theodor_paleologu_viorica_dancila_rusine

Dimensiune font:

Paleologu a plecat, de la Iaşi, către Cotroceni

| 07-09-2019 00:00

 

* Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale, a susținut ieri o conferință de presă la Iași, prin care a marcat începerea campaniei prezidențiale * alături de Petru Movilă, deputat PMP de Iaşi şi preşedintele organizaţiei judeţene, au mai fost prezenţi şi Eugen Tomac, președintele PMP, şi purtătorul de cuvânt al partidului, Mihail Neamţu

Organizaţia Judeţeană a PMP Iaşi a organizat ieri, cu începere de la ora 16, la Teatrul Naţional, evenimentul de lansare a candidaturii lui Theodor Paleologu la funcţia de preşedinte al României. Paleologu a afirmat că nu a ales întâmplător să îşi înceapă campania la Iaşi, în Teatrul Naţional. „Este Parlamentul României rezistente, al României combatante, care nu s-a predat în Primul Război Mondial. Este o clădire de care mă leagă multe amintiri, străbunicul meu fiind directorul Teatrului Naţional din Iaşi în anii '20, iar eu însumi am semnat contractul pentru restaurarea clădirii în mai 2009. M-am implicat foarte mult pentru a ajuta instituţiile de cultură din Iaşi, cum ar fi şi Muzeul Kogălniceanu, Palatul Culturii... Regret că acest lucru nu a fost continuat de unii dintre succesorii mei la Ministerul Culturii. Totodată, regret că este atât de greu să ajungi la Iaşi, mă refer la autostradă, este una dintre problemele pe care Iaşul le-a avut atunci când a fost în competiţie pentru statutul de Capitală Culturală Europeană. Sunt convins că mulţi ieşeni şi-ar fi dorit acest lucru, dar învăţăm şi vedem ce putem face mai bine în viitor”, a spus Theodor Paleologu la Iaşi.

Theodor Paleologu a fost desemnat în luna august candidatul PMP la alegerile prezidențiale, iar Mihail Neamțu a fost validat pentru funcția de purtător de cuvânt al partidului și al campaniei prezidențiale.

De unde va lua Paleologu voturi

Candidatul PMP la prezidenţiale susţine că va lua în alegeri un număr important de voturi atât de la USR, cât şi de la PNL. „Cred că liberalii ieşeni, liberalii moldoveni mă recunosc ca unul de-al lor. Sunt o parte din povestea PNL, mi se pare absolut firesc ca voturile multor liberali, poate a majorităţii alegătorilor liberali, să se îndrepte către cineva care chiar le reprezintă valorile. Pe de altă parte, am avut un dialog foarte bun şi cu prietenii din zona USR. În viziunea mea, multă lume a votat la europarlamentare USR pentru că reprezenta în ochii lor o alternativă sigură la PSD. Astă nu înseamnă că aderă la tot ce implică USR. De altfel, USR este foarte divizat în interior. Chiar o doamnă din Iaşi (deputata USR de Iaşi, Cosette Chichirău - n.r.), este contestatara lui Dan Barna”, a punctat Theodor Paleologu. Acesta are convingerea că „USR-iştii moderaţi, liberali, se vor îndrepta către cineva pentru care au avut întotdeauna simpatie”.

Se fac demersuri pentru revenirea alegerii primarului în două tururi

Eugen Tomac a declarat că preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, şi deputatul Marius Paşcan (preşedintele PMP Mureş), „părinţii simbolici ai proiectului Autostrăzii Unirii”, au fost mandataţi de PMP să prezinte săptămâna viitoare un memorandum în acest sens. Partidele parlamentare de Opoziţie vor fi invitate să îl susţină, pentru ca în cel mai scurt timp să se poată da un vot final.„Mă bucur că cei din PNL rămân pe această linie. Şi colegii din USR mi-au confirmat că îl vor susţine, deci există premise ca în perioada următoare să revenim la normalitate, şi anume alegerea primarului în două tururi. Este pentru prima dată când se întâlnesc condiţiile ca legea cu privire la alegerea primarului să fie modificată. Am strâns un milion de semnături pentru acest obiectiv, luptăm de 4 ani de zile, credem că a fost o eroare politică introducerea primarului într-un singur tur. Vrem să nu irosim această oportunitate uriaşă pe care o avem acum, să scoatem PSD-ul din administraţia publică locală. Peste tot în ţară este bine ca cetăţenii să aleagă între cei mai buni, asa cum vor face şi la alegerile prezidenţiale când sunt sigur că, dacă Dăncilă şi Barna vor fugi în continuare de o confruntare cu domnul Paleologu pe idei şi viziuni despre ţară, nu vor avea şanse să ajungă în turul doi. Vor ajunge doar cei ce care sunt foarte bine pregătiţi pentru această funcţie”, a mai spus Eugen Tomac la Iaşi.

Acesta a ţinut să precizeze că avem şansa să dăm o nouă perspectivă României prin candidatul pe care PMP l-a propus, respectiv Theodor Paleologu. „PMP susţine în această bătălie electorală nu doar un om cu toate calităţile necesare pentru a fi şeful statului român, ci susţine o personalitate de care România are nevoie astăzi”.

Tomac a cerut public prim-ministrului să nu mai utilizeze instituţiile şi resursele statului în campania electorală, pentru că este „un premier pe ducă”. În opinia sa, Guvernul este în moarte clinică, nu mai are susţinere parlamentară şi, din respect pentru români, prim-ministrul trebuie să delege parte din atribuţii către ceilalţi membri ai executivului, dacă tot au decis să reprezinte stânga nereformată în această bătălie electorală. „Mai grav este că acest Guvern tratează cu un dispreţ strigător la cer procesul de pregătire al alegerilor prezidenţiale în diaspora. Într-un acord pe care Guvernul l-a prezentat în luna mai se arată că, în întreaga lume, există peste 5 milioane de cetăţeni români. Este inadmisibil ca nici la această oră să nu ştim câte secţii se vor înfiinţa. Modul de promovare al mecanismului de înregistrare pentru cei care pot vota prin corespondenţă arată că Guvernul nu şi-a făcut treaba. Doar 11.000 de cetăţeni din cei 5 milioane s-au înregistrat, iar pentru noi această lipsă de responsabilitate reprezintă un semnal foarte puternic, pentru că am văzut la ce umilinţe au fost supuşi românii pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, dar şi la prezidenţialele din 2014. Dacă nu se iau măsuri acum, riscăm să avem aceeaşi situaţie”, a mai spus Eugen Tomac, preşedintele PMP. Florentina SANDU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE S.C. HYDRAMOLD S.R.L. IAŞI, cu sediul social în Mun. Iaşi, str. Calea-Chişinăului, nr.29, corp C43/4, parţial, jud. Iaşi, CUI : RO1966633; Nr. de înregistrare la O.R.C. J22/1247/1991, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 02.10.2019, ora 12.00, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie (lei, fără T.V.A.*) Activ 3 - AUTOUTILITARĂ MARCA RENAULT, FURGON, 2006, 2,5 TDI, 99 CP - 4.792,00 lei Activ 5 - STIVUITOR MANUAL SDJ 1000 - 640,00 lei Activ 6 - Imobilizări Necorporale. Instalaţii Tehnice. Prototipuri. Mobilier, Aparatură, Birotică - 40.968,00 lei Activ 7 - Programe şi Aplicaţii Web. Echipamente IT - 21.624,00 lei Activ 8 - Agregat de probat pompe de adâncime - 2.168,00 lei Activ 9 - Ancoră hidraulică (presiune 260 bari) - 2.400,00 lei Activ 10 - Cheie hidraulică 100 dan*m modernizată - 656,00 lei Activ 11 - Cheie hidraulică 1500 daNxm modernizată - 2.088,00 lei Activ 12 - Cheie hidraulică 350 dan”m modernizată - 2.064,00 lei Activ 13 - Echipament de tensionare/detensionare TENSRELAX - 43.152,00 lei Activ 14 - Echipament mobil pentru asamblări filetate - 44.128,00 lei Activ 15 - Echipament spate UEMA - 6.440,00 lei Activ 16 - Presă rabatabilă de 400 tf - 19.200,00 lei Activ 17 - Stand probat grup combinat acţionare (mb telecom) STH-21 - 86.624,00 lei Activ 18 - Stand probat prevenitoare - 2.872,00 lei Activ 19 - Unitate de acţionare hidraulică UAH.700 - 4.336,00 lei Activ 20 - Stand pentru montat cilindri hidraulici - 2.856,00 lei Activ 21 - Stand pentru probat pompe manuale - 4.480,00 lei Activ 22 - Traductor combinat de turaţie, cuplu şi putere - 2.544,00 lei * Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.10.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel. 0232/243864, 0751083082, fax: 0232/212231, email: vanzari@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Cozmin Gușă face DEZVĂLUIRI despre Klaus Iohannis, Emil Constantinescu și Ion Iliescu, după ce Traian Băsescu a fost declarat COLABORATOR al Securității
21/09/2019 10:25

Consultantul politic Cozmin Gusă consideră că fostul presedinte al Romaniei, Traian Băsescu, nu a făcut parte din temuta politie politică a statului si că notele sale informative pot fi trecute doar la c ...

Cu cateva zile inainte de plecarea lui Dancila in SUA, Guvernul relaxeaza Legea offshore in favoarea petrolistilor din Marea Neagra
20/09/2019 19:42

 Guvernul Dancila vrea sa modifice mai multe prevederi ale Legii offshore despre care fostul presedinte al PSD, Liviu Dragnea, spunea ca sunt esentiale pentru bunastarea romanilor. Legea offshore a fost ...

Avocat: Băsescu riscă urmărirea penală și pierderea mandatului de europarlamentar
20/09/2019 16:45

Avocata Maria Vasii a declarat vineri la Antena 3, dupa ce Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea, ca in cazul in care decizia va ramane definit ...

Curtea de Apel Bucuresti: Traian Basescu a colaborat cu Securitatea
20/09/2019 15:22

 Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea CNSAS si a constatat calitatea de colaborator al Securitatii, in cazul fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Decizia nu este definitiva. "Admit ...

„Ieşenii sunt îndreptăţiţi să denunţe tratamentul umilitor la care au fost supuşi”
20/09/2019 00:00

  * preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Costel Alexe: „Iaşul susţine proiectul de ţară al preşedintelui Iohannis!” * potrivit acestuia, peste 75.000 de ieşeni şi-au e ...

Proiect pentru premierea elevilor ieşeni cu rezultate excepţionale
19/09/2019 00:00

  * cel mai mult ar urma să primească cei 55 de elevi care au obţinut locul I la olimpiadele naţionale, internaţionale sau la concursurile internaţionale – cate 3.000 de lei Consilierul local ...

Un ieşean candidează la preşedinţie!
18/09/2019 00:00

* fostul europarlamentar Cătălin Ivan, fondator al Alternativei pentru Demnitate Naţională (ADN), şi-a anunţat ieri candidatura pentru funcţia de preşedinte al Romaniei * campania electorală poartă ti ...

PMP vrea să schimbe liniile şi caută candidaţi pentru alegerile locale din 2020
17/09/2019 00:00

  Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară a lansat, in cadrul Şcolii de Vară, campania „Tineri pentru comunitate”, prin intermediul căreia doreşte consolidarea ideii că t ...

 Politicienii ieşeni se întrec în... depăşiri de plan!
17/09/2019 00:00

  * deşi a adunat peste 65.000 de semnături pentru Klaus Iohannis, PNL Iaşi nu şi-a atins incă obiectivul, fixat la 100.000 de semnături! * PSD Iaşi a adunat, pentru candidatul Viorica Dăncilă, i ...

Scurtul drum de la „divide et impera” la „igienizare” - Varujan Vosganian, contestat în propriul partid de către... un ieşean!
16/09/2019 00:00

  * in opinia fostului secretar de stat Ciprian Roşca, igienizarea partidului ar trebui să inceapă cu plecarea deputatului Varujan Vosganian din funcţia de preşedinte (interimar) al filialei ALDE Ia ...