INCREDIBIL Cum a ajuns Darius Valcov sa o denunte pe o femeie care a luat mita de la un medic stomatolog, la opt ani de la comiterea faptei

puscarie  03400

Dimensiune font:

| 21-06-2021 11:53

 Mama unei apropiate a lui Darius Valcov a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta. Femeia a fost denuntata de Darius Valcov la opt ani de la comiterea faptei.

Tribunalul Olt a pronuntat la finele lunii mai 2021 o prima sentinta intr-un dosar de trafic de influenta in care a fost trimisa in judecata Ioana Gusatu, mama unei apropiate a fostului primar al Slatinei, Darius Valcov. Gusatu este acuzata ca i-a cerut unui medic stomatolog 2.000 de euro promitand ca va interveni pe langa Darius Valcov pentru ca firma de constructii a medicului sa obtina un contract de reabilitare termica a unor blocuri.

Sentinta de condamnare a lui Gusatu scoate la iveala ca cel care a denuntat-o pe femeie a fost chiar Darius Valcov, care a aflat despre mita ceruta in numele sau la opt ani de la comiterea faptei, la un chef la care a participat si medicul stomatolog care a platit cei 2.000 de euro.

Mita, oferita intr-un loc ferit, cu vegetatie multaDatele de la dosar arata ca la inceputul lunii decembrie 2012, Ioana Gusatu a mers la un cabinet stomatologic pentru realizarea unei lucrari dentare.

Dupa tratament, discutand cu pacienta despre anveloparea blocurilor, medicul i-a spus femeii ca detine si o firma de constructii si ar fi interesat sa obtina o lucrare de anvelopare.

"Auzind acest lucru, inculpata s-a oferit sa intervina pe langa primarul municipiului Slatina de la acea vreme, Valcov Darius Bogdan, promitand ca va obtine o lucrare de anvelopare, iar pentru acest lucru solicitand suma de 2000 euro, care constituia, probabil, un avans pentru obtinerea lucrarii si, dupa obtinerea efectiva a lucrarii de anvelopare, inculpata urma sa ceara si alte sume de bani", se arata in datele de la dosar.

Stiind ca fiica Ioanei Gusatu, despre care presa locala din Olt spune ca e Anca Gusatu, "era in partid cu primarul Valcov Darius si inculpata i-a dat de inteles ca il cunoaste si ea foarte bine pe primar", medicul stomatolog a acceptat sa dea mita de 2.000 de euro.

Astfel, a doua zi s-a intalnit cu Ioana Gusatu in spatele blocului in care functiona cabinetul stomatologic, "intr-un gang din apropiere, mai ferit, unde era vegetatie multa". Femeia i-a promis medicului ca "in aproximativ 2-3 zile rezolva cu lucrarea de anvelopare si il va contacta pentru perfectarea actelor".

Medicul a declarat ca dupa ce au trecut cele trei zile, a mai asteptat aproximativ o saptamana si, pentru ca nu a mai primit niciun semn, a sunat-o pe femeie, dar aceasta nu i-a mai raspuns, iar de atunci nu s-a mai intalnit cu ea nici macar intamplator.

"Darius Valcov s-a enervat si a dat cu pumnul in masa"


 


Medicul stomatolog care a platit cei 2.000 de euro si-a luat gandul de la banii dati, dar la opt ani de la momentul in care a platit banii, in septembrie 2020, a fost chemat la ziua unui prieten al sau, care este si finul lui Darius Valcov. Acolo, medicul l-a intalnit si pe fostul primar al Slatinei.

"Cu acea ocazie, martorul a indraznit sa il intrebe pe Darius Valcov daca cumva, in anul 2012, au ajuns niste bani la el, respectiv suma de 2000 de euro, prin inculpata Gusatu Ioana, pentru a-i facilita obtinerea unei lucrari de anvelopare la blocuri de pe raza municipiului Slatina, insa numitul Valcov Darius a fost surprins de cele afirmate, chiar s-a suparat, a dat cu pumnul in masa si a mentionat ca daca martorul nu va formula denunt, acesta ii va denunta pe amandoi", se arata in dosarul de trafic de influenta.

Acela a fost momentul in care medicul stomatolog si Darius Valcov au denuntat-o pe Ioana Gusatu.

Chemata in masina si inregistrataDupa denuntul depus impotriva Ioanei Gusatu, Valcov a cautat-o pe femeie acasa si a rugat-o sa urce in masina cu el. Acolo a intrebat-o "cat de elegant putea", daca recunoaste ca a facut o greseala, spunandu-i despre cele povestite de medic. Valcov i-a cerut femeii "sa spuna adevarul, daca a luat bani in numele sau, respectiv suma de 2.000 de euro, in scopul de a interveni pe langa acesta pentru obtinerea unei lucrari de reabilitare".

Ioana Gusatu a recunoscut ce a facut si i-a cerut scuze lui Valcov, aratand ca in acea perioada a avut nevoie de bani si ca intentioneaza sa ii restituie medicului banii cand o sa ii aiba. Toata discutia dintre Ioana Gusatu si Valcov a fost inregistrata, astfel ca, la
proces, femeia nu a avut de facut altceva decat sa recunoasca faptele, cerand sa fie judecata in procedura simplificata.

In urma procesului, Iana Gusatu a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare. Sentinta poate fi atacata cu apel.

Condamnat in prima instanta la sase ani si sase luni de inchisoareTrimis in judecata pentru doua fapte de luare de mita si una de trafic de influenta, fostul primar al Slatinei, Darius Valcov, a fost condamnat in iulie 2020 la sase ani si sase luni de inchisoare.

In rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Valcov, procurorii
DNA au aratat ca Valcov a cerut si primit de la doua firme, prin interpusi, suma totala de 4,2 milioane de lei pentru ca firmele, care au incheiat contracte cu Primaria Slatina si Compania de Apa Olt, "sa nu aiba probleme" si sa isi primeasca banii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
OFICIAL - Lista relaxărilor care se aplică de la 1 august / DOCUMENT
28/07/2021 17:45

Guvernul a adoptat, miercuri, prelungirea stării de alertă si noile măsuri care intră in vigoare de la 1 august. „Am aprobat măsurile de relaxare a restrictiilor de la 1 august. Relaxare este un c ...

Liderul liberalilor ieșeni solicită procurorului general să facă „lumină în cazul spitalului COVID de la Lețcani”
28/07/2021 12:50

Deputatul Alexandru Muraru, liderul PNL Iasi, a adresat o scrisoare deschisă Procurorului General al Romaniei, Gabriela Scutea, „cu scopul de a face lumină in cazul celei mai costisitoare achizitii ...

PSD îi cere premierului să se autosuspende
27/07/2021 07:45

  Partidul Social Democrat ii solicită premierului Florin Ciţu să facă „un pas in spate” şi să-şi delege atribuţiile, conform legislaţiei in vigoare, in perioada campaniei electorale ...

Liviu Dragnea, la DNA; altercaţii între susţinători şi protestatari; au aruncat cu ouă şi iaurt
26/07/2021 14:08

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă prelungirea sechestrului in dosarul Tel Drum, in care are cali ...

Un deputat ieșean îl pune la punct pe Putin
21/07/2021 15:58

„Basarabia nu a fost „ocupată” de către Romania in 1918, la finalul Primului Război Mondial, asa cum afirmă presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, ci realipită, in urma unor proces ...

Documentul prin care Churchill a vândut România lui Stalin va fi publicat în premieră
21/07/2021 12:12

Pentru prima oară in istorie, documentul prin care Churchill a vandut Romania lui Stalin va vedea lumina zilei. Este vorba de celebrul „acord al procentajelor”, agreat de premierul britanic şi dic ...

Un primar arestat preventiv pentru fraudarea alegerilor apare în videoclipul de campanie internă al PNL Prahova
20/07/2021 13:40

PNL Prahova a prezentat, la inceputul conferinţei de alegeri, un videoclip in care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care conduce filiala judeţeană, apare alături de mai mulţi primari liberali ...

Prim-ministrul britanic şi ministrul de finanţe vor fi lsupuşi testării zilnice pentru COVID-19
18/07/2021 12:27

Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi ministrul său de finanţe, Rishi Sunak, vor fi limitaţi să lucreze numai de la birourile lor şi supuşi testării zilnice pentru COVID-19 după ce au intrat in cont ...

DOCUMENT Propunerile concrete prin care primarii conduși Emil Boc fac primul pas în redesenarea hărții României
18/07/2021 09:39

 După esecul regionalizării din timpul mandatului său de premier, Emil Boc, acum primar al Clujului, incearcă acum pas cu pas. Asociatia Municipiiilor din Romania (AMR) pe care o conduce a schitat un p ...

Piedone plătește 30.000 de euro pentru un sondaj de opinie. Beneficiarul patronează site-ul de știri care îi promovează imaginea
16/07/2021 09:31

Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Cristian Popescu - Piedone, a atribuit un contract de 30.000 de euro către un institut de cercetare sociologică. Contractul a fost atribuit in data de 6 iulie 2 ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei