download (1)

Dimensiune font:

PSD sare la gâtul liderului liberalilor ieşeni

| 10-04-2019 00:00

 

Social-democraţii ieşeni îl acuză pe Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, că se asociază cu proiectele de investiţii concurente, în contextul în care liberalul se numără printre semnatarii propunerii legislative privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Braşov – Bacău (A13).

Pe de altă parte, Alexe susţine că a fost „un act de normalitate”, invocând faptul că şi-a asumat susţinerea proiectelor majore de infrastructură ale regiunii Moldovei, respectiv autostrăzile şi şoselele de centură pentru municipiile reşedinţă de judeţ, alături de preşedinţii filialelor PNL din judeţele Moldovei.

Vă spun că nu mă mai miră nimic în ceea ce priveşte comportamentul liberalilor, şi mai ales al lui Costel Alexe. Aţi observat că şi la Consiliul Judeţean se împotrivesc modernizării unei baze sportive în comuna Ruginoasa pentru copiii şi tinerii din acea comunitate. Ce să mai spunem despre un proiect major de investiţii pe care ni-l dorim toţi realizat cât mai curând... Cum să facem acest lucru, când tocmai noi, cei care ar trebui să fim uniţi, ne vindem oraşul şi judeţul pentru proiecte concurente. Şi eu sunt de acord că trebuie realizată şi autostrada Braşov – Bacău, dar parcă sunt mult mai aproape de a susţine proiectul nostru, de nevoile noastre şi ale ieşenilor. Ar trebui să îi fie ruşine pentru acest demers şi pentru faptul că a minţit cu nonşalanţă ieşenii. Aşa se întâmplă când nonvalorile şi caracterele îndoielnice ajung să deţină funcţii de decizie” a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

În opinia lor, având în vedere faptul că Guvernul PSD şi parlamentarii social-democraţi „fac toate demersurile necesare pentru realizarea celui mai mare obiectiv de investiţii din zona Moldovei”, ar trebui să existe consens şi susţinere reciprocă pentru acest proiect, iar liberalii să nu se asocieze cu proiecte de investiţii concurente.

Costel Alexe nu ar trebui să militeze pentru un alt proiect concurent. Acesta este nivelul la care au ajuns liberalii ieşeni. În loc să existe consens şi susţinere reciprocă pentru acest proiect, liberalii se asociază cu proiecte de investiţii concurente”, spun cei din PSD Iaşi.

Social-democraţii subliniază faptul că parlamentarii din judeţul Bacău nu au semnat pentru realizarea Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

Cu toate acestea, pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ sunt deja două firme care s-au înscris la licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 35 milioane lei. De altfel, acesta este şi cel mai important sector al autostrăzii A8, urmând a fi şi cel mai costisitor, întrucât presupune trecerea munţilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de PSD Iaşi.

Politicienii îşi pun, reciproc, piedici

Pe de altă parte, liberalul Costel Alexe susţine că în luna decembrie, înaintea votării Legii bugetului de stat pe anul 2018, alături de preşedinţii filialelor PNL din judeţele Moldovei, şi-a asumat susţinerea proiectelor majore de infrastructură ale regiunii Moldovei, respectiv autostrăzile şi şoselele de centură pentru municipiile reşedinţă de judeţ. „Dincolo de Manifest pentru Moldova, acel document pe care îl înaintam atunci premierului Tudose spre a fi integrat în bugetarea infrastructurii rutiere, cred că este un act de normalitate să susţinem dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiunea noastră! Am fost şi rămân consecvent politicii pro dezvoltare şi nu vreau să cădem în campania pe care Partidul Social Democrat ne-o întinde, vrajba între judeţe”, a spus Alexe.

Potrivit acestuia, Moldova stagnează de 30 de ani din pricina faptului că „sunt generate şi întreţinute conflicte şi intrigi în judeţele Moldovei”, cu scopul ca decidenţii politici „să îşi pună piedici reciproce”. “Vorbim despre reuşita Legii care obligă Guvernul să demareze lucrările la Autostrada Unirii, dar nimeni nu pomeneşte că această reuşită este şi graţie parlamentarilor PNL din Bacău şi Suceava, şi de aceea este şi un act de reciprocitate şi normalitate să sprijinim dezvoltarea conexiunilor rutiere care străbat regiunea noastră. Gheorghe Flutur şi colegii parlamentari PNL din Suceava au pus umărul, la fel ca parlamentarii de Bacău, la autostrada care leagă Iaşul de Vestul României şi de Europa! Cum ar fi acum să stăm să punem beţe-n roate în proiectele lor, când succesul a fost colectiv şi tocmai unitatea noastră regională a condus la această victorie de etapă, în ciuda tuturor piedicilor puse de PSD în comisiile de specialitate? Tema reală este că Guvernul PSD nu îşi face treaba şi această instituţie nu ne mai reprezintă! Guvernul are obligaţia să demareze de urgenţă aceste proiecte şi să le asigure moldovenilor echitatea socială garantată prin Constituţie, suntem parte integrantă a României şi vrem să fim conectaţi cu celelalte regiuni şi cu Europa prin Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, prin autostrada Bacău-Braşov, şi cea care leagă Suceava de Bucureşti şi Ploieşti. Sunt coridoare strategice, sunt finanţabile prin fonduri europene nerambursabile, trebuie doar ca oamenii plătiţi din fonduri publice să scrie şi să depună proiecte”, a spus Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene PNL.

Lupta pentru dezvoltarea infrastructurii din zona Moldovei pare că se înteţeşte pe zi ce trece, iar Asociaţiile civice care luptă pentru construirea Autostrăzii A8 Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş  au ajuns la limita răbdării. Astfel, reprezentanţii acestora au transmis ieri o scrisoare publică către prim-ministrul Viorica Dancilă şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prin care li se cer informaţii şi documente lămuritoare cu privire la punerea în aplicare a Legii 291/2018, numită şi Legea Autostrăzii Unirii, votată în Parlament la sfârşitul anului trecut.
Acesta este primul pas pe care asociaţiile menţionate îl fac în intenţia de a acţiona în judecată Guvernul României pentru nerespectarea Legii privitoare la construirea acestui obiectiv esenţial de investiţii pentru regiunea Moldovei.
Florentina SANDU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, în calitate de lichidator judiciar al Com-Beton S.A. Iași, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 16.04.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mu. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ – Descrierea comercială – Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 2 – Teren intravilan, situat în zona periferică a orașului Moineşti, str. Pct.„ Rampa Utilaje‟, jud. Bacău, lângă pădure, cu sonde de jur-împrejur, St teren de 8.928 mp, categoria „Curți construcții‟, neîmprejmuit, utilități, pretabil la construirea unei fabrici, hale. Identif. imobil: CF nr. 388/N a loc. cds. Moineşti, jud. Bacău (nr. CF nou nr. 60594/oraş Moineşti) cu nr. cds. 521. – 332.400,00 lei – 166.200,00 lei Activ 8 – Fostă autobază amplasată în mun. Dej, str. Bistriței nr. 44, jud. Cluj, în zona industriala a Dejului la iesire spre Bistrita Nasaud, la limita Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și a intreprinderii Mobexpert, ce include teren intravilan, categoria „curți construcții‟, St teren: 3.793 mp, St construită: 27,00 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 90%), utilități, deschidere la DN 17, pretabil pentru spatii depozitare sau productie. Identif. imobil: nr. cds. vechi 749 (top 3475/2/2/2), CF nr. 18837/N (nr. cds. nou 51984-C1 al C.F. nr. 51984) a loc. Dej, nr. cds. 837/2/3, CF. nr. 18837/N (nr. C.F. nou 51987) a loc. Dej, nr. cds. 749 (top 3475/2/2/2); nr. cds. vechi 837/2/2 (nr. cds. nou 51984 al C.F. 51984/Mun. Dej) – 686.800,00 lei – 240.380,00lei Activ 25 – Bunurile mobile situate în mun. Iași, B-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, compuse din: Echipament tipografie (demontat): Echipament tipografie Korad (nr. inv. 20296), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20322), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20323), Roland VP 540 (nr. inv. 20337), Aparat automat indosariat (nr. inv. 20417), Laminator Roll Lam E 160c (nr. inv. 20338); – 42.700,00 lei – 21.350,00lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 15.04.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro, fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0751083082
Forumul judecătorilor cere CCR să respingă sesizarea lui Iordache: înființarea unor completuri specializate de judecată în fond,
19/04/2019 17:27

 Forumul Judecătorilor din Romania cere Curtii Constitutionale să respingă sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de 3 judecători de la instanta supremă, spunand că este o falsă problem ...

ALERTĂ CCR, a treia amânare în cazul completurilor specializate/ Decizia, în ziua procesului lui Liviu Dragnea
19/04/2019 11:38

 CCR a decis, vineri, amanarea deciziei privind completurile specializate. Termenul stabilit este 20 mai, ziua in care a fost stabilit un nou termen in dosarul lui Liviu Dragnea. Florin Iordache a se ...

CCR reia vineri dezbaterea sesizarii lui Iordache privind completurile specializate
19/04/2019 08:04

 CCR se va pronunta, vineri, asupra conflictului dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie, sesizare facuta de F ...

Partidele politice ieşene îşi activează rezerva de cadre!
16/04/2019 00:00

  În ultimii ani, tinerii politicieni au devenit din ce in ce mai vizibili pe scena politică. Deşi se spune despre ei că nu au discernămantul sau bagajul de cunoştinţe necesar pentru a im ...

Goana după mandatele europene
13/04/2019 00:00

  În Romania, potrivit Registrului Partidelor Politice (RPP), in anul 2018 erau 141 de partide politice inregistrate oficial. Teoretic, toate acestea pot propune candidaţi in alegeri (pe baza stran ...

PSD și ALDE, izolați în România, repetenți pentru UE și SUA
06/04/2019 06:00

  PSD si ALDE, izolati in Romania, repetenti pentru UE si SUA   PSD si ALDE, parteneri de guvernare, sunt din ce in ce mai izolati atat pe plan intern cat si pe plan extern, in Uniunea Europeană s ...

S-a dat startul unui nou sezon de promisiuni electorale!
06/04/2019 00:00

  Partidele din Romania au inceput oficial campania pentru alegerile europarlamentare, iar in programele electorale au fost lansate promisiuni noi, insă politicienii uită să menţioneze şi rezultatele ...

Şi generalii vor să „emigreze”
05/04/2019 19:00

  * Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu deschid lista UNPR la alegerile europarlamentare * „Cei 5 ani de europarlamentar pot fi ultimii mei ani din viaţă şi vreau să-i dedic Romaniei’&rsq ...

Sondajele de opinie îşi pierd credibilitatea, odată cu politicienii
04/04/2019 00:00

    Potrivit unor sondaje de opinie care circulă zilele acestea in mediul online, PSD este in scădere pronunţată (sub 30 la sută in aproape toate sondajele), in timp ce PNL, USR PLUS, ALDE şi ...

Andrei Postolache a plecat din USR, dar a rămas în Consiliul Local
31/03/2019 20:35

Consilierul local independent Andrei Postolache şi-a dat demisia sambătă din USR, ca urmare a faptului că in şedinţa de Consiliu Local de vineri a votat un proiect urbanistic controversat. „O să-mi ...