ciprian-rosca-alde-Inspectoratul-de-Stat-in-Constructii

Dimensiune font:

Scurtul drum de la „divide et impera” la „igienizare” - Varujan Vosganian, contestat în propriul partid de către... un ieşean!

| 16-09-2019 00:00

 

* în opinia fostului secretar de stat Ciprian Roşca, igienizarea partidului ar trebui să înceapă cu plecarea deputatului Varujan Vosganian din funcţia de preşedinte (interimar) al filialei ALDE Iaşi, precum şi din cea de purtător de cuvânt al partidului, la nivel naţional

Ieşeanul Ciprian Lucian Roşca (ALDE), secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, îi cere demisia lui Varujan Vosganian de la şefia organizaţiei judeţene ALDE. Roşca îl acuză pe deputatul de Iaşi că a divizat filiala şi că este responsabil pentru rezultatele slabe ale organizaţiei la ultimele alegeri.
Reamintim faptul că Ciprian Roşca şi-a depus demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării odată cu decizia ALDE de a părăsi coaliţia de guvernare, însă aceasta
nu i-a fost aprobată, deocamdată.

Încă de la dezastrul de la alegerile europene din 26 mai, unde ALDE a luat doar 4% şi nu a reuşit să trimită niciun reprezentat în Parlamentul European, au apărut tensiuni puternice în interiorul formaţiunii lui Tăriceanu. Organizaţia ieşeană este condusă de deputatul Varujan Vosganian, cel care a coordonat şi campania pentru scrutinul electoral.

Deşi Tăriceanu le-a reproşat colegilor de partid rezultatul dezastruos, susţinând că vor exista şi schimbări în filialele judeţene care au obţinut un scor slab, printre care şi cea din Iaşi (organizaţia a adunat abia 3,40 procente la alegerile pentru Parlamentul European), de reorganizarea filialei interne s-a ocupat, în mod paradoxal, tot Varujan Vosganian, acesta devenind preşedintele interimar al partidului.

Zilele trecute, Ciprian Roşca, în calitate de vicepreşedinte al ALDE Iaşi, i-a cerut demisia şefului organizaţiei ieşene, pe care îl arată drept responsabil de rezultatele slabe ale filialei la ultimele alegeri. Ţinând cont de faptul că, într-un acces de sinceritate absolută, domnul Varujan Vosganian a cerut igienizarea partidului, după rezultatele nefericite din mai 2019 la alegerile europarlamentare, dar şi după toată activitatea dumnealui ca parlamentar (sau mai bine zis, lipsa acesteia), îi solicit, în nume personal, să înceapă igienizarea partidului chiar prin propriul exemplu, demisionând din funcţia de preşedinte (interimar) al filialei ALDE Iaşi, precum şi din cea de purtător de cuvânt al partidului la nivel naţional”, a transmis Roşca.
Potrivit acestuia, inclusiv alegerea lui Vosganian ca deputat de Iaşi, în decembrie 2016, a fost meritul activităţii sale şi a filialei Iaşi. Personal, candidând de pe poziţia a doua pe listă, am merite indubitabile în acest sens, după cum s-a văzut în campania de atunci. Pot spune că am fost onorat să lupt pentru doctrina ALDE, chiar dacă beneficiarul imediat a fost cel cunoscut prin îndelungata sa carieră de parlamentar ...de Iaşi, chiar dacă naşterea, şcoala, cariera, viaţa l-au fixat pe alte meleaguri. De altfel, articolele de presă, în timp, semnate de cunoscuţi ziarişti din Iaşi şi din ţară, sunt revelatorii când este vorba despre contribuţiile marcante ale actualului parlamentar ieşean la dezvoltarea judeţului pe care îl reprezintă în Parlament”, a mai spus Roşca.

Varujan a excelat în aplicarea cunoscutului dicton divide et impera

Roşca a precizat că, în anul 2014, în postura de membru PNL din 2007 şi consilier judeţean la momentul respectiv, a hotărât, împreună cu un grup de consilieri liberali, să se desprindă din structura partidului liberal de atunci şi să constituie un grup distinct, adaptat noilor realităţi.

