„Nu se cuvine să sărbătorim Centenarul Marii Uniri cu beţii şi burţi pline cu mici”

default

Dimensiune font:

| 23-11-2017 05:00

Stoica Cristinel Popa este politolog, activist ONG – preşedinte al Asociaţiei Euroteens Brăila, asistent doctorand la Universitatea „Dunărea de Jos“, din Galaţi. Este absolvent a trei universităţi americane pestigioase - Stanford University (B.A.), Harvard University (M.P.P.) şi University of Texas - Austin (M.A.), unde a fost şi asistent universitar. Vorbeşte fluent două limbi străine şi a publicat trei cărţi academice. Bursele sale obţinute pe parcursul carierei însumează peste jumătate de milion de dolari. Printre distincţiile pe care le-a primit se numără absolvirea „cu onoruri“ a licenţei la Stanford University, alegerea ca „cel mai probabil să fie un viitor preşedinte al ţării sale“ de către colegii de la Harvard University şi „Premiul de Excelenţă pentru Studenţii Angajaţi“, oferit de către Departamentul de Resurse Umane de la University of Texas. Are 29 de ani şi după opt ani de studii în Statele Unite ale Americii s-a întors, în 2015, în România, pentru a forma generaţiile tinere prin intermediul mediului academic şi al sectorului ONG.
A acceptat să răspundă la câteva întrebări ale cotidanulu Evenimentul Regional al Moldovei.

 

- Domnule Popa, pentru ce ar alege să se reîntoarcă în România cineva care a studiat la Stanford, Harvard şi Universitatea din Texas?
- Din dorinţa de a schimba ceva în ţara sa. Cred că alt motiv nu poate exista. Din punct de vedere financiar, profesional, al satisfacţiei personale este mult mai uşor să rămâi în Vest, dacă ai o astfel de educaţie. Te întorci acasă doar pentru a încerca să contribui cumva la îmbunătăţirea ţării tale.
- Este necesară o restructurare a învăţământului românesc sau se poate performa şi în condiţiile actuale?
Învăţământul românesc are nevoie de reforme pentru a putea performa. Problema este că de multe ori statul român a luat măsuri grandioase, dar de suprafaţă, în loc să implementeze măsuri de nivel mediu şi mic, mai puţin invazive, dar cu efecte benefice exponenţial mai mari. Voi da un singur exemplu. În urmă cu aproximativ doi ani s-a implementat o lege care, pentru prima dată, cerea diplomă de doctor pentru a putea fi urcat un cadru didactic din mediul universitar pe post de lector. O astfel de lege lipseşte în majoritatea ţărilor din Vest. Atât în Europa, dar şi în Statele Unite, în majoritatea statelor nu există această cerinţă. Ai nevoie de doctorat doar pentru a accede pe posturi de la conferenţiar în sus. Pentru lector, nu. Ulterior, tot în 2015, s-a implementat un act adiţional prin care nici măcar asistenţii universitari din ţara noastră nu pot obţine contract pe perioadă nelimitată decât dacă au doctorat. Aşa ceva este probabil să existe în mod exclusiv în România. Eu, în toate centrele universitare pe unde am activat, din Europa de Vest şi SUA, până în China şi Chile, nu am auzit să existe astfel de cerinţe. În plus, nivelul minim de publicaţii pe care un cadru didactic trebuie să le aibă pentru a urca pe post de conferenţiar sau profesor a devenit atât de ridicat încât sunt profesori cu premii Nobel în lumea asta care nu se încadrează în grilele impuse în România pentru urcarea în grad. Au apărut şi câteva articole în presă pe tema asta la momentul respectiv, dar problema nu a fost dezbătută suficient.
- Dar cum justifică statul român aceste condiţionalităţi? Sunt ele necesare pentru a ridica nivelul de pregătire al cadrelor didactice din România?
- Singura problemă este că existau multe alte metode pentru a face acest lucru fără a ajunge la lucruri absurde de acest gen. Cele mai eficiente metode ar fi fost: 1. verificarea doctoratelor emise în România din 1990 încoace şi mai ales al doctoratelor deţinute de cadre didactice pe teritoriul ţării noastre. Apoi, verificarea pentru plagiat al publicaţiilor folosite de cadrele didactice care deja activează în sistem pentru urcarea în grad. Asta ar fi însemnat o reformă reală a sistemului de învăţământ universitar din România. În schimb, varianta aleasă implică încă odată întoarcerea la teoria formelor fără fond. S-a implementat oficial un standard extrem de înalt, chiar ridicol de înalt, aş putea spune, dar „băieţii deştepţi” oricum vor continua să activeze în sistem cu doctoratele lor plagiate şi, în mod similar, vor folosi publicaţii plagiate pentru a-şi continua ascensiunea pe funcţii din ce în ce mai înalte. La ora actuală există în sistemul universitar românesc sute de persoane care au toate sau multe grade academice obţinute cu lucrări şi doctorate plagiate parţial sau integral, dar pe ei nu îi deranjează nimeni. Unii au venituri de câteva mii de euro lunar. La polul opus, tinerii care doresc să intre în sistem trebuie să se ridice la un nivel complet nerealist şi inacceptabil de pretenţios, fiind, de asemenea, plătiţi cu salarii ce nu depăşesc cu mult cel minim pe economie. În condiţiile acestea, fără o reformă reală nu vom putea niciodată performa cu sistemul nostru educaţional.
- Credeţi că este capabilă actuala clasă politică să găsească un consens în cadrul societăţii, pentru a putea ieşi din situaţia socio-economică precară în care ne aflăm?
- Nu ştiu dacă este posibil un consens pentru asta şi nici dacă ar fi necesar. La fel ca şi în cazul sistemului de învăţământ, sunt adeptul măsurilor de nivel mediu şi mic, dar cu impact real şi făcute până la capăt. Soluţia pentru situaţia socio-economică precară în care ne aflăm este foarte simplă. Primul pas este să nu distrugem ceea ce mai funcţionează. Atunci când guvernanţii nu doar că nu propun şi nu implementează măsuri pozitive pentru economie, dar iau exact măsurile pe care atât toţi experţii din România, cât şi cei internaţionali le spun că sunt nocive, avem clar o problemă cu ei, iar singurul mod de a-i înlătura este să votăm în mod constant şi în mod informat. Noi, în România trebuie să ne axăm pe mecanismele simple ale democraţiei şi să ne exercităm drepturile de bază, precum dreptul de a vota, nu să încercăm măsuri grandioase, dar nerealiste.
- De ce credeţi că, în ciuda faptului că înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, România nu reuşeşte să asigure un nivel de trai decent cetăţenilor ei?
- Pentru că grupul de oligarhi îşi împart între ei această creştere economică, în loc să permită o distribuire cât de cât naturală a ei. Anul acesta, în mod clar, majoritatea creşterii economice s-a dus direct în salariile mărite ale unui grup select de funcţionari publici şi politicieni. Dacă banii care s-au direcţionat către ei ar fi fost investiţi în diverse proiecte de infrastructură, în toată ţara, nici măcar nu mai era nevoie de folosirea unor mecanisme precum modificarea salariului minim. O data ce un oraş, o localitate beneficiază de infrastructura necesară, atunci investitorii vin în mod natural, iar în plus antreprenoriatul local se poate dezvolta în mod organic.
- Centenarul Marii Uniri ne regăseşte într-o stare deplorabilă din punct de vedere al unităţii naţionale. Poate fi acesta un punct de plecare pentru restabilirea coeziunii şi a reducerii decalajelor mari existente astăzi între principalele provincii istorice?
- Aş dori să vă pot spune că decalajele între diferitele zone ale unei ţări pot fi eliminate rapid. Din păcate, exemple precum Statele Unite ale Americii - cu diviziunea sa economică între Nord şi Sud, Italia - cu o diviziune similară, şi Germania - cu o diviziune economică între Vest şi Est, ne arată faptul că diferenţele economice între diferitele zone ale unei ţări pot persista zeci şi chiar sute de ani. Astfel, cel mai important lucru este ca un stat să aibă creştere economică care să fie simţită de populaţia din toate regiunile ţării. Însă, întotdeauna unii vor simţi mai mult, alţii mai puţin prosperitatea economică într-un stat. La fel cum au existat şi vor exista mereu diferenţe între oraş şi sat, la fel vor exista cel puţin nişte mici diferenţe între zonele geografice ale României. Dacă vorbim în mod explicit despre Moldova, din păcate regiunea are nişte dezavantaje majore datorate geografiei, cele mai importante fiind lipsa de resurse naturale comparabile cu ce găsim în alte zone ale ţării - petrol, metale preţioase etc. şi plasarea sa în estul României, adică în contact cu vecinii cei mai săraci şi înapoiaţi ai ţării, fostele teritorii URSS.
- Şi cum ar trebui sărbătorit Centenarul Marii Uniri?
- Când vine vorba de Centenarul Marii Uniri, mă întristează foarte mult lipsa de viziune, dar şi lipsa de punere în practică. ştim cu toţii că, per total, ţinând cont de contextul european şi internaţional, actuala situaţie a României lasă mult de dorit în comparaţie cu marile succese înregistrate în 1918. La asta se adaugă faptul că suntem incapabili şi să marcăm în mod decisiv şi memorabil împlinirea acestor 100 de ani. Cu alte cuvinte, nu doar că nu ne ridicăm la nivelul anului 1918 cu realizările noastre, dar nici măcar nu putem sărbători în mod adecvat marile realizări ale generaţiilor dinaintea noastră.
Am fost întrebat de mai multe ori cum consider că ar fi trebuit sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Modul ideal, din punctul meu de vedere, ar fi fost sa fie construite - din timp, evident, o serie de proiecte cheie de infrastructură care, ulterior, să primească nume răsunătoare, relevante pentru momentul sărbătorit. Astfel, puteam împuşca doi iepuri dintr-o lovitură: marcam în mod corespunzător şi momentul, dar rămâneam şi cu ceva palpabil pentru viitor. Trebuia făcută, astfel, o listă de proiecte de infrastructură de acest gen cu care românii să se mândrească şi la care străinii să se minuneze, sau măcar să spună: „bine că mai au şi ei câte ceva la nivelul Occidentului”. În schimb, ce vom avea? Cel mai probabil multe petreceri şi alte lucruri superficiale de acest gen. Evenimente pe care le vom uita după o săptămână. Se ştie că de câţiva ani mare parte din bugete, mai ales din cele locale, se duc anual pe evenimente de felul acesta. Nu se cuvine să sărbătorim Centenarul Marii Uniri cu beţii şi burţi pline cu mici. Cred că poporul nostru poate mai mult decât atât. Când generaţiile viitoare vor deschide manualul de istorie, ce vrem să scrie acolo? Că la 100 de ani Marea Unire a fost sărbătorită cu un mare chef, sau că s-a construit Podul X, Autostrada Y, Instituţia de Cultură Z etc.? În momentul de faţă, distribuim cu mare mândrie pe internet informaţii precum că Podul de la Cernavodă, construit de Anghel Saligny, era cel mai lung pod din Europa în 1895, sau faptul că Peleşul era una dintre clădirile cu cele mai moderne tehnologii când a fost terminat. În mod similar, ne mândrim şi îi minunăm pe străini cu realizări precum Casa Poporului, deşi au fost construite în perioade dificile pentru poporul român. Întrebarea este care dintre realizările actualei generaţii vor minuna românii şi străinii, în viitor?
Dan M.BREZULEANU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Anunț URIAȘ făcut în ședința de guvern: 500.000 de laptopuri și tablete pentru autoritățile locale
14/08/2020 18:29

Raluca Turcan a anuntat că jumătate de milion de tabelte si laptopuri vor fi cumpărate, din fonduri europene, pentru autoritătile locale, iar din 50 de milioane de euro se vor cumpăra produse de igienă. T ...

ALERTĂ - Rusia AMENINȚĂ în mod DIRECT România: 'Vor exista consecințe!'
14/08/2020 12:44

 Purtătoarea de cuvant a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat in briefingul de presă de joi planurile SUA privind desfăşurarea in Romania a unei părţi din unităţile militar ...

Decizie de ULTIMĂ ORĂ: programul teraselor se PRELUNGEȘTE până la ora 24
14/08/2020 11:51

Terasele din Romania vor fi deschise pană la ora 24. Este anuntul de ultimă oră făcut de premierul Ludovic Orban. Decizia de a inchide terasele la ora 23 nu are niciun fundament stiintific, au avertizat mai ...

Ludovic Orban ANUNȚĂ că adoptă rectificarea bugetară: Consiliul Economic şi Social a fost convocat pentru a da avizul. Avizul CES e unul consultativ
14/08/2020 11:49

Guvrnul e decis să adopte pe repede inainte rectificarea bugetară. Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că a fost convocat Consiliul Economic şi Social pentru avizul asupra rectificării bugetare, ia ...

Florin Cîţu, uimit de suma cu care românii au împrumutat statul: Sincer, m-a surprins succesul; vom continua programul Fidelis
14/08/2020 07:44

Emisiunea de titluri de stat pentru populaţie va continua şi in 2021, fiind posibil ca şi in acest an să mai fie realizată incă o astfel de emisiune, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Florin Ciţu, me ...

Dezvăluirile care cutremură Poliția Capitalei: Clanurile mafiote din Capitală au oameni infiltrați în politică și poliție
14/08/2020 00:29

Andrei Marius, şeful Serviciului Grupuri Infracţionale Violente - structură special creată in Poliţia Capitalei pentru a documenta activitatea interlopilor, a declarat intr-un interviu pentru Digi24 că, a ...

Tudose DESFIINŢEAZĂ guvernarea PNL: Penibilă şi sinistră bâlbâială!
13/08/2020 13:03

Mihai Tudose transmite un mesaj critic la adresa guvernării liberale. "Semaforul cu cinci culori.. toate galbene! De la viata in pesteri si pană in cruda realitate contemporană, Seful de trib pe atunc ...

Operațiunea MASCA - Miroase a TUN la Guvern: un milion de măști, cumpărate de 4 ori mai scump
13/08/2020 12:46

La Guvern se simte miros de ”tun”. Operatiunea ”MASCA” ne aduce in fată o realitate frapantă: Guvernul Romaniei cumpără măsti de 4 ori mai scumpe decat pretul pietei.   La da ...

BREAKING - Vot în anumite intervale orare pentru persoanele de peste 65 de ani: Scenariu de lucru în Raportul depus de Ludovic Orban în Parlament / DOCUMENT
12/08/2020 14:36

În raportul inaintat Parlamentului de către premierul Ludovic Orban, cu privire la măsurile prevăzute pentru inceperea noului an scolar si desfăsurarea alegerilor locale, se arată că „pentru p ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!