votare_primar

Dimensiune font:

USR va negocia cu PLUS, PNL şi PMP pentru un candidat comun la Primăria Iaşi!

| 04-10-2019 13:30

 

În contextul în care partidele din opoziţie par din ce în ce mai hotărâte să smulgă Iaşul din „ghearele administraţiei pesediste”, pentru a avea şanse de câştig la alegerile locale din 2020 pe actualul cadru legislativ, una dintre variante ar fi ca acestea să prezinte, în principal în marile oraşe, candidaţi comuni la primării.

Astfel, înscrisă în competiţia internă USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Iaşi, Cosette Chichirău a anunţat că, în perioada imediat următoare, formaţiunea politică va purta negocieri cu cei de la PLUS, ulterior şi cu cei de la PNL şi PMP, pentru a avea un candidat unic la alegerile locale de anul viitor, cu care va încerca să câştige oraşul. „USR a deschis concursul pentru desemnarea candidatului la Primărie. În următoarele 10 zile vom desfăşura această procedură. Eu m-am înscris în competiţia internă, vreau să fiu primarul Iaşului, mă bucur că avem această oportunitate, de a candida pentru a face ceva în oraşul nostru. Pe 10 octombrie vom avea candidatul USR la Primăria Iaşi, după care vom intra în negocieri cu cei de la PLUS, apoi poate şi cu cei de la PNL, PMP, să avem un candidat comun, puternic, cu care să câştigăm Primăria”, a spus Cosette Chichirău.

Deputatul Petru Movilă, preşedintele filialei ieşene a PMP, a precizat că susţine o astfel de abordare, însă a subliniat ideea că orice discuţie trebuie să plece de la valori comune şi de la direcţii de acţiune convenite între parteneri, tocmai pentru ca orgoliile şi interesele mărunte să nu împiedice construcţia alternativei la PSD. Am susţinut întotdeauna faptul că opoziţia trebuie să aibă un candidat comun, însă acţiunile trebuie să fie permanente, nu doar în campaniile electorale. Dialogul trebuie să existe în mod continuu şi, înainte de a face afirmaţii publice, cel mai bine este ca şi ceilalţi lideri ai partidelor din opoziţie să fie consultaţi. PMP va susţine un candidat al opoziţiei la Primăria Iaşi după regulile stabilite de comun acord între partide. Vom nominaliza candidatul plasat cel mai bine în sondajele externe”, a spus deputatul Petru Movilă, preşedintele filialei ieşene a PMP.

PNL vrea negocieri, însă numai după alegerile prezidenţiale

În opinia deputatului Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, şansele de însănătoşire a sistemului public din România şi revenirea pe un făgaş al normalităţii administrative şi economice o reprezintă, în primul rând, demiterea Guvernului PSD şi, ulterior, alegerea unui preşedinte democrat, credibil, respectat pentru un mandat de construcţie şi aşezare socială. Abia după ce aceste obiective vor fi atinse, a precizat Alexe, vor putea discuta despre abordarea alegerilor locale sau parlamentare şi, evident, colaborări cu alte partide. „Avem cel mai puternic candidat la preşedinţie, pe Klaus Iohannis, şi suntem concentraţi pe aceste obiective, căci nu ne dorim nici să ne îmbătăm cu apă rece înaintea luptelor, şi nici să dezamăgim electoratul abandonând angajamentele pe care ni le-am luat. După ce aceste obiective vor fi atinse vom putea discuta despre abordarea alegerilor locale sau parlamentare şi, evident, colaborări cu alte partide. Este, repet, un semn de respect în primul rând faţă de alegători, că tratăm cu seriozitate orice luptă şi bătălie cu PSD-ul. Suntem oameni de bună-credinţă şi ne respectăm angajamentele luate în faţa oamenilor - demiterea Guvernului PSD Dăncilă şi un preşedinte respectat pentru România, Klaus Iohannis”, a spus Costel Alexe.

Chichirău îşi doreşte digitalizarea Primăriei Iaşi

Oferta electorală” a candidatei Cosette Chichirău vizează câteva teme principale: sănătate, educaţie, măsuri anti-sărăcie. Astfel, plecând de la dimensiunile risipei care se face din banii publici, Chichirău a spus că este urgent nevoie de asigurarea transparenţei pentru cetăţeni asupra modului în care instituţiile statului gestionează banii. „Vreau să avem o transparenţă în cheltuirea banului public. Acum nu prea ştim cum cheltuie Primăria Iaşi banii noştri, administraţia publică în România, în general, nu este transparentă. În toate ţările unde au fost publicate cheltuielile publice s-au făcut economii de 30% din costul achiziţiilor. Acest procent înseamnă zeci de milioane de lei la nivelul Primăriei Iaşi, cu care am putea face multe lucruri, în special pentru categoriile vulnerabile. Un alt lucru la care ţin foarte mult este digitalizarea administraţiei publice. Cetăţenii Iaşului, şi nu numai, cer să facă cât mai multe operaţiuni online. Toată lumea îşi doreşte această capacitate, de a face lucrurile online, chiar şi cei bătrâni. Digitalizarea Primăriei Iaşi este o prioritate a mea şi s-ar putea face, să zicem, în 3 luni. În câteva luni tot personalul primăriei poate fi calificat şi oarecum instruit să folosească noua tehnologie”, a spus Cosette Chichirău.

Ultima zi de înscriere a candidaţilor în cursa internă la USR Iaşi pentru fotoliul de primar al municipiului şi pentru cel de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi a fost 30 septembrie. Pentru candidatura la Primăria Iaşului s-au înscris Cosette Chichirău şi Mihai Lupu, iar pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Daniel Dîscă, Cezar Havîrneanu şi George Ţăranu.

Câştigătorii competiţiei interne vor intra în discuţiile de negociere la nivelul Alianţei USR PLUS pentru a fi candidaţi ai Alianţei. Pentru candidaţii la Primărie în cursa internă programul a început ieri, cu o dezbatere internă, care va fi urmată de o dezbatere externă pe 5 octombrie, unde vor fi invitaţi reprezentaţi ai ONG-urilor şi ai societăţii civile. În perioada 6 - 9 octombrie 3 va fi votul intern anticipat, iar pe 10 octombrie - Adunarea Generală şi votul intern final. Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Noile masuri de relaxare, publicate in Monitorul Oficial
30/05/2020 06:03

 Noile masuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie si sunt incluse intr-un act normativ publicat vineri seara in Monitorul Oficial. Se redeschid terasele in aer liber, plajele, se reiau transporturile s ...

PNL si PSD scad, dar partidul lui Ponta a ajuns la 11% - barometru Europa FM
29/05/2020 13:54

 Un nou sondaj realizat de IMAS arata ca PNL si PSD au scazut la optiunile de vot pentru alegerile parlamentare. PNL este cotat cu 32,6% din optiunile de vot pentru alegerile parlamentare, fata de 33% l ...

Toate măsurile adoptate de Guvern, în cadrul unei ședințe care s-a întins până târziu în noapte
29/05/2020 09:07

 Iată lista completă: ORDONANŢE DE URGENŢĂ ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor in contextul situaţiei epidemiologic ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...

Stare de alertă în România: Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație. Părăsirea localității, cu declarație și numai cu anumite motive/ Terasele rămân închise/
14/05/2020 23:45

 Romania iese la miezul noptii din starea de urgentă, după 60 de zile, timp in care au fost suspendate drepturi constitutionale si libertăti fundamentale, cum ar fi dreptul la libera circulatie. Se inst ...

STAREA DE ALERTĂ a trecut de Parlament: 20 de REGULI care îți vor afecta viața de zi cu zi, după 15 mai
13/05/2020 20:56

 Legea cu măsurile care se pot lua in timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut miercuri seară de votul final din Parlament. Au fost 267 de voturi pentru, 26 de voturi contra si 5 abtiner ...

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai
12/05/2020 06:24

 Începand de vineri, 15 mai, Romania iese din starea de urgentă si va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdictiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restrictii i ...

PSD Iaşi stă pe un butoi cu pulbere!
11/05/2020 06:27

  * ultimele declaraţii ale consilierului judeţean Mihaela Ivancia impotriva preşedintelui Maricel Popa au inflamat spiritele in interiorul partidului * tonul fusese dat anterior de preşedintele or ...

Ce înseamnă starea de alertă: cine sunt oficialii care vor lua deciziile în România/ VIDEO
10/05/2020 16:29

 În perioada stării de alertă, deciziile de restricţie le ia Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă(CNSSU), din care fac parte Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!