0000 ucigas  mb

Dimensiune font:

Interlopii din Caracal rup TĂCEREA: legături SUSPECT de apropiate cu șefii din poliție

| 03-08-2019 14:22

 Relația dintre polițiștii din Olt și clanuri rivale din Caracal iese tot mai mult la iveală. Remus Rădoi, patronul firmei de pază, care a ajutat la dosarul crimelor, i-a reproșat șefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicușor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

 Omul de afaceri Remus Rădoi, patronul firmei de pază la care fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a apelat în noaptea în care era căutată Alexandra Măceșanu, a declarat pentru MEDIAFAX că le-a reproșat polițiștilor măsurile blânde luate într-un dosar în care era cercetat un rival de-al său, Nicușor Oacă, la care, se pare că au descins și polițiștii în noaptea când era căutată fata de 15 ani. Oacă spune, însă, că audierile au fost în dosarul lui, nu în dosarul crimelor.

Rădoi a declarat că a fost solicitat să ajute în acest dosar în care Nicușor Oacă este acuzat de cămătărie și de „multe alte lucruri”.

„Am prezentat peste 40 de victime la DIICOT Olt, care nu aveau puterea și curajului de a merge să depună o sesizare la Poliția Caracal, spun aceste victime în declarații datorită faptului că era de notorietate legătura apropiată dintre șeful Poliției Caracal și liderul grupării”, a spus Remus Rădoi.

El spune că Nicușor Oacă era acuzat în dosar nu numai de cămătărie și că a formulat o sesizare la DIICOT prin care a arătat că dosarul nu a fost bine instrumentat.

„De mult mai multe (a fost acuzat-n.r.), și acele victime nu numai că îl acuzau, ci au depus o plângere pe care și-o susțin în continuare. Dosarul, datorită faptului că s-a făcut o sesizare că n-a fost bine instrumentat la DIICOT Olt a fost preluat de DIICOT București Central”, a mai declarat Remus Rădoi, care spune că sesizarea a fost făcută de el, „împreună cu mai multe victime”.

Întrebat de ce s-a implicat atât de mult în acest dosar, omul de afaceri a spus că a făcut acest lucru în calitate de „cetățean indignat”.

„Ar trebui să fii nemuțumit dacă empatizezi cu acele victime după ce le auzi poveștile. Înainte de ridicarea infractorilor de acasă ni se spune că vor fi arestați, că există probe beton, iar în ziua ridicării de acasă constați că li s-a dat doar control judiciar. Din postura aceasta de cetățean indignat de o măsură foarte blândă, având în vedere că cunoșteam faptele din dosar, cunoșteam ceea ce depuseseră oamenii. Mi s-a părut oripilant, având în vedere ce fapte, ce gravitate aveau în dosar, iar măsura foarte blândă care s-a dispus”, a mai spus Rădoi.

El recunoaște că i-a reproșat aceste lucruri și fostului adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, și spune că nu este mulțimut de răspunsurile pe care le-a primit.

„- I-ați și reproșat asta domnului Alexe? 
- Sigur. 
- Și ați fost mulțumit de răspunsurile pe care vi le-a dat? 
- Niciodată. Mi s-au părut niște oameni care vin la serviciu doar ca să își ia salariul și care nu au niciun fel de implicare sufletească, ba mai mult de multe ori i-am suspectat de colaborare cu părțile celelalte. Nu pe domnul Alexe direct”, a precizat Remus Rădoi într-o discuție cu corespondentul MEDIAFAX.

La rândul lui, Nicușor Oacă susține că dosarul la care face referire Remus Rădoi se referă strict la cămătărie.

„Doar de cămătărie. (...) Mi s-ar face niște acuzații că aș fi dat bani la două persoane. De fapt, domnul Rădoi a dus 40 de persoane pe care le-a convins să depună (reclamații-n.r.), dar în anchete a reieșit că nu este adevărat, doar cele două persoane pe care le-a influențat. (…) Da, sunt audiat, sunt cercetat în continuare. O să mergem în instanță să devedim dacă este adevărat sau nu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicușor Oacă.

Despre rivalitatea dintre ei, Nicușor Oacă admite că este veche și că ar fi pornit de la o agresiune asupra unui amic de-al lui.

„Vine de-a lungul anilor, mi-a bătut un prieten pe care îl cheamă Iliescu, în față la bancă, l-a tîlhărit, și pentru care este, a fost și condamnat la 3 ani cu suspendare. Și nu se oprește, deși acum mi se pare strigător la cer să te folosești de moartea unor copii nevinovați ca să ieși tu în evidență. El în continuare face tot posibilul să mă discrediteze și să mă acuze de nenumărate fapte care nu îmi aparțin”, a spus Oacă.

Remus Rădoi are însă o altă versiune cu privire la această întâmplare: „Am fost atacat de un om de-al lui și m-am apărat. Am primit o amendă penală pentru aceea, aș face-o ori de câte ori s-ar impune și ori de câte ori condider că legea nu ne apără”.

Despre legăturile dintre Remus Rădoi și fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, Nicușor Oacă crede că „se folosesc unul de altul”.

„Legătura pe care o are cu domnul Alexe, după cum reiese și din conversațiile dânsului de pe Whatsapp, după cum a dus și martorii pe care i-a influențat la DIICOT să spună tot ce a vrut domnul Alexe, tot domnul Alexe a făcut acest dosar pe care mi l-a făcut mie de cămătărie. Iese totul la iveală, legăturile dintre Rădoi Remus și domnul Alexe, fostul adjunct șef la IPJ Olt. Pur și simplu se folosesc unul de altul”, a spus Oacă.

„L-am cunoscut la începutul anului 2019, într-un cadru legal, ajutând la această operațiune, nu am avut alte dialoguri sau întâlniri persoanele cu dânsul, decât strict legate de acest dosar și pe probleme solicitate de dânșii de crimă organizată”, a spus, referitor la aceste acuzații, Remus Rădoi.

Patronul firmei de pază ar fi fost solicitat, de către fostul adjunct al IPJ Olt, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceșanu, să ajute pentru identificarea unei mașini.

Adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, a fost demis de fostul șef al Poliției Române, Ioan Buda (demis, la rândul lui) în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal.

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Nunțile politicienilor, SURSĂ de îmbogățire rapidă: Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a primit DAR de nuntă peste 150.000 de euro
13/07/2020 18:11

 Politicienii din Romania nu duc lipsă de bani. O arată de la an la an declaratiile de avere ale acestora, in care veniturile cresc văzand cu ochii, indiferent de conditiile economice. Presedintele Cons ...

IN CAPUL TREBII
13/07/2020 15:21

Prim-ministrul Ludovic Orban nu se luptă cu COVID-ul, se luptă cu PSD. Îi este mai teamă de social – democraţi decat de virusul ucigaş. Nu s-a lămurit incă dacă se ia şi de USR. Este mai ...

Semnal din PSD înainte de CEX-ul pe legea carantinei: Opoziția nu înseamnă să fim la fel de iresponsabili ca liberalii
13/07/2020 12:32

 Europarlamentarul Victor Negrescu spune că PSD si-a sacrificat puncte electorale cand a votat Guvernul Orban II si incuviintarea stării de alertă si a stării de urgentă si că acest lucru este f ...

Schimbare FĂRĂ PRECEDENT plănuită de Marcel Vela: ORDINUL prin care 'Doi și-un sfert' iese LA LUMINĂ!
13/07/2020 12:04

 Mutare interesantă pregătită de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela! Seful Internelor vrea să dea un Ordin de ministru prin care „Doi si-un sfert” – serviciul secret al Ministe ...

Protest fara masti in fata Guvernului! Gabriela Firea atrage atentia: nu are autorizatie
12/07/2020 13:30

 Un protest va avea loc astazi in fata Guvernului.. Primarul Capitalei Gabriela Firea a atras atentia ca protestul nu are autorizatie, precizand ca nu ar fi primul protest organizat fara autorizatie. `Pan ...

BREAKING Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor unde românii se pot testa pentru a pleca în Grecia
12/07/2020 13:29

 Ministerul Sănătătii a publicat, duminică, lista centrelor din tară unde romanii pot face testul molecular fără de care nu pot intra in Grecia. Ministerul Sănătătii a transmis, sambătă, lista ...

Gabriela Firea sare în ajutorul celor care pleacă în vacanțe și au nevoie de teste obligatorii de COVID-19: Vom face testele gratuit în Proiectul Vacanța 2020
12/07/2020 13:27

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat un proiect special pentru a-i ajuta pe bucurestenii care trebuie să plece in vacante si statele in care pleacă le cer teste obligatorii pent ...

SURPRIZĂ Donald Trump a purtat pentru prima dată de la începutul pandemiei mască de protecţie în public
12/07/2020 10:38

 Preşedintele SUA Donald Trump a purtat sambătă, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, mască de protecţie in public, anunţă BBC preluat de news.ro     ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!