1laicu2

Dimensiune font:

Ovidiu Laicu: „Nu am emoţii cu privire la evaluarea mea”

| 12-07-2019 00:00

 

* directorul general interimar al CNAIR, Narcis Neaga, a demisionat zilele trecute din funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea sa, fiind înlocuit cu Sorin Scarlat * nici ministrul Răzvan Cuc nu este departe de a-şi pierde portofoliul, fiind acuzat de liberalii suceveni că a îngropat proiectele de autostrăzi din Moldova, iar acum este pe cale să desfiinţeze şi transportul feroviar din Bucovina

Nu cred că i se poate pune eticheta de gropar al infrastructurii”, a răspuns Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Iaşi, la o întrebare adresată de reporterii cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei, referindu-se la posibila demitere a ministrului Cuc din cauza unui slab management în implementarea proiectelor de infrastructură de transport. În opinia lui Laicu, acesta trebuie lăsat o perioadă mai mare la cârma ministerului, pentru a-şi finaliza toate proiectele. „Eu am colaborat bine cu toată lumea, în interesul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, al intereselor infrastructurii Moldovei, iar rezultatele cred că se văd. Am colaborat bine şi cu Narcis Neaga, şi cu Mircea Pop, cât şi cu Ştefan Ioniţă. Domnul Scarlat este un om deosebit, de teren, care a lucrat cu noi, este un om capabil şi sunt sigur că va face faţă acestei provocări, pentru că nu este una uşoară. Dar şi domnul ministru Răzvan Cuc este unul dintre miniştrii tineri, cu foarte mare potenţial, cu o foarte mare dorinţă de a realiza proiectele, el în câteva luni chiar a făcut foarte multe. Lucrările nu se pot face peste noapte şi sper că va avea continuitate ca ministru. Este un om care se implică foarte mult pentru infrastructura din zona Moldovei. Nu cred că i se poate pune eticheta de gropar al infrastructurii. Acesta trebuie lăsat o perioada mai mare pentru a-şi duce la bun sfârşit toate proiectele”, a spus Ovidiu Laicu.

Laicu nu se teme de demitere

Ovidiu Laicu a reamintit faptul că aproximativ 600 de kilometri de drumuri săteşti şi comunale din judeţul Iaşi au intrat în proces de modernizare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 şi 2. Valoarea totală a investiţiilor va depăşi 610 milioane de lei, banii fiind alocaţi de la buget de către Guvern.
În acelaşi timp, cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean, dar şi cu alocări de la Bucureşti vor fi modernizaţi în perioada imediat următoare peste 200 de kilometri de drumuri judeţene, iar alţi 100 de kilometri de drumuri naţionale din judeţ au trecut prin lucrări de reabilitare.

Referindu-ne la faptul că fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, ar fi avut o tentativă de a iniţia procedura de destituire a directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi în primăvara acestui an, pe motiv că acesta şi-a îndeplinit necorespunzător atribuţiile, după ce a inspectat şantierele din infrastructura de transport, Laicu susţine că ploaia de reproşuri a fost neîntemeiată, întrucât Dragnea nu cunoştea pe deplin „datele problemei”. „Probabil Liviu Dragnea a fost dus în eroare. Contractele au fost făcute de colectivul de la DRDP Iaşi, pe baza cărora Guvernul a alocat banii necesari, cei 600 milioane lei. Deci noi am muncit pentru banii respectivi, fundamentarea a fost pentru aceşti bani, dar problema a fost că, odată ce a explodat preţul la bitum în ţară, nu am mai avut producători în România, iar constructorii nu au vrut să mai lucreze, deoarece nu se încadrau în preţ. Drept urmare, am fost nevoiţi să căutăm alte soluţii, tocmai pentru a continua lucrările în judeţ, dar domnul Dragnea nu a fost informat aşa de către oamenii săi. Eu mi-am făcut şi îmi fac treaba în continuare. Fiecare director este supus unor analize, însă nu am emoţii cu privire la evaluarea mea”, a spus Ovidiu Laicu, care este director al DRDP Iaşi din anul 2012.

Centura Iaşului, o prioritate

În ceea ce priveşte Varianta de Ocolire a Municipiului Iaşi, Ovidiu Laicu a precizat că proiectul a fost scos la licitaţie şi că speră să poată anunţa câştigătorul cât de curând.

CNAIR a anunţat luna trecută lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de continuare a şoselei de centură ocolitoare a Iaşului, iar acum se află în procedura de licitaţie. Maricel Popa a fost personal la Bucureşti şi a insistat cu proiectul. Ne dorim ca în cel mai scurt timp să avem un câştigător, să intre la proiectare şi să începem lucrările. Sperăm să avem parte de un constructor bun, pentru că şoseaua de centură a municipiului Iaşi este una dintre problemele pe care ieşenii şi-ar dori să o vadă rezolvată cât mai repede. Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni va fi perioada de proiectare.

Până atunci, avem multe alte proiecte care se află în stadiu avansat, cum ar fi varianta Suceava, care va fi dată în circulaţie în toamna aceasta, varianta Rădăuţi, DN28 (Târgu Frumos - Botoşani), care se află în procedură de licitaţie şi ne dorim ca în cel mai scurt timp să îl modernizăm, plus lucrările de întreţinere la ceea ce avem acum. Nici vremea nu a ţinut cu noi în ultima perioadă, ploaia este cel mai mare duşman al constructorilor”, a mai spus Laicu.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a înştiinţat, luna trecută, că a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire licitaţie deschisă, privind construcţia unui sector al centurii municipiului Iaşi, contract estimat la 126,9 milioane lei (26,9 milioane euro).

Contractul are ca obiect proiectarea şi execuţia pentru „Varianta de Ocolire a Municipiului Iaşi - Etapa I - Varianta Sud” Obiect 3 – Varianta trafic greu, Sector km 19+690 (Selgros) – km 26+460 (DN28)”. Data limită de depunere a ofertelor este 19 august, iar proiectul va fi finanţat de la bugetul de stat. Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Ludovic Orban numește POMENI alocațiile copiilor și face apel către parlamentari: 'Nu mai votați astfel de pomeni' - VIDEO
05/06/2020 20:38

 Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declaratii infiorătoare despre copiii romanilor si despre alocatiile lor. Orban, presedintele celui mai important partid din tară, a numit alocatiil ...

VIDEO Fără bani de alocații și pensii, Guvernul salvează Dacia: Cumpără peste 6.700 de maşini de la Dacia Renault, cu aproape 500 de milioane de lei
05/06/2020 20:31

Guvernul spune că nu are bani pentru mărirea alocatiilor si pensiilor, dar cumpără masini! Poliţia Romană va primi, pană la finalul lunii septembrie, peste 6.700 de autovehicule produse de Dacia Renault, ...

Reacția lui Dan Barna, după incidentul cu Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan: E un eveniment fără precedent, prin violența și stupiditatea lui
05/06/2020 11:24

 „Nu o să il opriti pe Nicusor. Nu o să ii opriti pe bucuresteni. Administratia de troli a Bucurestiului a arătat că e o adunătură de huligani care a confiscat acest oras si care trebuie indep ...

Agustin Zegrean, reacție SHOW după decizia CCR pe alegeri: Ce? Credeți că ar fi foarte rău dacă am rămâne fără primari?
03/06/2020 14:47

 De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională. "Trebuia să deschidă Codul Administrativ care a fost adoptat anul ...

Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: 'În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!'
03/06/2020 11:02

 „A trecut si Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Presedintele Iohannis si de la “Guvernul Meu”. Cred că comunistii ar fi negri de invidie de cat de bine le functionează liberalilor m ...

Democrația a pierdut lupta cu viața!   http://clahar.eu/  by Claudiu Hirceaga
03/06/2020 09:02

  Democratia a pierdut lupta cu viata!   by Claudiu Hirceaga Democratia a murit? Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, si-a dat neprevăzutul sfarsit in ziua in ...

Facilitățile fiscale pentru programatori, constructori și persoanele cu handicap, anulate de Guvern, în pandemie
02/06/2020 11:31

 Pe perioada pandemiei, Guvernul condus de Ludovic Orban a dat cu o mană somajul tehnic si a luat cu două facilitătile fiscale pentru programatori, constructori si persoanele cu handicap.   La in ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!