Un deputat din Bihor riscă dosar penal pentru răspândirea de informații false despre COVID

03_Lasca_OMS

Dimensiune font:

| 10-11-2021 12:00

 Promotor al conspiraţiei potrivit căreia "pandemia este o înşelătorie", Mihai Lasca nu se mulţumeşte să agreseze personalul centrelor de vaccinare, ci e pornit şi pe specialiştii străini. Pe 20 octombrie, zi cu record de decese, când o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ajungea la Bucureşti pentru a înţelege de ce românii nu se vaccinează, Lasca s-a dat în stambă şi la Cotroceni, comparând medicina cu comunismul, după ce tot el o face... nazistă
Faimos, până să fie ales pe listele AUR Bihor (de unde a şi fost exclus între timp), doar între interlopii orădeni, cu o veche condamnare pentru şmen, cu una mai nouă pentru violenţe şi anchetat pentru trafic de migranţi, doar pentru că procurorii n-au reuşit să-i probeze şi implicarea într-o grupare ce clona carduri, deputatul Mihai Lasca e în faţa unui nou dosar penal.

După mai bine de un an în care acesta s-a "rebranduit" ca luptător contra pandemiei, despre care susţine că există doar ca un plan diabolic de împuţinare a populaţiei, organizând proteste împotriva încercărilor autorităţilor sanitare de a limita proporţiile dezastrului, un procuror orădean s-a autosesizat asupra faptelor parlamentarului, acuzându-l de săvârşirea unei infracţiuni pedepsite cu până la 5 ani de închisoare: răspândirea de informaţii false ce pun în pericol însăşi securitatea naţională!

Chestiune de securitate naţională

Medici, experţi în sănătate publică şi specialişti în comunicare sunt unanim de acord: rata de vaccinare redusă din România este cauzată de dezinformarea agresivă privind vaccinarea, fapt care şi explică în mare parte mortalitatea la care am ajuns "campioni" în Europa. Lor încep să li se adauge, însă, şi oameni ai legii, precum procurorul Cristian Ardelean (foto), de la Parchetul Bihor, care s-a autosesizat în legătură cu faptele tot mai stridente de acest fel ale deputatului Mihai Lasca, un "Şoşoacă" local care şi-a dobândit faima tocmai datorită propagării de fake-uri despre pandemie şi despre antidotul ei, vaccinarea.

Potrivit unei comunicări a Parchetului trimise BIHOREANULUI, în sesizarea din oficiu pe care a întocmit-o la 3 noiembrie, magistratul a apreciat că isprăvile parlamentarului încalcă articolul 404 din Codul penal, conform căruia "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea între 1-5 ani".

Legea 51/1991 defineşte securitatea naţională ca fiind "starea de legalitate, de echilibru şi stabilitate socială, economică şi politică necesare existenţei şi dezvoltării statului, menţinerii ordinii de drept şi climatului de exercitare neîngrădită a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor". Altfel spus, niciun cetăţean nu poate, în numele libertăţii de exprimare, să dezinformeze cu bună ştiinţă, manipulând teme esenţiale, cum este şi securitatea sanitară.

"Plan biblic de selecţie umană"

Or, exact asta face Lasca, care de la începutul lunii octombrie, în fiecare weekend, a stârnit scandaluri la centrul de vaccinare din Piaţa Gojdu din Oradea, fapte cu care s-a şi lăudat pe pagina sa de Facebook, urmărită de 65.000 persoane.

Într-o primă descindere la centrul de vaccinare, pe 1 octombrie, Lasca a afirmat că acestea ar fi "centre de exterminare în masă", "naziste", unde oamenii sunt injectaţi conform unui "plan biblic de selecţie a oamenilor", că vaccinarea ar fi "un genocid", pentru care se folosesc "seruri experimentale destinate şobolanilor de laborator", care ar produce "peste 1.600 de reacţii adverse (decese, paralizii, hemipareze, diabet, orbire, pericardite, AVC etc)", dar şi că în spitale "se produc atrocităţi".

"Acestea sunt centrele de exterminare ale sistemului. Sunt disperaţi aceşti ticăloşi să asigure centre tuturor, în toate zonele, în autobuze, în tramvaie. Prezintă aceste seruri ucigaşe ca fiind imunizare. Ceea ce se întâmplă este un plan biblic menit să facă o selecţie umană", susţinea Lasca în timp ce se filma pe Facebook, postarea sa culegând mii de aprecieri şi comentarii.

Manipulare cu impact

Mai mult, şi pe 1 octombrie, şi în următoarele weekenduri, Lasca i-a luat la rost pe angajaţii centrelor de vaccinare că nu au informat oamenii cu privire la pretinsele reacţii adverse despre care a aflat de pe Google.

"Le spuneţi cum mor şi paralizează? Câte zeci de mii de oameni mor de la aceste seruri ucigaşe? Spuneţi oamenilor că nu e vaccinare, e ser criminal, intraţi pe Google să vedeţi. O să-i aveţi pe conştiinţă pe toţi oamenii ăştia!", a strigat deputatul, părăsind incinta abia când sanitarii au sunat la 112. Nu înainte, însă, să abordeze şi orădenii veniţi să se vaccineze, încercând să-i determine să renunţe, cu aceleaşi pretinse argumente, cum că "serul ucide şi paralizează".

Lasca a făcut circ în faţa aceluiaşi centru de vaccinare şi pe 26 şi pe 31 octombrie, când personalul medical a şi solicitat, din nou, intervenţia Poliţiei. Cu toate acestea, poliţiştii s-au mărginit să-i aplice individului doar două amenzi şi un avertisment, pentru... nepurtarea măştii.

 

"Fabrica perfectă de morţi"

Cea mai recentă faptă de dezinformare este transmiterea pe pagina de Facebook a lui Lasca, în 30 octombrie, a unui "interviu" cu un fost brancardier la secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Municipal din Oradea, Cristian Cernat. Acesta susţinea că pacienţii sunt terorizaţi de brancardieri puşi de medici să se îmbrace în negru, cu cagule, ca nişte "îngeri ai morţii", legaţi de pat şi li se administrează "medicamente otrăvite" şi oxigen până "le ard plămânii", ceea ce face ca spitalul să fie "fabrica perfectă de morţi".

Fostul brancardier şi Lasca au acuzat la unison personalul medical că întreţine iluzia pandemiei, deputatul afirmând că aceasta "este una artificială, care are scop precis ca oamenii să ajungă în număr cât mai mare la ATI, după care să decedeze", televiziunile fiind complice, deoarece "au primit 30 milioane de euro ca să-i terorizeze pe români", arătând că spitalele sunt pline, deşi în realitate "erau goale".

"Întelegeţi acum de ce mor oamenii în spitale, pentru că sunt testaţi fals pozitiv de această boală imaginară, obligaţi să li se administreze aceste tratamente criminale, iar dacă nu le acceptă intervin aceşti brancardieri mascaţi, precum nişte infractori cagulaţi, şi sunt legaţi de pat ca să fie trataţi cu forta, să ajungă nişte cifre, iar sporurile să fie păstrate de "eroii salvatori", care trebuie să răspundă pentru faptele lor. Vom solicita anchete ca urmare a dezvăluirii acestor informaţii extrem de grave şi preţioase, care sunt bucăţile acestui puzzle reprezentând genocidul din spitalele din Romania", a încheiat Lasca "interviul", care a adunat sute de mii de vizualizări pe Facebook şi zeci de mii de distribuiri pe alte pagini.

 

Sursa - www.ebihoreanul.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 2 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Denumire activ Adresa Componenţa/ suprafaţa construită Valoare Constucţii şi teren Mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 41 bis, judeţul Vaslui - C1 – pavilion producţie - 707,67 m.p., C 5 – anexă - 18,09 m.p. şi teren intravilan în suprafaţă totală de 1.034 m.p.; - C4 – hală de producţie - 470,52 m.p şi teren intravilan în suprafaţă totală de 499 m.p.; - C2 – atelier auto - 596,18 m.p. şi teren intravilan în suprafaţă totală de 1.178 m.p.; - Teren intravilan în suprafaţă totală de 134 m.p.; - Teren intravilan în suprafaţă totală de 202 m.p.; - Construcţia C1 – atelier – terenul pe care este situată construcţia nu este proprietatea debitoarei. 324.026,95 lei 164.361,40 lei 291.154,10 lei 9.391,70 lei 18.784,35 lei 56.352,10 lei Total * * 864.070,60 lei Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.11.2021. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile imobile va avea loc la data de 17.01.2022, ora 1000 şi se vor organiza 4 şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 14.02.2022 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 2.000 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
DNA nu l-a reținut doar pe Marian Vanghelie, ci și pe fratele fostului primar, alături de mai mulți afaceriști: Prejudiciu de peste 256 de milioane de lei
14/01/2022 00:10

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a fost reţinut, joi seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de inf ...

Bruxelles pregătește un text legislativ care să garanteze independenţa presei
12/01/2022 17:09

La Bruxelles se lucrează la un text legislativ care să garanteze independenţa presei din Uniunea Europeană, a declarat miercuri comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, citat de AFP. &Ici ...

Președintele Iohannis a lansat în dezbatere publică raportul
11/01/2022 13:44

Raportul "Educaţia privind schimbările climatice şi mediul in şcoli sustenabile", elaborat de Grupul de lucru pe tema educaţiei cu privire la schimbări climatice şi mediu infiinţat la nivelul ...

Revine armata obligatorie?
11/01/2022 08:34

Informatia momentului in Romania! Ministrul Apărării, Vasile Dincu, vine cu precizări de ultimă oră referitoare la impunerea serviciului militar obligatoriu. Va intra in vigoare această măsură? Toată l ...

Noile restricții în România au fost aprobate de guvern și intră în vigoare de sâmbătă / Lista măsurilor în valul 5 al pandemiei de COVID-19
06/01/2022 12:29

 Starea de alertă in Romania se va prelungi cu incă 30 de zile incepand de sambătă, cand vor intra in vigoare noi măsuri, in contextul valului 5 al pandemiei. Guvernul a adoptat joi hotărarea care in ...

Iașul are un nou reprezentant în Guvernul României!
05/01/2022 09:46

Bogdan Balaniscu a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor. Social-democratul iesean este de profesie inginer, absolvent al Universitătii Tehnice „Gh. Asachi”, Fac ...

Liderul PNL Iași solicită „scoaterea AUR în afara legii”
03/01/2022 14:11

  Deputatul liberal Alexandru Muraru, presedintele PNL Iasi, anuntă că a extins plangerile penale la adresa copresedintilor AUR George Simion si Claudiu Tarziu. Reprezentantul Special al Guvernului pe ...

Nouă hotărâri cu impact major pronunțate de Curtea Supremă în 2021. Ce a hotărât Înalta Curte în cazul anunțurilor false de pe internet
02/01/2022 12:14

Înalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat in 2021 mai multe decizii obligatorii pentru instantele din toată tara. Este vorba despre decizii pronuntate de completurile pentru dezlegarea unor chestiu ...

Dosarul cu ȘINĂ e oficial o AMINTIRE: instituțiile nu mai pot solicita COPII după documente
01/01/2022 15:04

Instituţiile publice nu mai au voie, incepand din 1 ianuarie, să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii ale statului. P ...

ANI a dat IAMA în primării, școli și la ANAF, unde a prins funcționari cu averi ILEGALE: au fost TRIMIȘI pe mâna justiției
29/12/2021 10:37

Agentia Natională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, in cazul a nouă ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei