1PSD4

Dimensiune font:

PSD vrea să se „rebranduiască” de la Iaşi!

| 10-06-2019 16:48

* un senator ieşean doreşte schimbări radicale în PSD: „Fac parte dintre cei care consideră că putem lua în considerare, odată cu abordarea doctrinară mai mult spre centru, şi o schimbare a numelui partidului”, a declarat Vasile Toma * liderii PSD au aprobat vineri, cu majoritate de voturi, propunerea Vioricăi Dăncilă: congresul PSD va avea loc pe 29 iunie
Preşedintele interimar al social-democraţilor, Viorica Dăncilă, a anunţat vineri că Congresul pe care PSD îl va organiza pe 29 iunie trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la prezidenţiale, precizând că aceştia iau în calcul şi varianta unui prezidenţiabil din afara partidului. „Trebuie să ne pregătim pentru următoarele alegeri, să stabilim mai multe lucruri. În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui partidului. Doi, trebuie să venim cu un program politic. Trei, trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înţeles din aceste alegeri şi pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. În altă ordine de idei, cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să-şi asume rezultatul alegerilor prezidenţiale, iar acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidenţiale. De ce atât de repede? Pentru că timpul ne presează, după cum ştitţi, de pe 11 august, începem strângerea de semnături pentru candidatul la prezidenţiale”, a declarat Viorica Dăncilă.
Supărări între social-democraţii ieşeni

La alegerile europene din 26 mai 2019, Partidul Social Democrat a picat de la altitudinea celor peste 45 de procente obţinute la scrutinul din 2014, la cel mai mic scor înregistrat vreodată la alegerile de acest fel, plasând partidul pe un loc secund. Aşadar, sigla PSD nu mai are un avantaj extrem la urne, aflându-se acum pe un trend descrescător constant. Se doreşte, astfel, relansarea partidului, iar senatorul de Iaşi Vasile Toma (PSD) a declarat că, în acest sens, se poate lua în calcul inclusiv schimbarea numelui formaţiunii politice. „Nu ştiu cum a votat reprezentantul nostru în CEx (Maricel Popa – preşedintele PSD Iaşi – n.r.), care nu s-a sfătuit cu noi, parlamentarii, şi nu a solicitat un mandat de la noi. Fiind singurul parlamentar social-democrat din judeţul Iaşi care, în Colegiul electoral pe care îl coordonez, am câştigat alegerile datorită unei organizări bune împreună cu primarii şi a unei echipe tinere pe care mi-am format-o, cred că pot emite o părere avizată. Avem nevoie de o conducere centrală stabilită prin Congres, care să îşi asume munca şi responsabilitatea alegerilor prezidenţiale. Deocamdată, e normal ca Dăncilă să fie preşedinte interimar şi îmi pare rău că domnul Stănescu şi-a dat demisia, fiind unul dintre seniorii partidului cu deschidere mare spre competenţă şi suflu tânăr în partid”,a spus Vasile Toma.
Potrivit acestuia, PSD are nevoie de o deschidere maxim
ă spre categorii sociale care nu le sunt alături în mod tradiţional, referindu-se „la tineri, în general, la micii întreprinzători etc.” „Partidul Social Democrat are o tradiţie în bună colaborare cu sindicatele. E nevoie urgent să începem o colaborare instituţională serioasă, amplă, cu patronatele din toate ramurile economice. Este o propunere personală pe care vreau să o punem în practică şi sper să am cât mai mulţi colegi în acord cu mine. Aşa vom îmbunătăţi legislaţia pentru capitalul românesc, aşa vom aduce alături de noi sau chiar printre noi, ca şi colegi de partid, oameni competenţi, specialişti, din diverse domenii economice”, a mai spus Toma.
PSD, sub semnul schimbării

Congresul din 29 iunie se doreşte a fi un eveniment care să marcheze revigorarea partidului. Întrebat cum arată PSD dincolo de congres, având în vedere faptul că sunt foarte multe de schimbat pentru a putea vorbi despre o relansare în adevăratul sens al cuvântului, senatorul a afirmat că se va insista asupra actualizării abordării doctrinare, „care să fie mai spre centru decât mai spre stânga”. Şi nu în ultimul rând, fac parte dintre cei care consideră că putem lua în considerare, odată cu abordarea doctrinară mai mult spre centru, şi o schimbare a numelui partidului”, a declarat Vasile Toma.
Deputatul Silviu Macovei a spus c
ă reprezentantul PSD Iaşi, respectiv Maricel Popa, a votat pentru organizarea rapidă a Congresului, adică în vara acestui an. „În aceste momente dificile pentru partid este complicat să afirmi că o propunere sau alta de congres este cea mai bună. Nu sunt sigur că s-au încheiat analizele eşecului răsunător de la europarlamentare şi de aceea nu ar trebui să ne pripim în nicio direcţie”, a spus deputatul social-democrat Silviu Macovei.
Acesta a fost unul dintre cei care au ie
şit imediat după europarlamentare şi a cerut ca PSD să se reformeze din temelii. Potrivit lui Macovei, votul covârşitor al românilor, nu neapărat pentru opoziţie, cât contra PSD, ar trebui să îi facă să privească viitorul partidului complet diferit de cum a fost până acum. „Oameni noi, mesaje noi, direcţie nouă. În caz contrar, vom pierde toate rundele de alegeri. Avem alegeri din şase în şase luni, nu avem timp de pierdut. Românii ne-au dat un semnal clar că vor altceva de la PSD, un partid de stânga adevărat, modern, proeuropean”, a afirmat deputatul. Totodată, acesta consideră că era necesar ca Viorica Dăncilă să preia interimatul, această mişcare fiind obligatoriu statutară. „Mai mult, reconstrucţia partidului nu se poate face în haos, prin fragmentarea în tabere şi luptă pentru putere. Ea se face prin dialog şi prin luarea în comun a deciziei şi noii direcţii. Vom avea congres, iar acolo, în faţa delegaţilor partidului, vom vedea care discurs şi care orientare viitoare va avea câştig de cauză. Până la urmă, tot votul românilor ne va arăta dacă în iunie am luat o decizie corectă sau vom plăti, din nou, ca partid”, a conchis Silviu Macovei, deputat PSD de Iaşi. Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
USR publică LISTA NEAGRĂ: oamenii lui Dragnea, cooptați rapid de PNL
25/05/2020 10:31

Deputatul USR, Claudiu Năsui, arată că liberalii, de cand au preluat puterea, au preluat si oamenii care votau proiectele controversate din perioada lui Liviu Dragnea. Năsui face o analiză in urma căreia ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...

Ce înseamnă starea de alertă: cine sunt oficialii care vor lua deciziile în România/ VIDEO
10/05/2020 16:29

 În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, ...

TOT ce trebuie să știți: ce ÎNSEAMNĂ starea de alertă care va fi declarată din 15 mai
05/05/2020 04:18

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 4 mai 2020, că după 15 mai se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă. Ce inseamnă starea de alertă la care va trece Romania din 15 mai aflati mai ...

Senatorul  USR Dan Lungu: Elevii din satele Moldovei  sunt astăzi victimele sistemului de învățământ românesc
30/04/2020 14:01

 COMUNICAT DE PRESĂ Dan Lungu: Elevii din satele Moldovei sunt astăzi victimele sistemului de invătămant romanesc   Adaptarea scolilor din mediul rural la noile metode de predare trebuie să ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!