De la bun început, a adăugat Roşca, acest grup nu a avut intenţii veleitare de niciun fel, fiind motivat doar de dorinţa de a protesta astfel faţă de infuzia PDL în structura celui mai vechi partid din România. „Totodată, am protestat prin această iniţiativă şi împotriva unor schimbări de atitudine apărute în conduita conducătorilor liberali ai filialei ieşene de atunci. La scurt timp după acest eveniment, la nivel naţional, Călin Popescu Tăriceanu efectuează o mişcare similară, de anvergură naţională, e adevărat, punând bazele Partidului Liberal Reformator, cooptând membri liberali convinşi de necesitatea păstrării doctrinei liberale în integritatea sa cunoscută. A fost o mişcare aplaudată de noi, membrii grupului ieşean, motiv pentru care am aderat imediat la ea, devenind astfel fondatori”, a menţionat acesta.
Astfel, în calitatea sa de membru fondator al noii structuri, a fost desemnat de noua structură să coordoneze campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014.
„Rezultatele obţinute de noi au fost, în mod sensibil, deasupra mediei naţionale.
A urmat apoi fuziunea dintre PLR şi PC, din care a rezultat noua formaţiune, denumită ALDE. Eu şi filiala ieşeană am gestionat pozitiv această situaţie, aspect cunoscut de cei care au urmărit evenimentele politice. Abia în decembrie 2015, din motive ce pot scăpa atenţiei publice, s-a alăturat noului partid şi senatorul (de Iaşi), domnul Varujan Vosganian. Ţinând cont de notorietatea culturală şi politică a noului venit, noi, filiala ieşeană, am acceptat impunerea sa, de la centru, ca preşedinte de filială. În această postură, domnia sa a excelat mai cu seamă într-o singură direcţie vizibilă, aceea a aplicării cunoscutului dicton
divide et impera, consideră Ciprian Roşca. Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Ludovic Orban numește POMENI alocațiile copiilor și face apel către parlamentari: 'Nu mai votați astfel de pomeni' - VIDEO
05/06/2020 20:38

 Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declaratii infiorătoare despre copiii romanilor si despre alocatiile lor. Orban, presedintele celui mai important partid din tară, a numit alocatiil ...

VIDEO Fără bani de alocații și pensii, Guvernul salvează Dacia: Cumpără peste 6.700 de maşini de la Dacia Renault, cu aproape 500 de milioane de lei
05/06/2020 20:31

Guvernul spune că nu are bani pentru mărirea alocatiilor si pensiilor, dar cumpără masini! Poliţia Romană va primi, pană la finalul lunii septembrie, peste 6.700 de autovehicule produse de Dacia Renault, ...

Reacția lui Dan Barna, după incidentul cu Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan: E un eveniment fără precedent, prin violența și stupiditatea lui
05/06/2020 11:24

 „Nu o să il opriti pe Nicusor. Nu o să ii opriti pe bucuresteni. Administratia de troli a Bucurestiului a arătat că e o adunătură de huligani care a confiscat acest oras si care trebuie indep ...

Agustin Zegrean, reacție SHOW după decizia CCR pe alegeri: Ce? Credeți că ar fi foarte rău dacă am rămâne fără primari?
03/06/2020 14:47

 De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională. "Trebuia să deschidă Codul Administrativ care a fost adoptat anul ...

Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: 'În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!'
03/06/2020 11:02

 „A trecut si Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Presedintele Iohannis si de la “Guvernul Meu”. Cred că comunistii ar fi negri de invidie de cat de bine le functionează liberalilor m ...

Democrația a pierdut lupta cu viața!   http://clahar.eu/  by Claudiu Hirceaga
03/06/2020 09:02

  Democratia a pierdut lupta cu viata!   by Claudiu Hirceaga Democratia a murit? Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, si-a dat neprevăzutul sfarsit in ziua in ...

Facilitățile fiscale pentru programatori, constructori și persoanele cu handicap, anulate de Guvern, în pandemie
02/06/2020 11:31

 Pe perioada pandemiei, Guvernul condus de Ludovic Orban a dat cu o mană somajul tehnic si a luat cu două facilitătile fiscale pentru programatori, constructori si persoanele cu handicap.   La in ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!