Interviu cu George Simion, candidat independent

George-Simion--candidat-independent

Dimensiune font:

| 20-05-2019 00:35

 "Eu cred intr-o Europa unita, intr-o Europa a natiunilor, a unei cat mai stranse colaborari intre popoare. Cred intr-o Europa echitabila", spune George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare din 26 mai.

In varsta de 32 de ani, George Simion s-a nascut la Focsani, a absolvit Facultatea de Administratie si Afaceri a Universitatii din Bucuresti, dupa care a urmat un program de masterat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi cu specializarea "Crimele comunismului".

De mai bine de 10 ani este activist civic si militeaza pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova, fiind fondator si presedinte al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

George Simion e convins ca "dezastrul din politica romaneasca" a inceput odata cu neaplicarea lustratiei dupa Revolutia din 1989, dar mai crede si ca "politica tot mai agresiva a Kremlinului este una dintre cele mai mari amenintari la adresa Europei".

Citeste si:

Primarul Mihai Chirica a ales: este independentul George Simion omul ieșenilor?


"Ceea ce ne distruge pe noi ca tara e promovarea incompetentei si a non-valorilor in pozitii-cheie in sistemul politic, in administratia publica, in institutiile de invatamant si cercetare s.a.m.d. Imi doresc o ierarhie a competentei in functiile publice", spune George Simion in interviul acordat Ziare.com, in care mentioneaza ca, potrivit calculelor pe care si le-a facut, pentru a fi ales in Parlamentul European are nevoie de "circa 170.000 de voturi, reale, nu de la persoane decedate".

De ce candidati pentru Parlamentul European? De cand faceti politica si ce va face sa credeti ca ati putea fi un bun europarlamentar roman?

Incerc, in primul rand, sa fiu un bun roman - o calitate ce pare sa fie rar intalnita la politicienii nostri. Ei reprezinta, in Parlamentul European, propriile partide, propriile grupuri de interese, si mai putin sau deloc pe romani.

Dupa peste 12 ani de activism, pot spune ca m-am saturat ca eforturile facute pe plan civic sa nu fie finalizate de catre actualii politicieni. Au fost doua momente decisive in ultimul ani care m-au determinat sa fac pasul spre aceasta candidatura: expulzarea mea pe o perioada de 5 ani din Republica Moldova, la care autoritatile noastre au fost cel putin complice, si raportarea lor (in bataie de joc) la Anul Centenarului Marii Uniri.

In calitate de lider al curentului unionist din Romania ultimului deceniu, mi-am asumat responsabilitatea candidaturii, chiar daca nu am experienta politica, ca un nou pas inainte pe care il avem de facut. Avand insa in vedere mocirla in care se scalda partidele politice actuale, organizate fara exceptie intr-un sistem clientelar de tip feudal, vad lipsa experientei politice mai degraba ca pe un avantaj, caci nu sunt patat precum politicienii din partidele care in ultimii 30 de ani au guvernat tara si care i-au batjocorit resursele, in primul rand resursa umana.

Partidele politice ne-au dezamagit si ne-au impus politica urii si a dezbinarii. Mesajele noastre au ajuns de-a lungul timpului la urechile a milioane de oameni, insa e nevoie de reprezentare pentru acestea si la nivelul institutiilor europene.

Si nu doar pentru acestea! Romanii nu mai vor sa fie nevoiti sa ia drumul strainatatii pentru un trai decent, nu mai vor sa se simta minoritari in propria tara, vor sa fie tratati cinstit de catre autoritatile de la Bucuresti sau Chisinau, sau in statele de adoptie in care au ales sa traiasca. Stiati ca Romania se afla pe primele pozitii in Uniunea Europeana ca bogatie materiala? Lucrurile astea nu ni se comunica public. Or, eu vreau sa spun lucrurilor pe nume!

Toti ne dorim o Romanie Mare in Europa, in locul pe care romanii il merita de drept, iar Romania aceasta poate fi ridicata numai prin eforturi comune, numai prin unitate.

George Simion mars



De ce ati ales sa candidati ca independent? Nu era mai simplu sa va inscrieti intr-un partid, de exemplu in PMP, care e tot unionist? Ati purtat astfel de negocieri?

Am primit astfel de oferte din partea mai multor partide parlamentare la alegerile din 2016. Puteam sa fiu acum in Parlamentarul Romaniei, dar afiliat partinic. Am ales acest drum deoarece era singurul corect. In ultimii 10 ani, am avut suficiente interactiuni cu reprezentatii actualelor partide politice pentru a ma putea convinge ca Romania noastra are nevoie de altceva. In toti anii astia nu m-am simtit, in niciun moment, reprezentat de clasa politica romaneasca, iar situatia asta este valabila pentru foarte multi romani.

Citeste si:

Primarul Mihai Chirica a ales: este independentul George Simion omul ieșenilor?

Implicarea intr-un partid deja existent ar fi insemnat o aservire a principiilor si valorilor dupa care ma orientez in viata de zi cu zi. Partidele politice din Romania sunt aceleasi, in ultimii 30 de ani, care au produs dezastrul vizibil din tara: oamenii au luat drumul exilului, ne-am vandut bogatiile subsolului pe nimic, ne-am taiat ilegal padurile, agricultura si mineritul s-au prabusit, suntem furati la gaz si curent electric, nu avem autostrazi, presa este intoxicata de propaganda, inca nu avem locuri in spitale pentru marii arsi, nu ne cinstim eroii, nu sustinem capitalul romanesc, nu ne sprijinim sportivii, artistii, olimpicii sau inventatorii si ne-am rupt de valorile istorice pe care s-a cladit natiunea romana.

Ati facut calculele, de cate voturi aveti nevoie ca independent pentru a fi ales membru al PE?

Desigur. Am facut acest calcul din momentul in care am luat decizia de a candida. Pragul este de 3,03% din totalul de voturi valabil exprimate, deci circa 170.000 de voturi, reale, nu de la persoane decedate.

Este un numar urias si descurajant pentru un candidat independent, la fel ca in cazul celor 100.000 semnaturi necesare pentru depunerea candidaturii.

Pe ce categorii de alegatori va bazati?

Ma bazez pe votul romanilor care, asemeni mie, nu se simt reprezentati de actualele partide politice: fie ca vorbim de romanii din diaspora, de care politicienii isi amintesc din 4 in 4 ani, fie ca vorbim de romanii din Harghita si Covasna, abandonati de autoritatile romane de aproape 20 de ani, fie ca vorbim de unionisti, sau pur si simplu de romani care nu se regasesc in actiunile clasei politice care conduce destinele tarii.

Ma bazez pe cei care gandesc national, nu personal sau international.

Ati calatorit mult si prin Romania, si prin R. Moldova. Care este concluzia dvs: in ultimii ani a crescut sau a scazut numarul unionistilor? Care ar fi cauzele?

Numarul unionistilor a cunoscut o crestere vertiginoasa in ultimii ani, datorita impunerii acestei teme pe agenda publica - efect al eforturilor organizatiilor noastre civice care si-au asumat aceast ideal al Reunirii: de la grafitti-urile "Basarabia e Romania" care pot fi vazute peste tot prin tara, pana la a merge din casa in casa sa informam fratii basarabeni, de la infiintarea unei televiziuni care emite pe cablu in Chisinau pana la manifestatii la care au participat zeci de mii de oameni, am dat tot ce am putut ca sa ne luptam pasnic sa unim ce au rupt altii prin forta.

As mai adauga ca aceasta crestere ar fi putut fi si mai consistenta daca statul roman ar fi avut o politica coerenta pe aceasta tema. Din pacate, pentru marea majoritate a politicienilor romani, subiectul Basarabiei ramane doar un bazin electoral, de interes exclusiv in campania electorala.

George Simion unire



Care ar trebui sa fie, in opinia dvs, principalele 3 teme de dezbatere publica in aceasta campanie electorala, care a inceput de ceva timp in Romania?

In primul rand, ar trebui sa existe o dezbatere - ceea ce nu este cazul. Cand ati vazut ultima data o dezbatere cu argumente si contra-argumente, intre politicienii romani? Ar trebui sa discutam despre prioritatile Romaniei si ale romanilor, dar politicienii pun in scena o lupta surda, in care fiecare incearca sa isi motiveze votantii, prin demonizarea adversarilor. Infrastructura, educatia nationala (include aici si istoria) si proiectul nostru de Tara cred ca trebuie sa primeze.

Ce poate face un independent in PE? Cum poate negocia cu marile familii politice? Care ar fi principalele trei proiecte pentru care veti milita, daca veti fi ales?

In primul rand, pot da voce romanilor uitati, romanilor pe care niciun partid politic nu ii reprezinta. Pentru mine, Unirea Basarabiei cu Romania, protejarea drepturilor romanilor din comunitatile istorice (Timoc, Cernauti, Transcarpatia, Sudul Basarabiei etc.) si ale romanilor din judetele Harghita si Covasna, valorificarea potentialului diasporei si apararea resurselor naturale ale Romaniei, inclusiv a padurilor, care trebuie administrate ca parte integranta a dezvoltarii responsabile a tarii noastre - sunt teme de baza, igorate aproape in intregime de actuala clasa politica.

Citeste si:

Primarul Mihai Chirica a ales: este independentul George Simion omul ieșenilor?

In Parlamentul European ma voi afilia grupului care va raspunde cel mai bine marilor interese nationale romanesti, in baza carora am elaborat programul meu politic si cauzelor pentru care lupt de atatia ani.

George Simion copil



Eu cred intr-o Europa unita, intr-o Europa a natiunilor, a unei cat mai stranse colaborari intre popoare.

Cred intr-o Europa echitabila. Nu trebuie sa existe o Europa de Vest si o Europa de Est, membrele fondatoare ale Uniunii Europene si cele nou integrate. Trebuie sa existe o singura Uniune, alianta de state care poate supravietui si se poate dezvolta doar in baza unitatii, a tratamentului egal si corect, a asumarii adevarului istoric.

Comisia Europeana a avertizat Romania ca e la un pas de activarea articolului 7 si ca nu intra in Schengen daca se vor aplica modificarile la codurile penale. In plus, nu am scapat de MCV, dimpotriva, s-a lungit lista cu observatii si recomandari. Cum credeti ca s-a ajuns aici si ce ar fi de facut ca avertismentele primate sa nu se concretizeze in sanctiuni?

Cred ca toata lumea stie cum a ajuns Romania in aceasta situatie. Dezastrul din politica romaneasca nu a inceput cu alegerile din 2016 si nici cu Uniunea Social Liberala in 2011. A inceput cu neaplicarea lustratiei in primele mandate legislative dupa Revolutia din 1989. Prima echipa de lideri postceausisti care au dat tonul "noului"sistem politic erau, asa cum zicea si Brucan, oamenii politici cu experienta, cei care cunosteau "mersul trenurilor" si care se aflau in gara atunci cand a sosit trenul Revolutiei.

Nu mai putem vorbi astazi de perpetuarea unei ideologii comuniste, cel mult neo-marxiste la anumite partide, dar putem vorbi cu siguranta de perpetuarea aceluiasi sistem consolidat in anii '90 de FSN. La fel se face politica si astazi, prin intermediul grupurilor de interese si urmarind strict interesul personal. La fel se intra in politica si astazi, prin ucenicii rusinoase si ascensiuni nemeritate, si se continua cu contracte din banii publici, borcanul cu miere unde oameni din absolut toate partidele au bagat mana pana la cot.

Citeste si:

Primarul Mihai Chirica a ales: este independentul George Simion omul ieșenilor?

Suntem blocati in labirintul sistemului post-comunist care nu produce nici reforme, nici oameni competenti si caruia ii lipseste cu desavarsire o strategie de pozitionare externa pe termen lung, un proiect de tara. De aceea am ajuns sa fim avertizati cu activarea Articolului 7, poate putin electoral in ultima saptamana.

Coruptia e una dintre marile probleme ale Romaniei, dar coruptie exista peste tot si este de obicei direct proportionala cu resursele disponibile. In Romania coruptia este doar o parte a jafului anti-national din ultimii 30 de ani. Ceea ce ne distruge pe noi ca tara e promovarea incompetentei si a non-valorilor in pozitii-cheie in sistemul politic, in administratia publica, in institutiile de invatamant si cercetare s.a.m.d. Imi doresc o ierarhie a competentei in functiile publice.

Ca eurodeputat, voi insista asupra infiintarii si consolidarii unui mecanism de monitorizare a respectarii statului de drept si valorilor europene in toate statele membre. Parlamentul European a adoptat o rezolutie non-legislativa in acest sens in noiembrie 2018, iar Comisia Europeana a lansat recent o consultare publica cu privire la evaluarea si protejarea statului de drept si a valorilor europene in Uniune. Un astfel de mecanism trebuie sa inlocuiasca actualul MCV si sa asigure echitate.

Care credeti ca sunt cele mai mari amenintari cu care se confrunta la ora actuala Uniunea Europeana?

E important sa ne amintim ca proiectul european a trecut printr-o serie de crize in ultima jumatate de secol. Nu a existat niciodata o perioada in istoria comunitatii europene care sa nu fie marcata de tensiuni si amenintari pe plan intern si extern.

Dupa criza economica, criza migratiei si amenintarea terorista, crize pe care le-am depasit sau suntem in proces de a le depasi, e timpul sa vorbim despre politica tot mai agresiva a Kremlinului, una dintre cele mai mari amenintari la adresa Europei. Ratiunea de a fi a proiectului european este evitarea intoarcerii la trecutul sangeros al acestui continent, distrus de atatea ori de razboaie.

In acest context, vecinatatea estica in general si Republica Moldova, in particular, constituie un element-cheie. Prin asumarea proiectului nostru de tara, al Reintregirii, Romania poate asigura securitatea si dezvoltarea intregului bloc european, asigurandu-si in acelasi timp cresterea economica, pozitionarea strategica la varful UE si in consolidarea cooperarii europene in materie de securitate si aparare.

Pe plan intern, Uniunea Europeana se confrunta cu mai multe amenintari importante, de la criza demografica la dezvoltarea economica sustenabila la inegalitatile si tensiunile sociale si economice dintre diferite regiuni.

Mesajul principal al Summitului de la Sibiu, apelul la unitate si echitate, este mai mult decat oportun, dar trebuie sa fie urmat de actiuni concrete precum eliminarea standardelor duble, asumarea convergentei depline in urmatorii 5 ani pentru platile directe in agricultura, sustinerea familiilor s.a.m.d.

Raspunsul meu la aceste provocari se afla in programul politic pe care mi l-am asumat pentru Parlamentul European: O Romanie mare din toate punctele de vedere intr-o Europa unita si echitabila.

Cum vedeti viitorul Uniunii Europene dupa Brexit?

Iesirea Marii Britanii din Uniunea European nu afecteaza, pe termen mediu si lung, viitorul proiectului european. Marea Britanie a avut intotdeauna un regim special in cadrul UE si o relatie mai complicat cu vechiul continent, la nivel de mental colectiv.

Pe termen scurt, ne confruntam cu niste ajustari bugetare firesti. Pentru Romania, cel mai important aspect trebuie sa-l constituie protejarea drepturilor cetatenilor romani care traiesc, muncesc sau studiazain Marea Britanie. Totodata, trebuie sa ne asiguram ca ajustarile bugetare mentionate nu vor avea un impact negativ asupra fondurilor europene accesibile Romaniei in urmatorii ani, indeosebi fondurile structurale si cele destinate agriculturii.

Viitorul Uniunii Europene post-Brexit va fi asa cum ni-l facem noi. Trebuie sa depasim statutul de victima si mentalitatea de tara mica si sa ne asumam rolul de lider regional. Dupa plecarea Marii Britanii, vom fi a sasea tara ca marime din Uniunea Europeana. Suntem una dintre cele mai bogate in resurse naturale din Europa, cu un capital uman extraordinar.

La final, va rugam sa le adresati o invitatie la vot, argumentata, romanilor care inca nu s-au decis daca merg sau nu la urne pe 26 mai. De ce este important sa participe la acest scrutin?

Ne-am obisnuit sa alegem la fiecare 4 sau 5 ani "raul cel mai mic" doar pentru ca, dupa scurt timp, sa ajungem sa regretam votul acordat.

Citeste si:

Primarul Mihai Chirica a ales: este independentul George Simion omul ieșenilor?

Daca nu va simtiti reprezentati si nu mai vreti listele de partid care ni se servesc, mergeti pe 26 mai la vot si transmiteti un mesaj clasei politice.

George Simion steag

 

Foto: Facebook / George Simion

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei