'Flagrant la Dragnea': Dezvăluirile grave făcute de Victor Ponta despre DNA și SRI, ignorate de CSM

default

Dimensiune font:

| 27-03-2018 09:54

 Victor Ponta a lansat în spațiul public, pe 16 martie, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO și într-o intervenţie telefonică la B1 TV, informaţii grave despre un presupus flagrant organizat de DNA în 2013. În ciuda ilegalităţilor dezvăluite, instituţiile responsabile sunt fără reacţie.

În interviul pentru STIRIPESURSE.RO, Victor Ponta a afirmat că flagrantul în care a fost prins Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în 2013, îl viza de fapt pe Liviu Dragnea. Actualul lider al PSD, pe atunci vicepremier, ar fi fost avertizat de o persoană importantă din SRI.

DNA a organizat în 2013 un flagrant în care ţinta era Liviu Dragnea. Potrivit fostului premier, Dragnea avea oameni în DNA, iar unul dintre aceştia, prin intermediul fostului secretar de stat Valentin Preda, a sustras o informare trimisă de SRI la DNA, despre Tel Drum. Colegii "cârtiţei" din DNA au aflat la timp şi au pregătit un flagrant pentru momentul în care documentul ajungea la Dragnea. Flagrantul ar fi fost blocat după ce Dragnea ar fi fost informat de o persoană importantă din SRI, astfel încât dosarul penal a continuat doar cu privire la intermediari, care au fost deja condamnaţi în primă instanţă. Mai jos, povestea detaliată, aşa cum reiese din rechizitoriul întocmit de DNA.

 

În februarie 2013, Manolachi Dan Emil era ofiţer de poliţie judiciară la DNA, iar Preda Răducu Valentin era secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Între timp, ca urmare a poveştii în care ţinta finală era Dragnea, primul este condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, iar cel de-al doilea la 5 ani de închisoare. Relatarea de mai jos se găseşte în rechizitoriul dosarului în care au fost condamnaţi. Este, de fapt, relatarea unei "curse" întinse de procurori, care ştiau deja că ofiţerul Manolachi este "cârtiţă".

"În săptămâna  11 – 15 februarie 2013, inculpatul Manolachi Dan Emil a avut o discuţie de caz cu procurorul care instrumenta dosarul 67/P/2012 (dosar în care era vizată firma Tel Drum şi Liviu Dragnea - n.r.). În cadrul acestor discuţii, procurorul i-a solicitat inculpatului Manolachi Dan Emil să continue verificările în dosarul anterior amintit, sens în care i-a înmânat acestuia un alt document al S.R.I. înregistrat la această unitate sub nr. 0012176 din 25.01.2013.

Documentul a fost transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în temeiul dispozițiilor art.11, lit. d din Legea 51/1991, fiind înregistrat sub numărul 0097 din 04.02.2013.

După ce a primit documentul anterior amintit, inculpatul Manolachi Dan Emil a mers la birou, l-a lecturat, constatând că înscrisul cuprinde date referitoare la societatea Tel Drum.

După ce a primit nota şi a văzut despre ce este vorba, la data de 13.02.2013, la orele 16:24, inculpatul Manolachi Dan Emil i-a transmis un SMS inculpatului Preda Răducu Valentin prin care-l anunţă că este la bancă şi că ar vrea să se întâlnească. Inculpatul Preda Răducu Valentin a fost de acord, astfel că inculpaţii s-au întâlnit în după-amiaza zilei de 13.02.2013 la sediul Bancpost, situat lângă Ministerul Transporturilor, partea din spate.

În contextul acestei discuţii, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat pe inculpatul Preda Răducu Valentin că are date noi din dosarul care îl priveşte pe martorul Dragnea Liviu.

Spre finalul discuţiei, inculpatul Manolachi Dan Emil a convenit să se întâlnească cu inculpatul Preda Răducu Valentin la sfârşitul săptămânii, în municipiul Constanţa pentru a-i furniza acestuia din urmă datele  cuprinse în documentul S.R.I. transmis D.N.A..

Audiat în legătură cu această întâlnire, inculpatul Preda Răducu Valentin a declarat că la data de 13.02.2013, s-a întâlnit cu inculpatul Manolachi Dan Emil la sediul Bancpost Bucureşti, context în care i-a spus că are date noi cu privire la nişte societăţi care au legătură cu spectrul politic.

Potrivit celor convenite, la data de 16.02.2013, între inculpaţii Manolachi Dan Emil şi Preda Răducu Valentin a avut loc un schimb de SMS prin care au stabilit locul şi ora la care să se întâlnească, de această dată în municipiul Constanţa.

Aşa cum rezultă din procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice, inculpaţii au hotărât să se întâlnească la Mall Maritimo din municipiul Constanţa.

Astfel, la orele 13:40, inculpatul Preda Răducu Valentin l-a anunţat pe inculpatul Manolachi Dan Emil că se află deja la Mall Maritimo şi să-i comunice când ajunge, acesta din urmă transmiţându-i că ajunge şi el în 20 de minute.

La orele 14:05, inculpatul Preda Răducu Valentin îi transmite un ultim SMS inculpatului Manolachi Dan Emil prin care-i transmite să se întâlnească la intrarea principală.

Inculpaţii s-au întâlnit în parcarea mall-ului la care am făcut referire şi au hotărât să poarte discuţiile în autovehiculul cu care venise inculpatul Preda Răducu Valentin.

Cu prilejul acestei întâlniri, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat pe inculpatul Preda Răducu Valentin că are un document emis de Serviciul Român de Informaţii care vizează dosarul în care este cercetat martorul Dragnea Liviu.

Auzind conţinutul acestei informări, inculpatul Preda Răducu Valentin a cerut mai multe amănunte cu privire la persoanele şi societăţile care figurau în documentul emis de Serviciul Român de Informaţii. În acest context, au convenit ca inculpatul Preda Răducu Valentin să-i dea un aparat de fotografiat inculpatului Manolachi Dan Emil pentru a fotografia documentul urmând să-l restituie după ce realiza această activitate.

Inculpaţii au mai stabilit să se întâlnească luni, 18.02.2013, tot la sediul Bancpost – Sucursala C.F.R. pentru ca inculpatul Preda Răducu Valentin să-i înmâneze aparatul de fotografiat.

Audiat în legătură cu această împrejurare, inculpatul Preda Răducu Valentin a declarat că, la data de 16.02.2013, în jurul prânzului, s-a întâlnit cu inculpatul Manolachi Dan Emil în parcarea mall-ului Center Maritimo din Constanţa; că inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat că are documente noi care privesc nişte societăţi comerciale; că ar vrea să pună datele pe un suport electronic, dar nu are un telefon performant pentru a le fotocopia; că inculpatul Manolachi Dan Emil i-a propus să-i facă rost de un aparat foto; că a fost de acord să-i dea acestuia un aparat de fotografiat şi au convenit să se întâlnească în data de 18.02.2013, tot la sediul Bancpost – Sucursala CFR pentru a-i remite bunul.

La data de 18.02.2013, orele 09:25:25, inculpatul Preda Răducu Valentin i-a transmis un SMS inculpatului Manolachi Dan Emil cu următorul conţinut: „La ce oră puteţi să ne vedem în locul stabilit?” Conform înţelegerii din data de 16.02.2013, inculpaţii urmau să se întâlnească la sediul Bancpost – Sucursala C.F.R.

La orele 09:52:41, inculpatul Manolachi Dan Emil a răspuns tot printr-un SMS, stabilind ora 10.30, oră cu care inculpatul Preda Răducu Valentin a fost de acord.

De fapt, inculpaţii şi de această dată, potrivit înţelegerilor dintre ei, stabilesc ultimele detalii în vederea întâlnirii.

În baza celor convenite, inculpatul Manolachi Dan Emil a părăsit biroul aflat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a mers să se întâlnească cu inculpatul Preda Răducu Valentin.

Inculpaţii s-au întâlnit la sediul Bancpost – Sucursala C.F.R., loc în care inculpatul Preda Răducu Valentin i-a dat inculpatului Manolachi Dan Emil un aparat foto, marca Olympus FE-300 de culoare neagră cu seria L962 50394EXO, un încărcător aferent acestuia, precum şi un cablu de date. Toate obiectele anterior amintite erau puse într-o sacoşă de culoare roşu cu albastru inscripţionată pe ambele feţe „Travel Free”.

După ce a luat aparatul fotografic de la inculpatul Preda Răducu Valentin, inculpatul Manolachi Dan Emil a revenit la birou.

La sfârşitul programului, după ce colegii au plecat acasă, inculpatul Manolachi Dan Emil a rămas la birou.

Rămas singur, inculpatul Manolachi Dan Emil a scos documentul secret de stat din fişetul metalic, poziţionat în spatele său, și l-a pus pe biroul la care lucra. Documentul secret de stat se afla într-o mapă pe a cărei copertă este inscripționată cu sigla S.R.I.

După câteva momente, inculpatul Manolachi Dan Emil a scos documentul secret de stat aflat în mapă şi l-a pus jos pe mochetă, în dreptul scaunului pe care stătea inculpatul. Din această poziţie inculpatul Manolachi Dan Emil a fotografiat fiecare pagină a documentului secret de stat.

După ce a fotografiat paginile documentului secret de stat, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a pus în mapă şi l-a introdus în fişetul metalic.

Odată ce a finalizat operaţiunea, inculpatul Manolachi Dan Emil a pus aparatul foto în punga de plastic şi a părăsit biroul.

Ajuns la reşedinţa sa din municipiul Bucureşti, inculpatul Manolachi Dan Emil, la orele 16:38 i-a trimis inculpatului Preda Răducu Valentin un SMS prin care-i solicita să se întâlnească: „Ne vedem azi

Inculpatul Preda Răducu Valentin i-a răspuns afirmativ, tot printr-un SMS, la orelor 18.30.43.

La orele 18.31.26 inculpatul Manolachi Dan Emil îi trimite un nou SMS inculpatului Preda Răducu Valentin prin care îl întreabă când să se vadă.

Imediat, la orele 18.31.34, inculpatul Preda Răducu Valentin îi răspunde, tot printr-un mesaj SMS că poate veni, la stația de metrou. ”Pot acum să vin în stație”.

Inculpatul Manolachi Dan Emil, la orele18.32.21, confirmă că vine în punctul fixat de inculpatul Preda Răducu Valentin.

La orele 18.32.54, inculpatul Preda Răducu Valentin, localizat în mun. București, strada Vasile Pîrvan, nr.2-4, îl anunță pe inculpatul Manolachi Dan Emil că este în drum, spre punctul de întâlnire.

Așa cum rezultă din procesul verbal de redare a materialului  de supraveghere video și prin fotografiere, tot în seara zile de 18.02.2013, la orele 18.42.08, inculpatul Manolachi Dan Emil i-a înmânat inculpatului Preda Răducu Valentin o pungă în două culori și după o scurtă discuție s-au despărțit, la orele 18.45.07.

Din declarațiile inculpaților Preda Răducu Valentin și Manolachi Dan Emil rezultă că, în seara zilei de 18.02.2013, în jurul orelor 18,00, s-au întâlnit în apropierea staţiei de metrou Politehnica, situată în aproprierea complexului studențesc Leu, loc în care acesta din urmă i-a restituit aparatul fotografic, alături de accesorii, bunuri aflate într-o sacoșă.

După ce a luat aparatul foto, la orele 18.48.25, la aproximativ trei minute, după ce s-a despărțit de inculpatul inculpatul Manolachi Dan Emil, inculpatul Preda Răducu Valentin i-a transmis martorului Dragnea Liviu Nicolae un SMS prin care îi solicita să se întâlnească în seara respectivă, motivând că vrea să-i prezinte”ultimele documente din Strategia Dunării”.

Este mai mult decât evident, faptul că, în raport de împrejurările în care transmite acest mesaj – având asupra sa aparatul foto conținând un document secret de stat –motivul invocat de inculpatul Preda Răducu Valentin este unul menit a masca adevăratul scop pentru care acesta vroia să se întâlnească cu martorul Dragnea Nicolae Liviu.

Tot în seara zilei de 18.02.2013, orele 20:32:51, inculpatul Preda Răducu Valentin a fost contactat telefonic de martorul Dragnea Liviu Nicolae.

La începutul discuţiei telefonice, martorul Dragnea Liviu Nicolae i-a transmis inculpatului Preda Răducu Valentin că nu se mai pot întâlni în seara respectivă, deoarece tocmai plecase de la Parlament şi urma să meargă la o altă întâlnire. „Vali, n-avem cum să ne mai întâlnim, că acum am scăpat de la Parlament şi merg la altă întâlnire”.

După ce a primit acest răspuns de la martorul Dragnea Nicolae Liviu, inculpatul Preda Răducu Valentin l-a întrebat dacă se pot întâlni a doua zi până la ora 10.00.

Martorul Dragnea Liviu Nicolae a fost de acord cu propunerea inculpatului Preda Răducu Valentin şi a acceptat ca acesta din urmă să vină a doua zi dimineaţă pe la biroul său.

„Dă-mi un telefon pe la opt jumătate şi poate dai pe la minister, pe la mine, înainte să mergi la Parlament”.

Subliniem faptul că, aşa cum rezultă din convorbirea telefonică, martorul Dragnea Liviu Nicolae a stabilit că inculpatul Preda Răducu Valentin să treacă pe la biroul său „… şi poate dai pe la minister, pe la mine, înainte să mergi la Parlament”.

Inculpatul Preda Răducu Valentin a acceptat invitaţia martorului Dragnea Liviu Nicolae răspunzându-i în acest sens.

Audiat în legătură cu aceste aspecte, inculpatul Preda Răducu Valentin a declarat că după ce a luat aparatul foto de la inculpatul Manolachi Dan Emil a plecat acasă şi că la aproximativ o oră şi jumătate, două, a luat legătura cu martora Zobuian Iuliana-Mihaela; că în jurul orelor 22,00 a fost sunat de martorul Dragnea Liviu Nicolae căruia i-a comunicat că ar vrea să se întâlnească a doua zi, jurul orelor 10.00. Declarația inculpatului Preda Răducu Valentin este una nesinceră. Declaraţia inculpatului Preda Răducu Valentin nu corespunde adevărului  fiind contrazisă de probele administrate in cauza.

A doua zi, în data de 19.02.2013, în jurul orelor 8,30, inculpatul Preda Răducu Valentin a plecat de la reşedinţa sa din municipiul Bucureşti către biroul său, la Ministerul Transporturilor. Când a plecat de acasă inculpatul Preda Răducu Valentin a luat cu el sacoşa în care avea aparatul foto împreună cu accesoriile la care am făcut referire mai sus.

Subliniem faptul că, după ce a luat aparatul foto împreună cu accesoriile de la inculpatul Manolachi Dan Emil, acestea au rămas în permanenţă la inculpatul Preda Răducu Valentin.

Inculpatul Preda Răducu Valentin a mers la birou pentru a rezolva problemele curente şi pentru a lua materiale pe marginea cărora urma să discute în Plenul Parlamentului.

După o scurtă şedere la birou, inculpatul Preda Răducu Valentin a părăsit clădirea Ministerului de Transporturi, îndreptându-se cu autovehiculul marca Volskwagen Passat, înmatriculat sub nr. B-97-MKW aparţinând Registrului Auto Român, pe care îl folosea în mod curent.

În jurul orelor 09:25, autoturismul menţionat a staţionat în parcarea din faţa clădirii în care funcţionează Ministerul Dezvoltării Regionale, din autoturism  coborând inculpatul Preda Răducu Valentin, care avea în mână sacoşa cu aparatul foto, la care am făcut referire mai sus.

După ce inculpatul Preda Răducu Valentin a coborât din autoturism, au intervenit organele de urmărire penală, care după ce s-au legitimat au procedat la percheziţia corporală a inculpatului, asupra căruia au fost găsite următoarele: o sacoşă de culoare roşu cu albastru inscripţionată pe ambele feţe „Travel Free” în care se aflau un aparat foto marca Olympus FE-300 de culoare neagră cu seria L962 50394EXO, un încărcător aferent acestuia, marca Olympus, precum şi un cablu de date.

De asemenea, asupra inculpatului au mai fost găsite două telefoane marca „Iphone 5” de culoare albă, legitimaţia de serviciu, un card de salariu Visa Electron de culoare albastră, mai multe cărţi de vizită şi suma de 1.031 lei care au fost restituite integral inculpatului.

Subliniem faptul că asupra inculpatului Preda Răducu Valentin a mai fost găsită o foaie de hârtie tip A4 ce conţinea un tabel cu şase rânduri, având denumirea marginală : „Ponderea Bugetului pe Moduri de Transport la MTI”.

Bunurile care au fost găsite asupra inculpatului Preda Răducu Valentin au fost introduse în plicul nr.1, inscripţionat „ obiecte găsite la percheziţia corporală consemnate în procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, încheiat la data de 19.02.2013”.

În continuare organele de urmărire penală au trecut la percheziţionarea autoturismului din care a coborât inculpatul Preda Răducu Valentin.

Cu ocazia acestei percheziţii, în autoturismul cu care se deplasa inculpatul Preda Răducu Valentin au fost identificate mai multe înscrisuri reprezentând facturi de utilizatori şi servicii, precum şi mai multe înscrisuri printate pe coli A4.

Înscrisurile identificate în autovehiculul percheziţionat au fost introduse în plicul cu nr.2.

În vederea identificării înregistrărilor informatice existente în mediile de stocare şi sistemele informatice ce conţin imagini (fotografii), video-filmări referitoare la existenţa unor documente cu caracter clasificat, la data de 25.02.2013, s-a dispus efectuarea în cauză a unei constatări tehnico-ştiinţifice de natură informatică.

În prealabil, la data de 22.02.2013, în baza autorizaţiei nr. 5/19.02.2003, emisă de Curtea de Apel Bucureşti a fost efectuată o percheziţie informatică asupra aparatului foto marca Olympus FE-300 de culoare neagră cu seria L962-5034EXO.

În fapt, percheziţia informatică a constat în copierea cardului de memorie XD aflat în aparatul fotografic ridicat de la inculpatul Preda Răducu Valentin.

Modalitatea în care a fost realizată această procedură a fost consemnată în procesul-verbal întocmit cu ocazia efectuării acestei percheziţii informatice. Tot în cadrul acestei proceduri, organele de urmărire penală au restituit inculpatului Preda Răducu Valentin înscrisul reprezentând un tabel privind „Ponderea bugetului pe moduri de transport la M.T.I.”, document care a fost identificat asupra inculpatului anterior amintit.

Potrivit punctului 6 din Raportul de constatare tehnico-ştiinţific, în urma cercetărilor efectuate asupra imaginii identificate au rezultat cinci fişiere tip fotografie ce reprezenta un document clasificat secret de serviciu – nivelul – strict secret.

Aşa cum rezultă din Anexa 7.6 la raportul de constatare tehnico-ştiinţifică este vorba de un document clasificat secret de stat, emis de Serviciul Român de Informaţii, înregistrat sub nr. 0012176 din data de 25.01.2013, având nivelul strict secret.

Documentul în discuţie era adresat  Procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la momentul respectiv, în temeiul disp. art. 11 lit. d din Legea 51/1991 cu scopul îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

Documentul secret de stat era înaintat în completarea altor astfel de înscrisuri trimise anterior de Serviciul Român de Informaţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Din acest motiv, Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a rezoluţionat în data de 31.01.2013 cu menţiunea „se repartizează de urmare”

În baza acestei rezoluţii, documentul secret de stat a urmat circuitul prevăzut pentru astfel de înscrisuri, astfel că, prin intermediul Serviciului informaţiilor clasificate şi de centralizare a datelor privind corupţia a fost repartizat procurorului de caz.

În partea introductivă a notei se face referire la SC Tel Drum S.A., entitate apropriată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare urmare a unor activități frauduloase.

Având în vedere că informațiile cuprinse în documentul secret de stat cu nivelul strict secret, erau compromise la data de 03.06.2013. D.N.A. a solicitat S.R.I. în calitate de emitent al înscrisului anterior amintit, declasificarea acestuia.

La data de 22.07.2013, Serviciul Român de Informații a restituit D.N.A. documentul înregistrat sub nr. 12176/25.01.2013 cu mențiunea că a fost declasificat", se arată în rechizitoriu.

 

Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea ar fi fost informat de o persoană importantă din SRI că i se pregăteşte un flagrant, motiv pentru care flagrantul s-a oprit la Valentin Preda. Ulterior, Ponta şi Dragnea ar fi mers împreună la SRI pentru a cere socoteală cu privire la operaţiunea de flagrant, fostul premier afirmând că i se părea revoltător ca tocmai vicepremierul să fie vizat.

Pe de altă parte, potrivit unor surse judiciare, flagrantul ar fi fost oprit pentru ca informaţii din documentul SRI să nu ajungă la Liviu Dragnea, o asemenea scurgere de date putând pune în pericol dosarul în care erau anchetate legăturile lui Dragnea cu Tel Drum.

Cert este că, în urma dezvăluirilor făcute de Victor Ponta în interviul pentru STIRIPESURSE.RO, ar putea urma anchete ale Inspecţiei Judiciare cu privire la implicarea SRI şi a unor oameni politici într-un dosar DNA, dar şi anchete ale procurorilor cu privire la scurgerea de informaţii clasificate dintre SRI spre Liviu Dragnea.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei