1motiune_Viorica-Dancila-2

Dimensiune font:

Ziua cea mare a moţiunii

| 10-10-2019 00:35

* moţiunea de cenzură Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă! a fost citită joia trecută în plenul Parlamentului, votul fiind programat pentru astăzi, la ora 10 * numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari * „Ambele tabere sunt sigure de victorie, deoarece rezultatul este acum imprevizibil”, a spus senatorul ieşean Vasile Toma (PSD)

Iniţial, toţi cei 237 de parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură iniţiată de PNL au acceptat să voteze la vedere în momentul în care moţiunea va fi dezbătută în Parlament. Ulterior, UDMR a anunţat că va avea vot secret, motivul invocat de formaţiunea politică fiind „litera regulamentului”, care spune că votul la moţiunea de cenzură este secret, nu la vedere. PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE, cât şi o parte a grupului parlamentar al minorităţilor naţionale au semnat moţiunea de cenzură. De asemenea, câţiva aleşi ai PSD au semnat pentru demersul opoziţiei.
„Demiterea Guvernului Dăncilă reprezintă o condiţie esenţială pentru intrarea României în normalitate. Această moţiune ne oferă şansa să reconstruim România din temelii (…) Votul dumneavoastră pentru moţiunea de cenzură este un vot esenţial pentru a reda speranţa românilor de pretutindeni că România se poate întoarce la normalitatea mult aşteptată”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

O adunare de borfaşi”

Deputatul ieşean Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, a afirmat că înregistrarea audio de la ultimă şedinţă de grup a parlamentarilor PSD este dovada clară că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece şi că „le-a intrat frica în oase pentru că, dacă pierd guvernarea, mai scapă cine poate”. „Asta arată că PSD a rămas în epoca Dragnea şi că teama de dosare penale continuă să-i macine. Viorica Dăncilă le spune explicit că Mizele sunt legate de dosare, de secţia specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreţi să ne întoarcem... Da, exact asta e miza lor, să fugă de dosare şi de procurori, şi de aceea se agaţă cu disperare de guvernare pentru că doar aşa cred că mai pot controla Justiţia.

Iar apartenenţa la acest grup infracţional şi solidaritatea de gaşcă se răsplăteşte cu bani de la buget pentru ca ei să simtă cu adevărat ce înseamnă meritocraţie în PSD, le promite ministrul care are în pix banii din PNDL, Daniel Suciu. Vă daţi seama ce înseamnă meritocraţie în PSD?! Să se acopere unii pe alţii pentru a scăpa de dosare penale şi drept răsplată îşi împart banii publici după bunul plac”, a spus Costel Alexe.

Liberalul ieşean este de părere că în PSD este „o adunare de borfaşi” care îşi simte sfârşitul aproape. „Aceşti hoţi de ţară vor fi scoşi de la guvernare cu un vot zdrobitor la moţiunea de cenzură, iar PNL este garanţia că acest lucru se va întâmpla cu votul parlamentarilor din opoziţie şi al celor care nu mai vor să fie legaţi de grupul infracţional din PSD”, a punctat Alexe.

În apropierea moţiunii de cenzură, Viorica Dăncilă a vorbit despre creşteri de salarii, despre vouchere şi bonusuri pentru bugetari, dar şi despre un program PNDL 3 pentru aleşii locali. „Fondul de Dezvoltare şi Investiţii a fost prins în programul de guvernare, nu este o formă de mită. Nu este o comunitate din România care să nu fi primit bani. Vrem să introducem şi PNDL 3 pentru aducţiunea de gaze. Ceea ce nu a intrat la PNDL 1 şi PNDL 2 intră la Fondul de dezvoltare. Banii merg pentru toate comunităţile, indiferent de culoarea politică”, a spus premierul.

PSD nu poate şi nici nu vrea să se schimbe”

Deputatul USR de Iaşi, Cosette Chichirău, consideră că înregistrarea cu premierul Dăncilă ameninţându-i pe parlamentarii PSD cu dosare penale, la pachet cu promisiunea că vor primi mai mulţi bani publici dacă nu votează moţiunea de cenzură, nu reprezintă o surpriză. În opinia sa, reprezintă confirmarea că PSD nu s-a schimbat deloc în ultimii 20 de ani. „PSD este la fel ca în 2003 şi 2004, când la şefia partidului era dublul condamnat pentru corupţie Adrian Năstase. În şedinţele din Kiseleff se decideau numele procurorilor, cine să fie anchetat şi cine nu, iar ministrul Justiţiei de atunci, Rodica Stănoiu, dădea explicaţii colegilor de partid despre dosarele penale în lucru şi despre cele pe cale a fi deschise.

În epoca Dragnea, alt dublu condamnat, dosarelor penale li s-a adăugat un instrument la fel de convingător: banii. Bani de la bugetul de stat, daţi direct, prin hotărâre de guvern, sau via PNDL 1, PNDL 2, FDI, etc. Tot mai multe promisiuni, tot mai mulţi bani”, a punctat Chichirău.

Potrivit acesteia, plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea social-democraţilor nu a schimbat cu nimic această schemă de funcţionare a PSD. „Viorica Dăncilă, premier şi preşedinte al PSD, face ce a văzut la predecesorii săi şi ce ştie că funcţionează: promite funcţii şi bani, şantajează şi ameninţă doar pentru a supravieţui moţiunii de cenzură. PSD nu poate şi nici nu vrea să se schimbe. România trebuie să scape de PSD”, a conchis Cosette Chichirău.

Social-democraţii, optimişti

După senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma, opoziţia va avea şi absenţi şi voturi împotriva moţiunii de cenzură. „Votul moţiunii de cenzură se va desfăşura disciplinat de ambele părţi, aparent, dar cred că opoziţia va avea şi absenţi şi voturi împotriva moţiunii. Ambele tabere sunt sigure de victorie, deoarece rezultatul este acum imprevizibil”, a spus senatorul ieşean.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, asigură că moţiunea de cenzură nu va trece, el afirmând că inclusiv parlamentari ai PNL vor vota „împotrivă”, în timp ce de la PSD nu vor fi trădări, pentru că aceia „care au avut de trădat, au trădat deja”. „Vor fi voturi împotriva moţiunii inclusiv de la PNL. Asta pentru că Iohannis preferă în turul doi o confruntare cu Viorica Dăncilă, vizând acumularea votului anti-PSD. Campania lui Iohannis mizează pe confruntarea cu acest guvern, nu pe căderea lui! Ce nu ia PNL în calcul este votul anti-Iohannis, care creşte în fiecare zi şi se va exprima în turul al doilea. La această trădare face trimitere şi UDMR, care şi-a tot exprimat îndoieli, justificate, că nu toţi semnatarii moţiunii vor veni la vot sau, dacă vor veni, nu toţi vor vota. Nu vor fi trădări de la PSD”, a spus Fifor. Florentina SANDU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Ludovic Orban numește POMENI alocațiile copiilor și face apel către parlamentari: 'Nu mai votați astfel de pomeni' - VIDEO
05/06/2020 20:38

 Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declaratii infiorătoare despre copiii romanilor si despre alocatiile lor. Orban, presedintele celui mai important partid din tară, a numit alocatiil ...

VIDEO Fără bani de alocații și pensii, Guvernul salvează Dacia: Cumpără peste 6.700 de maşini de la Dacia Renault, cu aproape 500 de milioane de lei
05/06/2020 20:31

Guvernul spune că nu are bani pentru mărirea alocatiilor si pensiilor, dar cumpără masini! Poliţia Romană va primi, pană la finalul lunii septembrie, peste 6.700 de autovehicule produse de Dacia Renault, ...

Reacția lui Dan Barna, după incidentul cu Aurelian Bădulescu și Nicușor Dan: E un eveniment fără precedent, prin violența și stupiditatea lui
05/06/2020 11:24

 „Nu o să il opriti pe Nicusor. Nu o să ii opriti pe bucuresteni. Administratia de troli a Bucurestiului a arătat că e o adunătură de huligani care a confiscat acest oras si care trebuie indep ...

Agustin Zegrean, reacție SHOW după decizia CCR pe alegeri: Ce? Credeți că ar fi foarte rău dacă am rămâne fără primari?
03/06/2020 14:47

 De asemenea, şi legea prin care Parlamentul şi-a arogat atribuţia de a stabili data alegerilor locale este neconstituţională. "Trebuia să deschidă Codul Administrativ care a fost adoptat anul ...

Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban: 'În loc de vorbe dulci mai bine dați banii copiilor, bandiți de drumul mare!'
03/06/2020 11:02

 „A trecut si Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la Presedintele Iohannis si de la “Guvernul Meu”. Cred că comunistii ar fi negri de invidie de cat de bine le functionează liberalilor m ...

Democrația a pierdut lupta cu viața!   http://clahar.eu/  by Claudiu Hirceaga
03/06/2020 09:02

  Democratia a pierdut lupta cu viata!   by Claudiu Hirceaga Democratia a murit? Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, si-a dat neprevăzutul sfarsit in ziua in ...

Facilitățile fiscale pentru programatori, constructori și persoanele cu handicap, anulate de Guvern, în pandemie
02/06/2020 11:31

 Pe perioada pandemiei, Guvernul condus de Ludovic Orban a dat cu o mană somajul tehnic si a luat cu două facilitătile fiscale pentru programatori, constructori si persoanele cu handicap.   La in ...

VIDEO Imagini în premieră din LOCAȚIA DE LUX pe care Liviu Dragnea și-a amenajat-o pe insula Belina
24/05/2020 18:32

 Apar imagini in premieră cu locatia unde liderul PSD Liviu Dragnea se relaxa. Vorbim de o zonă din Insula Belina, care a fost luată de la stat si trecută in proprietarea CJ Teleorman si mai ...

Explicatii de la autoritati: Cat e zona metropolitana, ce amenda riscam daca nu purtam masca si cate persoane pot participa la reuniunile in familie
18/05/2020 05:28

 Grupul de Comunicare Strategica a transmis, sambata, raspunsul pentru mai multe intrebari aparute dupa anuntul privind instituirea starii de alerta. Astfel, autoritatile au explicat ce inseamna "zona ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!