea a fost citat de procurorii DNA in dosarul in care magistratii anticoruptie verifică detaliile plecării acestuia in SUA pentru a se intalni cu presedintele Statelor, Donald Tr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei