Viktor Orban se folosește de loviturile din Kiev pentru demersul său de pace: 'Brutalitatea războiului Rusia-Ucraina a atins un nou nivel'

6

Dimensiune font:

| 10-07-2024 09:27

Brutalitatea războiului Rusia-Ucraina a atins un nou nivel după loviturile din Kiev, din 8 iulie, transmite premierul maghiar Viktor Orban, care a realizat recent un tur de „pace” în Ucraina-Rusia-China.

„Atacul tragic și odios de ieri de la Kiev demonstrează că temerile noastre erau justificate: așa cum era previzibil, brutalitatea războiului Rusia-Ucraina a atins un nou nivel. Tocmai de aceea ne-am îmbarcat într-o misiune de pace acum 9 zile”, a punctat Viktor Orban, pe X.

Liderul de la Budapesta face apel la țările globale să caute o soluție de pace în războiul din țara vecină.

„Intensitatea tot mai mare a războiului este un apel către puterile globale să-și abandoneze politica de război și, în schimb, să formeze o politică de pace care să conducă Rusia și Ucraina către o încetare a focului și discuții de pace. Acesta este singurul mod de a preveni alte vărsări de sânge”, a concluzionat Orban.

Vizitele lui Orban

Viktor Orban a fost în Ucraina, Rusia și China, pentru a căuta o soluție de pace în Ucraina. Săptămâna trecută, Orban a vizitat Kievul şi Moscova pentru a purtat discuţii cu Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, iar luni a mers la Beijing, unde s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping, descriind călătoria sa surpriză la Beijing drept a treia etapă a unei "misiuni de pace".

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni că premierul ungar Viktor Orban nu poate media între Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt războiului care durează deja de 28 de luni, o sarcină care, potrivit lui, ar putea fi asumată doar de puteri mondiale precum China, SUA sau UE, relatează Reuters. "Există multe astfel de ţări în lume? Nu multe. Cred că SUA şi China sunt astfel de ţări. Iar UE, nu o singură ţară, ci întreaga UE. Aceasta ar putea fi într-adevăr o misiune de intermediere", a declarat Zelenski la o conferinţă de presă susţinută în timpul unei vizite în Polonia vecină, ţară cu care a semnat un pact bilateral de securitate.

Zelenski a precizat că negocierile lui Orban cu Putin, care au provocat indignare şi în cadrul Uniunii Europene, nu au fost coordonate cu Kievul. "Chiar dacă (Putin) se întâlneşte cu un anumit stat, acest lucru nu înseamnă că vrea să pună capăt războiului", a atras atenţia Zelenski. Kievul rămâne deschis propunerilor din partea altor ţări cu privire la modul în care să se contureze calea către pace, dar acestea ar trebui să se alinieze la viziunea ucraineană, în special la planul de pace în 10 puncte al Ucrainei, a punctat Zelenski.

Ucraina speră să organizeze un al doilea summit internaţional pentru a examina propunerile sale de pace, în cursul acestui an. China, care are legături strânse cu Moscova, nu a participat la prima reuniune găzduită în iunie de Elveţia. Beijingul a promovat un plan de pace în şase puncte pe care l-a publicat împreună cu Brazilia în luna mai, propunând o conferinţă internaţională de pace "la momentul potrivit" şi solicitând participarea egală a Ucrainei şi a Rusiei.

Atacurile din Kiev, din 8 iulie

Ucraina şi-a coborât în bernă drapelele, marţi, care a fost decreată zi de doliu naţional pentru a marca moartea a 41 de persoane, ucise în întreaga ţară în atacurile aeriene de luni, inclusiv patru copii şi două persoane la spitalul de copii Ohmatdît din capitală.

"Analiza înregistrărilor video şi o evaluare făcută la locul incidentului indică o probabilitate ridicată ca spitalul de copii să fi suferit o lovitură directă, mai degrabă decât să fi fost avariat din cauza unui sistem de arme interceptat", a declarat şeful Misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina

Serviciul de securitate al Ucrainei a declarat că are dovezi fără echivoc că unitatea medicală a fost lovită de o rachetă de croazieră rusească Kh-101 în timpul celei mai grave serii de lovituri din ultimele luni. SBU a publicat imagini cu ceea ce a spus că sunt fragmente ale motorului armei. Cu toate acestea, Kremlinul a declarat că un tir antirachetă ucrainean, şi nu cel rusesc, a lovit spitalul de copii, care este unul dintre cele mai mari din Europa şi tratează pacienţi cu afecţiuni grave, precum cancerul şi bolile renale.

Atacul a intervenit în timp ce NATO începe marţi un summit de trei zile la Washington, la care va participa şi preşedintele ucrainean Volodimor Zelenski, care încearcă să obţină angajamente din partea aliaţilor pentru a consolida apărarea aeriană a Ucrainei şi de a-şi spori sprijinul militar.

Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgenţă după atacurile mortale cu rachete ruseşti asupra Ucrainei. O misiune ONU pentru drepturile omului a declarat marţi că există o "probabilitate ridicată" ca principalul spital pentru copii din Kiev să fi fost lovit direct de o rachetă rusească în timpul unei serii de atacuri aeriene asupra oraşelor ucrainene. Între timp, Kremlinul continuă să nege implicarea şi spune că a fost o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene care a lovit spitalul.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:07

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Marcel Ciolacu spune clar că nu-l va propune comisar european pe Klaus Iohannis: Nu am avut niciodată o discuție
25/07/2024 00:17

Marcel Ciolacu, premierul si presedintele PSD, a vorbit, despre propunerea pentru comisar european, spunand aproape clar că nu-l va nominaliza pe Klaus Iohannis. "Nu am avut niciodată o discutie pentru comis ...

Ciolacu, despre candidat comun PSD-PNL la prezidențiale: 'Nu am crezut niciun moment, cum nu au crezut nici PNL'
25/07/2024 00:16

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că alegerile locale au demonstrat că actuala coalitie de guvernare este legitimă, iar Romania are in continuare nevoie de o majoritate solidă si după alegerile parlamentare ...

Credeți-mă: Obama și Statul Paralel nu sunt proști...
25/07/2024 00:11

O analiză de Wayne Allyn Root de la The Gateway Pundit tradusa de ActiveNews pentru cititorii lor. De ce v-ati indoi de mine tocmai acum? Bilantul previziunilor mele este cel mai bun din istoria mass-media. ...

Europarlamentarul PSD-PNL – primul pe țară, al doilea pe județ
25/07/2024 00:10

Stră-străbunicul meu, Tasta de la Vădastra, a fost fecior in casă la boierul Propopescu, zis Căpitanul. Ca fecior in casă, Tasta, prevăzut din nastere cu niste buze uriase, avea misiunea să stropească ...

I-a venit mintea la cap? Zelenski vrea să pună capăt războiului cât mai urgent ”pentru a nu fi pierdute și mai multe vieți omenești”
25/07/2024 00:09

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care l-a primit marti la Kiev pe secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolín, a subliniat in fata acestuia necesitatea de a pune capăt cat mai repede războiul ...

Iulian Capsali: Trei vesti din Statele Unite
25/07/2024 00:02

1.Directoarea Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, a demisionat, desi cu o zi in urmă, după audieri in Senat, refuzase să plece din post. Părerea mea este că Serviciul Secret a conlucrat la tenta ...

Cristoiu: Biden o fi fost şi el actor în piesa „complotului” marca „Dragă Stolo” sau a fost victima acestuia?
24/07/2024 18:18

„Duminică, 21 iulie 2024, Joe Biden si-a anuntat retragerea din cursa pentru Casa Albă. Anuntul survine la capătul unui veritabil război intre majoritatea liderilor Democrati si Joe Biden in chestiunea da ...

Lumea întreagă este cu ochii pe SUA - Șansele lui Trump au început să fluctueze
24/07/2024 17:55

Lumea intreagă este cu ochii pe SUA după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidentială. Partenerii externi ai SUA sunt si mai atenti acum la miscările de pe scena politică americană, mai ales pentru c ...

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Control Bugetar din Parlamentul European
24/07/2024 17:46

Cristian Terhes, actual europarlamentar PNCR intrat in PE intr-o aliantă cu AUR, a fost ales al doilea vicepresedinte al Comisiei de Control Bugetar. Grupul ECR trebuia să fi avut primul vicepresedinte, ins ...

Șoșoacă s-a luat la trântă iar în Parlamentul European: Mă ofer să mediez pacea cu Putin în numele UE! Europa e pe marginea prăpastiei
24/07/2024 17:24

Diana Sosoacă nu se dezminte nici in Parlamentul European. După intreruperile luărilor de cuvant din plenul Parlamentului European cand a fost evacuată din sală, acum liderul SOS Romania a luat azi cuvantu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei