Vosganian_senat

Dimensiune font:

Varujan şi-a amintit de Iaşi

| 02-08-2019 00:00

 

* prezent ieri la Iaşi, liderul organizaţiei judeţene ALDE, Varujan Vosganian, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care se desfăşoară jocul politic la Iaşi * „Riscă să devină un joc politic mărunt, în care mai importante sunt disputele în jurul proiectelor, decât realizarea acestora”, a precizat Vosganian

Referitor la dinamica conferinţei de presă, acesta a adus în atenţie proiectul care vizează construirea unui nou sediu pentru Opera din Iaşi şi proiectul Autostrăzii Unirii, dar şi rectificarea bugetară şi amnistia fiscală.

Astfel, potrivit deputatului ALDE, deşi au fost purtate discuţii încă de anul trecut privind construcţia unui imobil pentru Opera Română Iaşi, fiind introdus în Programul de Guvernare, nicio autoritate locală nu s-a mai arătat interesată de proiect de atunci. „Am cerut Ministerului Culturii să trimită la Iaşi o scrisoare prin care reafirmă voinţa Guvernului de a finanţa acest proiect, cu condiţia ca Primăria să pună la dispoziţie un teren. A trecut aproape un an de atunci, iar Primăria nu a trimis niciun răspuns clar. Terenul nu a fost dat nici până astăzi. Chestiunea Operei văd că nu interesează pe nimeni în Iaşi, vă mărturisesc că de un an şi ceva nimeni din Iaşi nu m-a întrebat nimic de Operă. Fac apel la Consiliul Local să decidă un teren care să aibă o întindere de până la 10.000 de metri pătraţi, pe care să fie construit sediul viitoarei Opere. Faptul că un oraş cum este Iaşul nu are Operă Naţională este un lucru trist”, a punctat Vosganian.

Reamintim faptul că încă de la înfiinţare, din 1956, Opera Naţională Română din Iaşi împarte clădirea cu Teatrul Naţional. Somptuosul edificiu arhitectonic, monument istoric, o clădire emblematică a oraşului şi unul dintre cele mai frumoase teatre din ţară, are o vechime de peste 120 de ani.

Proiectul Autostrăzii Unirii, „un piedestal pentru tot felul de candidaturi”

În ceea ce priveşte subiectul Autostrăzii Unirii, deputatul consideră că tema a devenit un „piedestal” pentru tot felul de candidaturi, de la alegeri europarlamentare şi parlamentare, până la formarea unor partide politice „mai mult sau mai puţin provinciale”. Acesta a asigurat ieşenii că proiectul are parte de toată susţinerea sa, reamintind şi de premierul Viorica Dăncilă, care a propus ca proiectele de investiţii pentru autostrăzile Unirii şi Târgu Neamţ - Iaşi să fie declarate obiective strategice de interes naţional. „Aş vrea să existe un sentiment comun de susţinere. Nu ştiu câţi oameni politici ieşeni au ţinut atât de mult la proiectul acesta precum ţin eu. Proiectul are 4 componente, una care este în procedură, respectiv Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ, la care timp de cel puţin un an şi ceva nu mai avem ce vorbi, deoarece astea sunt procedurile. Apoi sunt celelalte două tronsoane, Iaşi - Ungheni şi podul de Ungheni, unde este nevoie de un aviz de la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, însă au fost suspendate evaluările până în luna august, sperăm ca foarte rapid să îl dea şi să intre şi aceste două componente în actualizarea studiului de fezabilitate, ele fiind pe factură bugetară. În ceea ce priveşte tronsonul Iaşi - Târgu Neamţ, care înţeleg că este subiect de dispută, acesta fost lansat la licitaţie, prin parteneriat public-privat, şi sperăm ca până la sfârşitul lunii august să avem un partener privat, dacă nu, va trebui să o introducem pe factură bugetară. Dacă se va realiza prin PPP, intră direct în execuţie, fără să mai treacă prin etapa studiilor şi a proiectului tehnic”, a precizat Varujan Vosganian.

Deputatul a adăugat că simte nevoia unei mai bune colaborări cu autorităţile locale. „Ar trebui să ieşim din jocurile mărunte şi provinciale, care nu ne aduc niciun folos, şi să încercăm să intrăm cât mai adânc în cercurile puterii, indiferent care ar fi acestea. Din moment ce alegătorii ne trimit acolo să îi reprezentăm, nu avem voie nici să avem resentimente, nici să ne supărăm unii pe alţii”, a ţinut să precizeze Vosganian.

Este o rectificare exclusiv PSD”

Acesta a declarat că a purtat discuţii cu reprezentanţii Guvernului despre situaţia bugetului, atât în ceea ce priveşte echilibrele macro-economice, cât şi raportul dintre venituri şi cheltuieli în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72 din PIB, şi care sunt măsurile ce trebuie luate în continuare.„ Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales reducerile de la Ministerul Culturii, Sănătăţii, Educaţiei şi al Transportului. Eu am ridicat chestiunea Ministerului Culturii şi a situaţiei financiare dificile în care se găsesc Teatrul Naţional şi Opera din Iaşi mai ales în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile. Am evidenţiat şi faptul că va fi foarte greu să susţii în faţa opiniei publice un buget care taie fonduri de la cultură şi sănătate, şi adaugă jumătate de miliard la serviciile de informaţii”, a menţionat Vosganian.

Reamintim faptul că marţi, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în anul 2019.
Nu se cunosc încă cifrele pe care CSAT şi-a dat acordul,
deoarece proiectul de rectificare bugetară nu a fost deocamdată publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Conform deputatului de Iaşi, este o rectificare exclusiv PSD, accentuând faptul că ALDE nu îşi asumă nicio responsabilitate politică, pentru că ea nu s-a făcut şi prin consultarea lor în toate treptele decizionale. „Poate că până luni, colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi. Înţeleg că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar, dar nu cred că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii”, a adăugat Vosganian.

Tot în cadrul conferinţei de presă, acesta a menţionat că ALDE începe campania electorală în ceea ce priveşte strângerea de semnături şi reţeaua pe care o vor face pentru promovarea candidatului lor la prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu. „În turul doi de scrutin Klaus Iohannis trebuie să aibă un contracandidat, nu un partener. Din partea coaliţiei, pe toate sondajele, dintre cei doi (Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu - n. r.), singurul contracandidat este Călin Popescu Tăriceanu (...) Noi încercăm să salvăm coaliţia, dar nu cu orice preţ”, a spus Varujan Vosganian la Iaşi. Florentina SANDU

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Reacția lui Dan Barna, după incidentul cu Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan: E un eveniment fără precedent, prin violența și stupiditatea lui
05/06/2020 11:24

 „Nu o să il opriti pe Nicusor. Nu o să ii opriti pe bucuresteni. Administratia de troli a Bucurestiului a arătat că e o adunătură de huligani care a confiscat acest oras si care trebuie indep ...

O ședință de MILIARDE: Ce Ordonanțe a mai dat Guvernul
05/06/2020 07:39

Proiectele de acte normative adoptate in cadrul sedintei Guvernului Romaniei din 4 iunie 2020 I. PROIECTE DE LEGI 1. PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului-cadru intre Uniunea Europeană si statele sa ...

SONDAJ CURS - Semnal de ALARMĂ pentru Guvern: Principala temere a românilor în urma pandemiei
05/06/2020 07:36

 Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană si Regională - CURS arată că epidemia de coronavirus nu mai este principala temere a romanilor, ci posibilitatea pierderii locului de mun ...

Varianta avansată de UDMR pentru data alegerilor locale și parlamentare
04/06/2020 20:09

Uniunea Democrată Maghiară din Romania (UDMR) susţine organizarea alegerilor locale in septembrie sau octombrie şi a alegerilor parlamentare la termen, iar o eventuală amanare a acestora pentru anul viitor ...

Budapesta mai dă o LOVITURĂ: Uzina Suzuki va produce, în fabrica sa din Ungaria, numai mașini hibride, pentru UE
04/06/2020 15:01

 Şeful Departamentului de comunicare de la Suzuki Ungaria, Zsuzsanna Bonnar-Csonka, a precizat că producătorul auto s-a pregătit pentru lansarea de noi modele hibride prin investiţii in valoare de mai ...

Agustin Zegrean, reacție SHOW după decizia CCR pe alegeri: Ce? Credeți că ar fi foarte rău dacă am rămâne fără primari?
03/06/2020 14:47

 De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională. "Trebuia să deschidă Codul Administrativ care a fost adoptat anul ...

Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: 'În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!'
03/06/2020 11:02

 „A trecut si Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Presedintele Iohannis si de la “Guvernul Meu”. Cred că comunistii ar fi negri de invidie de cat de bine le functionează liberalilor m ...

Democrația a pierdut lupta cu viața!   http://clahar.eu/  by Claudiu Hirceaga
03/06/2020 09:02

  Democratia a pierdut lupta cu viata!   by Claudiu Hirceaga Democratia a murit? Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, si-a dat neprevăzutul sfarsit in ziua in ...

Facilitățile fiscale pentru programatori, constructori și persoanele cu handicap, anulate de Guvern, în pandemie
02/06/2020 11:31

 Pe perioada pandemiei, Guvernul condus de Ludovic Orban a dat cu o mană somajul tehnic si a luat cu două facilitătile fiscale pentru programatori, constructori si persoanele cu handicap.   La in ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!