default

Dimensiune font:

Reacţiile primarilor ieşeni la declaraţiile preşedintelui PSD Iaşi

| 03-02-2017 06:00

 Unul dintre cei mai vocali lideri social democraţi de la nivel local şi central s-a poziţionat public împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache, şi a acţiunilor acestuia din ultimele zile *mai mult decât atât, fără să dea nume, acesta a declarat că ideile îi sunt împărtăşite şi de alţi lideri PSD * cu toate acestea, primarii social democraţi din judeţ s-au arătat surprinşi de acest gest, afirmând că nu nu au fost consultaţi în privinţa acestui subiect

 

 Declaraţiile primarului Mihai Chirica din cadrul conferinţei de presă de ieri, 2 februarie, potrivit cărora îi cere public preşedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să-l demită din funcţie pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, au aşternut un val general de linişte şi „umeri ridicaţi” în rândul primarilor din judeţ.

Cuvântul de ordine: „nu ştiu”

Contactaţi telefonic de redactorii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, cei mai mulţi dintre primarii social-democraţi au afirmat că e prima dată când aud de intenţia lui Mihai Chirica de a cere public demisia ministrului. „Habar nu am de aşa ceva. Este prima dată când aud despre această conferinţă de presă. Eu personal, nu am fost consultat cu privire la acest subiect”, a declarat Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni.

În completarea ridicatului din umeri a primarilor care auzeau pentru prima dată de conferinţa de presă susţinută de preşedintele PSD Iaşi, unii primari au preferat să aleagă calea tăcerii, explicând că nu se pronunţă pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba. „Nu mă pronunţ. Nu am văzut conferinţa de presă şi nu pot vorbi în necunoştinţă de cauză”, a opinat Mihai Balan, primarul comunei Bârnova. „Am fost ocupat toată ziua şi chiar nu ştiu despre ce este vorba. Nu ştiam de această conferinţă de presă şi nici de intenţia primarului de a cere demisia ministrului”, ne-a explicat şi Dumitru Mihăiluc, primarul comunei Valea Lupului.

 

Vremurile impun precauţia

Unul dintre foştii susţinători înverşunaţi ai primarului Mihai Chirica, primarul comunei Schitu Duca – Mihai Mihalache, recomandă, înainte de toate, precauţia. „Pentru ce se întâmplă în momentul de faţă pe scena politică din România mi s-ar părea foarte corect şi foarte normal să fim precauţi în declaraţii, la general vorbind”, a declarat Mihai Mihalache. De asemenea, acesta a explicat că o astfel de problemă politică se tranşează, înainte de a ieşi public, într-un cadru restrâns, ferit de ochii şi urechile celor care nu fac parte din respectiva structură politică. „Din punctul meu de vedere, într-o astfel de situaţie aş convoca Biroul Permanent Judeţean (BPJ), Comitetul Executiv Naţional (CExN) şi aş asculta toate opiniile, şi cele pro şi cele contra. Abia după toate acestea aş lua unele decizii şi le-aş face publice”, a completat primarul comunei Schitu Duca.

Mai mult decât atât, fostul candidat pentru şefia organizaţiei judeţene PSD Iaşi a precizat, ca toţi ceilalţi primari, că nu a fost consultat sau anunţat cu privire la intenţia de cerere a demisiei, evidenţiind faptul că Mihai Chirica ocupă funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene şi nu cea de preşedinte ales. „În primul rând vreau să lămuresc un aspect: Mihai Chirica asigură doar interimatul organizaţiei judeţene a PSD Iaşi şi nimic mai mult. Nu am fost întrebat de nimeni, vorbesc strict despre persoana mea, despre acest subiect. Nu ştiam de intenţia lui Mihai Chirica”, a concluzionat Mihai Mihalache.

 

Joaca de-a politica

În timp ce unii primari au ales să ne explice că nu ştiu despre ce este vorba sau pur şi simplu să păstreze tăcerea, alţii au preferat să aleagă calea laşităţii şi a eschivei. Vădit iritaţi de întrebările adresate de redactorii „Evenimentului Regional al Moldovei”, primarii comunelor Bălţaţi şi Holboca, Vasile Aştefanei, respectiv, Gheorghe Ştefurac au spus, pe un ton total nepotrivit, fie că nu vor să vorbească, fie că proiectele din comună sunt mult mai importante decât o conferinţă de presă a preşedintelui PSD Iaşi. „Eu am treabă, nu am timp să-l urmăresc pe Mihai Chirica. Nu este preşedintele organizaţiei judeţene şi nu face parte din biroul organizaţiei judeţene”, a declarat primarul comunei Holboca.

Alţi primari, precum cel al comunei Tomeşti, Ştefan Timofte, au declarat că nu pot vorbi pentru că se ocupă de o serie de probleme personale. De asemenea, Aurica Cobuz, primarul comunei Ţibăneşti, a preferat să mimeze, ca într-un joc de-a orbul care nu aude, că nu are semnal şi nu aude întrebările. Contactată ulterior, aceasta nu a mai răspuns la telefon.

După numeroase încercări pe parcursul întregii zile, Dumitru Pantazi, primarul municipiului Paşcani, nu a putut fi contactat telefonic. 

 

* * *

Pentru ce se întâmplă în momentul de faţă pe scena politică din România, mi s-ar părea foarte corect şi foarte normal să fim precauţi în declaraţii” - Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca

 

* * *

Eu am treabă, nu am timp să-l urmăresc pe Mihai Chirica” - Gheorghe Ştefurac, primarul comunei Holboca 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Aproape 19 milioane de români au fost înscriși în Registrul electoral
04/08/2020 17:55

 Numărul total de cetăteni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 31 iulie 2020 este de 18.983.585, cu 1.613 mai multi fată de ultima informare publică, a anuntat marti Autoritatea ...

Marcel Vela, mesaj direct pentru INTERLOPII care au anunțat că încep RĂZBOIUL: 'Vor avea o surpriză neplăcută când vor intra în România cu idei năstrușnice'
04/08/2020 17:51

 Liderul clanului Duduianu a fost ucis, in noaptea de luni spre marti, intr-o incăierare cu săbii, cu peste 20 de persoane, in Sectorul 6. Interlopii din clan, dar si prietenii lor, au jurat răzbunare, ...

BREAKING Mihai Fifor şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al municipiului Arad
04/08/2020 16:00

Anunt de ultimă oră pe scena politică din Arad. Senatorul PSD Mihai Fifor, fost secretar geneal al partidului, a anunţat, marţi, că va candida la funcţia de primar al municipiului Arad. De asemenea, Fifo ...

Codrin Ștefănescu, ATAC EXPLOZIV la Marcel Ciolacu: Tace șiret pentru că misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor
04/08/2020 13:41

Atac exploziv in PSD, la adresa sefului partidului, Marcel Ciolacu. Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefănescu, il critică pe liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, spunand că „tace si ...

BREAKING - Klaus Iohannis a convocat miniștrii la Cotroceni
04/08/2020 13:34

 Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 30 iulie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o sedintă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Ministrul Afacerilor Interne, ...

OSCE confirmă că Guvernul a Ludovic Orban a încălcat drepturile religioase ale ortodocșilor - COMENTARIU
04/08/2020 12:22

La jumătatea lunii iulie, OSCE a publicat un raport despre cum au reactionat tările ce fac parte din organizatie, pană in acel moment, de la declansarea pandemiei de coronavirus. Organismul a analizat, sub m ...

Traian Băsescu, semnal către parlamentarii PMP: Moțiunea de cenzură este nepotrivită în actuala situație
03/08/2020 17:20

Fostul presedinte Traian Băsescu a declarat luni, la Digi24, referitor la motiunea de cenzură pregătită de PSD si a cărei adoptare in Parlament ar provoca demiterea Guvernului, că in opinia sa nu este mom ...

Guvernul Orban spune că pedofilii riscă să fie discriminați / DOCUMENT
03/08/2020 17:18

 Guvernul Ludovic Orban a atacat la CCR o lege care inăspreste pedepsele pentru viol si pedofilie si prevede că faptele devin imprescriptibile, Executivul fiind de părere că persoanele care abuză sexu ...

VIDEO După Ludovic Orban și Rareș Bogdan, încă un PNL-ist calcă pe 'bec': petrecere cu dedicații, băutură, horă și manele pentru un candidat PNL
03/08/2020 12:25

Reprezentantii PNL mai fac o gafă, in plină pandemie de Covid-19. Marcel Deac Iancău este omul pe care mizează PNL Timis la alegerile locale pentru Primăria Giarmata din Timis. Întalnirea liberalului ...

Ludovic Orban a EXPLODAT la adresa PSD din cauza moțiunii de cenzură: E un gest politicianist
03/08/2020 12:05

Premierul Ludovic Orban a izbucnit la adresa PSD din cauza motiunii de cenzură pe care partidul a promis că o depune pentru a dărama guvernul. Orban spune că e vorba de un gest politicianist si că PSD nu a ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!