IMG_7524

Dimensiune font:

Mihalache s-a supărat pe sat. Popa îndeamnă la calm

| 29-05-2019 12:02

 

Supărat pe faptul că partidul din care face parte a ieşit cam şifonat din alegerile europarlamentare de duminică, dar mai ales speriat de perspectiva de a rămâne fără electorat şi lucrări publice la Schitu Duca, primarul comunei, Mihai Mihalache, a susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul partidului, solicitând, surprinzător, demisia liderului social-democraţilor ieşeni.

Mihalache consideră că cei care au pierdut alegerile trebuie să îşi asume acest fapt cât mai repede şi să se retragă în mod onorabil pentru ieşeni. „Este o ruşine ce s-a întâmplat duminică la PSD Iaşi. Mi-aş fi dorit să fie alături de mine astăzi conducerea partidului, am sunat mulţi colegi şi mi-au răspuns că nu pot veni din cauză că le este frică. Dacă am ajuns să facem politica cu frica, îmi pare rău, dar cred că în felul acesta PSD se va duce în locul lui PNŢCD”, a adăugat primarul social-democrat. Acesta a mai cerut, ieri, ca Tudor Ciuhodaru să nu fie validat în contextul rezultatului slab din Iaşi. Scorul obţinut pentru alegerile europarlamentare de Maricel Popa cu candidatul Tudor Ciuhodaru este un scor pe care îl consider un dezastru pentru Iaşi. Fac apel la conducerea interimară de la Bucureşti, plecând de la scorul obţinut de Tudor Ciuhodaru, acesta să nu fie validat ca europarlamentar”, a spus Mihai Mihalache.

De asemenea, Mihalache susţine că finanţările guvernamentale au fost condiţionate de rezultatul la alegeri, în contextul în care a precizat că, în realitate, proiectele din judeţ nu sunt într-un număr atât de mare precum susţine Maricel Popa. „Mi s-a spus: aduceţi voturi, o sa primiţi proiecte. Acest lucru mi l-a spus chiar Liviu Dragnea”, a mai spus Mihalache.

Maricel Popa: „Pe Mihalache îl recomandă scandalul şi circul politic”

Totuşi, liderul PSD Iaşi nu s-a arătat surprins de declaraţiile primarului de la Schitu Duca. Oamenii s-au săturat de circ şi scandal politic. Dacă îmi aduc bine aminte, primarul de la Schitu Duca este recomandat mai degrabă de acest gen de comportament, fiind în permanent conflict cu toţi cei care au condus la un moment dat această organizaţie”, a precizat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Acesta a amintit faptul că la Schitu Duca s-au realizat recent nu una, ci mult mai multe lucrări publice, printre cele mai importante fiind construirea unui sediu nou al Primăriei, modernizarea a patru şcoli, reabilitarea unei grădiniţe, modernizarea mai multor drumuri şi restaurarea şi consolidarea bisericii din localitate. „În PSD Iaşi nu mai este nevoie de ură şi dezbinare. Vrem să formăm o echipă cu toţi cei care sunt interesaţi de binele partidului şi nu, doar, de bunăstarea personală. Vrem să creăm un grup puternic capabil să facă faţă competiţiilor electorale care vor urma.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare, liderul social-democraţilor ieşeni a admis că se vor face analizele necesare şi se vor trage concluziile de rigoare. „Sigur că scorul politic obţinut nu ne mulţumeşte, dar să nu uităm că Iaşul va avea un reprezentant la Bruxelles. Mesajul meu este să avem răbdare, să rămânem uniţi şi să continuăm procesul de reconstrucţie a PSD Iaşi, partid care a trecut prin nenumărate momente dificile în ultimii 3 ani. Proiectul nostru politic vizează ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate de PSD Iaşi prin programul local de guvernare în 2016. Până acum suntem în grafic şi le promit ieşenilor că voi fi la fel de preocupat şi în următorii ani la Consiliul Judeţean pentru a finaliza cât mai multe dintre proiectele demarate. Am promis 1 miliard de euro, am adus până acum 720 de milioane de euro, bani care se regăsesc în proiecte în diverse stadii de realizare. În perioada de precampanie şi în cea de campanie electorală am vorbit noi, oamenii politici. Cei aflaţi la Putere am explicat ce am făcut pentru oameni şi pentru bunăstarea lor. Ceilalţi au adus propriile propuneri şi proiecte. Duminică a fost rândul electoratului să se exprime. Prin vot. Pentru că asta este, în fapt, esenţa democraţiei. Chiar dacă scriptic sunt partide cu rezultate bune şi partide cu rezultate mai modeste, îmi place să cred că marii învingători ai scrutinului sunt românii” a declarat Maricel Popa.

Vasile Cîtea, nehotărât

Pe de altă parte, secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD, Vasile Cîtea, consideră că rezultatul obţinut la europarlamentare „este unul uniformizat la nivelul judeţului Iaşi”. „Nu există o localitate, o anumită zonă unde a fost înregistrat un rezultat slab, iar în celelalte să fi fost rezultate bune. Este o opinie personală a domnului Mihalache, va trebui să o analizăm într-un comitet executiv al partidului, să tragem concluziile, să vedem ce este de făcut. În mod cert, sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate, corectate. Trebuie mai multă comunicare şi mai multă apropiere de oameni, trebuie să vedem care au fost supărările lor. De multe ori mergem şi povestim oamenilor numai lucrurile bune, nemaiavând, poate, răbdarea să preluăm şi nevoile, cerinţele şi necazurile acestora”, a spus Vasile Cîtea. Totodată, acesta a afirmat că „dacă va reieşi în CEx că Maricel Popa nu este capabil să conducă organizaţia PSD, se vor lua măsuri în acest sens”. „Cred totuşi că domnul Mihalache s-a cam grăbit cu declaraţiile”, este de părere Vasile Cîtea.

Referindu-se la înfrângerea istorică de care a avut parte PSD la scrutinul pentru europarlamentare, Cîtea se arată temător în contextul următoarelor alegeri. Cu toţii ne temem la viitoarele alegeri, nu este el singurul din PSD (Mihai Mihalache - n.r.) care este îngrijorat de ceea ce am trăit duminică seară sau, mă rog, în momentul de faţă, când încă se mai raportează rezultate. Nu putem face o strategie până nu identificăm toate problemele interne”, a conchis Vasile Cîtea. Florentina SANDU

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
USR publică LISTA NEAGRĂ: oamenii lui Dragnea, cooptați rapid de PNL
25/05/2020 10:31

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că liberalii, de cand au preluat puterea, au preluat si oamenii care votau proiectele controversate din perioada lui Liviu Dragnea. Năsui face o analiză in urma căreia ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...

Ce înseamnă starea de alertă: cine sunt oficialii care vor lua deciziile în România/ VIDEO
10/05/2020 16:29

 În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, ...

TOT ce trebuie să știți: ce ÎNSEAMNĂ starea de alertă care va fi declarată din 15 mai
05/05/2020 04:18

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 4 mai 2020, că după 15 mai se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă. Ce inseamnă starea de alertă la care va trece Romania din 15 mai aflati mai ...

Senatorul  USR Dan Lungu: Elevii din satele Moldovei  sunt astăzi victimele sistemului de învățământ românesc
30/04/2020 14:01

 COMUNICAT DE PRESĂ Dan Lungu: Elevii din satele Moldovei sunt astăzi victimele sistemului de invătămant romanesc   Adaptarea scolilor din mediul rural la noile metode de predare trebuie să ...