INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Asistăm la cea mai mare infuzie de noi membri de partid din istoria PNL, din ultimii 30 de ani!”

12604786_770368036429477_4201464297010537608_o (1)

Dimensiune font:

| 25-08-2020 09:00

* dialog cu Mihai Chirica, edilul-şef al municipiului Iaşi, candidat PNL pentru un nou mandat la funcţia de primar, în alegerile locale din 27 septembrie

- Sondajele de opinie par din ce în ce mai concludente: Mihai Chirica va câştiga alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi cu un scor concludent. Aveţi, totuţi, emoţii în privinţa obţinerii unei majorităţi în Consiliul Local?

- Da, există şi aceasată emoţie care nu mi-a dispărut încă. Încerc din răsputeri să fidelizez electoratul ieşean nu doar cu mine, ci şi cu partidul din care fac parte, Partidul Naţional Liberal, pentru a-mi crea o echipă puternică, după care putem lua deciziile corect, fără să depindem de alte opţiuni politice. Aceasta va fi, de fapt, principala misiune a mea în perioada electorală, începând cu 27 august până la sfârşitul campaniei, pe 27 septembrie.

- Putem vorbi de o alianţă a liberalilor cu USR în cadrul Consiliului Local? Cât de compatibilă ar fi o asemenea alianţă?

- În politică, de regulă, trebuie să laşi o uşă deschisă pentru fiecare formaţiune politică. La fel de importantă este şi discuţia cu Pro România, şi cu Partidul Mişcarea Populară, şi ALDE, desigur, dacă ei ajung în Consiliul Local... Deci, trebuie lăsată uşa deschisă. Eu n-am ferecat nici o uşă, cu toate că asist uneori atacuri suburbane la adresa mea şi chiar la adresa PNL din partea fostului preşedinte al organizaţiei municipale, ceea ce este paradoxal, dar n+am sudat uşa, n-am ferecat-o şi oricând poate fi deschisă!

- Există vreo posibilitate în care PNL să poată colabora cu PSD, în cadrul viitorului Consiliu Local?

- Eu cred că subiectul poate fi abordat şi din acest punct de vedere, la fel ca şi cu USR. Dacă interesele comunităţii sunt cât se poate de congruente, solidaritatea politică trebuie să fie una firească, nu trebuie să ne scoatem ochii pentru că nu ne mai înţelegem politic. Nu ne înţelegem politic, evident, însă este posibil ca pe anumite proiecte să putem conlucra foarte bine. Dacă viziunile noastre faţă de dezvoltarea oraşului sunt comune, sau pe nişte proiecte punctuale, şi considerăm că este nevoie să colaborăm, de ce nu?

- Candidatul USR la funcţia de primar al municipiului Iaşi, Cosette Chichirău, a asdmis că este interesat, tentat a colabora cu dumneavoastră pentru postul de viceprimar, dacă i se va propune. Ar fi o variantă?

- Nu este o variantă deoarece candidatul acesta este deputat în Parlamentul României şi nu cred că va lăsa candidatura. Noi nu suntem chiar copii... este ca şi cum ai spune că facem schimb, că mă duc eu deputat şi vine ea primar, în locul meu. Nu! Este clar că nu va fi viceprimar dumneaei, cu toate că poate ar fi fost interesant, dar dumneaei se va duce în Parlament, îşi va depune mandatul pentru încă un post de deputat în viitorul Parlament, deci lucrurile aici sunt foarte clare şi asta n-a fost decât o chestiune de joacă politică.

- Ce se va modifica, totuşi, în Consiliul Local, în viitorul mandat? Aveţi planuri noi, echipă nouă...

- Planuri noi sunt şi e normal să fie! Vrem să ne orientăm spre proiectele vitale ale municipiului şi ale judeţului. Acestea sunt, în linii mari, cele pe care le-am conturat deja, legate de sănătate – Spitalul Regional de Urgenţă, centura ocolitoare a municipiului, autostrada care, de fapt, va salva şi toate localităţile dinspre estul spre vestul judeţului, prin conectarea lor la viitoarea autostradă... Sunt proiecte fără de care în 2024 nu ne mai putem prezenta în faţa electoratului şi, bineînţeles, proiectele de comunitate, cele legate de infrastructura rutieră a municipiului, pe care o vedeţi răscolită peste tot, transportul public - să-l ducem către zona metropolitană, să începem construcţia unei baze sportive care să ne aducă şi pe noi în prima linie a sportului românesc şi educaţia, care trebuie să rămână prioritară.

- Legat de sport, că tot începe campionatul, veţi continua să sprijiniţi fotbalul?

- Voi continua şi chiar o voi face cu plăcere, atâta timp cât legea îmi vga permite. De fapt, ce mi-a permis legea am făcut deja şi o voi face în continuare.     

- Care sunt planurile de viitor ale liberalului Mihai Chirica, noul preşedinte al filialei municipale Iaşi a PNL?

- Din punct de vedere politic, să întăresc echipa în interiorul organizaţiei municipale, deoarece am găsit-o foarte împărţită şi nu cred că a fost foarte bine. Trebuie să fie o echipă unită, care merge pe o singură direcţie, iar direcţia aceasta ar trebui să fie una pe care o coordonează preşedintele organizaţiei, sigur, sfătuindu-se cu fiecare membru de partid. E necesar ca toţi alegătorii să înţeleagă că importantă este culoarea politică a unui primar sau a partidelor, în general, dar foarte important este ca echipa care lucrează pentru oraş să fie una omogenă şi majoritară, dacă se poate, astfel încât să putem lua deciziile corect şi, sigur, uşa rămâne deschisă pentru toţi cei care vor să vină alături de noi.

- Sunt mulţi cei care vor să se alăture acestei echipe?

- Asistăm la cea mai mare infuzie de noi membri de partid din istoria PNL, din ultimii 30 de ani! Au venit cu sutele, cu miile, la nivel judeţean, şi-au depus adeziuni, ceea ce înseamnă că lumea începe să capete încredere într-o echipă care simte că poate lucra pentru municipiul şi pentru judeţul Iaşi - eu să îmi văd de treabă la Primărie, prietenul şi colegul meu Costel Alexe la Consiliul Judeţean... Avem şi experienţa necesară şi, spun eu, şi vârsta care ne califică în acest sens, putem consuma foarte multă energie pentru proiectele ieşenilor.

Dan M.BREZULEANU  

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:06

Bancul Zilei

06:21

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Adrian, înfrânt la CEDO în dosarul Zambaccian
29/09/2022 15:45

Fostul premier Adrian Năstase a pierdut la CEDO procesul intentat Romaniei in cazul condamnării sale la 4 ani de inchisoare, alături de Dana Năstase, in dosarul Zambaccian, in care a fost acuzat că a pri ...

Primarii, viceprimari, președinți de consilii județene se umplu de bani!
28/09/2022 08:39

  Cu 168 de voturi pentru, 79 impotrivă si 4 de abtineri proiectul de lege a fost adoptat de deputati. Proiectul de lege merge la promulgare, Camera Deputatilor fiind forul decizional in acest caz. Proie ...

USR solicită demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei
27/09/2022 09:30

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, solicită demisia lui Sorin Cimpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce in presă a apărut o informaţie potrivit căreia acesta ar fi plagiat un curs unive ...

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat proiectul privind organizarea judiciară
27/09/2022 09:15

  Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a adoptat, ieri luni, proiectul privind organizarea judiciară, inregistrandu-se 12 voturi „pentru” şi şase „impotrivă&rdquo ...

  Localitățile pe care Guvernul le-a șters de pe harta electorală a României
27/09/2022 08:58

În zeci de localităti din Romania, oamenii nu-si pot alege primarii pentru că Guvernul nu dă drumul procedurii, desi posturile sunt vacante si de doi ani. Desi prevederile legale sunt destul de clare, ...

Elena Udrea rămâne în pușcărie. Degeaba s-a dus cu tocuri la instanță!
26/09/2022 17:45

Elena Udrea s-a prezentat, luni, 26 septembrie, la sediul ÎCCJ din Bucuresti, fiind imbrăcată la costum si purtand tocuri, unde a cerut personal eliberarea in faţa judecătorilor de caz. Totusi, aceas ...

PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor
23/09/2022 09:30

PSD va propune in cadrul coaliţiei de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat, referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor, să nu se aplice parlamentarilor şi altor categorii de ...

BREAKING Guvernul deschide calea pentru reforma teritorială și unificarea localităților. Primul pas: consorțiile administrative, cerute prin PNRR
21/09/2022 20:37

Guvernul Ciucă a adoptat in sedinta de guvern de miercuri un proiect de lege care face primul pas spre reforma teritorială. E vorba despre infiintarea consortiilor administrative – asocierea voluntară ...

CCR a admis sesizarea USR: Creşterea salariilor demnitarilor declarată neconstituţională - Update
21/09/2022 14:38

Curtea Constituţională a discutat, miercuri, sesizările USR in legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public.   Update Curtea Constituţională a admis, miercur ...

 Maricel Popa: „Mihai Chirica nu va reveni niciodată în PSD”
20/09/2022 00:44

Şeful social-democraţilor ieşeni, senatorul Maricel Popa, nu-l vrea sub nicio formă pe edilul Mihai Chirica din nou in partid. Mai mult, Popa spune că Mihai Chirica nu va reveni „niciodată” in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei