NUCLEARA - Misterul convorbirilor Alexandrei pe telefonul unui polițist: 'Este un dialog ideal ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie' autor: Alexandra Cruceru, Redactor

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 30-07-2019 14:03

În spațiul public au apărut detalii legate de două convorbiri pe care Alexandra le-a avut cu doi polițiști, după apelurile la 112. Tonul este cu totul diferit față de cel din înregistrările de la 112, iar mențiunea legată de acestea figurează doar în raportul MAI apărut parțial pe surse.

"Din documentul pe care l-am văzut în spațiul public și care ar aparține MAI, nu recunosc elemente în conversația pe care am ascultat-o ieri. Nu coincid cu elemente care au apărut în dialogul dintre Alexandra, operatorul de la 112 și polițist", a declarat deputatul Adriana Săftoiu, unul dintre aleșii care a participat la Comisia de Apărare în care au fost redate cele trei apeluri telefonice ale Alexandrei la 112, conform Mediafax.



Mai mult, aceasta spune că ar fi fost potrivit ca discuția să fie așa cum este prezentată în raportul MAI, apărut în spațiul public. "Sunt ușor surprinsă de ce apare în acest presupus raport, pentru că este un dialog ideal ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie. Doar dacă nu cumva se ascund elemente că au mai existat convorbiri cu Alexandra, altele decât cele înregistrate la 112. Sper ca ministerul de Interne, după ce prezintă raportul în CSAT, să lămurească situatia", a mai spus Adriana Săftoiu.

 

'Am trecut prin multe prin viață, dar să aud ultimele cuvinte ale unui copil care a pățit ce a pățit și să știu că după aceea a fost ucisă este foarte greu. Am văzut că au apărut stenograme cu discuții de acolo. Nu pot să le confirm, nici să le infirm, dar nu au venit din zona Parlamentului, pentru că au mai fost și alte convorbiri despre care noi nu am știut, cele ale polițiștilor de pe telefoane personal direct cu ea. Am văzut aseară la televizor peste tot. Despre acestea trebuia să ne povestească MAI, dacă venea ieri (la audieri în Comisie – n.r.)", a declarat Bogdan Ionel Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de Apărare.

Reprezentanții Ministerului de Interne nu s-au prezentat luni la audierile din Comisia de Apărare, aceasta urmând să convoace din nou conducerea MAI pentru săptămâna viitoare.

Totodată, președintele Comisiei de Apărare, Dorel Căprar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că forul pe care îl reprezintă va cere și detalii privind convorbirile la care se face referire în documentul apărut în spațiul public.

 

"Următoarea ședință va fi convocată săptămâna viitoare. Vom face o adresă oficială pentru a fi pus la dispoziția comisiei detaliile legate de raport și înregistrările de pe telefoanele personale ale polițiștilor", a declarat Dorel Căprar, președintele Comisiei de Apărare.

Alexandru Cumpănașu, unchi al Alexandrei, a prezentat pasaje din raportul MAI privind evoluția pe ore a dispariției fetei, în care se arată că un polițist a apelat la numărul de pe care sunase Alexandra la 112 și a cerut date în plus. Raportul urmează să fie pus pe masa CSAT.

Potrivit textului publicat din raport de Alexandru Cumpănașu, un agent de poliție a sunat-o de pe telefonul personal pe Alexandra la ora 11.13, iar 16 minute mai târziu șefului Biroului Investigații Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă. De fiecare dată reiese un dialog menit să se afle toate detaliile și fata este sfătuită.

Dacă ne uităm la apelurile făcute de Alexandra la 112, reiese că aceste convorbiri cu polițiștii ar fi avut loc după apelurile de urgență.

Apelurile la 112 au avut loc la orele: 11.05, 11.06 și 11.12. Ce nu corespunde însă este faptul că STS a anunțat că după ora 11.12, telefonul a fost închis, operatorul revenind de 9 ori, dar fără rezultat.

Din raportul MAI prezentat pe surse:

"- ora 11.13: în vederea obținerii de detalii suplimentare legate de locație, un polițist din patrula de ordine publică pedestră a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care aceasta a indicat detalii despre locația unde se afla și a comunicat adresa de pe cartea de vizită care aparținea unui inginer de cadastru, pe nume ...

- Întrucât a existat o neconcordanță între adresa indicată de victima și cea unde se afla aceasta, agenții de poliție din patrula de ordine publică pedestră au revenit la Poliția Municipiului Caracal și au raportat evenimentul șefului Biroului Investigații Criminale.

- ora 11.29: șefului Biroului Investigații Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care acesta a încercat să o calmeze pe fată și să obțină detalii suplimentare despre locație.

- Victima a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla langă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini - lup dezlegați".

Potrivit surselor judiciare, dialogurile înregistrate la 112 și care au fost ascultate de reprezentanții Comisiei de Apărare, sunt pe un cu totul alt ton și altă atitudine din partea polițistului.

Mai precis, de fiecare data i se face legătura cu Viorel Florescu, agent de Poliție. Raportul MAI arată că acesta a avut o atitudine “refractară”, neimplicându-se în obținerea de date pentru identificarea locației. Potrivit surselor citate de MEDIAFAX, convorbirile sunt de-a dreptul șocante. Agentul de Poliție îi spune la un moment dat: “Nu mai ține linia ocupată”.

A doua oară când sună, Alexandra este preluată de un alt operator STS, care o întreabă din nou cine ea, iar ea spune “Sunt fata răpită”.

Surse apropiate anchetei susțin că schimbul de replici este greu de relatat, cu întrebări deloc pregătite, care nu duceau niciunde și care nu ajutau deloc victima. Mai mult, Alexandra nu este sfătuită cum să se comporte față de agresor sau ce să facă până la sosirea echipajelor. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei