default

Dimensiune font:

Lenea subprefectului Abalaşi este plătită de ieşeni!

| 19-07-2016 17:00

Ieşenii care au avut de suferit în urma fenomenelor meteorologice violente ce s-au abătut asupra Iaşului în ultimele două luni au căzut pradă şi incompetenţei autorităţilor. În timp ce toate judeţele calamitate au primit bani de la bugetul de stat, locuitorii Iaşului au rămas cu ochii în soare din cauza faptului că reprezentanţii Prefecturii au trimis cu întârziere raportul în care erau prevăzute pagubele înregistrate în teritoriu. Toată această bulibăşeală a fost „gestionată” de subprefectul Bogdan Abalaşi

Furia naturii care s-a abătut peste Moldova în ultimele două luni i-a sărăcit şi mai mult pe oameni, care aşteaptă cu sufletul la gură ajutorul Guvernului pentru a se putea redresa după ce au fost luaţi de apă. Mai grav este că în unele judeţe autorităţile s-au mişcat cu viteza melcului, motiv pentru care ajutorul de stat nu a mai ajuns. Este şi situaţia Iaşului, pentru care reprezentanţii Executivului nu au alocat bani în vederea ajutorării locuitorilor bătuţi de soartă, din cauza faptului că Prefectura Iaşi nu a trimis la timp documentaţia care să reliefeze pagubele înregistrate la ultimele căderi masive de precipitaţii. Dat fiind că locuitorii judeţului aşteaptă sprijinul autorităţile pentru a se redresa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, împreună cu alţi reprezentanţi ai instituţiei vor merge mâine în teritoriu pentru a se întâlni cu oamenii şi a face o sinteză a calamităţilor. „Mâine (astăzi, 19 iulie-n.r.) voi face o vizită, împreună cu domnul Victorel Lupu, în acele zone în care furtunile au afectat casele, şcolile, drumurile şi terenurile agricole pentru a reactualiza situaţia pagubelor. Ţin să precizez că săptămâna trecută am fost la Bucureşti să văd de ce Iaşul nu a primit bani de la stat pentru ajutorarea acelor oameni care au avut de suferit în urma intemperiilor şi am constatat că nu a fost depusă la timp documentaţia de către Prefectura Iaşi”, a declarat preşedintele CJ Iaşi Maricel Popa, precizând că este obligatoriu ca locuitorii bătuţi de soartă ai judeţului să primească ajutor de la stat. „Încercăm să obţinem toţi banii de la Guvern, însă dacă acest lucru nu va fi posibil vom încerca să alocăm nişte bani din fondul de rezervă al instituţiei”, a conchis şeful judeţului.
Dat fiind că în momentul întocmirii raportului cu privire la pagubele cauzate de intemperii prefectul Marian Grigoraş era în concediu, situaţia a fost gestionată de subprefectul Bogdan Abalaşi, care a confirmat întârzierea, dând însă vina pe volumul mult prea mare de lucru. „Ultima şedinţă de Guvern a fost pe data de 6 iulie, iar noi am trimis documentaţia cu o zi înainte, pe data de 5 iulie, după întrunirea Comitetului de Urgenţă. Raportul a fost întocmit mai greu deoarece s-au înregistrat pagube în peste 50 de unităţi administrativ-teritoriale, din cele 98 câte are judeţul. Cred şi sper că în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta să primească şi Iaşul banii cuveniţi”, a declarat Abalaşi, recunoscând practic faptul că autorităţile au fost luate iar prin surprindere de intemperii, nefiind în stare să întocmească un raport de care depind bieţii oameni care şi-au văzut munca distrusă de apă.

Citeşte şi Miliardele învârtite de Burlea şi Vosganian EXCLUSIV


75 milioane lei, pagubele furtunii la Iaşi

Pagubele lăsate în urmă de furia naturii au fost estimate de Prefectură la un total de 75 de milioane lei. Astfel, în perioada 24 mai – 16 iunie 2016, fenomenele hidrometeorologice au afectat comunele Brăești, Costești, Cozmești, Cucuteni, Cotnari, Drăgușeni, Grajduri, Hărmănești, Ipatele, Mironeasa, Moşna, Rediu, Şcheia, Stolniceni Prăjescu, Tătărusi, Ţibana, Ţibăneşti, Todireşti, Vânători. Pagubele au fost produse în special de precipitaţii abundente şi scurgeri de pe versanţi în 50 de localităţi din cele 19 comune. Au fost afectate 16 podeţe, 23.45 kilometri de drum judeţean, 67.05 kilometri de drum comunal şi sătesc, 901.54 de hectare de teren arabil şi 0.45 kilometri de reţea de canalizare.
De parcă ieşenii nu ar fi fost suficient de bătuţi de soartă, în perioada 18 iunie – 19 iunie 2016 judeţul a căzut pradă din nou adverselor. Astfel, precipitaţiile abundente, scurgerile de pe versanţi şi grindina au produs pagube pe raza oraşului Târgu Frumos şi pe raza comunelor Andrieşeni, Balş, Bălțați, Belceşti, Bivolari, Ciohorăni, Ciurea, Costeşti, Cucuteni, Deleni, Erbiceni, Fântânele, Heleşteni, Ion Neculce, Lespezi, Lungani, Movileni, Plugari, Popricani, Rediu, Româneşti, Roşcani, Ruginoasa, Schitu Duca, Scobinţi, Şipote, Strunga, Tansa, Tătăruşi, Tomeşti, Trifeşti, Victoria, Vânători, Vlădeni. În urma verificărilor realizate la nivelul fiecărei unităţi administrativ- teritoriale s-au estimat pagube totale de aproximativ 69,4 milioane lei. Cele mai mari probleme au fost identificate de către specialiştii Direcţiei Agricole, la nivelul suprafeţelor de teren arabil afectate, fiind compromise 16.347 hectare de teren arabil. Anca BURNICHE
* * *
75 milioane lei

aceasta este suma la care se ridică pagubele făcute de furtuni la Iaşi

 

Anunturi locuri de munca în industria uşoara 

CITEŞTE ŞI ÎNCHIRIERI IMOBILIARE - OFERTE

VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN CONSTRUCII 

 

 VEZI- ANUNTURI IN ZIARUL EVENIMENTUL LOCURI DE MUNCA IN COMERT

 

 

 VEZI TOATE ANUNTURILE DIN ZIZRUL EVENIMENTUL

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Ludovic Orban numește POMENI alocațiile copiilor și face apel către parlamentari: 'Nu mai votați astfel de pomeni' - VIDEO
05/06/2020 20:38

 Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declaratii infiorătoare despre copiii romanilor si despre alocatiile lor. Orban, presedintele celui mai important partid din tară, a numit alocatiil ...

VIDEO Fără bani de alocații și pensii, Guvernul salvează Dacia: Cumpără peste 6.700 de maşini de la Dacia Renault, cu aproape 500 de milioane de lei
05/06/2020 20:31

Guvernul spune că nu are bani pentru mărirea alocatiilor si pensiilor, dar cumpără masini! Poliţia Romană va primi, pană la finalul lunii septembrie, peste 6.700 de autovehicule produse de Dacia Renault, ...

Reacția lui Dan Barna, după incidentul cu Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan: E un eveniment fără precedent, prin violența și stupiditatea lui
05/06/2020 11:24

 „Nu o să il opriti pe Nicusor. Nu o să ii opriti pe bucuresteni. Administratia de troli a Bucurestiului a arătat că e o adunătură de huligani care a confiscat acest oras si care trebuie indep ...

Agustin Zegrean, reacție SHOW după decizia CCR pe alegeri: Ce? Credeți că ar fi foarte rău dacă am rămâne fără primari?
03/06/2020 14:47

 De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională. "Trebuia să deschidă Codul Administrativ care a fost adoptat anul ...

Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: 'În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!'
03/06/2020 11:02

 „A trecut si Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Presedintele Iohannis si de la “Guvernul Meu”. Cred că comunistii ar fi negri de invidie de cat de bine le functionează liberalilor m ...

Democrația a pierdut lupta cu viața!   http://clahar.eu/  by Claudiu Hirceaga
03/06/2020 09:02

  Democratia a pierdut lupta cu viata!   by Claudiu Hirceaga Democratia a murit? Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, si-a dat neprevăzutul sfarsit in ziua in ...

Facilitățile fiscale pentru programatori, constructori și persoanele cu handicap, anulate de Guvern, în pandemie
02/06/2020 11:31

 Pe perioada pandemiei, Guvernul condus de Ludovic Orban a dat cu o mană somajul tehnic si a luat cu două facilitătile fiscale pentru programatori, constructori si persoanele cu handicap.   La in ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!