0000 ULTIMA-ORA-p

Dimensiune font:

Ministrul de Interne anunta noi restrictii: Sunt masuri dure, cele mai dure din ultimii zeci de ani!

| 29-03-2020 22:03

 Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat duminica seara noile masuri cuprinse in Ordonanta Militara nr. 4, ce va fi publicata in aceasta seara in Monitorul Oficial. "Sunt masuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut Romania ultimilor zeci de ani", a spus Vela.

El a anuntat ca vor fi plafonate preturile pentru energie, gaze, apa si combustibil la preturile de azi, 29 martie. Masuri dure sunt pentru personalul medical, care poate fi detasat catre spitalele de stat sau in alte judete, in functie de nevoile de personal aparute, fara a putea refuza. Totodata, spitalele sau medicii care refuza tratamentul, indiferent daca pacientii sunt confirmati pozitiv sau negativ cu coronavirus, vor fi sanctionati penal.

Noi articole au fost adaugate pentru a lamuri sau a corecta masurile care vizau deplasarea cetatenilor. Astfel, in ce priveste interzicerea grupurilor mai mari de 3 persoane, Vela a precizat ca se refera exclusiv la pietoni.

In ce-i priveste pe cei de peste 65 de ani, au fost luate masuri care sa le permita deplasarea la orice ora pentru tratamente medicale, si le-a fost acordat un nou intervalul orar, seara, ca sa isi poata scoate de doua ori pe zi afara animalele de companie. Totodata, comerciantilor li se cere ca in intervalele alocate varstnicilor accesul in magazine sa fie prioritar pentru aceasta categorie.

Oficialii au anuntat ca urmeaza sa fie adoptata si ordonanta care inaspreste amenzile pentru nerespectarea masurilor luate in stare de urgenta. Astfel, pentru persoane fizice, amenzile se maresc de la 100-5.000 de lei cat sunt in prezent, la 2.000 - 20.000.

De luni Romania va intra in Scenariul 4 al pandemiei. Ce inseamna asta

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile oficiale privind masurile ce sunt luate prin Ordonanta Militara nr. 4.

Vorbeste Marcel Vela

- Buna seara!

- Suntem astazi in fata dvs, pentru a va prezenta principalele activitati desfasurate de structurile MAI pentru prevenirea raspandirii coronavirusului, dar si noi masuri pentru a creste gradul de protectie al cetatenilor.

Sunt masuri dure, poate cele mai dure luate in Romania in ultimii zeci de ani.

- Va asigur ca masurile se vor ridica sau relaxa atunci cand suntem convinsi ca s-a limitat raspandirea acestui cumplit virus.

- Suntem in prima linie, suntem la datorie si va suntem alaturi prin tot ceea ce facem.

- Putem reusi prin gesturi si un comportament corect, responsabil si sustinut. Ne aflam in fata unui examen greu cu totii, care se intinde pe o perioada necunoscuta, dar al carui final il putem stabili noi, daca realizam ca suntem o natiune unita si puternica.

- Va rog sa-mi permiteti sa va prezint modificarile aduse prin Ordonanta Militara nr. 4.

- Sunt cateva domenii la care am intervenit, unele noi si unele zone pe care le-am imbunatatit ca si administrare si gestionare.

- In primul rand, am clarificat cu privire la circulatia persoanelor peste 65 de ani un interval orar in care pot sa-si rezolve si problemele de natura medicala - tratamente oncologica, dializa - deplasari care se pot face prin mijloace proprii, ale familiilor, toate acestea facandu-se normal, si dupa ora 13:00, si inainte de ora 11:00.

Am permis deplasarea persoanelor de peste 65 de ani si in intervalul 20:00-21:00 pentru a asigura nevoile animalelor de companie. Pentru iesirile in acest scop nu e nevoie de declaratie pe proprie raspundere.

- Tot pentru persoanele de peste 65 de ani am claridficat conditiile in care pot fi sprijinite de operatorii economici care desfasoara activitati aprobate in ordonantele anterioare, cum ar fi vanzarea de produse alimentare sau sanitare, astfel incat sa faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani in aceste spatii comerciale.

- Am abordat si un alt domeniu, cu privire la cei care nu respecta conditiile de izolare sau carantinare. Am stabilit ca cei care sunt in izolare la domiciliu, identificati si verificati ca atare, daca incalca regulile izolarii intra direct in carantina cu conditia in care obligatoriu vor suporta toate cheltuielile care implica aceasta carantinare.

- Cei care nu respecta carantinarea si sunt identificati vor intra inca 14 zile in carantinare, evident suportand si ei cheltuielile.

Pentru transportatori am stabilit: conducatorii auto care intra in tara, tot ce tine de tonaj mai mare de 3,4 tone, au 3 optiuni de a proteja familiile: fie angajatorul le asigura loc unde sa se izoleze intre curse, fie se izoleaza la domiciliu cu familia, fie autoritatile locale pun la dspozitie spatii la cerere pentru a asigura protectia familiilor lor, cu plata costurilor aferente.

- Si zona transportului aerian ar putea fi afectata si familiile pilotilor si echipajelor de zbor pot fi afectate, aceleasi conditii le aplicam si pilotilor de aeronave.

- Am decis un articol pentru sistemul energetic. Am instituit masuri de izolare preventiva la locul de munca sau in locuri special identificate pentru personalul care asigura mentenanta.

- Pentru a proteja cetatenii care locuiesc in blocuri, in zone aglomerate, am stabilit in ART. 8 ca autoritatile administratiei publice locale vor monta dispozitive cu solutii dezinfectante la toate scarile si vor face actiuni de dezinsectie (sic!).

Pentru a ajuta medicii, personalul sanitar si nesanitar, am stabilit ca autoritatile sa asigure spatii unde sa stea intre ture pentru impiedicarea raspandirii intre cadre medicale si familiile lor. Intra in vigoare din 31 martie.

- Odata cu publicarea prezentei OM, in perioada starii de urgenta, preturile la energie electrica si termica, gaze naturale, apa si carburanti nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astazi. Aceste preturi pot sa scada in functie de cerere si oferta, in niciun caz majorate.

Pentru mass-media, mesajele de utilitate publica pot fi mediatizate si se vor adauga ca timp suplimentar spatiului alocat pentru publicitate, pentru a nu afecta veniturile si resursele financiare.

- Urmatoarele doua articole se refera la zona transportului maritim si o clarificare fata de ordonantele anterioare: transportul maritim, accesul navelor in porturi, inspectarea si operarea navelor se va efectua cu restrictii. E interzis accesul pilotilor sosite din zonele de risc daca nu dispun de echipamente de protectie.

- Si interdictia privind circulatia persoanelor intr-un grup mai mare de trei se aplica exclusiv circulatiei pietonale. Au fost intelese aceste prevederi in mai multe variante, si pentru a veni in sprijinul transportului public si al operatorilor privati. Concret si clar, interdictia de a nu fi un grup mai mare de 3 persoane se aplica exclusiv circulatiei pietonale.

Vorbeste Despescu

- Dupa suspendarea curselor aeriene cu Italia, Franta Germania si SPania numarul celor care au intrat in Romania a scazut semnificativ. Ieri au intrat in tara 12.300 de cetateni romani.

- De la intrarea in vigoare a OUG 3, au fost date amenzi celor care nu au respectat prevederile de 46 milioane de lei.

- Am dispus structurilor sa efectueze aceste verificari pe intreg teritoriul, nu doar in puncte fixe.

- Pana in prezent au fost intocmite peste 200 de dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

- In 22-28 martie au fost efectuate 47.000 de curse de transport marfa in Romania, si 44.000 dinspre tara noastra catre alte state.

- Peste 800 de persoane nu au respectat masura izolarii sau carantinarii.

- Au fost verificate 3.300 de unitati comerciale.

- Ordonanta de urgenta pentru majorarea pedepselor e pusa in transparenta: amenzile se maresc - minim 2.000 de lei si max 20.000 de lei pentru persoane fizice, fata de 100 si 5.000 de lei, cat e in prezent.

- In plus, la articolul referitor la sanctiuni se adauga altul care prevede ca se pot aplica si sanctiuni complementare: confiscarea bunurilor folosite sau rezultate din contraventie, suspendarea temporara a activitatii, refacerea unor amenajari.

- Nu vom tolera nicio abatere. Nu dati curs si nu propagati informatii false.

Vorbeste Arafat

- Prezint datele de la ora 20:00 - au fost confirmate 1.815 cazuri in total, vindecat 206persoane, decedat 43 de persoane. 770 de persoane sunt internate, la ATI 52 de persoane.

- 20.074 de locuri carantinare exista. Sunt izolate 162.374.

- Am emis 4 ordine. Primul, extrem de important, stabileste anumite reguli pentru internarea pacientilor. Ni s-a semnalat ca s-a intarziat cu internarea sau transferul din cauza lipsei testarii am decis sa emitem un ordin care stabileste clar ca orice pacient poate fi suspicionat chiar daca nu exista testarea, personalul medical sa se protejeze.

- Pacientul in stare critica se va interna la spitalul la care s-a prezentat au la unul stabilit de DSP. Refuzul de internare al unui apcient care are nevoie cade sub incidenta penala. Atragem atentia managerilor si medicilor ca pacintii nu pot fi refuzati la tratament pe motiv ca nu exista confirmare sau infirmare ca sunt pozitivi sau negativ cu covid.

- Al doilea ordin stabileste modul de detasare a persoanlului medical si auxiliar pe starea de urgenta. Incepand cu data prezentului ordin, personalul de speicalitate, medical sau auxiliar, farmacesti, kinetoterapeuti pot fi detasati sau delegati la alte spitale publice cu deficit major de personal. Personalul nu poate refuza detasarea.

- Detasarea sau delegarea in interiorul judetului se face prin ordin de prefect, la propunerea DSP. In alt judet, prin dispozitia secretarului de stat desemnat de MS. MS si CNAS vor stabili modul de plata si decontare.

- Al treilea ordin este de fapt punerea in aplicare a prevederilor decretului prezidential privind starea de urgenta. Aici a fost clarificat modul in care inspectoratele vor coordona serviciile de ambulanta. Inspectorul general din cadrul Inspectoratului de Urgenta poate emite ordine obligatorii si pentru serviciile de ambulanta.

- Ultimul ordin e corelat cu ce multa lume a vazut ieri, unde i s-a prezentat presedintelui Romaniei spitalul de campanie desfasurat de fortele armate la Ana Aslan. Acelasi model urmeaza sa fie repetat la Constanta, langa Spitalul CFR, care intra sub coordonarea Ministerului Apararii.

- Adresez multumirile noastre colegilor medici, asistenti, personalul auxiliar, ambulantierilor, pompierilor care lucreaza zi si noapte pe teren pentru ingrijirea pacientilor.

- Le urez succes si multa sanatate si vom fi alaturi de ei si le vom asigura tot sprijinul necesar.

Vorbeste iar Vela

- Dragi roman, fac un apel la ratiunea si disciplina fiecaruia dintre noi pentru a putea avea in cel mai scurt timp rezultate.

- Trebuie sa intelegem ca lucrurile vor evolua favorabil doar daca facem ceea ce trebuie, ceea ce este permis si doar daca vom constientiza fiecare dintre noi ca starea de fapt e extrem de serioasa.

- Vom reusi sa depasim cu bine doar daca realizam ca este o sarcina care revine fiecaruia dintre noi, fara exceptie.

- Cu siguranta vom invinge si vom salva multe vieti daca respectam toate sfaturile, indicatiile si masurile anuntate de catre cei care sunt abilitati sa gestioneze aceasta criza. Va multumim!

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Noile masuri de relaxare, publicate in Monitorul Oficial
30/05/2020 06:03

 Noile masuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie si sunt incluse intr-un act normativ publicat vineri seara in Monitorul Oficial. Se redeschid terasele in aer liber, plajele, se reiau transporturile s ...

PNL si PSD scad, dar partidul lui Ponta a ajuns la 11% - barometru Europa FM
29/05/2020 13:54

 Un nou sondaj realizat de IMAS arata ca PNL si PSD au scazut la optiunile de vot pentru alegerile parlamentare. PNL este cotat cu 32,6% din optiunile de vot pentru alegerile parlamentare, fata de 33% l ...

Toate măsurile adoptate de Guvern, în cadrul unei ședințe care s-a întins până târziu în noapte
29/05/2020 09:07

 Iată lista completă: ORDONANŢE DE URGENŢĂ ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor in contextul situaţiei epidemiologic ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...

Ce înseamnă starea de alertă: cine sunt oficialii care vor lua deciziile în România/ VIDEO
10/05/2020 16:29

 În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, ...