Nu-l mai aşteptaţi pe Rus...

default

Dimensiune font:

| 07-02-2015 06:00

Subiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş este un izvor nesecat de glume * săptămânal, ieşenilor le sunt înaintate diferite termene în care „lucrările vor fi atacate”, dar promisiunile nu ajung niciodată să aibă o finalitate * de asemenea, venirea ministrului Rus la Iaşi s-a dovedit a fi cea mai mare păcăleală a anului, vizita acestuia nefiind onorată nici până astăzi

Chiar dacă pentru această autostradă de mai bine de zece ani s-a făcut lobby în inima Moldovei, evenimentele din ultima perioadă par a fi rupte dintr-o schiţă a lui Caragiale, unde toată lumea face promisiuni şi la sfârşit dispare. Aşa s-a întâmplat şi cu mult-aşteptata vizită a ministrului Transporturilor, Ioan Rus, care a fost anunţată cu mare fast pentru data de 22 ianuarie. Totul s-a dovedit a fi o mare şaradă, deoarece pe 21 am fost înştiinţaţi că Rus a căzut pradă unei puternice pneumonii, motiv pentru care nu poate ajunge la Iaşi. Nu ar fi corect să ne îndoim de verticalitatea declaraţiei, însă trebuie să precizăm că apariţia acestei „viroze” pare a fi cusută cu aţă „roşie”, deoarece, în realitate, convalescentul Rus îşi vedea de treburi prin minister.

O „răceală puternică” loveşte în autostrada Iaşi – Târgu Mureş


Vindecări miraculoase?
Pentru ca tabloul să fie şi mai halucinant, în dimineaţa zilei de 22 ianuarie se zvonea că Ioan Rus s-a vindecat miraculos şi că „stă în aeroportul Otopeni”, pentru a-şi onora totuşi promisiunea. Normal, acesta nu a reuşit să vină la Iaşi pentru că aeroportul era „puţin în ceaţă” şi avioanele nu puteau decola. În ceaţă au rămas şi ieşenii, care nu s-au mai „bucurat” de prezenţa ministrului.

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş devine o linie punctată pe o hartă

 


O lămurire de care nu aveam nevoie
Conform unei alte planificări, ministrul ar fi trebuit să vină la Iaşi în perioada 26 ianuarie -1 februarie, pentru a prezenta Masterplanul General de Transport (MTG). Ciudat este însă că în agenda lui Ioan Rus nu a mai apărut nicio deplasare în Moldova. „În programul domnului ministru nu a apărut o astfel de vizită în ultimele două săptămâni şi nici nu avem cunoştinţe că în viitorul acesta se va deplasa la Iaşi”, au declarat surse din Cancelaria lui Rus.
Un răspuns similar primim şi de la Departamentul de comunicare al Ministerului Trasporturilor (MT). „Proiectul Masterplanului General de Transport (MGT) a fost supus dezbaterilor publice, prezentat de nenumărate ori şi updatat. Săptămâna care vine se va prezenta ultima formă a MTG în comisiile Parlamentului. Toate modificările solicitate, dacă au fost bine argumentate, au fost luate în calcul. De asemenea, fiind un domeniu atât de interesant pentru cetăţeanul de rând (cel al transporturilor - n.r.), normal că toată lumea ar vrea ca ministrul să meargă să prezinte acest proiect. Este mult mai greu totuşi să mergi tu, un singur om, peste tot”, a declarat Manuela Dumitru, din cadrul Departamentului de comunicare al MT.
Ceea ce nu înţeleg autorităţile de la Bucureşti este faptul că moldovenii nu vor ca Rus să vină la Iaşi pentru a merge la el în pelerinaj, aceştia vor ca cineva să le răspundă la întrebarea: „de unde vin banii pentru proiectarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş?”, întrebare la care ni s-a răspuns sec: „Despre banii pentru proiectarea autostrăzii va vorbi domnul Rus”.

Cine ţipă mai tare primeşte autostradă!


Să recapitulăm fazele „autostrăzii fazate”?!
După nenumărate întâlniri cu parlamentarii ieşeni şi cu autorităţile locale ne-am ales cu o linie punctată pe harta MGT, simbol al „fazelor” servite în ultimii ani de politicienii care şi-au făcut campanie electorală pe tema autostrăzii. Mai avem şi licitaţii publice pentru revizuirea studiilor de fezabilitate a celor trei tronsoane de drum expres deghizat în autostradă, pentru care Compania Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este în faza de deschidere a ofertelor, dar pentru care nu a fost făcută însă publică sursa de finanţare, iar cireaşa de pe tort o reprezintă promisiunea potrivit căreia „din 2016 vor fi atacate lucrările”.

Prima fază bifată pentru autostrada „fazată”

* * *
Fiind un domeniu atât de interesant pentru cetăţeanul de rând (cel al transporturilor-n.r.), normal că toată lumea ar vrea ca ministrul să meargă să prezinte acest proiect. Este mult mai greu totuşi să mergi tu, un singur om” - Manuela Dumitru, din cadrul Departamentului de comunicare al MT

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei