Vosganian_senat

Dimensiune font:

Varujan şi-a amintit de Iaşi

| 02-08-2019 00:00

 

* prezent ieri la Iaşi, liderul organizaţiei judeţene ALDE, Varujan Vosganian, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care se desfăşoară jocul politic la Iaşi * „Riscă să devină un joc politic mărunt, în care mai importante sunt disputele în jurul proiectelor, decât realizarea acestora”, a precizat Vosganian

Referitor la dinamica conferinţei de presă, acesta a adus în atenţie proiectul care vizează construirea unui nou sediu pentru Opera din Iaşi şi proiectul Autostrăzii Unirii, dar şi rectificarea bugetară şi amnistia fiscală.

Astfel, potrivit deputatului ALDE, deşi au fost purtate discuţii încă de anul trecut privind construcţia unui imobil pentru Opera Română Iaşi, fiind introdus în Programul de Guvernare, nicio autoritate locală nu s-a mai arătat interesată de proiect de atunci. „Am cerut Ministerului Culturii să trimită la Iaşi o scrisoare prin care reafirmă voinţa Guvernului de a finanţa acest proiect, cu condiţia ca Primăria să pună la dispoziţie un teren. A trecut aproape un an de atunci, iar Primăria nu a trimis niciun răspuns clar. Terenul nu a fost dat nici până astăzi. Chestiunea Operei văd că nu interesează pe nimeni în Iaşi, vă mărturisesc că de un an şi ceva nimeni din Iaşi nu m-a întrebat nimic de Operă. Fac apel la Consiliul Local să decidă un teren care să aibă o întindere de până la 10.000 de metri pătraţi, pe care să fie construit sediul viitoarei Opere. Faptul că un oraş cum este Iaşul nu are Operă Naţională este un lucru trist”, a punctat Vosganian.

Reamintim faptul că încă de la înfiinţare, din 1956, Opera Naţională Română din Iaşi împarte clădirea cu Teatrul Naţional. Somptuosul edificiu arhitectonic, monument istoric, o clădire emblematică a oraşului şi unul dintre cele mai frumoase teatre din ţară, are o vechime de peste 120 de ani.

Proiectul Autostrăzii Unirii, „un piedestal pentru tot felul de candidaturi”

În ceea ce priveşte subiectul Autostrăzii Unirii, deputatul consideră că tema a devenit un „piedestal” pentru tot felul de candidaturi, de la alegeri europarlamentare şi parlamentare, până la formarea unor partide politice „mai mult sau mai puţin provinciale”. Acesta a asigurat ieşenii că proiectul are parte de toată susţinerea sa, reamintind şi de premierul Viorica Dăncilă, care a propus ca proiectele de investiţii pentru autostrăzile Unirii şi Târgu Neamţ - Iaşi să fie declarate obiective strategice de interes naţional. „Aş vrea să existe un sentiment comun de susţinere. Nu ştiu câţi oameni politici ieşeni au ţinut atât de mult la proiectul acesta precum ţin eu. Proiectul are 4 componente, una care este în procedură, respectiv Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ, la care timp de cel puţin un an şi ceva nu mai avem ce vorbi, deoarece astea sunt procedurile. Apoi sunt celelalte două tronsoane, Iaşi - Ungheni şi podul de Ungheni, unde este nevoie de un aviz de la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, însă au fost suspendate evaluările până în luna august, sperăm ca foarte rapid să îl dea şi să intre şi aceste două componente în actualizarea studiului de fezabilitate, ele fiind pe factură bugetară. În ceea ce priveşte tronsonul Iaşi - Târgu Neamţ, care înţeleg că este subiect de dispută, acesta fost lansat la licitaţie, prin parteneriat public-privat, şi sperăm ca până la sfârşitul lunii august să avem un partener privat, dacă nu, va trebui să o introducem pe factură bugetară. Dacă se va realiza prin PPP, intră direct în execuţie, fără să mai treacă prin etapa studiilor şi a proiectului tehnic”, a precizat Varujan Vosganian.

Deputatul a adăugat că simte nevoia unei mai bune colaborări cu autorităţile locale. „Ar trebui să ieşim din jocurile mărunte şi provinciale, care nu ne aduc niciun folos, şi să încercăm să intrăm cât mai adânc în cercurile puterii, indiferent care ar fi acestea. Din moment ce alegătorii ne trimit acolo să îi reprezentăm, nu avem voie nici să avem resentimente, nici să ne supărăm unii pe alţii”, a ţinut să precizeze Vosganian.

Este o rectificare exclusiv PSD”

Acesta a declarat că a purtat discuţii cu reprezentanţii Guvernului despre situaţia bugetului, atât în ceea ce priveşte echilibrele macro-economice, cât şi raportul dintre venituri şi cheltuieli în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72 din PIB, şi care sunt măsurile ce trebuie luate în continuare.„ Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales reducerile de la Ministerul Culturii, Sănătăţii, Educaţiei şi al Transportului. Eu am ridicat chestiunea Ministerului Culturii şi a situaţiei financiare dificile în care se găsesc Teatrul Naţional şi Opera din Iaşi mai ales în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile. Am evidenţiat şi faptul că va fi foarte greu să susţii în faţa opiniei publice un buget care taie fonduri de la cultură şi sănătate, şi adaugă jumătate de miliard la serviciile de informaţii”, a menţionat Vosganian.

Reamintim faptul că marţi, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat propunerile de rectificare bugetară pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în anul 2019.
Nu se cunosc încă cifrele pe care CSAT şi-a dat acordul,
deoarece proiectul de rectificare bugetară nu a fost deocamdată publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

Conform deputatului de Iaşi, este o rectificare exclusiv PSD, accentuând faptul că ALDE nu îşi asumă nicio responsabilitate politică, pentru că ea nu s-a făcut şi prin consultarea lor în toate treptele decizionale. „Poate că până luni, colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi. Înţeleg că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar, dar nu cred că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii”, a adăugat Vosganian.

Tot în cadrul conferinţei de presă, acesta a menţionat că ALDE începe campania electorală în ceea ce priveşte strângerea de semnături şi reţeaua pe care o vor face pentru promovarea candidatului lor la prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu. „În turul doi de scrutin Klaus Iohannis trebuie să aibă un contracandidat, nu un partener. Din partea coaliţiei, pe toate sondajele, dintre cei doi (Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu - n. r.), singurul contracandidat este Călin Popescu Tăriceanu (...) Noi încercăm să salvăm coaliţia, dar nu cu orice preţ”, a spus Varujan Vosganian la Iaşi. Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Iaşul a deschis 34 de secţii de votare noi în ultimii 5 ani!
19/10/2019 00:00

  * faţă de alegerile europarlamentare din mai, in judeţ vor fi deschise două noi secţii de votare, in comunele Scanteia şi Vanători * in total, Iaşul va avea, la alegerile prezidenţiale, 748 de ...

Alegeri locale şi parlamentare în Republica Moldova
18/10/2019 18:05

  * după mai bine de un an, Curtea de Apel Chişinău ii face dreptate lui Andrei Năstase, primarul ales in 2018, validandu-i mandatul * astfel, magistraţii au casat, marţi, hotărarea Judecătoriei C ...

Senatorii PSD și UDMR nu doresc alegeri locale în două tururi de scrutin
17/10/2019 00:00

  * Legea privind organizarea alegerilor locale in două tururi de scrutin, iniţiată de USR, a fost respinsă ieri, la Senat, de PSD si UDMR * proiectul face parte din categoria legilor organice si va m ...

VIDEO Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat
16/10/2019 08:08

 Jumătate roman, jumătate maghiar, de profesie inginer si meloman innăscut, premierul desemnat să formeze noul guvern, liberalul Ludovic Orban (56 de ani), a avut o carieră politică de 27 de ani intr ...

 

Avem premier!
15/10/2019 22:52

* preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost nominalizat la funcţia de premier al Romaniei, după consultările şefului statului cu partidele politice * Orban are, conform Constituţiei, o perioadă de 10 zile ...

PSD s-a baricadat în „Pactul pentru bunăstare”
15/10/2019 00:00

  * liderii partidelor parlamentare au fost convocaţi, din nou, de preşedintele Klaus Iohannis pentru o nouă rundă de negocieri in vederea desemnării unui prim-ministru care să formeze guvernul şi ...

Iaşul, invadat de prezidenţiabili!
14/10/2019 10:40

  * a inceput campania electorală * trei dintre candidaţii la preşedinţie vin zilele acestea la Iaşi * Theodor Paleologu (PMP) este astăzi prezent in oraş, iar duminică, 20 octombrie, vor ajunge K ...

Partidele politice primesc subvenţii de 20 de ori mai mari decât în 2015!
14/10/2019 00:00

* in această lună, statul a virat in conturile a 5 partide parlamentare 4,4 milioane euro, dintr-un total de peste 53 milioane de euro! * anul trecut, partidele au primit atat de mulţi bani incat au raportat ...

Se pregăteşte formula liberală
12/10/2019 07:58

  * potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, marţi, cel tarziu, va fi nominalizat un prim-ministru * „După consultările de astăzi, ne indreptăm cel mai probabil spre formula unui guvern PNL sau ...

Cosette Chichirău va candida la funcţia de primar al Iaşului
12/10/2019 00:00

  Deputatul ieşean Cosette Chichirău a fost desemnată joi, 10 octombrie, drept candidat USR la alegerile locale pentru Primăria Iaşi, din 2020. Votul intern pentru alegerea candidatului a inceput inc ...