DOSAR DNA Dragnea nu a vrut să se știe că întâlnirile la VÂRFULUI administrației SUA erau PE BANI - Și-a dorit NOTORIETATE NATURALĂ în ochii românilor

dna1n

Dimensiune font:

| 20-05-2021 14:27

Dosarul de mare corupție în care a fost recent trimis în judecată Liviu Dragnea scoate la iveală detalii despre dedesubturile afacerii cu iz penal urmare căreia fostul șef al PSD a reușit să strângă mâna fostului președinte al SUA Donald Trump la momentul investirii sale.

 

 Un detaliu de amănunt pentru care Liviu Dragnea a preferat să riște totul a fost acela că fostul șef al PSD nu a dorit niciun moment ca românii, presa și sfera media, să cunoască faptul că întâlnirile pe care le dorea la vârful administrației americane erau obținute prin acte de lobby intens, plătite generos, și nicidecum pe fondul notorității sale ca persoană politică aflată la vârful statului român.



 

Dosar pe scurt

În acest nou dosar Liviu Dragnea este acuzat de DNA de două fapte de trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Alături de acesta vor mai răspunde în fața judecătorilor omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia Carlo Burci pentru complicitate la cumpărare de influență, Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

Un alt om de afaceri, ce va fi judecat în dosar este Dan Valentin Belcea, trimis și el în fața judecătorilor pentru cumpărare de trafic de influență.

În rechizitoriul transmis Tribunalului București anchetatorii notează că în perioada ianuarie 2017 - mai 2017, Dragnea ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

Citește și: INTERCEPTARE Avertismentul CODAT dat de 'cârtița' de la CI șefului de la Permise Suceava...

- asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

- asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).

De asemenea, arată Direcția, Dragnea a mai acceptat de la același om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai - iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalți oficiali din SUA.

În acest context, fostul șef al PSD ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influența reală pe care o avea față de prim-ministrul și alți membri ai Guvernului României, promițându-i că îi va determina pe aceștia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care respectivul le avea în România.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava...

II. În perioada mai - octombrie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de inculpatul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD (din care 45.000 de euro ar fi fost achitați de inculpatul Dimitrescu Gheorghe). Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie - iulie 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promițând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe primul în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.

A căzut pe mâna lui Dimitrescu

Direcția arată în detaliu fazele premergătoare angajării firmei americane de lobby și cum a ajuns Liviu Dragnea să-și dorească intermedierea pe ascuns a unor acte de popularitate politică.

Cel care practic i-a inoculat ideea lui Liviu Dragnea că poate ajunge să aibă întrevederi la vârful administrației americane, distinct de visul propriu al fostului șef PSD ar fi potrivit rechizitoriului Gheorghe Dimitrescu.

„În acele împrejurări, în cadrul discuțiilor avute cu inculpatul Gheorghe Dimitrescu, pe diverse chestiuni de politică externă și diplomație, martora ( ) i-a relatat lui Dimitrescu Gheorghe că Liviu Dragnea, președintele ( ), își dorește să efectueze o vizită în SUA pentru a se întâlni cu înalți oficiali americani, lucru care ar fi adus beneficii atât partidului cât și Guvernului României.

Inculpatul Dimitrescu Gheorghe i-a comunicat interlocutoarei că există posibilitatea inițierii unui astfel de demers, și dacă este nevoie poate să ia legătura cu proprietarul unei societăți de lobby din SUA, prin intermediul căreia ar putea organiza întâlnirea dorită de Liviu Dragnea.

Pentru Dimitrescu Gheorghe posibilitate de a se implica și a avea un rol important în organizarea unei vizite la cel mai înalt nivel în SUA pentru Liviu Dragnea constituia o oportunitate unică ce îi permitea să intre în grațiile acestuia, situație ce i-ar fi garantat și deschis calea obținerii unui post important în diplomația română, lucru pe care Dimitrescu Gheorghe și-l dorea cu tărie”, notează anchetatorii DNA în actul de trimitere în judecată.

Prin urmare, mai notează DNA, „întreaga conduita a lui Dimitrescu Gheorghe relativ la implicarea sa în organizarea vizitei lui Liviu Dragnea a fost animată de realizarea propriilor interese și trebuie privită ca atare, iar pentru atingerea acestora, așa cum se va detalia în continuare, Dimitrescu Gheorghe nu a precupețit nici un efort, mai mult, a fost dispus să procure și să plătească inclusiv suma de 45.000 euro destinată societății de lobby.

Citește și: Vanghelie trebuie să plătească Sectorului 5 PESTE 15 MILIOANE de euro...

A sunat pe loc la prietenul american pentru Liviu...

„În prezența martorei inculpatul Dimitrescu Gheorghe a luat legătura telefonic cu ( ...) , căruia i-a expus pe scurt subiectul, stabilind cu acesta să-i fie transmise mai multe detalii prin intermediul mail-ului.

Astfel, în data de 24.04.2017 Dimitrescu Gheorghe i-a comunicat lui ( ...) că echipa sa are nevoie urgent de ajutorul său pentru a aranja anumite întâlniri la nivelul cel mai înalt al administrației americane pentru președintele ( ) din România, Liviu Dragnea, care este totodată și Președintele Camerei Deputaților în Parlamentul României. În continuare Dimitrescu Gheorghe i-a precizat lui ( ) că obiectivele urmărite de ,,ei” sunt ca acesta să aranjeze mai multe întâlniri pentru Liviu Dragnea cu ( ), ( ) și ( ).

De asemenea, Dimitrescu Gheorghe a accentuat faptul că ,,ei” au mare nevoie de realizarea acestor întâlniri, solicitându-i să facă tot ce poate pentru a rezolva acest demers, precizându-i că nu contează locația unde acestea vor avea loc, reliefând faptul că știe foarte bine regulile unor asemenea aranjamente.

Act „meritocrat” remarcat de Liviu Dragnea..

„În aceste împrejurări, după aproximativ o săptămână de la primele discuții Dimitrescu Gheorghe a fost chemat de Liviu Dragnea în cabinetul său din Camera Deputaților pentru a cunoaște stadiul demersurilor întreprinse pentru organizarea vizitei sale.

La acel moment, Liviu Dragnea fusese informat cu privire la faptul că Dimitrescu Gheorghe, despre care știa că este consilierul lui ( ...), inițiase unele discuții cu reprezentantul unei societăți de lobby din America pentru a-i organiza în principal o întâlnire cu (persoane de la vârful administrației americane - n.n).

Cu prilejul acelei întâlniri Dimitrescu Gheorghe i-a prezentat pe scurt lui Liviu Dragnea demersurile inițiate de el prin intermediul societății de lobby pentru realizarea vizitei respective, prezentând de o manieră certă reușita demersurilor sale, date fiind atât experiența sa anterioară în situații similare cât și contactele și influența societății de lobby lam nivelul administrației americane”, mai arată anchetatorii DNA în dosarul transmis Tribunalului București.

Contracost

„Dimitrescu Gheorghe i-a precizat lui Liviu Dragnea inclusiv faptul că serviciile de lobby sunt contracost, aspect care de altfel era de la sine înțeles și care trebuie acceptat ca atare cu titlu de notorietate, când vine vorba de servicii prestate de o societate de lobby americană.

După obținerea informaților privind stadiul demersurile întreprinse de Gheorghe Dimitrescu pentru organizarea vizitei sale în SUA prin intermediul societății ( ), Liviu Dragnea i-a desemnat pe Gheorghe Dimitrescu și ( ...) să se ocupe în continuarea de perfectarea înțelegerii cu societatea de lobby și realizarea vizitei.

Așa cum s-a arătat, la acel moment, nu s-a stabilit nici modalitatea prin care avea să fie plătită societatea de lobby și nici persoana care va plăti efectiv respectivele servicii de lobby, aceste aspecte urmând să-i preocupe pe Gheorghe Dimitrescu și (... ), persoanele desemnate de Liviu Dragnea să deruleze în continuare înțelegerea cu societatea de lobby pentru realizarea vizitei„, se mai arată în dosar.

Falsa notorietate, spinul lui Dragnea...

„Aceste aspecte constituiau o problemă în sine întrucât, din perspectiva lui Liviu Dragnea și a echipei sale, întâlnirea cu ( persoana de la vârful administrației Americane - n.r.) nu trebuia să fie percepută public ca fiind realizată în contul unor sume de bani, ci trebuia să pară consecința firească a unei invitații adresate pe cale oficială de către ( persoana de la vârful administrației americane - n.n.) lui Liviu Dragnea, în baza recunoașterii personalității sale politice.

Ceea ce se s-a stabilit însă în mod neechivoc de Liviu Dragnea a fost faptul că înțelegerea cu societatea de lobby trebuia să rămână ascunsă în toate aspectele sale, contrar dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, în condițiile în care serviciile de lobby erau prestate în favoarea ( ...) și a lui Liviu Dragnea.

Cum o invitație pe cale pur oficială din partea lui ( persoanei de la vârful administrației SUA - n.n.) era practic neverosimilă, s-a apelat la o societate de lobby specializată în intermedierea unor astfel de întâlniri, respectiv societatea americană, care a pretins în schimb suma de 100.000 dolari pentru realizarea întâlnirii dintre ( persoana de la vârful administrației SUA . n.n) și Liviu Dragnea. 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Puțin peste jumătate dintre cetățenii moldoveni vor aderarea la UE, dar nu și integrarea în NATO
28/03/2024 16:18

Putin peste jumătate dintre cetătenii moldoveni isi doresc aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană in timp ce doar 31,3% sunt de acord cu integrarea in NATO. Astfel, sondajul mai sus mentionat arat ...

Calendarul zilei 28 martie: 50 de ani de la instituirea funcției de Președinte al României. Nicolae Ceaușescu, primul președinte din istoria Țării
28/03/2024 16:08

La data de 28 martie 1974, Marea Adunare Natională l-a ales in functia de presedinte al statului roman pe secretarul general al Partidului Comunist, Nicolae Ceausescu, care devine astfel primul presedinte din ...

Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
28/03/2024 00:43

Voi discuta despre războiul dintre alti ” sefi” căci avem in Romania si un sef al guvernului dar si un sef economist al Băncii Nationale. Voi aduce in discutie o uluitoare discrepantă dintre declaratiil ...

Die Welt: Războiul din Ucraina s-ar putea termina anul acesta
28/03/2024 00:40

Un articol semnat de Christoph Schiltz, corespondentul de la Bruxelles al influentului ziar german, explică de ce conflictul din Ucraina nu mai are zile multe. Intr-o analiză a scenariilor posibile in Ucra ...

BTI: Borrell la CNN, declarație halucinantă: Nu-i iubim pe ucraineni, doar ne urmărim propriile interese!
28/03/2024 00:38

Această declaratie stupefiantă a fost făcută de către Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politică de Securitate, Josep Borrell, intr-o emisiune a CNN, ieri. Atit de stupef ...

Cornel Nistorescu: Cîrstoiu aduce cu „celebra” figură din jocul Păcălici
28/03/2024 00:11

„Sunt obligat să revin asupra unui candidat la Primăria Capitalei abia scos din pălărie. Luni seara, am avut prilejul să-l urmăresc in liniste pe Cătălin Cirstoiu. Pină atunci, n-a depăsit conditia ...

27 martie 1918 - Ziua Unirii Basarabiei cu România. 106 ani de la marele eveniment
27/03/2024 10:58

Sfatul Ţării, intrunit in şedinţă solemnă la Chişinău, a votat, la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea provinciei romaneşti Basarabia cu Romania. Astăzi, 27 martie 2024 sărbătorim 106 ani de la marele ...

Premierul avertizează de Ziua Unirii Basarabiei cu România: 'Comunitatea noastră de limbă, cultură şi istorie nu poate fi ştearsă!'
27/03/2024 10:48

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, de Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, că ţara noastră se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, aşa cum cetăţeni ...

Florin Gheorghe Cârciu, un pesedist cu școala vieți, premiat de Ciolacu cu un post de europarlamentar la Bruxelles
27/03/2024 00:19

In Romania esuată ajungi sef doar dacă ai scoala vieti, dai spagă si pupi in fund pe cine trebuie. Gheorghe Florin Carciu se incadrează perfect la specia politician cu scoala vietii. Ca să ajungă la nivel ...

Cozmin Guşă: Liderii noștri politici, marca statutului nostru de colonie condusă de slugi
27/03/2024 00:18

„Asa s-a nimerit, de Buna Vestire, ca să fiu in pozitia de a discuta despre rolul necesar, dar neindeplinit al conducătorului Bisericii Ortodoxe Romane. N-am ascuns niciodată că am o veche relatie de comu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei