Motivul pentru care România nu se află pe LISTA țărilor care au evacuat colaboratori afgani și civili din Kabul, deși a avut o prezență militară importantă în Afganistan

USAF_USN_NAS_Sigonella_Afghanistan_refugees_arrival-720x390

Dimensiune font:

| 27-08-2021 14:11


Statele Unite și aliații NATO se grăbesc să evacueze cât mai mulți oameni din Afganistan, inclusiv colaboratori afgani și familiile acestora, înainte de termenul limită de pe 31 august, pe fondul temerilor tot mai mari legate de securitate la aeroportul din Kabul, unde joi au avut loc atentate teroriste, potrivit Reuters. România nu se află între țările inventariate de Reuters din simplul motiv că nu a evacuat nici un colaborator afgan până pe data de 27 august.

Într-un comunicat dat publicității miercuri în urma ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării se arată că s-a încercat evacuarea colaboratorilor afgani, dar că aceștia nu ar fi ajuns la aeroport.

”În cadrul ședinței CSAT, s-a stabilit să fie întreprinse, în continuare, demersuri în vederea aducerii în siguranță în România a cetățenilor afgani din categoriile menționate mai sus, dificultăți obiective legate de rațiuni de securitate împiedicând până acum accesul lor în aeroport”, se arată în comunicatul CSAT.
România a avut una dintre cele mai consistente prezențe militare în Afganistan dintre țările NATO în ultimii 20 de ani, prin urmare este de presupus că a intrat în contact cu nemeroși colaboratori afgani.

Din anul 2002 şi până în prezent, peste 32.000 de militari români, provenind din toate structurile luptătoare ale Forţelor Terestre, Aeriene, Navale, Forţelor pentru Operaţii Speciale şi structurilor de Informaţii Militare, au participat la misiuni şi operaţii internaţionale în teatrul de operaţii din Afganistan, comunică MApN. România a pierdut 29 de militari, din care doi în rezervă care la momentul decesului lucrau pentru MAE, respectiv ONU.

SUA și partenerii coaliției au evacuat aproximativ 100.100 de persoane începând cu 14 august, cu o zi înainte ca talibanii să intre în Kabul, a anunțat, joi, Casa Albă.

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com.


Vă prezentăm mai jos întreaga listă a țărilor care au efectuat evacuări din Afganistan în această perioadă:

Statele Unite ale Americii

Armata SUA va continua să evacueze oameni de pe aeroportul din Kabul până la 31 august, dacă este necesar, dar va acorda prioritate înlăturării trupelor și echipamentelor militare americane în ultimele câteva zile, a precizat Pentagonul.

Washingtonul a evacuat până acum 4.500 de cetățeni americani și familiile acestora, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken.

Există încă aproximativ 1.500 de cetățeni americani în Afganistan și guvernul american lucrează fie pentru a le contacta, fie le-a dat deja instrucțiuni despre cum să ajungă la aeroportul din Kabul, a spus Blinken.Marea Britanie

Forțele britanice au intrat în etapele finale de evacuare a persoanelor de pe aeroportul din Kabul și facilitățile de procesare s-au închis, a declarat vineri ministerul britanic al apărării.

Efortul se va concentra acum pe evacuarea cetățenilor britanici și a altor persoane care au fost deja autorizate să plece și sunt deja la aeroport, a spus ministerul. Nu ar mai fi chemate alte persoane către aeroport pentru evacuare, a spus acesta.

Până în prezent, Marea Britanie a evacuat peste 13.700 de cetățeni britanici și afgani, reprezentând al doilea cel mai mare transport aerian al forțelor aeriene ale țării după transportul aerian din Berlin din 1949, a spus ministerul.

Germania

Germania a declarat că va continua zborurile de evacuare cât mai mult posibil. Joi dimineața, armata germană evacuase 5.193 de persoane în 34 de zboruri.

Ministerul a declarat miercuri că estimează că peste 200 de cetățeni germani au rămas la Kabul. Aproximativ 540 de germani fuseseră deja evacuați.

În general, Germania a declarat că a identificat 10.000 de persoane care trebuiau evacuate, inclusiv personalul local afgan, jurnaliști și activiști pentru drepturile omului.

Franța

Franța se așteaptă să-și finalizeze zborurile de evacuare din Kabul vineri seară, a declarat premierul francez Jean Castex. Ministerul francez de externe a declarat că, începând de miercuri seara, peste 100 de cetățeni francezi și peste 2.000 de afgani au ajuns pe solul francez după ce au fost evacuați de pe aeroportul din Kabul.

Belgia

Premierul Alexander De Croo a declarat joi că Belgia și-a încheiat operațiunile de evacuare după ce surse americane au informat guvernul cu privire la un iminent atac sinucigaș cu bombă în jurul aeroportului din Kabul.

Puțin peste 1.400 de persoane au fost evacuate de Belgia din Kabul, ultimul zbor ajungând la Islamabad miercuri seara, a spus el.

Irlanda

Ministerul de externe al Irlandei a declarat că a evacuat 36 de cetățeni irlandezi după finalizarea joi a unei misiuni consulare de urgență.

Acesta a declarat că este acum conștient de aproximativ 60 de cetățeni irlandezi și membri ai familiei, plus alți 15 cetățeni afgani cu rezidență irlandeză care se află încă în țară și au solicitat asistență, mult mai mult decât estimaseră inițial.

Canada

Forțele canadiene din Kabul au încheiat joi eforturile de evacuare pentru cetățenii lor și afgani, înainte de termenul limită de 31 august, a declarat generalul Wayne Eyre, șeful statului major al apărării.

El a spus că Canada a evacuat sau a facilitat evacuarea a aproximativ 3.700 de cetățeni canadieni și afgani.

Turcia

Turcia a evacuat cel puțin 1.400 de persoane din Afganistan, inclusiv aproximativ 1.000 de cetățeni turci, a declarat ministrul de externe Mevlut Cavusoglu la începutul acestei săptămâni. De asemenea, Turcia a început să-și evacueze trupele în Afganistan, primul zbor urmând să sosească joi la Ankara.

Polonia

Polonia a evacuat aproximativ 900 de persoane din Afganistan, inclusiv aproximativ 300 de femei și 300 de copii, a declarat joi premierul Mateusz Morawiecki. El a spus că zborul final trebuia să aterizeze în Varșovia joi dimineață.

Ungaria

Ungaria a pus capăt evacuărilor în Afganistan după transportul aerian cu 540 de persoane, inclusiv cetățeni maghiari și afgani și familiile acestora care au lucrat anterior pentru forțele maghiare, a declarat joi ministrul apărării maghiar Tibor Benko.

Danemarca

Danemarca a efectuat miercuri ultimul său zbor de evacuare din Kabul, împreună cu personalul diplomatic și personalul militar rămas, potrivit ministerului său de apărare.

Din 14 august, Danemarca a transportat aproximativ 1.000 de persoane din Afganistan, inclusiv personal diplomatic, familiile acestora, foști traducători, informatori, cetățeni danezi, precum și oameni din țări aliate, a spus ministerul.

Austria

Austria nu își operează propriile zboruri și se bazează pe Germania și alte țări pentru a ajuta la evacuarea sa. Până în prezent, 89 de persoane cu cetățenie sau rezidență austriacă au fost transportate cu avionul, în timp ce alte două-trei zeci de persoane sunt încă în Afganistan, a declarat miercuri ministrul de externe Alexander Schallenberg pentru radiodifuzorul național ORF.

Elveția

Elveția, care se bazează pe Germania și Statele Unite pentru eforturile de evacuare prin Tașkent, a scos 292 de persoane din Afganistan, a declarat marți ministrul de externe Ignazio Cassis. În Afganistan erau încă 15 cetățeni elvețieni, dar nu mai erau planificate zboruri de evacuare elvețiene, a spus el.

Olanda

Guvernul olandez a declarat joi că a evacuat 2.500 de persoane din Afganistan începând cu 15 august, dintre care aproximativ 1.600 au fost aduse în Olanda. Ambasadorul olandez a plecat în zborul final joi. Olandezii nu au nicio prezență consulară în țară.

Spania

Spania și-a încheiat evacuarea personalului din Afganistan și se așteaptă ca ultimii evacuați să aterizeze la baza aeriană militară Torrejon, lângă Madrid, mai târziu vineri, a spus guvernul.

Două avioane militare care transportau ultimii 81 de spanioli din Kabul au sosit la Dubai vineri dimineață devreme, se arată într-o declarație a guvernului. Avioanele transportau și patru soldați portughezi și 83 de afgani care lucraseră cu țările NATO.

Pe parcursul misiunii sale de salvare, Spania a evacuat 1.898 de afgani care lucraseră cu țările occidentale, cu Națiunile Unite sau cu Uniunea Europeană.

Qatar

Qatar a declarat joi că a ajutat până acum la evacuarea a peste 40.000 de persoane în Doha și „eforturile de evacuare vor continua în următoarele zile, în consultare cu partenerii internaționali”.

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite au declarat joi că au ajutat la evacuarea a 36.500 de persoane până în prezent, inclusiv 8.500 venind în Emiratele Arabe Unite prin intermediul transportatorilor sau aeroporturilor sale naționale.

India

India a transportat cu avionul 565 de persoane din Afganistan, majoritatea personalului ambasadei indiene și cetățeni care locuiesc acolo, dar și zeci de afgani, inclusiv sikhii afgani și hinduși, a declarat un oficial guvernamental cu condiția anonimatului, citat de Reuters. Nu a fost încă o decizie cu privire la momentul în care au planificat să oprească zborurile, a spus el.

Australia

Premierul australian Scott Morrison a declarat vineri că Australia a evacuat 4.100 de persoane, inclusiv peste 3.200 de cetățeni și afgani cu vize australiene, pe parcursul a nouă zile, ultimul zbor planificat plecând înainte de explozia aeroportului. Ceilalți evacuați provin de la parteneri de coaliție.

El a mai spus că operațiunile Australiei acolo sunt acum terminate. Morrison a recunoscut că unii deținători de vize australieni rămân în Afganistan, deși a spus că Canberra nu știe cifrele exacte.

Noua Zeelandă

Forța de Apărare din Noua Zeelandă (NZDF) a efectuat trei zboruri din Kabul, iar ultimul zbor planificat a plecat înainte de explozia bombei, se arată într-o declarație guvernamentală.

Niciun personal NZDF nu se afla la Kabul în momentul exploziei și niciunul dintre evacuații din Noua Zeelandă nu a fost lăsat pe aeroportul din Kabul. Potrivit datelor preliminare, cel puțin 276 de cetățeni din Noua Zeelandă și rezidenți permanenți, familiile acestora și alți deținători de vize au fost evacuați, a spus acesta. 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 2448/89/2018, în onformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tehno – Trade” S.R.L. Bârlad, cu sediul în municipiul Bârlad, str. Slt. Erou Marin Lucian nr. 21, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN Valoare -lei-.1. Teren intravilan în suprafaţă totală de 105 m.p., situat în mun. Bârlad, str. Erou Slt. Marin Lucian nr. 21, jud. Vaslui, înscris în Cartea Funciară nr. 71686 a UAT Bârlad pe care se află două construcţii C1 – garaj cu suprafaţa de 21 m.p. şi C 2 – magazie cu suprafata de 30 m.p. 43.893,00. 2. Mijloace de transport: Peugeot 307 SW, Peugeot Expert şi Hyundai Accent 3.375,00. Total 47.268,00. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 22.09.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 15.10.2021, ora 1000 şi se vor organiza 9 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 10.12.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei pentru bunurile imobile şi 300 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0744/291.653, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Lovitură pentru Dan Barna înainte de turul 2 din USR PLUS: DLAF a sesizat DNA şi în privinţa proiectului pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui
28/09/2021 12:21

Departamentul de Luptă Antifraudă anunţă, intr-un răspuns la o solicitare Mediafax şi Aleph News că inspectorii săi au sesizat Secţia a II-a a DNA şi cu privire la proiectul „Biblioteca bunelor ...

Academicianul Alexandru Bogdan, condamnat cu suspendare în dosarul privind prejudicierea Academiei Române cu 3,75 milioane euro / Unul dintre contractele păguboase, cu firma Grivco a lui Dan Voiculesc
24/09/2021 20:01

 Alexandru Bogdan, preşedinte executiv al Fundaţiei Patrimoniu din cadrul Academiei Romane la data faptelor, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucureşti la trei ani inchisoare cu suspendare pentru s ...

Vaccinarea antiCovid va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii, spune Iohannis
23/09/2021 09:26

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, in condiţiile in care pandemia evoluează şi nu ...

DNA cercetează modul în care România a cumpărat dozele de vaccin anti-COVID
21/09/2021 22:08

Directia Natională Anticoruptie (DNA) a anuntat marti deschiderea unui dosar penal in rem cu privire la modalitatea de achizitionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declansarea pandemiei pană in p ...

Liviu Dragnea, primul interviu după eliberare: ”La Rahova a fost ca-n Iad.”
20/09/2021 07:53

Fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat duminică seara la Realitatea PLUS pentru a vorbi cu fosta consilieră, Anca Alexandrescu, despre cum a fost perioada petrecută la penitenciarul Raho ...

Schimbare importantă în administrația publică: Angajarea funcționarilor publici se va face după un concurs naţional obligatoriu
17/09/2021 09:45

Intrarea in sistem a funcţionarilor publici se va face prin concurs naţional organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, care a ...

Experimentul lui Ilie Bolojan: 'Am redus personalul cu 50% și putem funcționa, toate proiectele au continuat'
17/09/2021 08:30

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), anunţă o nouă desfiintare de posturi in institutie. Edilul a explicat că nimic nu s-a blocat după ce a redus personalul cu 50%. ”Am f ...

 Premierul britanic, Boris Johnson, şi-a remaniat Guvernul
16/09/2021 13:00

Premierul britanic, Boris Johnson, şi-a remaniat ieri guvernul, inlocuindu-i pe miniştrii săi cei mai criticaţi, pentru a forma ceea ce consideră a fi o ‘echipă unită’ pentru perioada post- ...

Spectacole, nunţi și conferinţe doar cu certificat VERDE. Aceleași măsuri și pentru restaurante şi săli de fitness
16/09/2021 12:52

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a adoptat in sedinta de astăzi, 16 septembrie 2021, Hotărarea numărul 70 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate in contextul pandem ...

Contul de Youtube al Senatului României a fost blocat din cauza Dianei Șoșoacă
16/09/2021 07:58

Contul oficial de Youtube al Senatului Romaniei a fost suspendat pentru o perioadă de 7 zile din cauza declaratiilor antivacciniste rostite de senatorul Diana Sosoacă, de la tribuna Senatului. În ace ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei