Nou termen pentru Dan Voiculescu dupa 12 ore de audieri

default

Dimensiune font:

| 08-07-2014 07:22

 Unul dintre ultimele termene in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la cinci ani de inchisoare pentru prejudicierea statului cu 60 de milioane de euro, se judeca luni, la Curtea de Apel Bucuresti.

Ziare.com transmite principalele momente si declaratii in format LIVE text:

21:26 - Un nou termen a fost fixat dupa 12 ore de audieri in dosarul ICA. Data la care se va judeca noul termen este 4 august.

20:22 - Premierul Victor Ponta a declarat, la B1 Tv, ca, desi nu poate discuta pe fond dosarul ICA, poate face cateva observatii.

"Aspectul strict politic - aceasta exacerbare a cazului este o incercare de a estompa cazul Mircea Basescu, daca a reusit nu stiu. Si e si o batalie pe piata media, apropo de Antena 3. Eu cred ca Antena 3, indiferent de ce se intampla sau nu se intampla cu proprietarii acesteia, va ramane lider de piata", a spus Ponta.

20:15 - A fost audiata si Ene Vica, cenzor la ICA (condamnata in prima instanta la 5 ani de inchisoare) si acum este audiat Corneliu Popa fost director general si fost presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului (condamnat in prima instanta la 6 ani de inchisoare).

19:59 - "Grivco nu a facut foarte mult pentru Institutul de Cercetare Alimentara, dar a facut suficient, cand a fost vorba despre achitarea unor salarii", a spus Sorin Pantis in fata instantei, potrivit Mediafax.

Tot el a spus ca daca Dan Voiculescu ar fi imprumutat Grivco, iar Grivco imprumuta ICA, acest lucru ar fi insemnat o activitate financiar-bancara, iar atunci "Banca Nationala ar fi taiat in carne vie".

De asemenea, Sorin Pantis a semnalat in fata instantei ca procesul privind privatizarea ICA pleaca de la "falsuri, minciuni si incompetente".

 

19:20 - Pantis este in continuare audiat. Mai urmeaza inca 3 inculpati dupa el.

18:42 - Pantis ii povesteste judecatoarei cum a "introdus telefonia mobila in Romania" si cum a privatizat Romtelecomul. Cand judecatoarea Camelia Bogdan il intreaba de contractul de inchiriere dintre Romtelecom si Grivco, Pantis ii spune ca nu a avut nicio treaba cu aceasta actiune, documentul fiind semnat inainte de instalarea sa la Grivco.

18:30 - A ajuns in fata instantei Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor si fost director al Grivco, informeaza jurnalistul B1 Tv Ionel Stoica. Pantis are o condamnare in prima instanta la 6 ani de inchisoare

18:01 - Fostul membru din Consiliul de Administrare al ICA, Pop Flavius Adrian, este si el audiat, informeaza pe Facebook jurnalistul gandul Biro Attila.

17:55 - Este audiat Grigore Marinescu, fost cenzor ICA, care in prima instanta a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Potrivit B1 Tv, Marinescu a confirmat mai multe bilanturi contabile, atunci cand s-a facut privatizarea ICA.

17:30 - Avocatii cer amanarea procesului, sustinand ca nu pot fi audiati toti inculpatii astazi. Jurnalistii prezenti in sala de judecata informeaza pe FB ca va mai fi cu siguranta si un termen viitor, pentru ca judecatoarea le-a spus avocatilor firmelor pe care au fost puse sechestru (inclusiv Grivco) ca vor pune concluzii "data viitoare".

 

16:55 - Dan Voiculescu va depune la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), marti 8 iulie, o cerere pentru ca stramutarea dosarului privatizarii ICA sa fie judecata mai rapid, dupa ce data stabilita a fost de 24 septembrie, informeaza ProTV.

Cererea va fi depusa de avocatul Gheorghita Mateut, care a si facut anuntul pe acest subiec16:50 - Cenzorul ICA, Petre Alexandru este si el audiat de instanta. In prima instanta a primit 5 ani de inchisoare.

16:00 - Sedinta de judecata s-a reluat, dupa o pauza de 10 minute. Este audiat Gheorghe Sin, membru A.G.A. al ICA, condamnat si el in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare. A fost audiat si Constantin Baciu fost membru in AGA a ICA, din partea ministerului Agriculturii.

15:35 - Crin Antonescu a fost intrebat ce mesaj ii transmite lui Dan Voiculescu. "Nu am un mesaj, este o chestiune la care nu as vrea sa ma refer, chiar este un proces care e pe rol si care are atata si si atatea conotatii", a raspuns fostul partener de alianta al fondatorului PC.

 

15:10 - Gheorghe Mencinicopschi a declarat in fata instantei ca nu a fost de acord cu construirea Grivco Tower: "Nimeni nu a fost de acord din ICA, ca Grivco sa construiasca pe terenul societatii. Dansii, Grivco, au cerut autorizatie de constructie si dreptul de folosinta a terenului", a spus acesta, informeaza jurnalistii de la EVZ pe FB

14:59 - Declaratia doctorului Mencinicopschi este aproape de final, iar judecatoarea Camelia Bogdan a anuntat ca se va face o pauza de 10 minute. Sorin Pantis se pregateste sa fie urmatorul audiat, informeaza jurnalistii de la EVZ pe FB

14:55 - Este audiat Gheorghe Mencinicopschi, al doilea din cei 13 inculpati. Judecatoarea Camelia Bogdan il intreaba despre contracte specifice, de achizitii, etc, dovedind ca cunoaste foarte bine dosarul, scriu jurnalistii de la gandul.info pe FB

Gheorghe Mencinicopschi susține că ”sunt profund nevinovat, nu știu când a început și când s-a finalizat privatizarea. Nu am obținut niciun folos material sau moral în urma privatizării”.

Judecător: De unde ați avut bani pentru a participa în nume personal la licitația ICA? V-au fost virați într-un cont la Banca Românească.

 

Gheorghe Mencinicopschi: Nu știu, am avut economiile mele. Nu știu cine mi-a virat acei bani.

Judecător: Sintetizând, de unde ați avut bani pentru a participa la licitație?

Gheorghe Mencinicopschi: Nu știu, eu am împuternicit ep cineva. Eu nu m-am ocupat de privatizare. Ce au făcut alții în spatel emeu, nu știu.

13:50 - Dan Voiculescu a parasit CAB, dupa ce a raspuns la intrebarile jurnalistilor care l-au luat cu asalt. Sedinta de judecata continua cu audierea celorlalti invinuiti.

Voiculescu a spus ca spera sa aiba parte de o judecata dreapta si a sustinut ca intrebarile puse de judecatori au fost "foarte corecte", acestia urmarind doar sa afle adevarul. Totodata, el a sustinut ca nu stia pana astazi ce inseamna "beneficiar real", lucru declarat si in instanta, pentru ca el nu s-a aflat niciodata in spatele nimanui, ci a fost intotdeauna beneficiar, adica "in fata". 

13:30 - Audierea lui Dan Voiculescu s-a terminat. Acesta a anuntat instanta ca nu doreste sa le puna intrebari celorlalti invinuiti in dosar si ca pleaca din sedinta de judecata.

13:27: - Dan Voiculescu spune ca nu isi aminteste multe din detaliile operatiunilor legate de terenurile ICA. "Birourile Grivco au fost la inceput pe strada Garlei. A avut si alte sedii de care nu imi mai amintesc", a declarat el. De asemenea, intrebat de judecator ce stie despre terenurile din dosarul ICA, acesta a raspuns: "Cu toata dragostea dar nu stiu detalii tehnice cu contracte", informeaza jurnalistii de la gandul.info pe Facebook.

 

13:20 - Voiculescu se contrazice in declaratii. "Precizez ca nu am participat in calitate de director general sau administrator la niciuna din societatile din grupul Grivco, iar societatea Benefica face parte din grup". Intrebat de judecatoarea Camelia Bogdan daca este beneficiarul real al acestor societati, Voiculescu a raspuns: "Nu am fost beneficiar real". Intrebat de ce se cheama Grivco, Voiculescu raspunde: "Eu l-am fondat. E ca si copilul meu", informeaza EVZ.

13:01 - Dan Voiculescu a cerut sa fie judecat si pentru fapta care s-a prescris. Procesul este public, iar sala este arhiplina, multi dintre cei prezenti stand in picioare. Mai sunt de audiat si ceilalti inculpati, apoi urmeaza pledoariile avocatilor, informeaza Digi24.

12:50 - Dan Voiculescu a explicat ca dupa 1989 a constatat ca era nevoie de "presa", pentru ca exista un singur ziar, Scanteia, si a precizat ca tot atunci a facut o "analiza" asupra sectoarelor in care era nevoie de cercetare, punand ochii pe "domeniul alimentar". "Institutul avea mari probleme financiare. Am hotarat sa facem Bioprod. Eu eram imputernicit ca reprezentant al Crescent", a mai declarat Voiculescu, spunand ca aceasta companie era "cea mai tare reprezentanta de export din Romania", iar "proprietarul legal era Michael Samal", informeaza gandul.info.

12:41 - Judecatoarea Camelia Bogdan il intreaba pe Dan Voiculescu care era interesul Crescent in dezvoltarea cercetarii in agricultura, informeaza EVZ.

12:40 - Dan Voiculescu a spus in fata judecatorilor: "Mi se imputa ca nu s-a reevaluat terenul in 2008 desi tranzactiile au avut loc in 2004. Au disparut 40 de volume de urmarire penala. Declar ca acuzatia de spalare de bani nu are legatura cu activitatea mea. Nu am urmarit sa ascund produsul infractiunii. De altfel, si procurorul retine ca donat produsul infractiunii fiicelor mele", informeaza Evenimentul Zilei.

12:10 - Dupa ce toate solicitarile avocatilor au fost respinse, a inceput audierea inculpatilor, primul fiind chiar Dan Voiculescu. Conform B1 TV, acesta a respins inca o data toate acuzatiile ce i se aduc si a sustinut ca procurorii au intimidat martorii.

12:00 - Avocatul lui Dan Voiculescu a contestat din nou completul de judecata, cerand ca la dosar sa se depuna modul de desemnare a judecatorilor Camelia Bogdan si Mihai Mihalcea, considerand decizia de organizare a completului de judecata ca fiind nelegala, solicitarea fiind respinsa si la termenul precedent, si acum.

Ea a fost facuta exact in momentul in care presedintele completului de judecata se pregatea sa treaca la audierea inculpatilor. Conform B1 TV, Gheorghita Mateut a avut o iesire nervoasa in fata magistratilor, atunci cand a cerut fara succes revocarea completului de judecata.

11:45 - Completul a respins solicitarea avocatilor de amanare a sedintei dupa ce avocata Mihaela Radulescu, prezenta la conferinta de presa de duminica, a facut apel impotriva extinderii sechestrului asigurator, dispusa de instanta in 1 iulie.

De asemenea, avocatul lui Dan Voiculescu a solicitat sa intervina, spunand ca mai are o cerere de amanare pentru ca au fost elemente noi care au aparut la termenul precendent si are nevoie de timp pentru studierea lor.

11:20 - Sedinta de judecata a inceput. Dan Voiculescu a incercat sa il angajeze pe Corneliu Liviu Popescu, fost avocat al lui Adrian Nastase, dar acesta a refuzat, informeaza televiziunile de stiri. Daca ar fi acceptat, cel mai probabil s-ar fi cerut amanarea procesului pentru ca noul aparator sa aiba timp sa studieze dosarul.



Fetele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina, au fost chemate in fata instantei, dupa ce s-a pus sechestru si pe o parte din averea lor, dar ele nu s-au prezentat, fiind reprezentate de avocatul Gheorghita Mateut.



In pas vioi spre sentinta finala

Dupa ani de zile in care procesul a fost tergiversat de Dan Voiculescu, care a demisionat de doua ori din Senat pentru a amana verdictul, se apropie sentinta finala a magistratilor.

Noul complet de judecata a mers in ritm alert si nu a tinut cont de inceperea vacantei magistratilor, stabilind un termen de judecata foarte strans, la doar 7 zile de la precedentul.

Dan Voiculescu, din nou in fata politistilor si judecatorilor

Avocatii lui Dan Voiculescu si ai celorlalti 12 inculpati au incercat sa obtina noi amanari, inclusiv prin contestarea completului de judecata, dar toate solicitarile au fost respinse, ajungandu-se la audierea inculpatilor, una dintre ultimele etape.

Ziua de luni a fondatorului PC a inceput cu o noua vizita la IPJ Ilfov, ca urmare a masurii de control judiciar dispuse de instanta in dosarul in care este suspectat ca a santajat trei oameni de afaceri.

Voiculescu, din nou la politie: Par dur, ermetic, dar sunt foarte sensibil (Video)

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei